Inima zodiilor. Anomaliile genetice în astrologie

În ciuda trăsăturilor fiecărei zodii, întâlnim persoane care manifestă caracteristici opuse. Cum e posibil ca unii Berbeci să fie mai diplomați decât Balanțele, în timp ce unele Balanțe întrec în agresivitate orice altă zodie? Cum se poate ca Văsătorii să fie atât de diferiți? Unii de un altruim ca la carte, în timp ce alții usucă tot ce ating prin egoismul lor feroce? Cum de excelează unii Pești tocmai la îndeletnicirile practice, în timp ce regăsim Fecioare care plutesc prin viață?

În astrologie se manifestă principiul oglinzii. Inima fiecărei zodii bate în zodia opusă! De aceea, miezul ființei cu adâncurile personalității nu poate fi înțeles fără raportarea la zodia opusă. Influența zodiei aflate în oglindă este subestimată și reprezintă însăși cheia înțelegerii holistice a mecanismelor psihice, emoționale și fizice. Principiul enunțat corespunde legii polarității: extremele se ating și nu reprezintă, de fapt, decât capetele opuse ale aceleiași vibrații. De aceea, măsura în care fiecare dintre noi își stăpânește vibrația zodiei este dată de capacitatea de a asimila, de a integra și de a stăpâni vârfurile cu plus și cu minus ale zodiei opuse. Caracteristicile nu sunt valabile doar pentru cei născuți într-o zodie, ci și pentru cei ce au planete în fiecare din cele 12 zodii.

Berbecul poate să ia de la Balanță diplomația, capacitatea de cooperare, ușurința în asociere, gustul pentru frumos, eleganța, rafinamentul, spiritul justițiar, dar și patima compromisului, confortul, delăsarea, atașamentele, renunțarea la sine, abandonul, amânarea, indecizia, nevoia de a depinde. 

Taurul poate oglindi de la Scorpion forța și ambiția, aspirația spre putere și interesul pentru lumea invizibilă, mister și tot ce este ascuns, flerul și intuiția, dar la fel de bine un orgoliu ieșit din comun cu accente sado-masochiste, spirit de autodistrugere, perfidie, un control absolut, o latură conflictuală pronunțată, dorințe nesatisfăcute, motivare prin suferință și instincte răzbunătoare, inclusiv amestecul abuziv în viața altora din frustrările care conduc la plăcerea de a distruge. 

Gemenii pot să-și ia de la Săgetător aspirația spre necunoscut, optimismul, încrederea în bine și în deznodământul pozitiv, nevoia de autodepășire, expansiunea continuă, înțelepciunea, înălțimea judecăților și principiilor, plăcerea și bucuria vieții, capacitatea de sinteză și abstractizare, dar la fel de bine confortul, delăsarea, oportunismul, autosuficiența, limitarea, iluzia banilor și acumularea, lăcomia.

Racul împrumută de la Capricorn fie spiritul de organizare, capacitățile manageriale, capacitatea de a face lucrurile impecabil și la timp, seriozitatea, independența, încrederea în forțele proprii, puterea de a clădi structuri și sisteme solide, aspirația către vârf prin efort personal, fie rigiditatea, agresivitatea, ideile fixe, încăpățânarea, prejudecățile sociale, abuzul de putere, duritatea, problemele cu autoritatea, nevoia de a face reguli, de a impune limite și interdicții, plafonarea, lipsa orizontului, pasarea responsabilităților, refuzul de a evolua.

Leul poate lua de la Vărsător tot ce poate fi mai bun, dar și tot ce poate fi mai prost. Poate fi altruist, săritor, responsabil, imparțial, implicat social, prietenos, devotat, mereu la dispoziția altora, intuitiv, genial chiar, cu o cunoaștere impresionantă, înțelept, dar la fel de bine risipitor, împrăștiat, radical, extremist, fără simțul măsurii, rigid, încorsetat în principii, sever până la duritate, rece, detașat, indiferent, oscilând între insensibilitate și cruzime.

Fecioara se vede în oglinda Peștilor, manifestând o credință în Dumnezeu și în forța vieții pe care puțini o au, o capacitate imensă de a oferi ajutor, un devotament desăvârșit, darul de a vedea soluțiile optime la problemele cele mai dificile, empatia prin care este numai bună de pus la rană dar, la polul opus, regăsim un spirit de sacrificiu prost înțeles și deloc necesar, nevoia de a se chinui, dependența de suferință, orgoliul de salvator și de victimă, lamentarea, orgoliul de atotștiutor, rolul de Dumnezeu care știe mai bine și își arogă dreptul de judeca și de a aplica pedepse, fuga de realitate.

Balanța își trage seva din Berbec, de la care poate lua cinstea, onoarea, curajul, integritatea, spiritul luptător, inițiativa, camaraderia, loialitatea, independența, voința, asumarea rolului de lider sau de apărător, spiritul întreprinzător, dar la fel de bine se pot reflecta și trăsăturile negative: lipsa de integritate, trădarea, promisiunile nerespectate, deciziile bazate exclusiv pe interesul personal, jocul la dublu, invidia, nevoia de a pune presiune pe alții, pretențiile neacoperite, așteptările fără a oferi la schimb, agresivitatea, șefia, voința abuzivă, orgoliul de stăpân.

Scorpionul se poate regăsi în zodia opusă, Taurul, prin capacitatea de a avea grijă de alții, prin nevoia de a crește oameni, proiecte, prin capacitatea de a modela tot ce atinge cu simț estetic, prin rolul de părinte sau de păstor, prin răbdare și încredere în forțele proprii, dar și prin confort, atașamente, abandon în lumea plăcerilor, delăsare, dezinteres, vicii, orbire din pricina banilor și a posesiunilor, posesivitate, avariție, lăcomie, amânare, inacțiune, risipă, irosirea timpului și a resurselor.

Săgetătorul își trage forța din culmile Gemenilor. Spre binele său prin simț analitic, capacitate de observare, ușurință în comunicare și în relaționare, adaptabilitate, curiozitate, abilități practice, har didactic, talent de negociator, schimburi avantajoase; spre paguba sa, prin dualitate, duplicitate, indecizie, oscilare, pendulare, răzgândire,  instabilitate, întoarcere la 180 de grade, minciună, înșelătorie, trădare, neasumare de responsabilități, frică de schimbare, rigiditate mentală.

Inima Capricornului bate în Rac, de unde își poate extrage dăruirea, nevoia de grijă și protecție, latura familistă și paternă, respectul pentru ritualuri și pentru ritmurile vieții, deschiderea sufletului, memoria, simțul continuității, capacitatea de a păstra tot ce e mai bun din trecut, dar și instabilitatea emoțională, hiperprotecția cu accente de sufocare, atitudinea castratoare, tradiționalismul, obsesia trecutului, frica de viitor, atașamentele, reactivitatea, rezistența la schimbare, negarea.

Vărsătorul își ia puterea și slăbiciunea din Leu, forța de a străluci, abilitățile de lider, modelul prin puterea exemplului, teritorialitatea, conștiința valorii personale și a locului 1, iubirea de sine, creativitatea, imaginația, harul artistic, capacitatea de exprimare, rolul de educator, dar la fel de bine centrarea pe sine exagerată care poate degenera în egoism, autism sau psihopatie, preocuparea exclusivă pentru interesele personale, competitivitatea, lipsa de scrupule, nevoia de a fi deasupra altora, orgoliul, frica de a nu fi altul mai bun ca el, obsesia pentru putere, tirania.

Peștii se hrănesc cu energia Fecioarei prin simț analitic și practic, muncă, atenție la detalii, concentrare pe actul de a dărui, capacitate de a verifica, a corecta și a îmbunătăți, inteligență sclipitoare, versatilitate mentală, harul de a crește calitatea vieții celorlalți, dar posibil și prin simțul critic exagerat, rigiditatea mentală, fixismul ideilor, judecățile și etichetele aplicate celor ce ies din tipare, respingerea a tot ceea ce nu corespunde standardelor, orgoliul de indispensabil, responsabilitățile asumate în locul altora, care rămân fără putere și stimă de sine în preajma lor.

Starea de armonie și echilibru cu interiorul, cu ceilalți și cu tot ce există este atinsă prin îmblânzirea inimii zodiei din oglindă, în care ne reflectăm.

Sursa foto: https://www.spreadshirt.com/yin+yang+heart+women-s+t-shirts-A9746625

6 comentarii:

  1. Multumim pentru articol. Cum sa procedez cu Varsatorul pe care l-ai descris mai sus sa ajunga in armonie?

    RăspundețiȘtergere
  2. Și marmoțica ... avea parul pe bigudiuri iar boul din ograda credea ca este berbec...

    RăspundețiȘtergere
  3. Demult nu am mai citit un articol de astrologie ATAT de bun!!! Si diferit, original, util!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Valeriu! Sunt berbec cu ascendent in balanta! Niciodata nu am stiut cum sa ma raportez la cele doua semne. M-am lamurit un pic, dar, tot imi pun unele intrebari la care nu gasesc rezolvare.

    RăspundețiȘtergere
  5. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...