Horoscopul lunii AUGUST

Luna aceasta se poate spune ca este jupiteriana. Iar Jupiter ne expune unor excese si unei lipse de masura tipice pentru el. Pe 7 august, Marele Benefic face opozitie cu Pluto, pe 21 careu cu Uranus, iar pe 27 careu cu Venus. Ne testam limitele si invatam sa nu mai alergam dupa cai verzi pe pereti.

Dupa ce Soarele se muta in Fecioara, din data de 23, ultima parte a lunii are puternice influente mercuriene. Pe 24 august Mercur ajunge si el in Fecioara, este la el acasa si face o suita de aspecte minunate cu planetele aflate in zodii de Pamant si Apa. Comunicarea este mai blanda, informatia circula mai fluent, suntem mai receptivi, stim sa si ascultam, nu doar sa vorbim.


Este esential sa ne gasim luna aceasta directia si concentrarea. Ne e la indemana sa deraiem, sa parasim traseul, sa calcam pe alaturi, sa renuntam, sa nu ne mai pese. Dar cele mai mari satisfactii vin din implicare totala si din daruire fara pretentii.

August ne ameninta ca o furtuna in desert. Dar undeva exista cu siguranta o oaza. Daca nu o gasim pana pe 22, atunci ea vine la sfarsitul lunii. Se stie ca dupa orice furtuna se asterne linistea.

Mersul planetelor in august 2013:

Soarele: pana pe 22 in Leu, din 23 in Fecioara
Pe 7 august avem Luna Noua in Leu, iar pe 21 - Luna Plina in Varsator
Mercur: pana pe 8 in Rac, apoi in Leu in perioada 8-23 august; din 24 august in Fecioara
Venus: pana pe 16 august in Fecioara, cand se muta in Balanta
Marte: in Rac pana pe 27, din 28 august in Leu

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii iulie: Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

Pana pe 22 august, canicula astralapune stapanire pe tine si ii cam pune paie pe foc. Se poate spune despre tine ca esti cam ard eiat, usturoiat, piperat sau ce alt condiment preferi. Viata de familie este pentru tine un fel de celula din care vrei sa fugi. Nu-i ajunge spatiul, nu-ti convine cu cine stai, te revolti impotriva parintilor, a neamurilor, a trecutului tau. Te cam iei la tranta cu intrebari existentiale de genul: “De ce m-am nascut unde m-am nacut”? Nu prea iti incapi in piele nici la serviciu, asa ca exista intotdeauna o limita pe care simti nevoia sa o depasesti. E bine sa nu intinzi prea tare nervii altora si sa nu fortezi mana superiorilor, pentru ca risti sa-ti pierzi din privilegii. Nu intinde coarda nici acasa, nici la locul de munca! S-ar putea sa te mai confrunti cu tentatia de a da vrabia din mana pe cioara din pom. Nu uita ca cine alearga dupa doi iepuri nu prinde niciunul! Vrei cam multe si nu prea accepti ca nu e timpul ca anumite lucruri sa se manifeste acum. Rabdare si tutun, deci! Inca nu e timpul pentru revolutie la domiciliu si in plan profesional, desi ceva te impinge de la spate. Se mai poate spune ca te mananca limba si iti sfaraie calcaiele. E spre beneficiul tau ca, in tot acest timp, sa nu faci manevre riscante, sa nu te aventurezi, sa nu risti ceva sigur pe altceva instabil! Nu da certitudinile pe iluzii incerte! Partea cea buna e ca zeita Iubire iti face cu ochiul si te indeamna sa-ti consumi energia fizica si afectiva. Chiar daca nu ai cu ce (asa-ti vine tie sa zici, ca n-ai destul), macar ai cu cine. Ba chiar nu este exclus sa primesti bonusuri, prime, recompense si cadouri. Te poti baza pe banii altora, cu aceeasi conditie: asteapta sa vina ei spre tine, nu provoca tu, nu strange pe nimeni cu usa! Odata cu intrarea Soarelui in Fecioara, din 23 august, te poti confrunta cu afectiuni de sanatate. Imunitatea nu prea e stralucita, starile de apatie sau durerile abdominale pot sa te consume. De asemenea, esi predispus sa faci mici greseli profesionale. Atetie maxima la detaliile muncii tale. Pe de alta parte, tot profesional, se pot rezolva situatii stresante, te poti regasi intr-un nou colectiv sau se imbunatateste colaboarrea cu colegii. Esti foarte eficient si harnic, asa ca munca e un excelent stimulent, dar si un leac pentru energia ta neconsumata.

Taur

Gandesti prea mult si nu intotdeauna cu folos pana pe data de 22 august. Faci tot felul de planuri, care mai de care mai indraznete si mai fanteziste, asa ca cineva trebuie sa-ti puna frana. Mintea ta lucreaza fara incetare, asa ca e bine sa-ti redirectionezi aceasta activitate mentala excesiva. Poate e timpul pentru concediu. E ceva in tine care te trage in toate directiile, iar din exterior bineinteles ca apar altii care sa-ti orgaizeze viata, incepand cu fratii surorile, vecinii, rudele apropiate. Una ai vrea tu si alta ca trebuie sa faci, iar datoria pe care o implinesti iti creeaza frustrari. Te cam invarti in acest cerc vicios care te face sa-ti doresti sa fii cat mai departe de tot si de toate. Poate asteptarile tale sunt de vina ca anumite lucruri ies pe dos. Probabil ai prea multe dorinte si orice dorinta neimplinita devine motiv de frustrare. Doreste-ti mai putine si bucura-te de micile placeri ale vietii. Nevoia ta de a imbratisa departarile poate capata o forma chiar fizica, nefiind exclusa o calatorie la sute de kilometri distanta sau chiar in strainatate. Atentie maxima la tot ceea ce tine de acte: sa nu exprire vreun document, sa nu ratacesti cine stie ce cartela, sa nu intelegi gresit o clauza dinr-un contract. Fii cu ochii in patru in tot ceea ce tine de hartii oficiale! Compensatia vine in acest interval prin influenta pozitiva a partenerului in viata ta. Daca nu exista, poate sa apara. El te tempereaza, desigur, cu conditia sa te lasi ghidat. Spre binele tau, invata sa te bazezi pe celalalt si invata sa-ti asculti jumatatea! Iti face bine sa iesi din principiile si ideile tale rigide! Tot ceea ce ti se intampla te face mai flexibil. Intrarea Soarelui in Fecioara, pe 23 august, poate veni cu dezamagiri legate de anumiti prieteni sau de oameni din anturaj. Dar stai foarte bine la capitolul sentimental. Poti realiza fapte marete in numele iubirii, poti impartasi emotii la care sa ti se raspunda. Este un timp foarte creativ si fertil din toate punctele de vedere. E aproape imposibil sa nu iesi in fata, sa nu te afirmi prin ceva, sa nu atragi atentia asupra unei laturi pozitive din tine. Culegi aprecieri si ii inspiri pe altii prin talentele tale.

Gemeni


Tu renunti pana pe 22 august la planuri nerealiste. Motivul este unul cat se poate de simplu si de pragmatic: situatia financiara. Esti constrans sa administrezi ceea ce ai si sa nu mai visezi la cai verzi pe pereti. Organizarea vietii materiale este marea provocare pentru tine chiar acum, in toiul verii. De asemenea, ai talente pe care le scoti la suprafata. Ar trebui sa faci ceea ce stii tu mai bine, sa finalizezi ceva ce ai inceput, sa nu mai amani, sa nu mai tragi de timp. Trebuie sa evaluezi acum care este bunul tau cel mai de pret. Daca ai timp, atunci intreaba-te cum poti sa-l folosesti cel mai eficient astfel incat, pe viitor, sa-ti vina si bani. Totul se invarte acum in jurul economicului, iar tu faci pasi marunti si contruiesti lent. Lenea si starile de apatie sunt ispite foarte dulci din care trebuie sa iesi. E bine sa tragi de tine, sa te mobilizezi si ideal e sa ai prin preajma pe cineva care sa puna biciul pe tine. In primul rand, e cazul sa functionezi dupa un program foarte regulat, sa te bazezi mai putin pe ceea ce-ti dau altii si sa devii tu un furnizor pentru ei. Adevarat, e posibil sa simti anumite presiuni, obligatii, responsabilitati, nu e comod sa stii ca altii depind de tine. Dar poate aceasta este tocmai acel sut de care ai nevoie ca sa nu stai pe loc. Indemnurile astral sunt clare: misca-ti fudul, nu mai stagna, nu mai zace, fa o schimbare, treci la treaba, pune pe primul loc acele activitati care in perspectiva iti aduc si bani! De altfel, luna august anunta pentur tine mai multa munca si mai putina distractie. Dai randament, ai inspiratie, asa ca nu incerca sa fugi de responsabilitati si nu lasa pe maine ce puteai face inca de ieri. Din 23 august, cu Soarele in Fecioara, incepe o perioada in care familia si casa iti ocupa cea mai mare parte a timpului. Ai treaba in casa, reamenajezi, cine stie, poate-ti vine sa te muti, sa investesti, sa vinzi. E posibil sa intri in posesia unei locuinte sau a unui teren, a unui drept care ti se cuvine. Poti sa investesti, sa-ti extinzi spatiul vital sau poti da drumul unui proiect durabil ce implica, de exemplu, o afacere de familie. Prinzi radacini, intelegi care este locul tau, te lamuresti unde te simti bine si unde nu, simti unde este cuibul tau si pe cine e cazul sa primesti in el. Se rezolva probleme legate de convietuire, proprietate si loc de trai.

Rac

 
Esti in centrul atentiei si luna aceasta, cel putin pana pe data de 23. Problema majora cu care te confrunti este insa lipsa de directie: nu stii ce vrei. De fapt, esiti singur de un singur lucru: vrei cu totul altceva decat ceea ce ai. Starea aceasta de confuzie, dezordine si nemultumire o fi de la caldura, daca nu de la configuratiile astrale. Vrei prea mult si nu stii sa te opresti pea mult. Ar fi excelent daca nu ai mai pune atata presiune pe ceilalti, in special pe parene, pe asociati si colaboratori. Greu se ridica cineva la inaltimea asteptarilor tale, ceea ce poate starni reactii critice din partea ta si replici dure din partea celorlalti. E bine sa nu alimentezi starile conflictuale, pentru ca nu ai niciun avantaj strategic. In primul rand, trebuie sa-ti raspunzi singur la aceasta intrebare: ce-mi doresc eu de la viata mea? Dupa ce-ti dai raspunsul clar, atunci lucrurile incep sa se rezolve de la sine. Sau, daca e safin mai specifici, intreaba-te concret ce-ti doresti tu de la fiecare eveniment sau proiect in care esti implicat. Stabileste-ti obiective, fixeaza-ti scopuri, pentru ca altfel o sa orbecai, iar viata te duce intr-o directie de care nu ai cum sa fii multumit. Nu te lasa luat de val, dar nici nu aunca vina si nici nu-i cocosa pe altii cu ce trebuie sa faca ei pentru tine. Limpezeste-ti ideile si iesi tu la rampa, cu initiative personale. Ar trebui sa te ghidezi dupa motoul “Mai bine mai putin si mai bun decat mai mult si mai prost”. Daca zici acum “Ce-o da Dumnezeu” inseamna ca refuzi sa colaborezi cu el si, indiferent ce ti-ar da El n-o sa fie destul de bun. Invata sa ceri, astfel incat Universul sa te auda si sa-ti iasa in intampinare. Si inca ceva: fii constant in afirmatii! Daca azi spui ceva si maine zici invers, atunci s-a terminat povestea! Iese o harababura, te incurci in propriile ite. Din 23 august, cu Soarele in Fecioara, s-ar putea sa fii mai activ, mai energic si sa nu stai locului. Comunici si te misti mai mult decat de obicei, e posibil sa pleci la drum, sa faci naveta undeva, sa vizitezi locuri noi sau sa revezi oameni dragi. Ai ce sa povestesti si iti regasesti entuziasmul. Ai putea achizitiona cu succes un aparat de comunicare sau un mijloc de transport. Privesti din nou viata cu mai mult optimism, devii mai jucaus, dar si mai manipulator. Stii sa aduci vorba in favoarea ta si sa obtii ce vrei de la altii. Partea cea mai pozitiva este ca stii ce vrei si iti urmaresti tinta.

Leu

 
Spre deosebire de alte zodii, care pun foarte multa presiune pe altii, pana pe 23 august tu esti la extrema cealalta: pui foarte multa presiune pe tine. Ai foarte multe in plan, dar ai impresia ca te izbesti de ziduri, ca ti se pune frana, ca-ti ies in cale tot felul de obstacole. Ce ai de invatat din probele pe care le treci, adica din toate evenimentele care nu ies intocmai cum sperai tu? Vindecarea de sentimentul de vinovatie, acesta este mesajul. Parca te simti pe undeva vinovat de ceva (ca si cum cine stie ce ai fi facut rau), iar vinovatia atrage alte prostii pe care sa le faci, desigur, cu scopul final de a te simti inca si mai vinovat! Asadar, ce-a fost a fost, accepta ca si tu ai limitele tale, ca nu esti supraom, nu te mai lua la bani marunti ca nu ai facut suficient sau ca ai fi putut tu sa rezolvi nu stiu ce daca te-ai fi comportat nu stiu cum. Prea multi de “daca” luna asta pentru tine, asa ca ia lucrurile ca atare si elibereaza-te de aceasta boala de a te simti tot timpul vinovat de ceva. Practicand aceasta meteana ajungi sa devii propria victima si sa-ti plangi singur de mila. Si pentru ce? Pentru ceva ce e numai in mintea ta. Ar cam trebui sa incetezi cu analizele, pentru ca tu vrei sa schimbi ceva ce nu mai poate fi schimbat. In tot acest proces, risti sa-ti subrezesti serios starea de sanatate si sa-ti petreci un concediu la pat. Ai putea primi un avertisment medical, in cazul in care nu dai drumul poverilor, iar cel mai mare risc este acela de declansare a unei boli genetice, deci pe care a avut-o si altcineva din familie. Asa ca iarta-te pe tine pentru tot ce zici tu ca n-ai facut la superlativ, daca nu vrei sa ajungi la stari de apatie sau chiar la dereglari nervoase. Ai si destule temeri peste care sa treci, cea mai mare fiind probabil frica de esec. Detaseaza-te si priveste inainte cu atitudinea omului care se ridica si zice “Ei, si ce daca?”. E posibil sa fii ranit, intr-adevar, in orgoliu, iar asta e pentru tine mai dureros ca orice. Dar e de bine, iti mai scade! Dupa 23 august, Soarele in Fecioara anunta o redresare financiara care la inceput da semne timide, apoi de-a dreptul serioase. Iti revii la forma naturala, iti regastigi increderea in propriile capacitati si esti pregatit sa arati celorlalti de ce esti in stare. Sistemul tau de valori se da peste cap, dintr-o parte alte lucruri si persoane devin centrul universului tau. Luna aceasta faci deci schimbari radicale in ceea ce priveste viziunea asupra vietii. Este indicat sa te concentrezi cat mai mult pe viata de familie, sa acorzi timp celor dragi, sa stai mai mult pe acasa.

Fecioara

 
Pana pe 22 august, cat  mai sta in zodia Leului, ai timp sa-ti dai un restart si sa o iei de la zero in multe directii. Esti tinta unor evenimente care ti se intampla si pe care nu le poti controla. Din partea familiei esti pus in fata unor fapte implinite iar tu nu prea ai de ales. Iti este pusa la incercare capacitatea de acceptare si de adaptare. Esti prins pe picior gresit, trebuie sa recuperezi ceva, toate planurile se dau peste cap si trebuie sa gasesti din mers solutii alternative. Ce se contruieste intr-o parte simti ca se darama in alta, asa ca e posibil sa traiesti cu impresia ca te scufunzi, ca-ti cade tavanul in cap, ca nu mai poti duce. Esti ca Atlas, personajul mitologic care duce pe umerii sai bolta cereasca. Numai ca tu ai ca obosit, cerul e prea greu si se prabuseste peste tine. Se inchid acum capitole din viata ta care iti fac mai mult rau decat bine, renunti sa mai alergi dupa multe potcoave de cai morti. Faci o selectie foarte clara a lucrurilor care merg si nu mai merg. Esti pus in situatia de a da drumul unor dorinte care nu te duceau nicaieri. Suporti modificari in statutul social, oamenii stiu altceva despre tine, deciziile pe care le iei acum au ecou public, lumea vorbeste despre ele. Inclusiv din punct de vedere profesional esti prins intr-un vartej care te ajuta sa constientizezi ca  mai mult ai de castigat daca renunti decat daca lupti. Ai si o puternica dorinta de independenta, de a face lucrurile ca tine, de a da lovitura, de a te arunca cu capul inainte. Sunt saptamani imprevizibile totusi iar succesul depinde de contructia lenta. Nu te astepta la rezultate peste noapte, indiferent ce ai intreprinde, altfel vei fi dezamagit. Stai foarte bine la capitolul comunicare, negociere, schimb de informatie. E posibil sa transmiti tu niste cunostinte, dar si sa participi la cursuri, formari, traininguri. Deplasarile pot fi frecvente si chiar esti incurajat de astre sa te misti cat mai mult si sa schimbi peisajele cu care esti obisnuit. Intrarea Soarelui in zodia ta, pe 23 august, te aduce in centrul atentiei. Est un maestru de ceremonii, devii un orator fermecator si te exprimi extrem de convingator in scris. Iti ordonezi foarte bine ideile si discursul, ai capacitatea de a lua decizii ferme si de a prelua initiative pe care le-ai amanat. Risti sa te imprastii in prea multe directii, dar reusesti sa fii omul potrivit la locul potrivit si sa-ti faci noi cunostinte care sa te sprijine.

Balanta

 
Luna august iti aduce un teribil sentiment de dezradacinare, cel putin pana pe 22, cat Soarele sta in Leu. Esti fara de stare, simti nevoia sa schimbi ceva din temelii.Aceasta nevoie de schimbare incepe acasa si continua in plan profesional. Poate vrei sa schimbi tapetul, mobila, vesela, camera, locuinta, apoi s ate muti cu serviciul, sa imbratisezi un nou domeniu de activitate. Nu mai suporti rutina in care ai intrat si simti ca tesufoci in obisnuinte, pe care incerci sa le tai acum de la radacina. La ceva tot trebuie sa renunti, pentru ca altfel te alegi cu vreo nevroza, ca sa nu mai vorbim ce stare de agitatie si melancolie te paste. Este o perioada ca pe care pentru tine, in care deciziile de a-ti transforma definitiv directia de viata pot fi ireversibile. Si cam esti singur impotriva tuturor, vrei sa faci revolutie, sa-i transformi pe ceilalti odata cu tine, numai ca nu beneficiezi de sprijin. Partenerul este cel care se opune deciziilor tale, asa ca nici nu se poate spune ca te simti intreg si pe deplin multumit de hotararile tale. E clar ca, pentru a progresa, pentru a iesi din stagnarea in care te-ai complacut, e nevoie sa renunti la parti importante din viata ta. Lasi foarte multe in urma, dar la final te asteapta un sentiment de usurare, de libertate. Daca pornesti la lupta cea mare, ai mare grija la pierderile de razboi! S-ar putea sa fie masive si s-ar putea s ate trezesti ca nu prea mai sunt oameni in preajma ta. Asa ca fii foarte prudent: in incercarea de a-i face pe ceilalti sa joace dupa regulile tale risti sa ramai singur. Daca tot ai de gand sa sacrifici ceva, nu sacrifica oamenii care conteaza, pentru ca ei sunt cei mai valorosi! Nu duci insa lipsa de resurse, se pare ca financiar stai bine, asa ca pamantul se misca, dar dedesubt este un nucleu dur care te protejeaza. Macar esti lipsit de grija zilei de maine. Dupa 23 august, inveti sa fii mai discret si sa faci lucrurile cu mai multa masura. E bine sa faci lucrurile fara sa te expui, sa tragi sforile din umbra, sa asterni planuri pe hartie fara sa suni goarna. Iti este permis sa tii pentru tine tot ce e mai bun, sa pastrezi niste asi in maneca. Mai putina vorba si mai multa fapta! Cu cat impartasesti planurile tale unui numar cat mai mare de oameni, cu atat vei intampina mai putine obstacole. Incearca sa iesi cat mai putin la rampa, sa meditezi si sa te rogi, sa intri in legatura cu Dumnezeu si mesagerii sai!

Scorpion


Luna august arata pentru tine ca un proces in care joci rolul procurorului. Asta e valabil pana pe 22, cat Soarele tranziteaza Leul. Esti aproape obsedat de ideea de dreptate, nu suporti sa vezi incorectitudini, abuzuri, inselaciuni. Te revolti impotriva a tot ceea ce consideri tu a fi o nedreptate crunta. Esti foarte sever in aprecierea unor decizii care ti se par absolut revoltatoare, esti un critic foarte sever al celorlalti, ceea ce se intampla in realitate nu corespunde cu ceea ce ar trebui sa fie din punctul tau de vedere. Esti in plina galceava a inteleptului cu lumea, vorba lui Dimitrie Cantemir. Si, desigur, ce crezi? Cu cat te enerveaza ceva cu atat vei fi mai enrervat de acel ceva, deci atragi evenimente care ti se par nedreptati si mai mari. Care este scopul acestor patanii? Nevoia ta de a-ti deschide orizontul si de a vedea ca, dincolo de ceea ce noua ni se pare corect sau nedrept dupa legile pamantesti, exista un plan divin, iar Dumnezeu stie el mai bine decat noi ce ingaduie si ce nu. E important sa-i lasi pe altii in pace, sa nu mai judeci ceea ce se intampla la nivel social si in curtea vecinului, este obligatorie pentru tine aceasta perspectiva superioara asupra lucrurilor. Altfel, o sa patesti chiar tu ceea ce te deranjeaza la altii! E posibil sa pici ca musca in lapte in niste discutii unde sa fii declarat tap ispasitor sau sa fii prost inteles, iar de aici sa se rostogoleasca un intreg bulgare care sa te inghita. Mare atentie la afirmatii, fii cat mai clar, nu lasa loc de interpretari! Tu ai niste idealuri foarte inalte despre cum ar trebui sa arate lumea si viata ta, numai ca, deocamdata, ai de invatat sa accepti totul asa cum este! Ti-ar fi de maxim ajutor rugaciunile de recunostinta si, ca recomandare speciala, “Acatistul de multumire lui Dumnezeu pentru toate”. Ca sa poti sa schimbi ceva, in primul rand trebuie sa accepti ceea ce exista! Daca porneti din punctul corect, de acceptare, atunci poti sa te raportezi corect la viitorul tau si sa privestti inainte fara resemnare si frustrare, ci cu bucurie si intelegere. Luna august iti da o proba de evaluare a intelepciunii de care dispui. Cat de inteligent esti se stie, acum Universul vrea sa masoare si cat de intelept ai devenit, ca sa stie ce sa-ti ofere. Dupa 23 august, cand Soarele trece in Fecioara, asteapta-te la o perspectiva mult mai clara asupra a ceea ce ai de facut de acum inainte. Folosesti oamenii din anturajul imediat sau atragi alte ersoane de incredere cu care te implici pentru a construi ceva durabil. Apar mai multe raze de speranta in viitor, te mobilizezi, iti recastigi din optimism. Iti poti fixa un scop maret, poti face ceva ce n-ai mai facut, te poti aventura in necunoscut. Cu cat ceea ce faci se adreseaza unui numar mai mare de oameni, cu atat sansele tale de succes sunt mai mari. Deci gandeste pe picior mare daca vrei sa-ti iasa!

Sagetator

 
Tu cam iesi luna aceasta din eticheta de “norocosul zodiacului”. Nu inseamna ca iti cad galoanele si ajunge sacul la fund, numai ca tu esti obisnuit sa ti se dea, sa speculezi fiecare situatie, sa tragi cate un folos de pe urma fiecarui om din viata ta. De data aceasta, pana pe 23 august, cam vezi si cum e sa ti se ia, nu doar sa ti de dea. Cam trebuie sa furnizezi servicii dezinteresate, sa iei cu o singura mana si sa dai cu doua la schimb. Sunt vreo trei saptamani in ccare te ajung niste scadente, in care trebuie sa te pui la dispozitia altora, sa renunti la ceva la care tineai, dar de care are altcineva mai mare nevoie. Vindecarea de atasament este inscrisa luna aceasta in drumul evolutiei tale. Asa ca invata sa daruiesti, sa renunti, sa te retragi! Daca te agati si te opui, o sa pierzi inca si mai mult. Ti se ofera ocazii sa demonstrezi sa stii sa iubesti dezinteresat si neconditionat. S-ar putea sa fii pus in situatia de a-ti ajuta persoana iubita si copiii fara sa le judeci deciziile. Ii accepti asa cum sunt si punct, altfel inseamna ca relatiile in care esti sunt doar niste calcule seci bazate pe interes. Daca functionezi in asemenea relatii, atunci ele au mari sanse sa inceteze. Combinatiile pe motive materialiste au mici sanse sa reziste. Nu prea mai poti pune conditii, in schimb vezi cum e sa te conditioneze altii pe tine. Se anunta si niste pati pe care trebuie sa le faci, cu investitii neprevazute, dar mai bine sa te bucuri! Bine ca platesti in bani niste prostii pe care le-ai facut, putea sa fie mult mai rau (de exemplu sa te imbolnavesti). Banii sunt tocmai o energie prin care se restabilesc niste echilibre iar luna aceasta intelegi prea bine cum sta treaba. Ca sa-ti fie bine, cam ar trebui sa te pui bine cu Dumnezeu, sa urmezi o cura de detoxifiere a gandurilor negative (poate chiar post), sa fii fericit ca poti fi de folos si ca ai de unde sa ajuti. Din 23 august, cu Soarele in Fecioara, iti recastigi elanul si revii in prim-plan. Iti recapeti puterea, simti incredere si treci la actiune. Te invarti in cercuri de oameni importanti, care pot contribui pozitiv la viata ta. Se dreg niste relatii stricare cu superiorii, asa ca poti cere anumite drepturi care crezi ca ti se cuvin. Dar ca sa primesti recompense la sfarsitul lunii, trebuie sa inveti in prima parte de august ca primul pas este sa oferi fara sa pretinzi nimic la schimb si fara sa scoti ochii. Da ca sa ti se dea!

Capricorn

Tu esti in cautarea unui drum propriu si personal pana pe 22 august. Nu mai vrei ce ai avut pana acum, nici nu mai poti si parca nici nu mai trebuie. Esti copilul care l-a luat pe “nu” in brate, de aceea ar fi bine sa-ti supraveghezi discusul si sa fii atent de cate ori rostesti o negatie. Esti mai degraba deconstructivist decat constructiv, acesta este impulsul tau natural. Joci un meci de scrima, in care fiecare parada este urmata de o riposta din partea ta. Iti vine sa opui rezistenta si nu lasi lucrurile sa curga. Daca vezi preponderent latura negativa a oamenilor si situtiilor, daca pui raul inainte, atunci o sa confirmi acele laturi cu minus ale personalitatii Capricornului: fire taciturna, morocanoasa, careia ii intri cu greu in voie, melancolica si retrasa. Dar nu-ti sta deloc bine asa, deci lectia ta de vara este sa te deschizi si sa cooperezi. Sunt prea multi oameni cu care ai ceva de impartit si care nu corespund criteriilor tale. Incearca sa gasesti fiecaruia macar o calitate si, cand te gandesti la cineva, priveste-l prin acea latura pozitiva pe care reusesti sa o vezi. Este pentru tine o luna a unui individualism feroce, ceea ce confirma din nou o perioada tipica pentru Capricorn. Iti vine sa-ti vezi de dumul tau, sa-i lasi pe toti in urmasi sa te preocupi de poteca ta. Dar cu ceilalti cum ramane? Adu-ti de fiecare data ca traiesti printre oameni si ca ai nevoie de ei. Iti vine sa schimbi fetele, sa inlocuiesti personajele, sa fugi de trecut. Numai ca, atata timp cat fugi de anumite tipuri umane inseamna ca nu ai invatat destul si ai bagat gunoiul sub pres. Alti oameni o sa atragi alti cu siguranta, dar nu vor fi altfel decat cei inainte. Este o perioada in care trebuie sa te bazezi pe altii si sa acorzi sprijin, la randul tau. Pui tunurile pe partener si, indiferent cine ar fi el, cat de puternic sau de iubitor, are putine sanse sa faca fata presiunilor si criteriilor tale. Nu uita ca cel mai usor este sa dai cu piciorul si sa trantesti usa in urma. Concentreaza-te mai bine pe lucruri pe care sa le faci impreuna cu el decat impotriva lui. Viata de familie se da oricum peste cap si esti pus in situatia de a lua decizii radicale privind formula de locuit, casa in sine, proprietatile, relatia cu parintii, socrii si rudele in varsta. Inca o data trebuie punctat: deciziile luate impotriva celorlalti nu pot sa-ti aduca mare lucru. Cauta consensul in locul ruperii! Din 23 august, cu Soarele in Fecioara, mintea ta e mult mai limpede si simti ca, dintr-o data, se face dreptate in viata ta. S-ar putea sa fii foarte surprins de turnura in care o iau anumite situatii ce pareau blocate definitiv. Iti gasesti o cale ti-o asumi si mergi pe ea. Se nasc in tine noi idealuri, incepi sa visezi, iar mateializarea pare posibila. Iti revii dintr-o stare de adormire si te proiectezi din nou cu optimism in viitor.

Varsator

Tot ceea ce faci pana pe 22 august presupune efort si se poate vorbi chiar de sacrificiu. Ideal ar fi pentru tine sa te poti dedubla, pentru ca ai vrea sa fii in doua locuri in acelasi timp, ceea ce e imposibil. Esti pus in fata unor optiuni duble, iar de data asta trebuie sa faci alegeri foarte clare. Ca sa realizezi ceva, trebuie sa renunti la altceva. Nu poti sa mai mergi cu toate dodata pentru ca esti lipsit de eficienta. Secretul succesului este acum organizarea, mobilizarea si concentrarea pe cate un singur obiectiv. Cam ti se sopteste de sus sa-ti pui ochelari de cal si sa vezi numai un singur drum, pentru ca orice deviere te incetineste. Este obligatoriu sa-ti stabilesti prioritatile si sa le urmezi indiferent de pretul pe care trebuie sa-l platesti. Nu te rataci pe stradute laterale, pentru ca iti va fi foarte greu sa regasesti soseaua principala. Desi e o luna de vara, pe tine te asteapta multa munca, implicare si un consum fantastic, cu risc de epuizare fizica si nervoasa. Si chiar esti pasibil de avertismente pe care sa le primesti sub forma de boala. Nu prea stai bine cu ficatul, cu oasele, cu stomacul. Esti predispus la viroze sau la declanasarea unor afectiuni medicale mostenite din familie. Este o luna in care trebuie sa tragi tare, sa te misti mult, sa comunici, sa scrii si sa vorbesti. Ai priza la public si faci impresie pe oriunde treci, iar popularitatea ta este in crestere. Numai ca nu ai timp de respiro, esti la foc continuu, asa ca trage adanc aer in pieptsi incordeaza-ti muschii! Si indiferent incotro bate vantul, nu-ti pierde directia! Daca-ti vezi de cariera, de contributia la viata unui numar cat mai mare de oameni, atunci o sa-i tragi si pe cei dragi dupa tine. Tu esti calul de la caruta, asa ca nu astepta nimic de la ceilalti, e vremea ca tu sa te inhami la greu! Dupa 23 august, cand Soarele se muta din Leu in Fecioara, s-ar putea sa fii coplesit de recompensele care trag la tine. Practic, nu mai trebuie sa faci mare lucru daca esti deja asezat pe fagasul tau, lucrurile se misca singure, iar rezolvarile apar pste noapte. Te bucuri de sprijin total din exterior, atragi orice ai nevoie, sprijin, bani, cunostinte care sa puna o vorba pentru tine. Devii un rasfatat si s-ar putea ca nici tie sa nu-ti vina sa crezi ca Dumnezeu este atat de bun cu tine si ca ti se pun atatea pe tava. Dar ca sa ajungi in acest punct ai de tras, asa ca la treaba cu tine!

Pesti

Pana pe 22 august esti supus exagerarilor, asa ca esti intr-o continua lupta cu propriile limite. Nu prea ai deloc masura in nimic din ceea ce faci, deci va trebui sa inveti sa lucrezi si cu frana, nu doar cu acceleratia. Cam vrei sa faci ce-ti place tie si nu prea merge. Daca intreci masura, exista riscul de a suferi pierderi de imagine, de a starni conflicte, de a fi discreditat. Tu te gasesti in celebra dilema dintre placere si datorie. Impulsul de vara este cel de a te ghida dupa principiul placerii, numai ca orice satisfacie este pasagera si lasa goluri pe termen lung. Asa ca, spre binele tau, ar fi indicat sa faci ce trebuie si nu ceea ce vrei tu! Desigur, nu te impiedica nimeni sa-ti urmezi preferintele, poftele sau instinctele, dar suporti consecintele. Cum ai sarit calul, cum ti-ai luat-o. Nu degeaba se spune in popor ca placerea costa.Vrei cam multe luna aceasta nu nu prea te saturi, esti dornic de aventura, de experiente tari si memorabile. Bugetul este zdravan amenintat de excentricitatile tale. In numele iubirii, in principal, esti dispus sa sacrifici sume consistente de bani. Esti dispus sa arati cat de mult iubesti, asa ca probabil bagi adanc mana in buzunar pentru a face  bucurii persoanei iubite si copiilor. Nu te intinde deci mai mult decat iti ajunge plapuma, desi, degeaba vorbim noi de cumpatare, pentru ca nu esti deloc prieten cu ea. Adevarat ca iti sunt benefice calatorile lungi, pelerinajele, excursiile in strainatate, dar si studiile de aprofundare sau specializare. Pe cat se poate, daca privim in perspectiva, ar fi benefic sa inlocuiesti placerile fizice cu cele spirituale sau intelectuale. Daca oricum faci ce vrei tu, e bine sa ai macar in vedere ca stii ce faci si ce te asteapta, mai ales ca nimic nu va ramane ascuns, orice fapta a ta se afla, totul iese la suprafata. Dupa 23 august, cand Soarele ajunge in Fecioara, te deschizi foarte mult spre viata sociala, esti o prezenta cautata, esti solicitat, ti se cer tot felul de servicii prin care poti demonstra cat de puternic si important esti. Mai mult, comunicarea cu partenerul se imbunatateste vizibil, puteti pune impreuna tara la cale sau va puteti aseza la masa tratativelor. Pici pe aceeasi lungime de unda cu fiecare om cu care ai ceva de impartit sau de impartasit. Esti un negociator foarte abil, esti extrem de convingator si reusesti sa scoti tot ce e mai bun din fiecare situatie sau intalnire. Incetul cu incetul, in viata ta incepe sa se reinstaleze starea de echilibru.

Sursa foto: "cai verzi pe pereti", www.facebook.com

Un comentariu:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...