Treceți la conținutul principal

Luna Plina de catifea, 27 martie 2013

Revenirea iernii in toiul primaverii, in avanpremiera Lunii Pline in Balanta din 27 martie, poarta un mesaj cat se poate de transparent: “Oameni buni, lucrati cu manusi!”. Si nu e vorba despre manusile de box ale zodiei Berbecului, unde s-au adunat gramada atatea forte: Venus, Soare, Uranus si Marte.

Cand e Luna Plina, Soarele si Luna stau fata in fata. Dar de data asta, Pluto intra in ecuatie, intr-un careu in T: cuadraturi atat la planetele din Berbec, cat si la Luna din Balanta. Iar acolo unde isi baga Pluto coada, putem noi sa ne batem capul cat vrem, pentru ca nu ni se permite sa miscam nimic cu forta.

Luna Plina din Balanta de anul acesta ne pune in fata unor frustrari din cauza dorintei de a calca pedala, de a merge mai repede, de a da timpul inainte. Berbecul scoate din noi nerabdarea si impulsivitatea, dorinta de a face schimbari pentru care nu mai avem rabdare. Ne incapatanam sa ne luam la tranta, la harta, sa cerem, sa pretindem, numai ca lucrurile bune vin la timpul lor. Iar acum se pare ca nu e momentul cel mai potrivit sa ne ambalam si sa depasim turatia maxima. Doamne fereste, suntem in pericol sa facem explozie! Daca ne dam peste cap, s-ar putea sa ne alegem cu vanatai si cu multe cucuie.
Luna spune ca trebuie sa incetinim ritmul. Intentiile noastre sunt bune, nu e nicio problema cu continutul. Avem insa de lucrat la forma! La modul in care spunem si facem lucrurile.
Trebuie sa luam lucrurile pas cu pas, sa exersam rabdarea si delicatetea. Ies din noi acum sentimente de nesiguranta. E bine, pentru ca se curata. Avem tendinta de a exagera, de a ridica tonul, de a scoate agresivitatea la inaintare. Mai bine sa ne consumam altfel energia fizica! Poate prin ceva creativ, poate prin curatenie in casa, poate in bucatarie sau prin scris. Daca nu ne inspira nimic, poate e intelept sa luam o perna la bataie sau sa spargem farfurii. Pagubele materiale sunt minore in comparatie cu ranile pe suflet pe care le putem provoca.
Luna in Balanta ne face foarte vulnerabili si dezgroapa neimpliniri mai vechi, asociate cu reprosuri si samanta de scandal. Iar aspectul este valabil pana la urmatoarea Luna Plina de la sfarsitul lunii aprilie.

Autocontrolul este cuvantul cheie care vine peste noi ca un bulgare de zapada aruncat in obraz. Balaurul din noi da sa iasa, ne vine sa scoatem flacari, sa parjolim totul in cale. Pana la Sfantul Gheorghe (pe 23 aprilie) cam avem de luptat cu el. Daca nu-l stapanim, ne facem rau singuri, pentru ca riscam sa ne discreditam, sa ne stirbim imaginea si sa deterioram grav relatiile.
Cele mai delicate sunt relatiile de familie, acolo unde pot lovi cu putere accesele de furie. Asa ca inainte de a spune ceva ce nu mai putem sa inghitim la loc, ar fi o idee buna sa respiram adanc de trei ori, ca sa ne treaca.
Sa luam lucrurile pas cu pas! Sa lasam trecutul in pace! Sa actionam cu blandete!

Sa ne amintim ca mainile noastre sunt facute sa mangaie! Sa ne punem manusile de catifea!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Horoscopul miracolelor! 40 de zile cu daruri cerești pentru zodii

De ce este important să respectăm ciclul sărbătorilor de peste an, indiferent dacă ele sunt de natură laică ori religioasă? Pentru a fi trăi în LEGEA RITMULUI. Crăciunul urmat de Anul Nou și Paștele sunt vârfurile trăirii în acord cu respirația Universului, în care ne lăsăm atât ca indivizi, cât și ca grup, naționalitate, specie. Mișcările astrelor sunt în deplină armonie cu energiile terestre care însuflețesc omul. Tot Cerul, cu ființele sale de Lumină (ierarhii cerești, arhangheli, îngeri, sfinți), dar și cu corpurile fizice purtătoare de vibrații (stele, planete, sateliți, asteroizi) care sunt ca niște valuri de energie ce ne poartă pe marea vieții pulsează la unison cu ceea ce se întâmplă cu noi și în noi. Precum în Cer, așa și pre Pământ.
Postul Paștelui scoate din noi un joc de lumini și umbre. Coborâm în bezna proprie și în bezna celorlalți, care ne înghite uneori cu totul, ca atunci când nu mai poți înota, îți intră apă în pe nas ori chiar ajungi cu capul la fund. Săptămâna mar…

Anul chinezesc 2017. Cui îi cântă Cocoșul?

Între 28 ianuarie 2017 și 15 februarie 2018 stăm din punctul de vedere al zodiacului chinezesc sub semnul Cocoșului de Foc. Gălăgie multă. Mult zgomot pentru nimic. Bunica bate toba. Câteva dintre sloganele pe care le pune în mișcare energia Cocoșului de Foc.
Entuziasmul dă năvală în anul chinezesc 2017 și ne ia pe sus. Cocoșul este cel ce dă trezirea la prima oră a dimineții, prin urmare îi susține pe cei ce sunt matinali și ne dă tuturor o mai mare forță vitală pe la răsăritul soarelui. Curajul este un alt atribut pe care-l stimulează această zodie, precum și simțul comunității. Apare impulsul nestăpânit de a ne susține drepturile și de a ne alia în grupuri pentru a susține cauze comune. În goana după drepturi, să nu neglijăm totuși obligațiile... Să ne uităm întotdeauna la ce dăm, înainte de a suna din goarnă și de a cere... Să ne gândim la cocoșul care găsește o râmă și cheamă roată în jurul său toate găinile ca să împartă prada. Mă rog, mai mult el le cheamă ca să obțină confirmăr…