Vindecarea prin suferinta! Nodul Nord in Scorpion (30 august 2012 - 18 februarie 2014)

Cine a spus ca suferinta nu e buna? Ce femeie da viata unui copil fara durerile facerii? Activarea puternica a zodiei Scorpion ne induce tuturor niste tendinte... sado-masochiste. Adica suferinta ajunge sa ne placa. “Durerea e placere.”

Pe 23 august 2012 Marte a intrat in Scorpion, unde sta pana pe 7 octombrie 2012. Nodul Nord s-a mutat in Scorpion pe 30 august 2012 si ramane aici pana pe 18 februarie 2014. Si unde mai pui ca Saturn se instaleaza confortabil tot in Scorpion din 5 octombrie 2012 pana pe 23 decembrie 2014, apoi iarasi intre 15 iunie si 17 sepembrie 2015.
Prezenta lui Marte in Scorpion in momentul trecerii Nodului Nord in aceeasi zodie face ca toate schimbarile care se produc in viata noastra sa se accelereze.

Nodul Nord (Destinul) in Scorpion trage dupa el Nodul Sud in Taur. Un an si jumatate (din 30 august 2012 pana in 18 februarie 2014, asadar) traim o etapa de purificare a vietilor noastre. E ca si cum ne-am impacheta viata ca pe un covor si am duce-o la o curatatorie chimica ori la o spalatorie auto pentru a pune pe ea jeturi de apa si detergent. Scorpionul este expertul in curatare al zodiacului. Dar ce se curata in viata noastra? Gunoiul pe care-l ducem cu noi si pe care l-am tinut sub pres ori in brate la indemnul zodiei opuse, Taurul.

Cu Nodul Nord in Scorpion ne curatam in principal de:
  • atasamente
  • posesivitate
  • foamea de acumulare
E important sa constientizam in primul rand starea de dependenta in relatii. Cu cat tinem mai strans partenerul, cu cat il sufocam, cu cat nu-i dam drumul, cu atat el va fugi mai departe si mai repede, invartindu-se. Stadiul “Fara tine nu se poate!” sau “Respir prin tine!” e nevoie sa fie depasit. Fiecare trebuie sa-si urmeze drumul propriu, alaturi de partener, dar fara a se agata de gatul lui! Am aflat de atatea cazuri in care cineva a incercat sa salveze un om la inec si s-au inecat amandoi. “Inotam impreuna si ne bucuram de prezenta celuilalt” sau “Inotam unul de gatul altuia si ne ducem ca bolovanii la fund.”

Exercitiul se aplica nu doar in viata de cuplu, ci si in relatiile dintre parinti si copii. Parintii care isi tin puii la san si cred ca fara ei nu se va descurca odrasla lor, mai ales parintii care-si “iubesc” copiii oferindu-le bani in loc de atentie, vor avea nevoie sa-si creeze experiente din care sa invete ca fiul/fiica lor poate sa-si deschida aripile si sa zboare singur. E timpul sa se taie cordonul ombilical intre iubiti, soti, parinti si copii. Cine nu constientizeaza atasamentul obsesiv fata de oamenii din viata lui, va invata obligatoriu lectia Destinului in Scorpion prin: ruptura, pierdere sau despartire! Suferinta vine la pachet.

Pe durata tranzitului Nodului Nord in Scorpion, relatiile care nu se curata de atasamente... se curata de tot!

Si se intampla sa tratam oamenii din viata noastra ca pe niste obiecte. Avem un simt al proprietatii atat de exagerat incat incalcam drepturile, alegerile si gusturile celuialt fara sa ne pese. “A avea” a devenit un mod de a fi pentru noi. Ne identificam cu ce avem: cu casa pe care o avem, cu masina pe care o avem, cu salariul pe care-l avem, cu cunostintele sus-puse (“pilele”) pe care le avem, cu copiii pe care-i avem, cu parintii pe care-i avem, cu situatia materiala pe care o avem, cu functia pe care o avem, cu statutul social pe care-l avem.
Numai ca Nodul Sud din Taur ne poate lasa goi! Nodul Nord in Scorpion ne despoaie de ceea ce avem tocmai ca sa ne aducem aminte de cine suntem. Asa ca e cazul sa ne intrebam: cine sunt eu fara salariul pe care-l am, fara functia mea, fara copiii mei? Cunoastem prea bine, de exemplu, cazurile de parinti care nu au alt motiv de lauda decat proprii copii, care se identifica cu copiii de parca copiii s-ar fi nascut sa-i faca pe ei fericiti!
“Spune-mi ceva despre tine, nu despre copiii tai! Am inteles cine sunt copiii tai, dar tu cine esti fara ei?” “Ai o casa si o masina! Felicitari! Dar daca ti le ia apa, vine cutremurul sau pier in foc, cine ramane? Tu cine mai esti atunci?” Aceste intrebari ajung la ordinea zilei.
Iar oamenii care se identifica cu ceea ce au se vor vindeca de simtul proprietatii prin experienta pierderii a ceea ce credeau ei ca au mai drag! Cine se crede mare si tare pentru ca are o functie, isi va creea prilejul de a pierde functia, pentru a vedea cine e el/ea fara acea functie. Cine crede ca nu a trait degeaba doar pentru ca a facut o casa, care e cea mai mare realizare a vietii, dispretuindu-i pe altii ca nu sunt cu picioarele pe pamant si “n-au facut nimic in viata” sau “nu le-au venit mintile la cap”, e posibil sa ramana tocmai fara acea casa! “Poftim, n-o mai ai! Acum cine mai esti?” In paranteza fie spus, nevoia acestor experiente de pierdere la nivel colectiv poate sa atraga intr-adevar si dezlantuirea furioasa a naturii si poate face pamantul sa se clatine, mai cu seama in 2013, an numerologic 6, ce predispune la miscari tectonice.
Cine traieste prin copii, va ramane fara ei (vor pleca de acasa, isi vor vedea de drumul lor), pentru a vedea ca ei nu sunt o proprietate si au viata lor.
“Parintii nu sunt proprietarii copiilor. Parintii sunt doar niste calauze! Pana la un moment dat in viata, cand dumurile lor se despart!” (autor Alexandra, sotia mea).

Cum nu stabileste nimeni ce e bine si ce e rau, la urma urmelor nu putem spune ca e gresit sa te identifici cu posesiunile tale, cu ceea ce ai! E exceptional sa ai o casa, o masina, o functie! Sunt valori terestre demne de toata aprecierea! Problema intervine in care incepi sa judeci! Cand intervine egoul, incepi sa te compari si ajungi sa-i dispretuiesti pe ceilalti ca nu au ce ai tu! Atunci iti atragi experienta opusa, pentru ca ai nevoie sa inveti punandu-te in pielea celor pe care-i critici. Nu poti ajunge sa intelegi o experenta decat daca traiesti acea experienta. Nu-l poti intelege pe unul care nu are o functie decat daca nici tu nu mai ai acea functie! Inca o data: nu este nimic gresit sa ai! Daca ai, bucura-te de ce ai! Dar greseala spirituala apare in momentul in care tu devii ceea ce ai, dai drumul la judecata si egoul se umfla in pene!

Pe durata tranzitului Nodului Nord in Scorpion, cine nu se curata de identificarea cu posesiunile... se curata de tot de acele posesiuni!

“Mai putin si mai bun” zice Nodul Nord in Scorpion! E timpul sa punem accentul pe calitatea vietii noastre si nu pe cantitate. Toti cei care alearga dupa mai mult - dupa mai multi bani, dupa mai multe femei, dupa mai multe functii, dupa mai multe onoruri, vor obosi repede! Toata lumea va invata putina astrologie!
Iar in astrologie, exista 12 case. Prima dintre ele este casa Berbecului, reprezentand “ceea ce esti” (“a fi”). Abia cea de-a doua casa reprezinta “ceea ce ai” (“a avea”). Nu invers! Conceptia generala spune ca mai intai ai si abia apoi esti! “Cand o sa am eu o casa si nu stiu cati bani, o sa fiu in sfarsit fericit!” Si ajungi sa ai si casa si banii si, surpriza! Fericit tot nu esti! Parca tot iti mai lipseste ceva. Fenomenul este exact invers! Ai ceea ce esti! Intai esti ceva si apoi legea atractiei te face sa ai exact ce manifesti! Esti bucuros, atragi tot mai multe situatii placute. Esti nemultumit de fel, vei avea tot mai multe motive de nemultumire si te vei victimiza in fiecare zi! Esti nervos, mergi pe strada si dai peste oameni care te enerveaza si mai tare!
“Ai ceea ce esti!” este mesajul Nodului Nord in Scorpion. Gata cu foamea de mai mult, gata cu acumularea! E timpul ca fiecare sa descopere cine este cu adevarat, care-i sunt talentele, ce-i place! Tot mai multi vor renunta de bunavoie la functii, la pozitii, la joburi care le aduc bani, dar nu si satisfactii!
Nodul Nord in Scorpion prevesteste reorientari profesionale in masa! Tot mai multi oameni isi vor cultiva talentele ascunse si vor face ceea ce le place! Iar bucuria lor de a fi le va aduce satisfactiile in plan personal!
Se elimina sub acest tranzit compromisurile de dragul banilor, al averii, al starii materiale! Nu va mai fi destul sa ai! Satisfactia va fi sa traiesti cu bucurie, iar aceasta calitate a fiintei va atrage cantitatea, ceea ce ai! Compromisul in numele banilor, al acumularii va aduce experiente dureroase de profunda insatisfactie, nefericire si stima de sine scazuta.

Pe durata tranzitului Nodului Nord in Scorpion, cine nu se curata de foamea de acumulare... se curata de acumulari sau... se curata de tot (se usuca pe picioare) din cauza compromisurilor!

Fericiti cei ce-si fac comori in cer, nu pe Pamant – spunea Iisus Hristos. Aceasta este simbolistica tranzitului Destinului prin Scorpion. Dar ca sa ajungem la acele comori din ceruri, e nevoie sa evoluam!

Nodul Nord ne face sa ne luam zborul. E ca si cum am urca intr-un balon cu un sac in spate. Pentru ca balonul sa nu se depresurizeze si sa nu ne izbim de sol, trebuie sa aruncam sacul peste bord. Iar in sac sunt toate atasamentele si posesiunile noastre, tendinta noastra de a acumula. Destinul in Scorpion ne invata sa ne adunam sufletul de acolo pe unde l-am lasat. Cu Destinul in Scorpion, evolutia nu vine decat daca desertam sacul trecutului, cu toate tiparele si convingerile care ne trag in jos. Sacul e lipit de spate, e ca un bandaj! Doare cand il dezlipim, se ia cu piele cu tot. Dar e singura solutie!

Preferabil este sa ingropam trecutul pentru a putea sa ne cream un prezent si un viitor plin de lumina. Chiar daca mai cadem in tiparele trecutului, chiar daca cel mai usor este sa facem ce stim mai bine, sa retraim suferinta, ne putem salva numai prin constientizarea a ceea ce a fost, ne-a facut rau si nu mai vrem sa mai repetam. Nodul Nord in Scorpion ne trezeste din somnul inconstient in care am trait si ne intreaba: “Hei, nu te-ai saturat sa suferi?”.

Destinul in Scorpion zice “totul sau nimic”! Ori tinem de sac, cadem de sus cu el cu tot si ne ingropam de vii, ori aruncam sacul, suferim mai mult sau mai putin si ne luam zborul!

Ce trebuie sa faca fiecare zodie pentru a obtine succesul pe tranzitul Nodului Nord in Scorpion:


Berbec:
sa accepte nevoia de transformare, sa primeasca ce vine de la altii, sa atraga beneficii prin imprumuturi, mosteniri, tranzactii, sponsorizari, sa se lanseze in afaceri, sa se ocupe de banii, resursele si talentele altora.
Taur: sa mearga pe mana celorlalti, sa treaca peste orgoliu si individualism, sa se asocieze, sa functioneze in doi, in cuplu, in parteneriat, sa colaboreze, sa tina cont de nevoile celuilalt, dar sa nu accepte compromisuri, sa nu creeze atasamente si stari de dependenta, sa nu astepte tot timpul confirmari.
Gemeni: sa-si schimbe stilul si programul de viata, sa modifice radical rutina, sa-si ingrijeasca sanatatea, sa-si schimbe regimul alimentar, sa apeleze la terapii alternative, sa se deschida spre noi activitati profesionale, sa munceasca cu placere.
Rac: sa iubeasca, sa se dedice partenerului, sa acorde atentie copiilor, paternitatii sau maternitatii, sa creeze, sa produca bunuri si valori materiale si spirituale, sa cultive hobbyuri, cu posibilitatea de a transforma o pasiune intr-un stil de viata, sa faca totul cu pasiune.
Leu: sa se ocupe de casa si de familie, sa faca achizitii sau tranzactii, sa constientizeze umbrele tracutului, sa se impace cu parintii, sa faca tranzactii imobiliare, sa reamenajeze spatiul de locuit sau sa-si schimbe domiciliul, sa se ocupe de patrimoniul familiei, de rudele mai in varsta sau de cei ce au nevoie de sprijin, sa-si ia de lucru pentru acasa.
Fecioara:
sa abordeze noi directii de studiu, sa invete, sa-si faca noi cunostinte, sa acorde atentie relatiei cu fratii, surorile, vecinii si rudele apropiate, sa calatoreasca, sa comunice mai mult, sa invete sa negocieze, sa achitioneze sau sa schimbe mijloace de transport sau comunicare (sa vanda, sa cumpere sau sa repare masina, telefonul, calculatorul etc.), sa faca noi intelegeri si sa semneze contracte.
Balanta: sa-si puna talentele la treaba, sa faca bani din niste abilitati speciale, sa-si ia un al doilea job, sa invete sa faca bani altfel, din alte activitati, sa ofere suport material si afectiv celorlalti, sa fie punct de sprijin pentru altii.
Scorpion: sa-si asume initiativa, sa se bazeze pe fortele proprii, sa se manifeste cu curaj, sa nu se lase influentat, sa mearga pe mana lui, sa-i traga pe ceilalti dupa el, sa se afirme prin individualism, perseverenta si ambitie.
Sagetator: sa accepte nevoia de a sta singur, de a se izola, sa primeasca revelatii, sa-si ingrijeasca starea de sanatate, sa-l redescopere pe Dumnezeu, sa inteleaga ca lucrurile se intampla cu un scop, sa cedeze controlul vietii proprii si sa fie recunoscator pentru directia in care se indreapta lucrurile, sa nu lupte impotriva curentului, sa se lase luat de val.
Capricorn: sa-si remodeleze planurile si proiectele de viitor, sa-si puna in aplicare visurile si idealurile mai vechi, sa transforme componenta anturajului, sa iasa din starea de izolare, sa se deschida spre oameni noi, sa-si faca noi prieteni, sa invete sa primeasca ajutorul, sa cunoasca oameni care il pot ajuta in indeplinirea dorintelor, sa atraga protectori care pot sa-l propulseze, sa se deschida spre o viata sociala tot mai activa.
Varsator: sa se reorienteze profesional sau sa faca un salt in cariera, sa-si construiasca un nou nume, renume, o noua reputatie, sa lucreze la imaginea proprie, sa-si asume un nou drum in lume, sa devina altcineva in ochii celorlalti, sa-si descopere modul in care poate sa aibe o contributie pozitiva la viata cat mai multor oameni.
Pesti: sa-si schimbe radical convingerile de viata, sa se elibereze de prejudecati, sa scape de dorinta de a avea dreptate, sa accepte ca fiecare are dreptate in felul sau, sa calatoreasca tot mai mult, sa intre in legatura cu oameni aflati in strainatate, sa adopte modele si tipare de gandire de peste granite, sa invete, sa studieze, sa citeasca, sa aprofundeze noi cunostinte, sa intreprinda studii finalizate cu diplome, sa nu se mai intereseze de viata altora, sa-si urmeze un ideal.

8 comentarii:

  1. Imi dizolv tiparele vechi si ....pot sa zbor!!!!!!!!!!!!!

    MULTUMESC.

    RăspundețiȘtergere
  2. e chiar aberant cam 90 % , deloc realistic sau usor de realizat , nimic clar de fapt ...se vede ca sunteti varsator ...va contrazceti de la o fraza la alta .
    ba e rau sa ai proprietati si copii si functii , ba sa le arunci la gunoi si sa nu iti pese de ele , ca daca ai prea multe nu o sa fie bine . Sa renunti la toate ca sa stii cine esti tu ??? Pai tu esti o parte din toate alea , tu le-ai facut , cum sa nu te lauzi cu ele , dar cu ce , cu norii de pe cer ??? Aiuristica total prezentarea

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumoasa analiza si profunda, eu chiar am NN in Scorpion si cred ca voi reciti de fiecare data aceasta analiza, atunci cand voi simti ca nu stiu incotro s-o iau si să răspund la unele ]ntreb[ri ale sinelui.
    Somnul anonim, e vede că nu ştiţi prea multe despre astrologie şi despre înţelesurile ei, domnul pănoiu, un astrolog de sussces de altefl, a spus lucruilor pe nume prin prisma anlaizeii astrale a acestei perioade"Dar greseala spirituala apare in momentul in care tu devii ceea ce ai, dai drumul la judecata si egoul se umfla in pene!" Cred că dumneavostră sunteţi unul din aceşti oameni care sunt plin de sine şi trăiţi doar ca să acumulaţi material , iar evoluţia spirituală este undeva pe paln secund. Poate greşesc dar asta cred , în urma comentariului dumneavostră.
    Felicitări Valeriu pănoiu pentru această analiză reală şi sonsistentă.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt Balanta si stiu ce am trait in ultimi 3 ani,dar multumesc tuturor acelor intimplari pt.ca m-am reinventat.Am sotul Scorpion si fiica Sagetatoare,cu aceste informatii plec la drum mult mai increzatoare in fortele mele.Multumesc ca exista asemenea oameni care incearca sa aduca putina lumina in acest domeniu atat de subtil.
    Camelia

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos,multumesc!
    Eu am Soarele in Leu iar bunicii mei au avut nevoie de mine din decembrie 2012 si am grija de unul dintre ei, iar anul acesta s-ar putea sa imi schimb domiciliul!

    Cat despre "curatenia" Nodului Nord si a lui Saturn, se manifesta si la nivel concret! Am renuntat la extrem de multe lucruri din casa (haine, in special) si uneori nu puteam sa dorm noaptea gandindu-ma ce lucruri sunt inutile din casa si la ce as mai putea renunta. Nu mai simt aceasta presiune asupra lucrurilor din casa (si am avut parte de ocazia de a face curatenie si la bunici, am distrus hartii pline de praf de zeci de ani!) si ma intreb in ce domeniu actioneaza aceasta energie acum

    RăspundețiȘtergere
  6. Adorabil articolul, foarte frumos si realist, pentru cei ce inteleg astrologia. Multumesc pentru el, am primit raspunsuri, am sa-l recitesc sa nu-mi scape ceva. Cu respect vin cu o intrebare? Merge foarte greu pagina, de cite ori intru ma blochez de acest lucru. Tare mult imi doresc sa va citesc mai mult. Otilia

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...