Mercur retrograd în Săgetător. Greu de acceptat: Nu era mai bine altfel!

Anul 2017 stă să-și dea duhul după un început care conținea în el însuși sămânța sfârșitului. Revelionul 2017 s-a făcut pe Mercur retrograd, care a imprimat întregului an o energie instabilă, iar luna decembrie aduce din nou un ciclu de retrogradare mercuriană. Deși retrogradarea propriu-zisă are loc între 3 și 23 decembrie, efectele se construiesc și se stabilizeză între 14 noiembrie 2017 și 10 ianuarie 2018.

Revenind la începutul lui 2017, Mercur s-a aflat atunci retrograd în Capricorn, numai că între 4 și 8 ianuarie el a atins în retrogradare și gradele 28 și 29 din Săgetător. Cum totul este ciclic, între 3 și 7 decembrie Mercur retrograd trece din nou exact prin gradele 28 și 29 Săgetător, la fel ca în prima săptămână a lunii ianuarie. Practic, începutul lunii decembrie fixează deznodământul a tot ceea ce am gândit, simțit, făcut în primele zile din ianuarie, când anul abia se dezmeticea.

Deciziile de la începutul anului, mai ales din intervalul 4-8 ianuarie, se întorc peste noi. Pentru mulți s-au deschis uși și oportunități nebănuite, iar acum rămâne doar să facem socoteala și să vedem ce s-a ales.

Retrogradarea lui Mercur între 3 și 23 decembrie aduce o formă bine definită, solidă, concretă pentru tot ceea ce am demarat în iauarie. În Săgetător, Mercur este nemăsurat și este adeptul tuturor posibilităților. El ne trage mintea în toate direcțiile, făcându-ne să ne risipim energia pe canale care ne îndepărtează de la scopul inițial. Delta Dunării în capul nostru pe Mercur în Săgetător, plutind pe ape ce ne poartă dincolo de granițele realității. Totul pare nelimitat, nesfârșit, infinit, posibil, fără orizont. Slavă Domnului că Mercur este acum retrograd, pentru că ne ajută mintea să arunce ancora și să stea pe loc. Ajungem la mal după o plutire într-un larg plin de fantezii sau de satisfacții efemere. Ce rămâne acum, pe final de an, este stabil, clar, sigur. Mercur retrograd ne face să simțim din nou pământul sub picioare. 

Bonusul astral vine din conjuncția pe care Mercur retrograd o face cu Saturn pe 6 decembrie. Pe 28 noiembrie am avut aceeași conjuncție, pe când Mercur era direct. În plus, Marte face sextil cu Mercur retrograd până pe 10 decembrie, iar în rest, până pe 23, Uranus și Nodul Nord fac trigoane cu aceeași vedetă retrogradă. 

Nu mai trăim în fantezii și în mintea noastră, scenariile pălesc în fața realității. Controlul mental este acum cel mai mare dar al lui Mercur retrograd. Nu mai contează ce ar fi putut să fie, reușim să ne concentrăm pe ceea ce este și să trăim în prezent. Mai mult, aspectele ne mută atenția dinspre trecut, dinspre ceea ce ar fi putut să fie și nu va fi niciodată, spre un viitor care depășește imaginația de moment. 

Circumstanțele actuale ale lui Mercur retrograd pot fi frustrante, constrângătoare, pline de obligații. Dar ele fac parte din procesul de concentrare, de adunare a forțelor vieții într-un punct fix. Ne scuturăm de iluzii, de dorințe fără șanse de materalizare, privim în față realitatea propriei vieți. Alegerile pe care le-am făcut la început de an au acum o formă palpabilă, rezistentă, trainică. Posibilitățile nelimitate s-au resorbit într-o singură direcție. Infinitul a devenit unu. Mercur retrograd nu ne mai lasă să fugim, să evadăm, să ne ascundem, să fentăm. Apele minții s-au resorbit în albia principală. Curgem pe canalul central al vieții noastre. Totul are direcție, sens și perspectivă.

Am făcut alegeri la începutul anului. Și din tot ce ar fi putut să fie, din toate încercările și căutările anului 2017, am rămas cu cea mai potrivită formă pentru noi și pentru viața noastră. Mercur retrograd aduce acum structură și ordine în tot ceea ce trăim, ne dă încredere și confirmări că suntem pe drumul vieții noastre. Acest drum exclude alte drumuri și ne scufundăm total în alegerile pe care le-am făcut. 

Mercur retrograd în Săgetător ne învață luna aceasta arta de a face alegeri. Mai precis, arta de a ne asuma total alegerile și de a trăi cu ele, investind tot ce suntem noi în ceea ce am ales în plan fizic, concret, material. Nu era mai bine nici invers și nici altfel. Cel mai bine este exct ceea ce este. Am rămas cu tot ce putea fi mai bun pentru noi. Suntem pe drumul nostru, care chiar dacă presupune plăți, sacrificii, renunțări, pe termen lung are cele mai înalte recompense și satisfacții. NU PUTEAM FI ÎN ALTĂ PARTE! SUNTEM LA LOCUL CEL MAI POTRIVIT! Aceasta este replica lui Mercur retrograd pentru finalul de an 2017. Greu de acceptat, așa-i?

Din lutul începutului de ianuarie 2017, Mercur modelează în decembrie cel mai frumos și sublim rezultat. Te mai doare, te murdărești pe mâini și depui efort dublu, pentru că lutul se bagă la cuptor, la temperaturi considerabile, se mai jupoaie de straturile superficiale, se mai ajustează și se mai coace din nou, dar finalul merită. Calitatea vieții noastre presupune o cantitate deloc neglijabilă de restricții, renunțări, dorințe înăbușite, dar cine trece acum testul coacerii în cuptorul de foc pășește în 2018 în propria viață rafinată într-o operă de artă. Și, din moment ce Mercur retrograd ne confirmă că mai bine de atât nu se putea, se pare că, oricât de greu ni s-ar părea și oricât de imposibil ar fi de acceptat, personajul Candid al lui Voltaire avea dreptate: trăim în cea mai bună dintre toate lumile posibile. Cel puțin, muncim acum la realitatea care pentru noi are cel mai mult sens și cele mai multe sensuri.

Mercur retrograd pentru fiecare zodie.
Ce consolidăm prin efort, renunțare, acceptare și muncă? În ce domenii alegerile noastre se rafinează în forma cea mai înaltă posibilă?

Berbec: idealuri, convingeri, relații cu străinii și străinătatea, chestiuni judiridice, studii.

Taur: relația cu banii, afaceri, investiții, relația cu instituții finaciare sau ale statului, sponsorizări, resurse ale partenerului, moșteniri.

Gemeni: relația de cuplu, parteneriate, colaborări, clientelă, demersuri în doi, asocieri, procese.

Rac: viață profesională, rutină, stil de viață, muncă, starea de sănătate, prestare de servicii.

Leu: iubire, pasiuni, hobbyuri, plăceri, timp liber, relația cu copiii, rol pe scenă, apreciere și recunoaștere publică.

Fecioară: familie, casă, locuiță, chestiuni patrimoniale, acte de proprietate, amenajări interioare, grijă și protecție, relația cu părinții, vindecarea tiparelor din trecut.

Balanță: studii, călătorii, navetă, comunicare, corespondență, relația cu oameni noi, relația cu persoanele mai tinere, cu frații, cu vecinii și rudele apropiate.

Scorpion: relația cu banii, capacitatea de a produce, administrare și organizare, stabilizare și siguranță materială, punerea la treabă a talentelor.

Săgetător: încredere în sine, hotărâre, fermitate, asumare a deciziilor, renunțări definitive, stare de sănătate, grijă față de propria persoană, inițiative, rol de locomotivă.

Capricorn: încheiere de etape, acceptarea situațiilor ca atare, renunțarea la impunerea deciziilor asupra altora, lipsă de control, inspirație și protecție divină, vindecarea unor frici.

Vărsător: acțiuni în perspectivă, prezent ce contruiește viitorul, împlinirea unor idealuri, capacitate de anticipare, concentrare pe obiective, relația cu anturajul, sprijin de la persoane influente.

Pești: carieră, imagine socială, reputație, vizibilitate, relația cu șefii și autoritățile, încheierea unor etape de viață care nu mai aduc creștere, ieșirea din punctul mort.

Sursa foto: http://www.ncca-artsplace.org/event/introduction-to-the-potters-wheel-with-whitney-korstange/

Un comentariu:

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...