Marte în Fecioară: Unde dai și unde crapă

‘Mai curat, mai uscat.’ Tranzitul lui Marte în Fecioară face reclamă la scutece de nou-născuți. Traseul astral se desfășoară între 5 septembrie și 22 octombrie 2017 și declanșează o campanie de salubrizare forțată. Vrem, nu vrem, facem curățenie într-un cotlon al vieții noastre, dar nu în oricare, ci exact acolo unde tot amânăm.

Fiecare dintre noi are un tip de acțiune care nu-i face plăcere sub nicio formă. Unii nu suportă să spele vase, alții să calce rufe. Unii nu-i suportă pe bețivi, alții consideră că sexul e murdar. Unii nu suportă să piardă timpul pe la cozi, alții detestă aglomerația. Unora nu le place să dea explicații de niciun fel, alții acceptă greu că oamenii nu sunt ca ei, nu țin pasul și au alt ritm. Unora nu le place să impună limite și să spună nu, alții nu acceptă că au pierdut definitiv ceva ce nu se va mai întoarce. Că tot începe anul școlar, Marte în Fecioară vine cu o campanie fulger de reeducare.

Ce nu suporți? De aia ai parte! 

Poate nu dorim să interacționăm cu anumiți oameni! Surpriză! Fix de ei ne lovim acum. Mai ales de cei cu care avem ceva de împărțit sau de rezolvat. Se mai coace o bubă, se mai sparge puroiul, mai dezinfectăm și pansăm acolo unde nu am acționat la timp. Vin peste noi din urmă acțiuni nefăcute la vremea lor sau efectuate incorect ori incomplet. Marte în Fecioară ne trage de mânecă și, în perfecționismul său, ne ceartă: Ori facem, ori nu mai facem. Dacă ne apucăm, facem bine și până la capăt.

E cazul să ducem la capăt ceea ce nu am încheiat la timp, să tăiem legăturile nefaste, să curățăm ceea ce era murdar. Cum ar veni, să schimbăm pampersul. Se separă grâul de neghină în această perioadă, iar adevărul se ridică la suprafață din noroiul de pe fundul apei, care părea că-l va ține prizonier pe vecie. Mizeria se alege de puritate. Este timpul ca multe din cele strâmbe să se îndrepte, ca răul să-și piardă puterea, ca oamenii fățarnici să-și piardă măștile.

Mai este o întrebare pe care o pune acest tranzit, una din folclor: ‚Pe mine m-ai omorât, dar cu calul ce-ai avut?’ Marte în Fecioară declanșează un efect de domino. Ce planetă se simte de obicei cel mai prost în zodia Fecioarei, cea mai populată acum? Jupiter. Unde se află Jupiter? În Balanță până pe 10 octombrie, când trece în Scorpion, ambele zodii aând legătură cu parteneriatele și cu resursele deținute în comun.

Între 5 septembrie și 22 octombrie, partenerul, asociatul, colaboratorul, soțul, soția, iubitul, iubita, copilul, părintele, colegul de apartament pot deveni victime colaterale. Pierderile unuia îl pot afecta și pe celălalt sau, mai mult, unul declanșează fără voia lui o serie de evenimente în viața celuilalt. Contexul astral deschide un lanț karmic în relații. În majoritatea cazurilor, numai o terță persoană sau o instituție pot reinstaura echilibrul. La acorduri directe mai rar se poate ajunge prin bună înțelegere, cel mult prin perseverență și prin picătura chinezeazscă. Așadar, intermedierea este mai presus de mediere. Vremea este bună însă pentru semnat acte, contracte, acorduri scrise, pentru obținut hotărâri legale, pentru achiziții, vânzări, aprobări, drumuri cu folos.

Fondul general al lui Marte în Fecioară, aflat acasă la Mercur, este unul de iritare, de nerăbdare, de stres și ciocniri verbale, de argumente și explicații. Cei ce au dreptatea de partea lor își croiesc mai ușor drum prin obstacole. Puterea de convingere a celor ce trăiesc în adevăr este devastatoare. Mai mult, Marte alături de celelalte planete din Fecioară lucrează acum la îndeplinirea unor dorințe majore de viață și la rafinarea unor idealuri.

Sub înaltul patronaj al lui Marte în Fecioară, există numai nivelul de excelență în standardul de calitate. Chiar dacă lucrurile nu se întâmplă în viteza dorită, chiar dacă nu ies în forma inițială, tot ce facem între 5 septembrie și 22 octombrie ori nu este în planul nostru de viață și ar fi cazul să ne împăcăm cu ideea că nu e pentru noi, ori iese atunci când s-au întrunit toate condițiile și în modul ideal posibil.

Sursa foto: http://www.sierraclub.org/sierra/2015-3-may-june/green-life/compostable-diapers-take-load-landfills

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...