Neptun în Pești bagă astrologia cu capul la fund!

Peștele e bun, dar numai pentru cine știe să-l mănânce. Unora nici nu le place gustul, în timp ce pentru alții e de-a dreptul periculos. Câte cazuri nu s-au înregistrat cu persoane care și-au dat sufletul de la un os de pește?!

Tranzitul lui Neptun în Pești, între 2011 și 2026, unora le alunecă ușor pe laringe, în timp ce altora le stă în gât. Neptun, de când se află în domiciliu, dă bătăi de cap și astrologilor, care au nevoie de foarte multă vigilență în interpretare. L-am văzut pe Neptun în foarte multe erori de interpretare, indiferent că e vorba de studiul hărții natale, al tranzitelor sau al compatibilității. Alunecosul de el solicită la maxim și pune în dificultate comunitatea astrologică, care este neputincioasă și perplexă în fața vechilor abordări de manual.

Neptun bate din trident, cutremură dogmele astrologilor și își cere drepturile. La urma urmelor, a fost plecat de acasă încă de la jumătatea secolului XIX. Ultimul tranzit prin Pești s-a înregistrat între 1848 și 1862. El a revenit pe teritoriul unde se simte cel mai bine, dar într-o lume nouă și într-o astrologie în care fatalitatea și distincția bine/rău au fost depășite.

Neptun este acum planeta care îi păcălește cel mai mult pe astrologi și care joacă cele mai mari feste oricui. El ne amintește că nimic nu este ceea ce pare și că apele liniștite s-ar putea să fie adânci. Neptun ne face să ne lăsăm duși de val: unii se întorc la mal, alții naufragiază, alții dispar fără urmă.

Recunoscută drept planeta iluziilor și a fanteziei, a mirajului și a jocului de impresii, Neptun a fost cenzurat între 1984 și 2011, când a tranzitat zodiile Capricorn și Vărsător. Acestea sunt zodii de detriment (cădere) pentru el, forța lui fiind legată de mâini și de picioare de Saturn, care stăpânește atât Capricornul, cât și Vărsătorul. Neptun în vizită pe teritoriul lui Saturn a fost deconspirat rapid, iluziile pe care le-a țesut au putut să se destrame curând, marcând o etapă de pragmatism, de realism, ba chiar de materialism. Omenirea a fost mai puțin cu capul în nori și mai mult cu picioarele pe pământ.

De când a intrat în Pești, Neptun face ravagii și ia mințile celor ce confundă realitatea cu iluzia. Energia neptuniană este o caracatiță dezlănțuită gata să înhațe pe oricine plutește în haos, confuzie și iluzii. Nu mai trăim într-o realitate pe care încercăm să o modelăm după idealurile noastre și după aspirația de a materializa o lume mai frumoasă, mai sănătoasă și mai bună. Tot mai mulți privesc viața cu capul în jos: fug de realitatea, care nu le mai place sau îi constrânge, într-un imaginar din care se simt atât de superiori încât e sub demnitatea lor să mai coboare în viața terestră de zi cu zi.

Neptun în Pești este narcoticul perfect. Cei vulnerabili sunt injectați cu o substanță halucinogenă care vindecă de toate grijile unei vieți pline de responsabilități. E mult mai bine fără ele. E mult mai ușor să plutim. E mult mai ușor să fugim. E mult mai comod dincolo de realitate, dincolo de palpabil, dincolo de ceea ce ne leagă de planul fizic. Cu cât crește doza, cu atât cei prinși în acest vârtej ajung să proclame că l-au prins pe Dumnezeu de picior. Că au ajuns în contact cu Divinitatea. Că au intrat pe o poartă spirituală, care este drum fără întoarcere. Ei nu mai vor cale-ntoarsă, sunt superiori de-acum, au capacități paranormale, văd și simt orice de sus, înțeleg totul și dețin Adevărul. Ei sunt cei ce au văzut Lumina!

Deschiderea spirituală și explozia de curente spirituale sunt specifice epocii lui Neptun în Pești. Dar dacă faci scufundări în adâncuri ca să descoperi comori, trebuie să fii adaptat, să-ți ții respirația sau să poți respira sub apă. Dar una e să fii sirenă și alta e să te crezi sirenă. Într-unul din cele două cazuri sigur te îneci, e greu de stabilit în care... Suntem în plină furie a spiritualității în care unul la trei cetățeni ‘vede’, aude voci, comunică cu spirite, face minuni, scoală morții din groapă. Nu mai e nimeni ca el, ce face el nu face nimeni. Trăim moda spiritualității, a vindecărilor, a terapeuților.

Neptun, cu tridentul său, separă apele în tot acest tsunami spiritual. De o parte sunt cei aflați pe drumul autocunoașterii oneste, care știu cine sunt, se acceptă și cu lumina și cu umbra, care își cunosc locul și care nu pretind că sunt cine nu sunt. De cealaltă parte sunt cei care vor să pară, care aspiră, care visează, care își închipuie, care se luptă să devină mai mult decât sunt alții, care nu se acceptă așa cum sunt, care-și văd numai lumina, care nu-și acceptă locul, care au impresia că sunt altcineva decât sunt în realitate!

Neptun îi duce în larg pe toți cei ce se aventurează în spiritualitate și contestă realitatea. Ei ajung să se creadă speciali, aproape mântuiți, devenind inaccesibili, superiori, puternici, supranaturali, dar nu se acceptă și nu văd decât ce le convine. Pe ei, Neptun îi ține suspendați în irealitate. Degeaba te dai spiritual dacă nu ești mai bun, mai iertător, mai înțelegător, mai înțelept. Pe cei ce pricep că realitatea înseamnă materializare, Neptun îi premiază. Unii înțeleg că secretul este să știi să înoți, în timp ce tot mai mulți cred că pot merge pe apă, asemenea lui Iisus.

Neptun în Pești scaldă interpretările astrologice în două ape:

- pentru cei luați de val, din prima categorie, de mai sus, Neptun înseamnă: iluzie, fantezie, autoamăgire, așteptări, dezamăgiri, visare cu ochii deschiși, supraevaluare, aberație, nebunie.
- pentru cei lucizi, care înțeleg că realitatea este tărâmul unde pun în practică darurile spirituale, Neptun aduce: putere de fascinație, seducție, sincronicități, revelații, conștientizări, acordare cu misiunea personală, grație divină, protecție, abundență.

Acest tranzit adaugă o variabilă în evaluarea astrologică: gradul de deschidere spirituală. Orice studiu al astrogramei, orice studiu de compatibilitate și orice predicție au nevoie de acest filtru neptunian. Astrologul e dator să determine din start în ce realitate trăiește pacientul/clientul său: în realitatea fizică, acordată cu Legile Universului, sau în realitatea din capul lui. 

Sursa foto: http://www.reallyweirdstuff.com/neptune-in-pisces-2012-2025.htm

10 comentarii:

  1. Esti grozav, da, domle, atata trait in sfere inalte te face sa pierzi contactul cu realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte adevarat, daca pot spune asa! Adevar in tot ceea ce spuneti. Faptul ca ni-l redati cu atata claritate, este extraordinar. Noi trebuie sa oprim din cand in cand mintea, ca sa putem percepe aceste lucruri, sa apelam la ea doar cand este nevoie. Stim dar nu aplicam. Multumim ptr articole, din suflet!

    RăspundețiȘtergere
  3. buna dnule astrolog inteligenta si profunda lectura despre neptun in pesti,eu va percep ca fiind si dvoastra un semn de apa.multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Savuros in truth telling ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  5. Am lesinat de ras !!
    Imi place felul comic in care explici chestii tragiche. Cred ca ar trebui sa te apuci si de Comedie
    Chiar ai un Dar aparte.
    In fiecare previziune bagi una sau mai multe exemple comice pentru a explica unele tranzite mai putin confortabile.
    Frumos multumesc pentru dedicatie si autenticitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astrologic: Nunta Cosmică anuală, 10 aprilie 2024, online

La „cererea publicului”, introducem în program un atelier de lucru practic dedicat Nunții Cosmice, care în 2024 are loc pe 9, 10 și 11 april...