A 14-a zodie, zodia Vulturului! Marte în Scorpion

Să ne înțelegem din capul locului: există numai 12 zodii! Hai să mă amuz mai întâi singur și să-mi citez cartea cartea ca trimitere bibliografică (Astrologia de la Cer la Pământ). Ne permitem doar o scăpare de imaginație că ar fi mai multe și ne jucăm puțin cu termenii.

Despre a 13-a zodie mai umblă vorba. Are și un nume, îi zice Ophiucus. Numai că Ophiucus este doar o constelație de ce cer, nu încape în nomenclatorul astrologic. Șocul a fost când, deunăzi, am citit la cineva despre cea de-a... 14-a zodie. În această zodie SF ar fi născuți cei ce vin cu puteri supranaturale, cu daruri înalte, cu misiune personală să schimbe în bine viața maselor. Aici ar intra cei fără de zodie, cei care vin ca spirite de atât de sus încât ei chiar nu sunt influențați de mersul astrelor și care nu se regăsesc în descrierile astrologice. Cei cărora, cu alte cuvinte, nu li se potrivește neam horoscopul, întrucât sunt mai presus de zodii. Cei născuți înțelepți, care văd lucrurile de la înălțimea spiritului si a Legilor Universului, fiind printre noi să atingă desăvârșirea ca oameni și să ne atingă și pe noi cu desăvârșirea lor. De existat, sunt martor că există. Cunosc.

Dacă tot suntem în prag de Bobotează, propun să dăm un nume categoriei din care fac parte. Să le botezăm zodia, ca să-i includem, să-i integrăm, să-i asimilăm sau, mai degrabă, să ne lăsăm noi asimilați în necuprinderea lor. Să le atribuim zodia Vulturului.

Vulturul nu este străin de zodiac. Ba chiar există, numai că noi în cunoaștem sub numele de ‘Scorpion’. În astrologia ezoterică, Scorpionul este Vulturul căzut.  Sau, viceversa, Vulturul este Scorpionul superior. Vulturul este vibrația cea mai înaltă a Scorpionului, privirea atotcuprinzătoare. Scorpionul inferior este dominat de impulsuri, dorințe, umbre și fascinat de putere. Vulturul este pe nivelul conștiinței christice, manifestând iubirea divină. Scorpionul inferior este devorat de patimi, se târăște și produce venin.  

Marte în Scorpion trezește Vulturul din noi! În astrologia chineză, anul 2016 este anul Maimuței de Foc, iar în astrologia europeană am putea să-i spunem anul Vulturului. Este anul lui Marte în Scorpion, care șade în această zodie mai bine de 18 săptămâni (131 de zile): între 3 ianuarie și 6 martie, apoi, după o retrogradare în Săgetător, merge înapoi și, din nou, înainte prin Scorpion între 27 mai și 2 august.

Marte în Scorpion se află într-unul din domiciliile sale, ceea ce înseamnă că este la el acasă. În acest context, culegem din energia marțiană tot ce are ea mai bun. Combinația dintre forța lui Marte și vibrația Scorpionului face să ne crească aripile de Vultur. În primul rând, avem puterea de a separa foarte clar planurile vieții noastre. Este o perioadă favorabilă să lăsăm trecutul în urmă, avem puterea de a fi sinceri cu noi. Sigur, nu e neapărat ușor, nu înseamnă că e simplu sau că suntem scutiți de suferință. Dar suntem lucizi și vedem adevărul. Suntem atenți la sufletul nostru, pe care ni-l aducem înapoi. Nu-l mai lăsăm în urmă, nu-l mai consumăm în iluzii, nu mai visăm cai verzi pe pereți. Marte în Scorpion ne aduce în realitate.

Energia Vulturului ne ajută să luăm decizii clare, categorice, să evităm situațiile ambigue și să tranșăm lucrurile foarte clar. Nu mai trăim între planuri, alegem să fim ori de o parte, ori de alta a unei linii pe care o trasăm. Ne asumăm cu hotărâre o direcție de viață, înțelegând că ceea ce trăim este rezultatul alegerilor pe care le-am făcut. Vulturul din noi ne convinge că suntem responsabili pentru ce permitem să ni se întâmple și că nu ne ajută la nimic să dăm vina.

Vulturul trezit de Marte în Scorpion ne face să trăim după un Cod al Onoarei. Starea de duplicitate este demascată, la fel și toate acțiunile făcute cu premeditare. Tot ce este ascuns și aduce prejudicii unei terțe părți iese la iveală și bubuie. Minciunile, trădările, infidelitățile, răutățile, cuțitele pe la spate, ipocriziile se dezbracă în fața noastră. Ceea ce este ascuns, mai ales cu intenție, iese la vedere. Lucrurile devin clare.

Marte în Scorpion ne șoptește care sunt deciziile corecte pentru noi și ne susține să fim consecvenți, să nu ne mai întoarcem în timp, să nu ne mai abatem de la drum, să ținem direcția dreaptă! Cinstea, respectul față de autoritate, respectul față de cel ce e mai bun sau de la care avem ce învăța sunt pe lista Codului Onoarei. Cine nu-l urmează, este chemat la ghișeu să-și primească chitanța pentru plăți karmice. Invidia, neascultarea și trădarea sunt slăbiciunile pe care Marte în Scorpion nu le tolerează. 

Vulturul este un simbol al puterii, deci al puterii de a deveni stăpâni pe propria viață. Vulturul este una dintre păsările monogame. Dacă Vulturul își pierde partenerul, nu se mai împerechează. Relațional, cei ce joacă la dublu, cei ce sunt într-o relație sau căsnicie, dar cu fapta sau numai și cu gândul în altă parte, sunt în dificultate. La fel și cei ce își trag partea leului spre paguba altora. Le vine scadența. Prădătorii suportă consecințele. Ursul își bagă botul în fagurii de miere, dar vai de ziua când e prins de roiul de albine care se întoarce pe nepregătite la stup. Și nu mai e timp de replica ‘Nimic nu e ceea ce pare!’. Pentru că e mai rău de atât. Nu poți fi și cu miere pe buze, cu borcanul gol în mână, cu degetele murdare și să strigi ‘’N-am fost eu!’. Să ne luăm popcorn și să ne instalăm în fotoliu la televizor. E vremea scandalurilor sexuale și financiare.

Unele situații de viață pot fi de-a dreptul critice, pentru că aduc crize personale. E foarte greu să dai vești greu de digerat, darămite să le primești. Mesagerii pot avea de jucat roluri de-a dreptul ingrate uneori, mai ales că întâmpină opoziție și agresivitate când veștile nu sunt deloc cele așteptate. Exemplu dintr-o consultație chiar după ce a intrat Marte în Scorpion.

‘-  M-a părăsit iubitul!
- Ar trebui să te bucuri! Adevărul doare, dar bucură-te că ai aflat acum că nu te mai iubește!  De părăsit, se pare oricum că te părăsea. Decât să o facă peste 5 ani, mai bine acum! Tocmai ai salvat 5 ani de viață!’

Sigur că e greu și chinuitor de acceptat că unele lucruri s-au terminat și că, dacă trăim tot în acel film, ne rătăcim și doare. Dar nu mai trăim în iluzii și minciuni, cu atât mai mult cu cât este activ și careul Saturn-Neptun. Nu ne mai agățăm de scenarii. Realitatea ne vorbește cu date concrete. Ne trăim viața cu totul, nu mai trăim în capul nostru. Este greu de acceptat că ceea ce este real nu coincide cu ceea ce credeam noi că este real, dar e timpul sincerității! Dacă pornim să construim în direcția corectă, dacă suntem autentici și lăsăm adevărul să alunece pe gât, chiar dacă ni se pun noduri și luăm cu apă, ajungem departe, primim tot ce e mai bun pentru noi, atragem bunăstarea pe toate planurile.

În ce domeniu de viață zboară Vulturul din noi, aducând performanțe maxime, alegeri corecte, clarificări tranșante, încheieri definitive, decizii categorice, putere personală, acțiune, inițiativă, asumarea deplină a responsabilității (valabil și pentru Ascendent):

Berbec: investiții, împrumuturi, planuri în doi, banii partenerului sau familiei, interes pentru spiritualitate, renunțare la învinovățire și autoînvinovățire, surprize, descoperirea unor secrete.
Taur: cuplu, partener, căsnicie, clientelă, contracte, procese, rivalități, competiții.
Gemeni: muncă, rutină, stil de viață, sănătate, utilitate, servicii aduse altora.
Rac: iubire, copii, aventuri, imagine publică, timp liber, hobby-uri, creativitate, sport, sexualitate.
Leu: casă, familie, locuință, trecut, relația cu părinții, obișnuințe, confort emoțional.
Fecioară: contracte, comunicare, îndemnare, aptitudini practice, deplasări, studii, examene, rețea de relații și cunoștințe, relația cu frații și rudele de gradul întâi,
Balanță: bani, talente personale, stimă de sine, timp, confort material.
Scorpion: imagine personală, condiție fizică, atitudine față de viață, decizii majore de viață, asumarea alegerilor și a rolului de lider, acțiuni și inițiative în forță, heirup.
Săgetător: încheiere de cicluri, finalizări, deznodăminte, acceptarea a ceva greu de acceptat, iertare, inspirație și protecție divină, sănătate, speranțe și noi orizonturi, renunțare la rolul de victimă și la vinovății. 
Capricorn: planuri de viitor, implicare într-un grup, lucru în echipă, socializare, sprijin din partea unor persoane influente, lupta pentru o cauză, apărarea altora, noi vise și idealuri, răsturnări spectaculoase de situație, împărtășirea cunoașterii.
Vărsător: carieră, statut social, stare civilă, urcare în ierarhie, acces la poziție de putere, promovare, înzestrare cu responsabilități, poziție respectată, invidii, începerea unor proiecte noi, planificare și organizare.
Pești: acumulare de cunoaștere, studii, examene, viziunea asupra vieții, relația cu străinii, călătorii lungi, înțelepciune, relație cu justiția și cu Divinitatea, schimbarea convingerilor și a principiilor, toleranță.

Sursa foto: https://percymbedzi.files.wordpress.com/2012/07/copy_of_nacw_soaring_eagle42.jpg

14 comentarii:

  1. La multi ani, Valeriu! Multumesc pentru tot ceea ce ne impartasesti, ne atentionezi! Inteleg ceea ce transmiti, dar am o dilema pe care nu reusesc sa o descifrez: sunt berbec cu ascendent in balanta. Sunt doua talere opuse care se anuleaza reciproc! Nu ma regasesc in nici una dintre ele! Da-mi un sfat cum sa ma descurc si unde sa-mi gasesc echilibrul intre cele doua! Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi asta pare a fi tocmai o direcție majoră de viață: găsirea echilibrului :)

      Ștergere
  2. am pecete sfant botez chip miros culoare vesmant vorba psi-freno si semne maini crestet de zodia Scorpion, parintii de zodia Berbec si zodia Fecioara sotul zodia sa,si la fel semne cuget inimi simtiri de scorpion fecioara berbec,zodia sotului 1900-vesnic sa stiim.

    RăspundețiȘtergere
  3. au secretele mele ale lor ca si mine parinti sot eu sintem toti cuinti luminati frumosi bine fericiti rau 1900-vesnic corect de nota 10 pecetea vulturului pe secretele din noi 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Arta mea R.M cnp IDnp[L.Cos] in Justitie este ce am cerut militie sovietica conglomerata cu toate artele mele confusive,arta tantrica medicina veche 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  5. parul meu coafat cu semnatura nunti, culoarea vazuta ca grosime,aspect,miros,si spire,negustor cum am vazut Agapia Veche[arama veche],

    RăspundețiȘtergere
  6. aia vreau aia fac,persoana milenarista 1900-vesnic eu vesnic si etern,mie la mie la milimetru vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  7. sintem in juramant toti patronii cu politia predictiva societati comerciale,,vina lor,,toti marturi la,,vorbitor la Colectiv,,ele martor 1900-vesnic corect de nota 10 vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  8. este Randuiala,Tipicul meu infim ca pret romano catolic toti marturi marturii la trapeza,in biserica aici sat[cu documente atasate cu tot],sf Luna stele nori,a mea,1900-vesnic[colo sus in pod[inregistrat toata sf Taina vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  9. sint gentile noastre sa stiim trecut prezent viitor liste de nunta sa stiim ale tuturor pomenitilor 1800-vesnic la Mobila circuit inchis vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  10. au oamenii ambele genuri sufletul faptele mele martori comun scris alfabet chirilic de bine rau fericire justitie 1900-vesnic in sf Altar sf Usi biserica vale vesnic[simt miros corect de nota 10 1900-vesnic].

    RăspundețiȘtergere
  11. sint faptele noastre pe fata tot neamul cu mine mama bunica zi noapte in fantana cal mort 1900-vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  12. sintem astrologici inchinati astrologiei de 10 bine rau fericire justitie corect de nota 10 toti pomenitii 1900-vesnic lui LILITH LUNA NEAGRA toti vesnic.

    RăspundețiȘtergere
  13. sa ma stie lumea de calugarita imbracata in calugarita cu acte obiecte de calugarita cu slujul meu de calugarita toti marturi aici sat trei sate 1982-vesnic[motivul] vesnic atarnat de gat.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...