Moartea relației. Principalul motiv de divorț

Pe bună dreptate, se spune că natura unui om se revelează în două circumstanțe: când ajunge într-o poziție de putere și când iese dintr-o relație. În prima situație, beția puterii asupra altora îl face deseori să uite de unde a plecat. În a doua situație, despărțirea scoate la suprafață cele mai profunde trăsături de caracter. Gelozia, posesivitatea, lăcomia, răzbunarea, agresivitatea, minciuna, manipularea, șantajul pândesc din adâncuri și erup vulcanic. Toți copiii mamei-frică.

Despărțirea pune la încercare stăpânirea de sine, capacitatea de a lua decizii și de a fi consecvent, asumarea alegerilor, cinstea, corectitudinea, credința, încrederea în sine și în viitor. Proba supremă a despărțirii este ACCEPTAREA. Pentru cel ce ia decizia, acceptarea că nu se mai află la locul potrivit și s-a terminat misiunea lor împreună. Pentru cel ce este pus în fața faptului împlinit, acceptarea celui mai dezarmant adevăr: dacă celălalt spune că nu mai poate sau că nu mai vrea, e simplu. N-ai ce să mai faci! 

Marile daruri ale despărțirii sunt libertatea și independența. Bine, bine, și ce fac eu cu ele? se întreabă cel aflat în situația cu pricina. Ce face cineva cu atașamentele față de fricile sale? Ce faci când te-ai obișnuit cu răul? Adică ce faci cu dependența de suferință și nefericire? Și mai vin două întrebări fundamentale pentru cel/cea care care se opune despărțirii până la limita dezintegrării de sine.

1. Cine va mai fi de vină pentru viața mea de acum înainte?
2. Ce motiv o să am de acum înainte să mă mai plâng și să-mi mai plâng de milă? Cum o să mai fiu eu victimă sau erou?

Atașamentul, siguranța materială, dependența de suferință și nefericire, învinovățirea altuia, victimizarea și mila de sine sunt principalele beneficii la care nu vor să renunțe cei ce nu dau drumul partenerilor la finalul relației. Și mai este un beneficiu, poate cel mai odios: MILA. Cum să-l/să o las? Ce face el/ea fără mine? Cum o să se descurce? O să moară fără mine! Toată această enumerație conține atribute ale ORGOLIULUI. 

De multe ori despărțirea neacceptată prelungește agonia pe termen nelimitat, mai ales dacă se aruncă vina sau apare autoculpabilizarea. Dacă nu greșeam? Dacă puteam să fac mai mult? Dacă e totul din vina mea? Iar dacă celălalt este de vină și nu se trece peste, atunci relația între cei doi continuă de fapt, la nivel energetic. Partenerii sunt în continuare legați prin cel mai puternic string care ține doi oameni împreună: NEIERTAREA. Neiertarea unui fost partener sabotează orice relație ulterioară și trage înapoi orice cuplu nou întemeiat de cel ce nu îngroapă resentimentele.

O altă greșeală la despărțire, care de fapt nici nu este despărțire, este lipsa actului de limbaj declarativ. Ca să fie perfectată, o despărție corectă se face prin cuvinte! Că doar la început a fost cuvântul, așa că la final tot puterea lui instituie noua ordine a lucrurilor. Declarația consfințește o stare de lucruri prin corespondența directă dintre cuvinte și realitate, exact așa cum ofițerul de stare civilă pronunță: Vă declar căsătoriți! Finalul fără actul declarativ rămâne suspendat, anticipând episodul unui serial cu va urma... De atâtea ori unul dintre parteneri dispare fără urmă, fără preaviz și fără niciun cuvânt, iar cel/cea rămas/ă cu ochii în soare își trăiește mai departe în minte scenariul despre ceea ce ar fi putut să fie, pășind pe tărâmul anxietății.

Timpul întotdeauna se întoarce. Ceva lăsat netermint continuă să viețuiască și se manifestă atunci când găsește o supapă. Uneori, ceea ce a rămas neterminat cu cineva se continuă peste un timp cu altă persoană, pentru a consuma definitiv lecția neînsușită data trecută. Alteori apare în prim-plan exact persoana care a dispărut în ceață la un moment dat în trecut. După ani de zile, cei doi se reîntâlnesc pentru că intenția lor de a fi împreună din nou a fost atât de puternică încât și-au trăit viața creând contextul reîntâlnirii. Rostul este ca amândoi să-și răspundă la întrebarea Cum ar fi fost dacă? Cum ar fi fost dacă am fi fost împreună atunci sau cum ar fi fost dacă nu ne-am fi despărțit atunci? Ca la matematică: socoteala dăduse cu un rest care trebuia cheltuit. 

Adesea am mărturisit că mi-au luat 30 de ani să înțeleg ce-mi spunea mama de mic: dacă nu e la început, nu e pe urmă. Mult mai târziu am filtrat acest adevăr prin proverbul De unde nu e, nici Dumnezeu nu dă. Relațiile se cunosc din capul locului, iar direcțiile sunt evidente de la bun început. Lucrurile ori sunt, ori nu sunt. Orice relație se dezoltă din energia inițială a celor doi împreună, ca un copil ce se naște din cei doi părinți. Zestrea genetică a relației se conturează într-un timp care pare a respecta vibrația numărului 3 – unitatea Sfintei Treimi sau, în plan teresru, mama, tata și copilul. În 3 zile se pun bazele, în 3 săptămâni deja sunt evidente tiparele de comportament în cuplu, după 3-6 luni deja îndrăgostirea crește în iubire sau dă deja semne de involuție. Că noi ne mințim frumos și că nu ascultăm sufletul, ci mintea, e altceva. Dar întotdeauna știm de la început. Sufletul ne spune tot în 3 secunde. 

Există relații care se termină înainte de a începe, numai că oamenii nu acceptă asta nici după ce se termină propriu-zis. Și culmea e că tocmai asta era lecția pe care o preda sufletul permițând această experiență. Unii se chinuie până la sfârșitul vieții să întoarcă mortul de la groapă, hotărâți să meargă tot înainte. Că înainte era mai bine. Paradoxal, sunt oameni pentru care pare mai simplu să-și conducă volanul vieții uitându-se în oglinda retrovizoare.

Trecem peste cum se termină, când și dacă se temină sau nu se termină, mai rămâne să atingem cauza. Până la urmă, de ce se termină? Ce se întâmplă când doi oameni nu mai au nimic de împărtășit, nu se mai regăsesc unul lângă celălalt, nu mai cresc unul lângă celălalt, nu se mai înțeleg, nu mai suportă nici să împartă același spațiu? Răspunsul este cât se poate de evident: NIMIC. 

Tocmai acesta este răspunsul cel mai frecvent la întrebarea de ce se despart oamenii. DIN NIMIC. Cum bine a sintetizat o prietenă după primul său divorț. E adevărat, nu bea, nu mă bătea, nu mi-o trăgea... Nu se mai întâmpla nimic între noi. Doi străini în propria relație, ca un monstru cu două capete răpus de lanțul de la gât care-i leagă de cușcă.

Sensul vieții este curgerea, creșterea, expansiunea. Aceasta este direcția iubirii. Când sensul devine contrasens, nu mai rămâne nimic. Iar acest nimic, dacă este întreținut de cei doi, nu face decât să nimicească totul în jur. Nu mai bine vai de unul decât vai de doi? Altel, e vai de toți cei implicați în poveste.

Sursa foto: https://pro.psychcentral.com/exhausted-woman/2017/10/how-to-survive-a-divorce-with-a-narcissist/

11 comentarii:

 1. CA BINE ZICI,CAT ADEVAR! DA, DAR AM RAMAS SA DAU IN URMA 20 DE ANI,TIMP IN CARE AM PIERDUT TOT ,NU MAI AM NIMIC,DE CE? KARMA SAU PROSTIA ,UNDE SA MA VAD ?CORECTITUDINEA FATA DE O PERSOANA PE CARE O VEDE-AM D-ZEU,ACUM ESTE UN ESCROC,MANIPULATOR SI ASA AM AJUNS SA MA VAD O FIINTA FARA DE NOROC SI VAZAND CA MI-AM PLATIT DATORIA KARMICA,ASA O VAD!


  RăspundețiȘtergere
 2. EXCELENT Valeriu !!! Cat de bine transpui in cuvinte ceea ce atatia dintre noi am trait,traim sau altii vor trai.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc, inca o data se dovedeste cat de fin psiholog esti.
  Te rog sa ma lamuresti intr-o problema: ptr a interpreta evenimentele dintr-un an nou din viata, in harta solara anuala, interpretarea lunilor anului respectiv, corespunzator caselor astrologice, se face citind de la casa 1 spre 12 sau de la 12 spre 1? Spor in toate.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aici exista o controversa. Din experiența am văzut ca datarea se face mai degraba de la gradul Ascendent in sensul caselor in ordine, deci de la 1 la 12.

   Ștergere
 4. După ce a fost în relație cu el timp de șapte ani, sa despărțit de mine, am făcut tot posibilul să-l aduc înapoi, dar totul a fost în zadar, l-am vrut să-l întorc atât de mult din cauza iubirii pe care o am pentru el, l-am rugat cu totul , Am făcut promisiuni, dar a refuzat. Mi-am explicat problema pe cineva online și mi-a sugerat să contactez mai degrabă un vrăjitor care să mă ajute să arunc o vrajă să-l aducă înapoi, dar eu sunt tipul care niciodată nu credea în vrajă, nu aveam de ales decât să încerc, am trimis poșta de vrajă și mi-a spus că nu există nici o problemă că totul va fi bine înainte de trei zile, că exul meu se va întoarce la mine în trei zile, a aruncat vraja și în mod surprinzător în a doua zi, era în jurul orei 16:00. Ex-ul meu ma sunat, eram atat de surprins, am raspuns la apel si tot ce a spus a fost ca a fost atat de rau pentru tot ce sa intamplat, ca a vrut sa ma intorc la el, ca ma iubeste atat de mult. Am fost atât de fericit și am mers la el, așa am început să trăim împreună din fericire din nou. De atunci, am promis că oricine știu că are o problemă de relație, aș fi de ajutor pentru o astfel de persoană, referindu-mă la singura vrăjitoare reală și puternică, care ma ajutat cu propria mea problemă și care este diferită de toate cele false acolo. Oricine ar putea avea nevoie de ajutorul vrăjitorului, e-mailul său: sharajasid@gmail.com îl poți trimite prin e-mail dacă ai nevoie de ajutorul lui în relația ta sau altceva. NICIODATĂ NU TRIMITEȚI TALKING DESPRE DUMNEAVOASTRĂ SIR E-MAIL ADRESA LUI E-MAIL sharajasid@gmail.com CONTACTAȚI ACUM ACUM PENTRU SOLUȚIONAREA TOTII PROBLEME

  (1) Dacă doriți ex-spate.
  (2) dacă aveți întotdeauna vise rele.
  (3) Vrei să fii promovat în biroul tău.
  (4) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine.
  (5) Dacă vreți un copil.
  (6) Vrei să fii bogat.
  (7) Vrei să îți ceri soțul / soția să fie
  al tău pentru totdeauna.
  (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară.
  (9) Îngrijire de plante
  (10) câștigarea loteriei

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua Ma numesc Monica, Am din limba romana. și sunt foarte fericit că am postat pe acest blog despre cum mi-a ajutat o minunată vrăjitoare să-mi aduc înapoi dragostea vieții mele. Știu că există o mulțime de femei ca mine care au făcut atât de mult pentru a-și întoarce soțul, sunt aici pentru a vă spune să nu mai căutați, deoarece răspunsul este chiar aici. Cred sincer că dacă există până la cinci rotițe de vrajă ca Dr. Sacre această lume ar fi un loc mai bun, am văzut oameni plângându-se despre cum castă falsă a vrăjiturilor le-a promis să le ajute, dar nu putea, dar cu doctorul Sacre îți spun că problema ta este rezolvat deja. Soțul meu și cu mine eram despărțiți timp de 4 ani și nu am putut să suport fără să trăiesc cu el, am încercat totul să-l duc înapoi, dar nimic nu a funcționat până când am văzut numeroase mărturii despre o vrăjitoare numită Dr Sacre și cât de mare a fost lucrarea lui este. I-am contactat imediat prin e-mail Sacretempleofpower@gmail.com imediat și am urmat pasul pe care l-a solicitat și în mai puțin de 24 de ore, iubitul meu ma sunat și era dornic de iertarea mea și că nu dorea altceva decât să mă țină în brațe pentru totdeauna. Am umplut atât de multă bucurie și fericire încât l-am găsit pe Dr Sacre, sper că toți cei de aici vor găsi această mărturie a mea și o să-ți aducă soțul înapoi în doar 24 de ore mulțumesc ... contactați-l pe e-mail: Sacretempleofpower@gmail.com poți să-l faci ce-l ajută +2348159768201

  RăspundețiȘtergere
 6. Eniko Cuciurean05 iulie, 2018

  Vreau să folosesc acest mediu pentru a mărturisi despre modul în care m-am întors pe fostul meu soț după divorț, eu și soțul meu s-au căsătorit timp de 8 ani cu 2 copii, am fost o familie fericită. Anul trecut, comportamentul lui față de mine și cu copiii sa schimbat, bănuiam că se întâlnește cu o altă femeie în afara căsătoriei, ori de câte ori l-am confruntat cu el, a amenințat că mă divorțează, am făcut tot ce am putut pentru a face bine, dar toate fără nici un rezultat până a văzut un post pe un "forum de dragoste și relație" despre o vrăjitoare care îi ajută pe oameni să vrăjească problemele legate de căsătorie și relații, când am contactat această vrăjitoare prin e-mail, mi-a ajutat să arunc o vrajă de reuniune și sotul meu sa schimbat și Mi-a cerut scuze pentru mine și pentru copii. Contactați acest excelent joc de vrăji pentru relația dvs. sau probleme de căsătorie prin intermediul acestui e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com Whatsapp sau Viber +2348133261196. Mult noroc.

  RăspundețiȘtergere
 7. Mulțumesc pentru minunea ta Doctor Isikolo Acest articol este dedicat Dr. Isikolo. Am fost căsătorit cu soția mea timp de 6 ani și recent sa despărțit de mine și ma rănit profund când mi-a spus să o las în pace și că nu mai mă iubește atunci când eram întotdeauna credincioasă și sinceră pentru ea. Am incercat toate modalitatile de ao reusi sa-i cumpere ce vrea ea ca am facut mereu si ea ma lasat inca inima rupt si chiar are un nou prieten care ma distrus chiar mai mult pana cand un prieten de la liceul ma indreptat catre acest autentic vraja Dr. Isikolo. Acest om mi-a schimbat complet viața. Am urmat tot ce mi-a spus să fac și soția mea sa întors cerându-mă pentru mine. Am fost uimit totul sa întâmplat exact așa cum mi-a spus. Am avut încredere în tot ceea ce mi-a spus și totul era adevărat. De asemenea, el a fost acolo în fiecare moment până când am primit fericirea mea înapoi și el oferă, de asemenea, vrăji care vindecă impotență, goală, boli cum ar fi HIV / AID, Herpes, Cancer E.T.C. Puteți să-l contactați prin e-mail la isikolosolutionhome@gmail.com whatsapp sau Viber +2348133261196.

  RăspundețiȘtergere
 8. Trimiteți-mi un e-mail la drabikuspellhome@gmail.com dacă știți că vă confruntați cu această soartă de mai jos.

  (1) Îți place ex-ul tău?
  (2) Vreți să fiți promovați la locul de muncă?
  (3) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine?
  (4) Vrei un copil al tău?
  (5) Vrei să fii bogat?
  (6) Vrei ca soțul tău să fie a ta pentru totdeauna?
  (7) Aveți nevoie de ajutor financiar?
  (8) Vrei un divorț sau vrei să oprești un divorț?
  (8) Vreți ca fiecare dorință să fie acordată de oricine?
  (10) Considerați că este dificil să câștigi un caz în instanță?

  Contactați-mă imediat la toate problemele dvs. și rezolvați situația într-o chestiune de zile.

  E-mail. drabikuspellhome@gmail.com

  DR. Abiku ...

  RăspundețiȘtergere
 9. Trimiteți-mi un e-mail la drabikuspellhome@gmail.com dacă știți că vă confruntați cu această soartă de mai jos.

  (1) Îți place ex-ul tău?
  (2) Vreți să fiți promovați la locul de muncă?
  (3) Vrei ca femeile / bărbații să alerge după tine?
  (4) Vrei un copil al tău?
  (5) Vrei să fii bogat?
  (6) Vrei ca soțul tău să fie a ta pentru totdeauna?
  (7) Aveți nevoie de ajutor financiar?
  (8) Vrei un divorț sau vrei să oprești un divorț?
  (8) Vreți ca fiecare dorință să fie acordată de oricine?
  (10) Considerați că este dificil să câștigi un caz în instanță?

  Contactați-mă imediat la toate problemele dvs. și rezolvați situația într-o chestiune de zile.

  E-mail. drabikuspellhome@gmail.com

  DR. Abiku ...

  RăspundețiȘtergere
 10. Aceasta este mărturia mea despre lucrarea bună a doctorului Isikolo care mă ajută .... Eu sunt Sofija Emerik. Și îmi pare rău că am pus acest lucru pe net, dar va trebui să de această lume cea mai bună vrăjitoare, care mi-a adus înapoi soțul care ma lăsat afară de trei ani, am întâlnit în cele din urmă acest bărbat pe un blog postarea de către unul dintre clientul de ajutor i-am explicat totul și mi-a povestit despre o vrăjitoare pe care a auzit-o și mi-a dat o adresă de e-mail pentru a scrie la vrăjitorul să-i spună problemele mele. În doar 2 zile, soțul meu sa întors la mine. Vreau doar să vă mulțumesc pentru această vrăjitorie adevărată și sinceră, domnule, tot ce ați spus că sa întâmplat și vă mulțumesc domnule. Vreau să spun tuturor celor care caută orice soluție la problemă, vă sfătuiesc să consultați cu amabilitate această vrăjitorie, el este real, el este puternic și indiferent de ce vrăjitoare spune este ce se va întâmpla, pentru că tot ceea ce vraja castel-a spus am trecut. Puteți să-l contactați la adresa: adresa de e-mail isikolosolutionhome@gmail.com. apelați sau ce-ați apăsat pe Virus pe +2348133261196.

  RăspundețiȘtergere

(Video) HOROSCOPUL lunii FEBRUARIE 2019

Previziunile astrologice pentru luna februarie 2019, context general și horoscopul pentru fiecare zodie în parte. M-am hotărât să las f...