Horoscop umoristic: zodiile în criză

Suferința face parte din viață, iar provocărie sunt după colț. Hazul de necaz îndulcește de fiecare dată situațiile tensionate. Să vedem cum se comportă fiecare zodie la supărare, atunci când este confruntată cu o forță din exterior care o scoate din ritmul său. Acest articol este o satiră... cu urme de adevăr.

Iată cum trece fiecare zodie prin situațiile de criză:

Berbec
Berbecul nu are răbdare să vină ciza peste el. Plin de inițiativă, generează situații tensionate, pornește singur la lupta cea mare, se ia imediat la trântă dacă nu-i convine ceva. Orice situație grea îi priește, pentru că îl pune în valoare. Liniștea îl plictisește. La fel și pacea. Dă-i un conflict ca să simtă că e viu! Dacă nu are cu cine să se lupte, Berbecul se războiește singur. El centrează, el dă cu capul. Noroc că nu-l ține mult! Dar îl apucă des.
Berbecul ia decizii foarte rapide în situații imposibile, de aceea abia așteaptă să primească medalia de onoare. În cinstea lui s-a ridicat monumentul eroului necunoscut.

Taur
Numai dacă pică o bombă Taurul se mută cu scaunul puțin mai încolo. Poate nici atunci. Până la urmă, ce mă interesează pe mine ce se întâmplă în afară? Nu e treaba mea. Cum? Bomba a căzut chiar la noi în casă? Și care e problema? Avem provizii asigurate? Avem ce mânca? Avem și bani puși deoparte? Atunci? Nu înțeleg de ce vă agitați așa!
După ce s-a consumat evenimentul care i-a ciufulit pe toți cei din jurul său, Taurul revine în scenă, cu o coafură impecabilă.  S-a întâmplat ceva? Oricum s-a rezolvat. Vedeți? Dacă nu-mi păstram eu calmul, unde ajungeam cu toții?! Haosul! E cazul să-mi fiți recunoscători! Datori îmi sunteți oricum! Dar vă iert! Faceți și voi cinste cu o înghețată! Mai bine cu două..

Gemeni
Acești zei ai evenimentelor mondene abia așteaptă ultimele vești, bârfe și zvonuri. Cine cu cine, care pe care, cum, unde și de câte ori? Gemenii sunt cronicarii zodiacului. La nuntă, trebuie să știe neapărat cât a dat cutare! La înmormântare, e obligatoriu să afle de ce nu a venit nepoata surorii cumnatei și nici vecina de la etajul șase.
De pe margine se vede cel mai bine orice meci. Gemenilor nu le place deloc să rezolve problemele personale. Așa că le savurează din belșug pe ale celorlalți. Rolul de comentator, analist sau consultant le vine mănușă. Gemenii îi lasă pe ceilalți să rezolve situațiile, iar după ce trece criza, apar ca niște floricele ca să-i ia la rost și să le spună tuturor că ei s-ar fi descurcat mai bine. Numai ei știu cum ar fi trebuit să se facă și cum ar fi fost mai bine.
În cele din urmă, Gemeni reușesc să vadă partea plină a paharului după orice situație grea. Chiar dacă a ieșit prost, Gemenii extrag esența haioasă. Și inventează imediat câteva bancuri pe seama oricărui necaz.

Rac
După război, mulți profeți se arată. Cei mai mulți sunt născuți în zodia Racului. După ce au primit o lovitură sub centură, ei se laudă că se așteptau la asta. Erau pregătiți. Știau dinainte de fiecare dată. Degeaba! Oricum n-au făcut nimic.
Racii se declară experți în anticiparea unor evenimente care nu reușesc decât să le confirme darul prorociei. Dar la ce le folosește? La victimizare. Când sunt loviți, cine mai e ca ei? Când sunt supărați, Racii sunt supărați că sunt supărați. Dacă sunt nervoși, se enervează că s-au enervat. Nu mai bine îi lăsăm noi puțin în pace? Și, dacă tot am fost implicați, nu mai bine rezolvăm tot noi problemele în locul lor? De fapt, asta și așteaptă.

Leu
Să ne înțelegem: Leii nu fac niciodată crize. Leii fac doar... spume. Au aflat ei că din spuma mării s-a născut zeița frumuseții. Și cine mai e ca ei?!
Din orice situație dificilă, Leul dă întotdeauna să se ridice tot deasupra. Ca spuma. Mereu imaculați, impecabili, superiori, ei nu greșesc niciodată. În schimb, au întotdeauna perfectă dreptate. Pentru să așa sunt ei. Perfecți.
Iar dacă ceilalți i-ar fi ascultat, nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns. Eu v-am spus, dar dacă n-am cu cine? Ce să vă fac?! Dacă m-ați fi urmat, ați fi ajuns departe. Nu așa sus ca mine, dar pe aproape. Vedeți? De aceea eu sunt unde sunt, iar voi rămâneți acolo, jos. Vă meritați locul.

Fecioară
Avem o situație de urgență? A sunat cineva la 112 *# Fecioară? A nimerit unde trebuia. La biroul de primiri. Primiri cazuri speciale, lovituri în plin, în plex și pe toate părțile. În sfâșit sunt utilă, răsuflă Fecioara ușurată! Mă pot pune în slujba cuiva! În sfârșit are cineva nevoie de mine! Am ocazia să ajut!
Fecioara doarme cu tolba de soluții sub pernă! Nu e păcat să nu tragă la ea problemele celorlalți? Sunt ca și rezolvate. Cu problemele sale, mai greu. Nu prea are timp. E prea ocupată cu ale celorlalți. Cineva trebuie să salveze planeta. Fecioara. Spiderman. Omul păianjen care ia plasă în timp ce țese pânzele altora.

Balanță
Balanța e una dintre zodiile care află în ultimul moment despre anumite situații delicate. De multe ori când e deja prea târziu și socotelile sunt deja încheiate. Dar îi convine de minune situația. Vitejii răsar după luptă, nu înainte, ca Balanțele, pardon, ca ciupercile după ploaie. 
Balanța preferă să filozofeze oricum după, decât să se implice activ dinainte. Dacă eram eu acolo... Nimic nu s-ar fi întâmplat. Dar dacă s-a întâmplat așa ceva, nu e corect! Trebuie să protestăm, să vociferăm, să arătăm pe cineva cu degetul. Trebuie scoasă la lumină orice nedreptate din orice situație. Nu ajută la nimic. Nu folosește nimănui această judecată de pe urmă. Dar cineva trebuie să ia atutudine! Până la urmă, atitudinea contează. Ce putem face atunci când nu se poate face nimic? Balanța răspunde: să facem măcar... impresie.

Scorpion
Scorpionii au magnet la vreme de furtună. Când lovește trăznetul în viața lui, Scorpionul primește de fiecare dată avertismente. Ca și cum cerul îl întreabă: Ești pregătit? Iar el răspunde cu nonșalanță și fără centură de siguranță: Sunt pregătit de când m-am născut! Dă! Lovește! Mă dezamăgești! Doar atâta poți?! Mai tare! Eu duc mai mult de atât!
După ce trece perioada grea, Scorpionul este responsabil pentru noua ordine a lucrurilor. Tot el rezolvă, duce gunoiul, are grijă de alții. Dacă n-ar fi de plâns, ar fi chiar de râs. Când Scorpionului i se întâmplă ceva dramatic, tot el trebuie să-i consoleze pe alții! Rar, dacă îi vine și lui rândul să fie ajutat, aproape își cere scuze. El nu are dreptul să sufere și să se plângă! Are prea multă treabă. Adevărul este că Scorpionul nici nu caută liniștea. A aflat că va avea parte din plin de ea pe lumea cealaltă. Până atunci, mai are el câțiva... de îngropat. Iar până nu reușește, nu se lasă.

Săgetător
Primul care sare oricând e nevoie. Bine, știm că leneșul mai mult aleargă și dă indicații altora din mers. Dar Săgetătorul este mereu prezent atunci când arde. Cineva trebuie să pună paie pe foc...
Atunci când află de un necaz al cuiva, invariabil Săgetătorul se lamentează: Acuma și-a găsit? Aveam și eu altă treabă. Dar ce să-i faci? Asta e! Răspundem la apel. Dacă e bal, bal să fie. Săgetătorului îi place cu alai, cu teatru, cu lume multă. Să vadă toți câte face el! La sfârșit, Săgetătorul își așază imperial coroana pe frunte: Dacă nu eram eu, câinii vă mâncau! Eu țin hamul și praștia.
Dintr-o parte, o bătrână mai surdă, întreabă și ea, ca omul:
- Ce zice, maică, Săgetătorul ăla? Care ham?
- Ei, mamaie, face și el ham-ham, ca să se laude.

Capricorn
Zodia care fentează soarta. Capricornul. Rar este prins pe picior greșit, chiar și în clipe de fatalitate. El este pregătit cu mult înainte să dea viața cu biciul în el. Toate posibilele pagube au fost anticipate, costurile au fost calculate dinainte, indicațiile în caz de urgență erau date, testamentul era semnat. Pentru Capricorn, totul e doar o chestiune de timp. 
Capricornul estimează, evaluează și planifică. În limbaj astrologic, își face horoscopul dinainte și așteaptă să i se adeverească. Doar el știe întotdeauna! Și deține adevărul! Toate ecuațiile sunt dinainte rezolvate. Foarte bun matematician, Capricornul calculează în avans, ca să nu se încurce în socoteli. Singurele necunoscute sunt cum se întâmplă și cât durează. Frica de a nu ști dinainte este constructivă pentru Capricorn: Doamne ferește să fie prins între două necunoscute și să nu rezolve niciuna. E o chestiune de onoare!

Vărsător
Avem un caz de forță majoră? Nu putea să fie voba despre ceva și mai interesant de atât? Geniul meu plictisit nici nu merită să se coboare între pământeni pentru atâta lucru. Dar, bine, fie! E nevoie și de un cap limpede când mintea celorlalți e tulbure.
Vărsătorul îi lasă pe toți să se agite, să se dea cu capul, să se chinuie, apoi ajunge la o limită. Și ridică tonul dacă e cazul! Iar de obicei, e cazul. Totul până la un punct! Cu atâta dezorganizare nu se mai poate! Așa că, în toiul vârtejului, Vărsătorul îl ia pe fiecare de urechi și îi spune ce să facă. O dată spune! El vede clar malul și îl arată celorlalți, dar îl lasă pe fiecare să înoate până acolo. Cine scapă, scapă. Cine nu, nu! Important este că, la urma urmei, toată lumea ajunge la vorba lui. De obicei, mult prea târziu...

Pești
De ce să fie simplu, când poate să fie complicat? Că doar viața e complexă și comportă multiple aspecte. Dacă e prea ușor, înseamnă că ceva nu e în regulă. Complexitatea e cel mai bun loc să te ascunzi când fugi pentru că aleargă binele după tine.
În situațiile dificile, Peștii își găsesc confortul. Acolo e de ei. Plus că au al șaselea simț. Știu dinainte când vine peste ei vreun val are îi bagă cu capul la fund. După ce-și revin, se consolează cu ideea că au avut dreptate! V-am spus eu! Nu m-ați ascultat! Și nici eu nu mi-am ascultat instinctul! Și mai ziceți voi că mă plâng eu degeaba!
De fapt, Peștii nu se dezmint! Și confundă iluzia cu realitatea. Ei au impresia că știu dinainte! Dar, de fapt, nu anticipează. Atât se gândesc la cel mai rău scenariu, încât îl atrag. Evenimentele nu vin singure spre ei. Peștii înoată în întâmpinarea lor. De multe ori, ei nu prevăd naufragiile. Singuri le creează. Pentru Pești, întâlnirea cu dezastrul este un act de extraz mistic. Un moment transcendent. Un fel de schemă tantrică. Dacă ești prins în vârtejul lor, știi cum salvezi un om de la înec! Eventual îi dai un pumn, ca să nu mai opună rezistență. Altfel, te îneci cu el cu tot. 

Sursa foto: https://zodiacfire.com/biggest-fear-zodiac-signs/

3 comentarii:

  1. Super articolul si foarte amuzant de realist ! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Excepțional! Îți mulțumesc mult, dragă OM fain! :D :*

    RăspundețiȘtergere
  3. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...