Careul Jupiter-Saturn. Criză și răbdări prăjite!

Cum ar fi ca părinții să-și poată da demisia? Dar cum ar fi ca un copil să-și poată da demisia din rolul de fiu, fiică sau nepot? Sau frații să poată să renunțe definitiv la această etichetă... Cum sună un anunț la matrimoniale: ‘Caut mamă! A mea e în preavizul de 30 de zile!’? Slavă Domnului că rolurile de sânge nu pot fi înlocuite! Aceste relații presupun un singur personaj într-un singur rol, pe viață, chiar și dincolo de ea. Probabil e felul Universului de a preveni riscul de suprapopulare a orfelinatelor și de a ușura birocrația de la oficiile pentru adopții.

Cu toate astea, se spune că, în viață, tatăl este întotdeauna sigur. La mamă nu se știe... Sau parcă despre mamă se spunea că e certă și tatăl e variabil... În fine! Iată la ce confuzii ne predispune atmosfera astrală generală. Din a doua jumătate a anului 2015, până la jumătatea lui 2016, este activă pe cer o cuadratură dură, care ne dă mari bătăi de cap, între Jupiter și Saturn. Cele două planete au făcut aspecte exacte de 90 de grade pe 3 august 2015, pe 23 martie 2016, urmând să mai aibă un moment maxim de cotitură pe 26 mai 2016. Trei întâlniri de gradul zero între cele două entități astrale, care ne țin în corzi. Ca să nu mai spunem că Saturn își cere drepturile în timp ce tranzitează Săgetătorul, unde Jupiter își are domiciliul. Numai că Jupiter este plecat de acasă și, până în septembrie, vizitează Fecioara, unde nu se simte deloc în largul său.

Mitologic, Zeus, zeul suprem, este fiul lui Saturn, pe care l-a răsturnat de la putere. Suntem în plină ciocnire de forțe cosmice între tată și fiu. Ascultarea devine lecție de interes major!

Se disting acum foarte clar printre noi două categorii umane: saturnienii și jupiterienii. Sună ca în dezbaterile acelea despre atlanți și reptilieni, dar chiar nu facem aici nicio aluzie, așa că să ne întoarcem la ai noștri.
Saturnienii sunt cei ce văd viața prin prisma responsabilităților, a angajamentelor, a devotamentului, a limitelor, a regulilor, cei ce au foarte multă răbdare, fiind statornici, dar riscând să devină rigizi, conservatori, duri.
Jupiterienii sunt cei ce nu au limite, în schimb au întotdeauna dreptate, sunt dornici de aventură, experiment, vor mereu mai mult, mai departe sau, în orice caz, altceva, sunt atotștiutori și nu vor să schimbe nimic, decât la alții, pentru că știu ei ce e mai bine.

Profesorul sever se întâlnește acum cu elevul neascultător. Părintelui, al cărui rol este acela de a ajuta copilul să-și modeleze forma, îi scapă ‘ăla mic’ printre degete și nu-l poate prinde. Disciplina stă față în față cu indisciplina.

Cei ce-l manifestă pe Jupiter se plâng foarte mult că nu sunt lăsați în pace, se simt presați, agresați, sunt nemulțumiți, nu înțeleg ce nu înțeleg ceilalți, nu văd problemele, se simt autosuficienți și întregi, nu vor să iasă din comoditate. Pe de altă parte, Saturnienii sunt percepuți ca niște agresori, cer foarte mult, fac presiuni, insistă pe corectarea și îndreptarea unor aspecte, dar au impresia că nu sunt ascultați, că vorbesc la pereți, că-și răcesc gura de pomană. Cei ce se identifică mai degrabă cu valorile lui Saturn au cu ce, dar n-au cu cine, pentru că Jupiterienii sunt de părere că nu e cazul. Ba, uneori, cei din urmă și vor, și pot, chiar sunt de acord cu ce li se spune, dar nu pricep de ce atâta grabă.

Saturn fiind pe terenul lui Jupiter, este pe cale să clacheze. Saturnienii, a căror calitate majoră este răbdarea, nu mai au răbdare! Se simt descurajați, respinși, neascultați, inutili, nelalocul lor, epuizați, obosiți, fără vlagă, dacă nu chiar bolnavi. Jupiterienii, care nu ascultă, preferă în continuare să facă ce vor și nu acceptă să li se impună limite. Ei vor doar să fie lăsați în pace. Iar Saturnienii, care știu să asculte, sunt pe cale să-i asculte pe Jupiterieni, să abandoneze perseverența lor devenită încăpățânare și să-i lase în pace de tot, retrăgându-se definitiv din viața lor.

Influența astrală se aplică relațiilor de familie, cuplurilor, prietenilor, colaborărilor profesionale. Energia astrală îi provoacă pe Saturnieni să-și dea demisia! Adică să facă ceea ce ei nu fac niciodată: să renunțe. Pentru că nu mai văd rostul, nu mai pot și nici nu mai vor! Se hotărăsc să facă un schimb de roluri. Ei au de învățat să nu mai ia asupra lor mai mult decât pot duce, să-și accepte limitele, să-și vadă numai de treaba lor, să nu-și mai consume energia luptând pentru cauze pierdute, să nu mai dea fără să primească. Ceilalți, Jupiterienii, au de învățat să se tempereze, să-și cenzureze excesele, să accepte că și ei greșesc, să asculte, să nu creadă că au întotdeauna dreptate și că e doar ca ei, să se dea jos de pe poziția de forță, să lase orgoliul, aroganța și superioritatea.

În tălmăcire populară, astrele vor să zică așa: când unora doar li se rupe de ce li se spune, și ceilalți își vor băga până la urmă picioarele! Dezinteresul față de schimbare al unora atrage nepăsarea și indiferența celorlalți. Orice relație este acum ca o coardă elastică: dacă unul trage de ea și o întinde fără măsură, va fi plesnit peste față, pentru că cel care o ține de la capătul opus îi va da drumul.

Careul Jupiter-Saturn ne servește 3 mese pe zi, mic dejun, prânz și cină, cu delicatese astrale. Când cei că rabdă nu mai rabdă, toată lumea mănâncă răbdări prăjite.

Sursa foto: http://hero.wikia.com/wiki/Hiro_Hamada

3 comentarii:

  1. Esti minunat in exprimare Valeriu si ai f multa dreptate in expunerea astrologica .Multumesc si astept urmatorul articol

    RăspundețiȘtergere
  2. Mihaela Suciu07 aprilie, 2016

    Bine zis! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...