Treceți la conținutul principal

Puterea vindecatoare a eclipselor


Eclipsele, fie ele de Soare sau de Luna, aduc un plus de energie si semnificatie fazelor de Luna Noua sau Luna Plina. Eclipsa de Soare presupune conjunctia dintre Soare si Luna, asadar momentul de Luna Noua. Eclipsa de Luna are Pamantul la mijloc, deci Soarele si Luna se afla in opozitie, ceea ce inseamna faza de Luna Plina.

Astrologic vorbind, eclipsa de Soare aduce la suprafata evenimente care se manifesta in exterior, la care participam cu sau fara voia noastra, in calitate de actori sau martori. Pe eclipsa de Soare “se intampla ceva”, se ard niste etape de viata, se consuma o serie de tensiuni, in special in relatii. Luna se plaseaza in drepul Soarelui, care aproape nu se mai vede. Cand Luna musca sau mananca Soarele, se spune popular ca apar strigoii. Acesti strigoi populeaza umbra, care simbolizeaza fortele subconstientului. Si fiecare dintre noi are strigoii lui care isi cer drepturile mai mult sau mai putin vehement in zilele din preajma eclipsei de Soare.
Scoatem la lumina partile din noi pe care le-am reprimat. Spunem pe nume lucrurilor pe care nu le mai putem tine in noi. Refulam mai usor, lasam supapa sa rasufle. Luam capacul de pe oala care a dat in clocot.
Eclipsa de Soare ne ajuta sa iesim din noi si sa dam pe dinafara. Si ies din noi acei strigoi care pot sa-i sperie pe ceilalti. Putem fi de nerecunoscut pentru unii, deoarece ne dam jos masti care au ascuns adevaruri dureroase. Dar acesti strigoi ne sperie in primul rand pe noi, deoarece suntem predispusi sa facem lucruri de care nici noi nu credeam ca am fi in stare. Eclipsa de Soare ne pune fata in fata cu emotii si resentimente dureroase, ingropate de vii.

Primul merit al eclipsei de Soare este curajul de a da cartile pe fata. Avem curajul sa spunem verde in fata ce simtim si ce gandim. De multe ori, aruncam cu cuvinte intr-o maniera brutala, cerem socoteala, avem ceva de impartit cu altii. De aceea, eclipsa de Soare aduce cate un episod dureros de criza de sinceritate. Iar aceasta criza poate pune bazele unui proces de vindecare. Si este vorba de vindecarea ranilor din relatii, din moment ce eclipsa de Soare se manifesta vizibil in exterior. Invatam foarte mult de la ceilalti si ne recunoastem in ei.
Dam vina pe altii, condamnam si ajungem in final sa ne dam seama ca ceea ce ne enerveaza de fapt la ei ne enerveaza la noi. Eclipsa de Soare aduce evenimente care ne provoaca sa-i acceptam pe ceilalti. Si ne dam seama ca nu putem fi in echilibru cu altcineva decat daca suntem in echilibru cu noi insine.
Eclipsa de Soare ne scoate din noi, ne proiecteaza in afara, aduce oameni care apasa pe corzi sensibile cu scopul de a ne indemna sa curatam gunoaiele din trecutul nostru. Se intampla ceva in exterior, in relatia cu ceilalti, ca sa ne intoarcem privirea spre interiorul nostru.

Pe eclipsa de Luna nici nu avem nevoie de parteneri de box. Ne luam singuri la pumni. La suprafata suntem mult mai calmi si mai amiabili. Numai ca afara gardul, iar inauntru leopardul. Fierbem si clocotim, tragem concluzii pe care le tinem pentru noi.
Devenim tinta atacurilor virulente asupra propriei persoane. Eclipsa de Luna ne indeamna sa ne napustim asupra noastra. Ne judecam pentru ce am facut sau nu am facut, ne victimizam si ne vedem mai mici decat suntem, una peste alta ne sabotam cat putem noi mai bine. Singurul avantaj fata de eclipsa de Soare este ca acest proces implica profunzime, deci consum interior. Chiar daca ceilalti ne pot declansa aceste procese de constiinta, ele nu se deruleaza la vedere. Eclipsa de Luna predispune la introspectie si izolare, la demascarea unor frici si slabiciuni pe care nu doream sa le recunoastem.
Eclipsa de Luna ne ajuta sa constientizam greselile pe care le-am facut si sa dam dreptate in sinea noastra altor persoane care tot ne-au spus de-a lungul timpului unde e buba, numai ca noi n-am fost pregatiti sa recunoastem. Eclipsa de Luna vine cu aceeasi criza de sinceritate, numai ca acum ne doare ca altii au avut dreptate. Ne doare ca ne recunoastem punctele slabe. Ne doare ca suntem sinceri cu noi. Infruntam adevarul despre propria persoana. Privim in ochi partea din noi pe care am refuzat sa o admitem.
Pe eclipsa de Luna fierbem, de data asta, pe dinauntru. Ne rascolim singuri sufletul, fara sa fie nevoie de confruntari directe cu altii. Ne facem autoanaliza si autocritica, infruntam regrete, resentimente, remuscari. Avem ceva cu noi si luam masuri in exterior, cu ceilalti Eliminam, lichidam oameni si activitati in functie de ceea ce aflam despre propria persoana. Eclipsa de Luna ne devoreaza pe dinauntru si ne impinge sa ne afirmam ulterior altfel in lume.

Eclipsa de Soare trage intunericul peste Mijlocul Cerului, deci peste imagine, reputatie, modul in care ne comportam in societate. Avem ceva de impartit cu altii. Ne razboim cu adversari din exterior si ne trezim ca, de fapt, e ceva in neregula cu noi.
Eclipsa de Luna intuneca Fundul Cerului. Plonjam in bezna fricilor, respingem parti din noi sau ajungem chiar la o negare absoluta a propriei fiinte. Infruntam sentimente de inutilitate, condamnam familia, parintii, trecutul, ne anulam ca persoane, traim in confuzie, ne abandonam pe noi insine simtindu-se abandonati de insusi Dumnezeu. Interiorul nostru este zbuciumat, siguranta si confortul sufletesc sunt amenintate. Ne reasezam pe dinauntru.

Eclipsa de Soare ne trece prin evenimente vizibile si ne aduce din afara inauntrul nostru. Directia de actiune a eclipsei de Luna este inversa: cadem in golul sufletului, ne zbatem in abisurile fiintei si de acolo ne luam zborul spre exterior.

Eclipsa de Soare functioneaza ca o baie de foc: ies scantei in contact cu altii si ajungem sa stingem focul din interior. Eclipsa de Luna ne face sa intram la apa: ne bagam cu capul la fund, ne scufundam in propria fiinta, ne ridicam cu greu deasupra, scoatem capul la suprafata si ne reglam respiratia. Atat focul, cat si apa, au proprietati purificatoare, asa ca eclipsele au rolul de a ne ajuta sa curatam niste rani pentru a accelera vindecarea.

Comentarii

  1. Excelent!.. Superba prezentarea si respectiv definirea eclipselor dpdv. astrologic!!.. :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. FOARTE FRUMOSA ANALIZA,CA DE OBICEI, DOMNUL VALERIU NE INCANTA CUA ACESTE ANALIZE. FELICITARI

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru inca o lectie de astrologie si...de viata!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…