Treceți la conținutul principal

Luna Plina de catifea, 27 martie 2013

Revenirea iernii in toiul primaverii, in avanpremiera Lunii Pline in Balanta din 27 martie, poarta un mesaj cat se poate de transparent: “Oameni buni, lucrati cu manusi!”. Si nu e vorba despre manusile de box ale zodiei Berbecului, unde s-au adunat gramada atatea forte: Venus, Soare, Uranus si Marte.

Cand e Luna Plina, Soarele si Luna stau fata in fata. Dar de data asta, Pluto intra in ecuatie, intr-un careu in T: cuadraturi atat la planetele din Berbec, cat si la Luna din Balanta. Iar acolo unde isi baga Pluto coada, putem noi sa ne batem capul cat vrem, pentru ca nu ni se permite sa miscam nimic cu forta.

Luna Plina din Balanta de anul acesta ne pune in fata unor frustrari din cauza dorintei de a calca pedala, de a merge mai repede, de a da timpul inainte. Berbecul scoate din noi nerabdarea si impulsivitatea, dorinta de a face schimbari pentru care nu mai avem rabdare. Ne incapatanam sa ne luam la tranta, la harta, sa cerem, sa pretindem, numai ca lucrurile bune vin la timpul lor. Iar acum se pare ca nu e momentul cel mai potrivit sa ne ambalam si sa depasim turatia maxima. Doamne fereste, suntem in pericol sa facem explozie! Daca ne dam peste cap, s-ar putea sa ne alegem cu vanatai si cu multe cucuie.
Luna spune ca trebuie sa incetinim ritmul. Intentiile noastre sunt bune, nu e nicio problema cu continutul. Avem insa de lucrat la forma! La modul in care spunem si facem lucrurile.
Trebuie sa luam lucrurile pas cu pas, sa exersam rabdarea si delicatetea. Ies din noi acum sentimente de nesiguranta. E bine, pentru ca se curata. Avem tendinta de a exagera, de a ridica tonul, de a scoate agresivitatea la inaintare. Mai bine sa ne consumam altfel energia fizica! Poate prin ceva creativ, poate prin curatenie in casa, poate in bucatarie sau prin scris. Daca nu ne inspira nimic, poate e intelept sa luam o perna la bataie sau sa spargem farfurii. Pagubele materiale sunt minore in comparatie cu ranile pe suflet pe care le putem provoca.
Luna in Balanta ne face foarte vulnerabili si dezgroapa neimpliniri mai vechi, asociate cu reprosuri si samanta de scandal. Iar aspectul este valabil pana la urmatoarea Luna Plina de la sfarsitul lunii aprilie.

Autocontrolul este cuvantul cheie care vine peste noi ca un bulgare de zapada aruncat in obraz. Balaurul din noi da sa iasa, ne vine sa scoatem flacari, sa parjolim totul in cale. Pana la Sfantul Gheorghe (pe 23 aprilie) cam avem de luptat cu el. Daca nu-l stapanim, ne facem rau singuri, pentru ca riscam sa ne discreditam, sa ne stirbim imaginea si sa deterioram grav relatiile.
Cele mai delicate sunt relatiile de familie, acolo unde pot lovi cu putere accesele de furie. Asa ca inainte de a spune ceva ce nu mai putem sa inghitim la loc, ar fi o idee buna sa respiram adanc de trei ori, ca sa ne treaca.
Sa luam lucrurile pas cu pas! Sa lasam trecutul in pace! Sa actionam cu blandete!

Sa ne amintim ca mainile noastre sunt facute sa mangaie! Sa ne punem manusile de catifea!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…