Claie peste grămadă! Mercur retrograd în Fecioară

Ne-am înțeles deja că în viață nu poți să ai tot. Unde l-ai pune? Eclipsele din august 2017, cu Soarele în semnul Leului, precum și cu tranzitele altor planete prin Leu, au scos la suprafață dorințe reprimate, adevăruri ascunse, decizii îndelung amânate. Pe alocuri, viața noastră a fost și este atinsă de valuri de erupții solare, de excese de zel, de gesturi extreme. În anumite aspecte ale vieții, vrem totul sau nimic, acum ori niciodată.

Noroc cu retrogradarea lui Mercur în Fecioară între 13 august și 5 septembrie 2017. Adevărat, ultimele 5 zile de retrogradare au loc tot pe semnul Leului, dar în rest Mercur face un tur de forță retrograd într-una din zodiile de domiciliu. Efectele acestui tranzit se resimt până pe 19 septembrie. În traducere, Mercur este la el acasă și face o inspecție tehnică periodică. În primul rând, Mercur retrograd este autoreflexiv: ne face să ne gândim mai puțin la alții, la ce pot face ei pentru noi, la vinovații pe care i-am putea găsi. În Fecioară, Mercur retrograd ne ajută să conștientizăm propriile greșeli, mai ales erorile de gândire, iluziile, insistențele inutile. Pragmatic și realist, el ne spune stop acolo unde nu mai e cazul să forțăm lucrurile și ne îndeamnă să facem ordine acolo unde există haos.

Mercur retrograd în Fecioară pune în mișcare circuitul problemă-soluție-problemă-soluție-problemă-soluție. Nimic nu mai pare de nerezolvat. Singura dificultate constă acum în stabilirea priorităților, întrucât vedem unde sunt minusurile și primul impuls este să ne năpustim la grămadă asupra lor.

Pas cu pas! Aceasta este vocea retrogradării mercuriene. Să luăm lucrurile așa cum vin, să ne lăsăm în voia lor, să nu încercăm să facem nimic la calup! Rezolvările sunt individuale în această perioadă, cine încearcă să împuște mai mulți iepuri deodată se împiedică și ratează țintele. Biroul de soluții astrale e deschis non-stop dar, ca la ghișeu, pentru fiecare speță trebuie depusă o cerere separată. Totul funcționează acum en detail, nicidecum en gross. Situațiile se tratează individual, nu la comun. Se stă la coadă, în șir indian.

E ca atunci când avem de spălat, dar nu avem treabă în baie, ci în bucătărie. Nu intrăm în coșul de rufe murdare să le sortăm, albe cu albe, colorate cu colorate, astfel încât să le putem arunca vrac în mașina de spălat. Obiectivul nostru este chiuveta din bucătărie plină de vase și pahare. Luăm fiecare obiect de porțelan sau de sticlă la mână, cu grijă să nu se spargă, îl punem la scurs, îl ștergem și îl așezăm bucată cu bucată la locul său în raft sau în vitrină.

Ca la matematică, avem de respectat ordinea operațiilor. Dacă amestecăm lucrurile și nu separăm planurile, o să ajungem în final de unde am pornit. Nicăieri.

Lăcomia nu e bună! Imaginați-vă că fața malefică a lui Mercur în Fecioară e ca un tânăr proaspăt ieșit din adolescență care se roagă să aibă și el parte de femei. Iar Universul i le trimite în prezent și pe cele din trecut și pe cele cu care rezonează acum, ba și pe cele din viitor pentru care încă nu e pregătit. Ghici ghicitoare, ce poate să facă cu ele? Mercur în Fecioară zbiară la noi: Pe rând! Nu toate odată!

Curățenie, ordine și priorități. Cu asta ne ocupăm. Mai înainte de toate, avem de dus la îndeplinire acțiuni care trenează și pe care tot le-am lăsat neterminate. Mai întâi avem de luat la rând ce ne-a rămas din urmă, apoi ne concentrăm pe ce se poate face acum din aproape în aproape. Ne aflăm în continuare pe coarda sensibilă a careului Jupiter-Pluto, care ne amintește în fiecare zi că nimic bun nu vine în viața noastră dacă nu renunțăm la ce nu ne mai e de folos, la ce nu ne mai aparține, la ceea ce ne trage înapoi, în special la frici, scuze și lupte pierdute. Retro vine și de la retrocedare, prin urmare una din direcțiile actuale este aceea de a returna, a restitui, a renunța la ceva ce am folosit și nu mai este al nostru, fiind timpul să-l dăm înapoi. Proprietarii de fapt și de drept au mai multe șanse de a primi ce le aparține. Nu e vorba doar de bunuri și obiecte, ci și de relații. Mercur retrograd în Fecioară ne ajută să recunoaștem ce ne aparține, ce nu ne mai aparține și să ne așezăm pe locul nostru, fără să mai fim în plus în viața nimănui.

Mercur retrograd în Fecioară pentru fiecare zodie:

Berbec: încheierea unor proiecte profesionale, modificări în programul de lucru, evaluarea sănătății, schimbarea rutinei zilnice, eliberarea de anumite responsabilități, soluții eficiente la problemele altora.

Taur: evaluarea relațiilor afective, îndrăgostire și reîndrăgostire, atenție acordată pasiunilor, punerea în evidență a talentelor personale, prezența în centrul atenției, transformări în relația părinți-copii.

Gemeni: reprioritizarea vieții de familie, schimbări în locuință sau de locuință, interes pentru tot ce ține de casă, finalizarea unor tensiuni vechi, renunțarea la obiceiuri și dependențe, reașezarea relațiilor de familie.

Rac: finalizarea unor contracte sau înțelegeri, încheierea unor negocieri, sfârșitul unor procese de comunicare, ridicare deasupra nivelului mediului de trai, finalizarea unor drumuri, călătorii sau navete, acțiuni ce vizează mijloacele de transport (mașină, de exemplu) și mijloacle de comunicare (telefon, laptop etc.).

Leu: achitarea unor datorii, finalizarea unor investiții, finalizarea unor relații, acceptarea unor adevăruri, încheierea acelor capitole cae oricum trebuiau oprite de mult, întâlnirea cu situații care testează stima de sine și reacțiile din orgoliu.

Fecioară: asumarea unor decizii, retragerea din toiul unor lupte personale pentru ca toată lumea să se liniștească, noi direcții de acțiune, renunțarea la încrâncenarea de a atinge anumite scopuri repede și cu orice preț, concentrarea pe faptele care depind numai de implicarea personală fără niciun sprijin din partea altora.

Balanță: revelații care îi lasă pe acești nativi cu gura căscată, acțiuni care au stat în umbră și care acum se dezvăluie, identificarea a ceva ce s-a petrecut pe la spate, adevărul despre intrigi și uneltiri, o nouă privire corectă asupra oamenilor și evenimentelor.

Scorpion: renunțarea la niște idealuri, acceptarea faptului să anumite planuri nu se vor îndeplini niciodată, revizuirea relațiilor cu prietenii, întoarcerea într-un grup sau o echipă, noi perspective de viitor, apelarea la persoane cu influență și autoritate.

Săgetător: redobândirea puterii personale, ascendent asupra persoanelor cu autoritate, renegocierea relației cu șefii și autoritățile sau instituțiile oficiale, proiectarea unei noi imagini în ochii lumii, forță de a-i inspra pe alții prin exemplul personal și de a fi dat drept exemplu.

Capricorn: renunțarea la poziția de forță, confruntarea cu adevăruri greu de acceptat, modelarea convingerilor, diminuarea încăpățânării, soluționarea unor acte de jusitiție în conformitate cu drepturile și meritele divine ale fiecăruia, lăsarea în voia curentului și a lui Dumnezeu, acțiuni în care alții decid cursul evenimentelor, mai multă încredere în viață.

Vărsător: rezolvarea unor situați fiananciare, implicarea altora în proiectele personale ce presupun investiții, separări de bunuri, reglarea unor angajamente care erau deținute în comun, împărțirea clară a responsabilităților comune, bonusuri, premii, recompense, noi responsabilități asumate împreună cu partenerul, un nou sens al cuvântului împreună.

Pești: discuții în cuplu, repoziționarea în relația cu clienții, finalizarea unor parteneriate și relații, închiderea unor discuții, certuri și negocieri, rezolvări pe cale legală, confruntarea cu persoane aflate pe poziție divergentă, rol de mediere, armonizare a relațiilor prin renunțare și diplomație.

Sursa foto: http://www.icanmakeyouamillionaire.com/

2 comentarii:

  1. Multumesc frumos, foarte clar, explicit și al naibii de adevărat. Am pierdut valori chiar în ziua eclipsei de soare și m-am necăjit în prima fază , apoi am revenit și am gândit că poate așa trebuia să fie. Articolul Dvs mi-a întărit concluzia. Vă mulțumesc !

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...