Zodiacul intra la Apa! “Baia” astrala din 2013

Sa facem socoteala: suntem in anul Sarpelui de Apa; numerologic - 2013 are vibratia 6, un numar ce corespunde elementului Apa; tot anul, Nodul Nord si Saturn se afla in Scorpion (zodie de Apa), iar din 26 iunie Jupiter se va muta in Rac (iarasi Apa); trecem cu vedea toata incarcatura de planete pe semnul Pestilor din lunile februarie-martie (rand pe rand Marte, Soare, Mercur, Venus) si ne amintim doar ca Neptun s-a instalat acolo mult si bine. De parca mai lipsea ceva, in 2013 Mercur isi are mersul retrograd numai prin zodiile de Apa: 23 februarie-17 martie in Pesti; 26 iunie-20 iulie in Rac; 21 octombrie-10 noiembrie in Scorpion.
“Baia” astrala face din 2013 un “an de Apa”, asa ca se impune sa cinstim cum se cuvine acest element. Iar intre 23 februarie si 17 martie, cu Mercur retrograd pe semnul Pestilor, primim intaiul botez divin.

Tot ce are legatura cu dimensiunea sufletului beneficiaza acum de prefixul “hiper”: hipersensibilitate, hipervulnerabilitate, hiperromantism, hiperdramatism, hiperintensitate etc. Ne scufundam in interiorul nostru, asa ca cel mai la moda mijloc de transport al anului este submarinul. Coboram tot mai adanc pe fundul unor mari care ascund comori si umbre.
De la fereastra submarinului curg prin fata ochilor nostri episoade din trecut. Ne vine mai mult decat de obicei sa dam vina, sa scoatem ochii, sa ne transformam in victime. Daca vrem sa mai iesim la suprafata, atunci ar fi cazul sa aruncam peste bord balastul de victimizare. Cine se plange, isi neaga singur puterea si isi leaga un bolovan de picioare care-l va trage la fund. Cine doar plange, fara sa se planga, poate sa-si curete suferinta prin puterea magica de vindecare a lacrimilor. Experienta plansului poate fi o adevarata binecuvantare pe retrogradarea lui Mercur in Pesti, pentru efectul sau de curatare si purificare energetica.


Poate frica de necunoscut este cel mai mare dusman al nostru anul acesta, iar retrogradarea lui Mercur in Pesti ne obliga sa ne imprietenim cu ea. Nu stim cu ce parte din noi ne intalnim, dar trebuie sa fim constienti ca orice calatorie acvatica este calatorie in trecut. Ajungem pe nisipuri miscatoare dincolo de care nu stim daca sunt corali sau pesti piranha.
Din frica de necunoscut ia nastere un profund sentiment de nesiguranta interioara. In lumea valurilor este vie aceasta iluzie a sigurantei, care scapa de fapt printre degete la fel ca apa. Tot ceea ce credem ca putem poseda fara sa-i mai dam drumul se duce imediat de unde a venit: de peste tot si de nicaieri.
Retrogradarea lui Mercur in Pesti vine ca un tsunami peste noi ca sa ne invete minte: in viata, totul este in continua schimbare si nimic nu dureaza vesnic in forma in care credem noi ca ar trebui sa dureze.

Mantra pe care ar fi bine sa ne-o repetam cu totii intre 23 februarie si 17 martie, pe Mercur retrograd in Pesti este:
“Ii permit vietii sa curga si sa-mi aduca tot ce e mai bun pentru mine!”

Anul de gratie si de Apa 2013 ne testeaza capacitatea de a ne adapta la orice situatii si conditii noi, de a privi orice incercare ca pe o provocare, de a trage maxime de invatatura din tot ce ni se intampla.

Planetele ne scalda in intelepciunea divina care spune:
“Fiti curgatori precum apa!”.

Una din cartile mele preferate este “Astrologia, psihologia si cele patru elemente” de Stephen Arroyo, unde este argumentata magistral superioritatea elementului apa in raport cu celelalte trei (Foc, Pamant, Aer) printr-o pilda orientala. Atunci cand apa se intalneste cu pamantul, se infiltreaza; daca formeaza un rau care intalneste in cale stanci, le ocoleste; daca temperatura este prea ridicata, se evapora, iar daca e prea frig, ingheata. Apa gaseste intotdeauna calea de supravietuire.
Pentru a face fata energiilor cosmice in care ne scaldam, Maestrul nostru este Apa! Iar Apa nu se opune niciodata obstacolelor, nu genereaza niciodata opozitie sau miscare de rezistenta! Apa doar gaseste cea mai ingenioasa dintre solutii pentru a nu intra in conflict si pentru a iesi mereu invigatoare, in cele din urma. Stim ce avem de facut: sa nu dam apa la moara nimanui, sa ne vedem de treaba ingorand rivalitatile.

Apa nu ataca niciodata, dar castiga intotdeauna!

2013 nu este deloc un an favorabil competitiilor. Oricine face primul pas si arunca manusa sau, mai grav, cu noroi, este descalificat din start. Retrogradarea lui Mercur in Pesti are darul de a ne deschide ochii ca suntem cu totii picaturi din marele ocean al vietii. Vaslim in aceeasi barca, inotam in aceiasi curenti. Cine incearca sa bage la fund pe cineva o sa fie si el tras in jos de picioare.
In fata lui Dumnezeu suntem toti egali. Venim dintr-un loc numit Acasa, unde ne vom intoarce cu totii. Suntem veniti pe aceasta planeta cu chirie intr-un corp, asa ca ce avem de impartit? Unii cred ca daca au mai mult, or sa fie iubiti ai mult de Dumnezeu si or sa intre primii in Imparatia lui. Dar suntem deja acolo cu totii. Totul este deja al lui Dumnezeu.

Apa vine sa mature incepand cu 23 februarie toate rivalitatile, dar si toate faradelegile comise in numele lui Dumnezeu. Suntem cu totii la fel de merituosi sau de pacatosi. Ne sta la indemana o singura alegere: sa daruim iubire sau sa stam in frica (frica nu cumva sa fie altul mai puternic, mai bun, mai evoluat, mai intelept, mai premiat etc.)! Retrogradarea lui Mercur in Pesti ne indeamna la blandete, compasiune, tandrete, intelegere, bunatate.
Cei ce sunt motivati doar de comparatia cu altii (Doamne fereste sa-i depaseasca cineva la vreun capitol!) s-ar putea sa-si vada eforturile duse pe apa sambetei. Li se cam ineaca corabiile.
Accepta-ti si apreciaza-ti aproapele asa cum este el, la fel cum vrei sa fii si tu acceptat si apreciat exact asa cum esti!
Potopul de Apa al planetelor este un exercitiu de toleranta! Depinde numai de noi daca il intelegem si il luam pe fiecare asa cum este sau il judecam si am vrea sa-l schimbam. Unii au de primit o lectie foarte dureroasa: au ocazia sa afle ca nu pot schimba pe nimeni! Si, cu cat se straduiesc mai mult, cu atat sufera mai tare si se epuizeaza pe ei.

Incepand cu retrogradarea lui Mercur, din 23 februarie, iesim la mal doar daca ne lasam luati de val. Iar pentru a linisti orice ape tulburi, ar trebui sa onoram Apa si sa o folosim in ritualuri: sa ne facem timp cat mai des pentru plimbari pe langa apa, sa stam cat mai mult in apa (in cada, in mare, in rau), sa consumam cat mai multa apa.

Iar cel mai simplu ritual ar fi ca, dimineata, dupa ce ne spalam pe ochi si spunem o rugaciune, deci dupa ce ne programam ziua pozitiv, sa bem un pahar cu apa.  Inainte de a-l bea, il inzestram cu puterea intentiei spunand: “Fie ca aceasta apa sa ma curete de toate energiile si gandurile negative si sa ma umple de recunostinta, bucurie si iubire! Multumesc, Doamne!”. Formula poate fi adaptata dupa creativitatea fiecaruia, dar la final e important sa nu uitam sa multumim.

Fie ca Apa sa le spele pe toate cele rele si sa le reverse pe toate cele bune!

7 comentarii:

  1. Exceptional mesaj, ca de altfel toate celelalte. Multumesc si va doresc inspiratie perpetuua, pentru a ne lumina si pe noi. Ruxandra

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce va face bietul Foc intr-o asemenea avalansa de apa? Cum va rezista el?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu bine si cu ritualurile propuse, ori cu altele la libera creativitate :) Focul are un mare grad de compatibilitate cu apa (chiar daca poate parea paradoxal), asa ca nu este nici pe departe cel mai vulnerabil element.

      Ștergere
  3. Minunata descriere a Apei! Am patru planete in Fecioara plus asteroizi, si tot e ce fac acum...plang, mult si din nimic...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place.Sunt semn de apa...si mai bine..Multumesc mult pentru tot ce ati postat.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte frumos scris acest articol, dar ce se intampla cand cel care arunca manusa e o zodie de apa, tu esti una de pamant, iar jocul nu e cu cartile pe fata.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...