Marte în Capricorn. Tu ce superputere ai?

De parcă planetele din Berbec nu erau de ajuns să ne împingă la acțiune, mai trece și Marte prin Capricorn între 17 martie și 16 mai 2018, ceea ce înseamnă că astrele nu ne ‘împing’, ci ne ‘împung’.

Forța de a face lucrurile să se întâmple, efortul și rezistența devin aliații tuturor. Diferența o face orientarea: cei îndreptați spre lumină au forța de a crea, cei fără scrupule, obsedați de putere și dominare, au forța de a distruge, pe ei înșiși în cele din urmă. Marte în Capricorn amplifică energia fiecăruia dintre noi, deci unii își rafinează mijloacele de exprimare, în timp ce alții își ascut armele.

Partea bună e că suntem cu toții mai tonici, mai predispuși la efort, ne plângem mai puțin, excutăm sarcinile mai eficient. Crește simțul datoriei, dar scade coeficientul de armonie, ceea ce nu e rău deloc. Marte în Capricorn cere o restructurare și o nouă ordine a lucrurilor, iar asta nu se poate realiza decât prin discordie. Pentru ca ceva să se construiască trebuie ca altceva să se dărâme. Nu se anunță 2 luni liniștite, ci dimpotrivă, de consum pe toate planurile, de muncă intensivă, dar și de reușită pentru unii, respectiv de eșec pentru alții.

Acest tranzit atrage atenția asupra tuturor relațiilor și segmentelor de viață care nu ne mai permit să creștem, să evoluăm, să învățăm ceva sau să ne simțim confortabil în pielea noastră. Poate fi vorba de relația cu un loc de muncă, cu o casă în care am locuit până acum, cu o persoană dragă odată cu care nu mai avem nimic de împărtășit în prezent. Marte în Capricorn anunță finaluri de drum pe care nu le mai putem amâna. Aflăm de reorientări spectaculoase, demisii sau concedieri necesare, muări sau relocări, despărțiri definitive. 

Marte în Capricorn spune că ESTE TIMPUL! Este timpul să să ducă la bun sfârșit tot ce nu mai funcționează, nu mai corespunde și, mai ales, tot ce nu a fost făcut la timpul lui. Odată la 2 ani, Marte trece prin Capricorn, semnul său de exaltare, ca să îndrepte ceea ce am tot încercat să tergiversăm în zadar, ca să regleze întârzierile și să pună capăt amânărilor.

Marte în Caprciorn ne dă puterea de a înota împotriva curentului, de a-i lua pe ceilalți pe sus dacă e nevoie, de a muta munții din loc. Voința și tenacitatea, combinate cu hotărârea și direcția clară prezintă rețeta succesului. Avem șansa de a ne afirma, de a urca în vârf și de a o lua de la capăt cu un suflu proaspăt și încrezător. Încă o dată facem distincția între cei orientați spre distrugere, care vor amplifica răutatea, ura, conflictul, bârfa, răzbunarea, și cei ce sunt motivați de iubire, blândețe și bunătate, care sunt pe cale să materializeze ceea ce și-au dorit, ce este al lor și până acum li s-a opus. 

Marte în Capricorn nu are răbdare să deschidă ușa cu cheia. El trece direct prin zid, cu ușă cu tot. Niciun obstacol nu e prea mare, niciun adversar nu e pe măsură. Cei care știu ce vor și lucrează spre folosul și nu spre paguba altora primesc superputeri. Cei ce se joacă cu forțele întunecate își sapă singuri groapa, Capricornul fiind semn de pământ. Tot ce faci împotriva altuia se întoarce împotriva ta! Orice încercare de distrugere devine autodistrugere! Tot ce dai ție îți dai! Cine acționează ‘pentru’ și nu ‘împotriva’, cine are scopuri înalte și slujește interesele vieții de crea, a proteja, a fi de folos, a clădi durabil, modelează lutul ca un olar, dă formă visurilor și pune baze de cursă lungă. Marte în Capricorn trezește supereroul din noi, după caz: Super-man, Spider-man sau noul Telor-man.

Ce puteri are fiecare zodie și unde se afirmă cu Marte în Capricorn:

Berbec: ascensiune profesională, decizii în carieră, schimbare de statut social.
Taur: materializarea unui ideal, distanță și diferențe, rol de mentor.
Gemeni: bani, împrumuturi, afaceri, cunoaștere ezoterică, valorificarea altora
Rac: succes în cuplu și asocieri, rezolvări juridice, clarificări în relații
Leu: muncă eficientă, progres profesional, efort susținut, sănătate întărită
Fecioară: succes în dragoste și prin copii, afirmare în public, timp liber și hobbyuri
Balanță: familie, locuință și tranzacții patrimoniale, siguranță emoțională
Scorpion: negocieri, contracte, studii, călătorii, examene, rețea de oameni, comunicare
Săgetător: siguranță materială, delimitarea teritoriului, capacitate de a spune ‚nu’
Capricorn: hotărâre și voință, energie sporită, vitalitate, succes pe cont propriu
Vărsător: rol de autoritate supremă în domeniu, recunoaștere, protecție divină, miracole
Pești: sprijin din partea persoanelor influente, intuiție, succes în grup și în echipă, prietenie și viață socială.

Sursa foto: https://omtimes.com/2012/08/manifesting-is-not-a-superpower/

3 comentarii:

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...