Învierea după Chiron în Pești! Viața după 7 ani de sacrificiu

Știm că suferința face parte din planul de viață pe această planetă, ca instrument de evoluție. Problema este că, deși toată lumea are motive de suferință, nu toată lumea are și voința să se vindece. Suferința dă dependență și, mai mult de atât, devine armă de șantaj emoțional. Dese mai sunt cazurile în care omul își ține durerea în brațe ca să-i țină pe ceilalți la degetul cel mic prin victimizare. ‘Nu pot să mă mut de acasă, e mama bolnavă.’ ‘Nu pot să divorțez, e bolnav de inimă, nu pot să-i fac asta.’ ‘Cum să nu-i dau bani? E bolnavă.’

‘Ce fac eu cu suferința mea?’ este tema de lucru pe care ne-a propus-o tranzitul lui Chiron prin Pești în ultimii 7 ani, între 11 noiembrie 2011 și 17 aprilie 2018. ‘Lasă-mă-n durerea mea!’ a fost o expresie plină de sens a ultimilor ani în care, trebuie să recunoaștem, ne-a și plăcut, pe alocuri, să ne chinuim, conștient sau inconștient.

Chiron prin Pești ne-a arătat tuturor o dimensiune a sacrificiului pe care cei născuți între aprilie 1960 și aprilie 1968 o au oricum din naștere. Cei născuți atunci, ca și copii născuți între noiembrie 2011 și aprilie 2018 au de rezolvat complexul salvatorului. Toți sunt amprentați de idealul mântuirii planetei, de parcă nu ar avea altă treabă decât să se scufunde în suferința altora și să le fie de folos, să le rezolve  lor problemele, uitând că nu s-au născut să trăiască viața altora. Fără suferință, pentru care au magnet, și fără sacrificiu, ‘viața e pustiu’.

Și cu toții am avut ocazia în ultimii 7 ani să simțim gustul renunțării la noi ca să ne dăruim total și necondiționat altora pe o anumită lungime de undă. Intrarea lui Chiron în Berbec în data de 17 aprilie 2018 ne spune că gata, nu mai e cazul! Ne reevaluăm toți oamenii și toate contextele de viață care ne-au epuizat, ne-au secătuit de resurse și energie, ne-au consumat.

Suntem pregătiți la nivel colectiv să facem un salt de la religie la spiritualitate. Înțelegem corect învățăturile lui Iisus, în spiritul și nu în litera lor. De exemplu, a-ți iubi aproapele nu înseamnă a te lăsa pe tine mâncat de viu. A oferi ajutor nu înseamnă a ajuta pe cine nu-ți cere, crezând că știi tu mai bine ce are el nevoie. A fi bun nu înseamnă a fi prost sau mereu în pagubă. Pentru că viața îți dă întotdeauna ceea ce îți dai tu singur. Prin legea atracției, dacă te sabotezi singur și viața o să-ți pună piedică. Tot ce-ți faci ție ți se va face.

Plecarea lui Chiron din Pești aduce eliberări karmice, sentiment de ușurare, deblocări, dezlegări. Nu ne mai simțim atât de datori și de responsabili pentru viața altora. Acceptăm că este imposibil să le facem bine altora dacă nouă ne facem rău. Pentru a se asigura că pricepem clar că VIAȚA NU ESTE DESPRE SACRIFICIU, Chiron stă cu ochii pe noi și revine în toamnă-iarnă să ne dea testul de evaluare finală cu mesajul NU SUNTEM VICTIMELE NIMĂNUI. Dacă nu-l trecem, e de așteptat ca între 26 septembrie 2018 și 18 februarie 2019 să suportăm constrângeri, limitări și sentimente de prizonierat, fiecare unde nu și-a depășit VOCAȚIA SACRIFICIULUI manifestată în ultimii 7 ani. Iluzia aceasta a sacrificiului a fost întreținută artificial și de vibrația joasă a lui Neptun, aflat tot în semnul Peștilor pe toată durata șederii lui Chiron aici. În sfârșit, iluzia este demascată și acceptată ca fiind ceea ce este: doar o ILUZIE.

Ești pregătit să nu mai salvezi cu forța, să nu mai dai mai mult decât e cazul, să nu te mai lași manipulat, să nu te mai chinui și să te eliberezi de sacrificiu?

Ce aduce plecarea lui Chiron din Pești pentru fiecare zodie, după 7 ani (a se citi și pentru Ascendentul în fiecare zodie):

Berbec: renunțarea la oamenii care te făceau să suferi; respingerea rolului de salvator; evenimente prin care persoanele care te-au persecutat sau au pus presiune pe tine dispar singure din viața ta; conștientizarea faptului că nu merită să te sacrifici pentru cei ce-ți fac rău; te pui pe picioare din punct de vedere fizic.

Taur: ajungi la vorba altora și le dai dreptate; devii mai independent și nu te mai agăți de oameni; ești pregătit să părăsești un grup de oameni, o echipă, o organizație; ieși dintr-un anturaj toxic sau care te împiedică să te evoluezi printr-un confort pe care l-ai preferat; te deschizi spre noi prieteni și noi preocupări; ieși de pe un drum care era al altora, nu și al tău.

Gemeni: reabilitare socială și profesională; încetarea unei etape în care ai fost judecat, criticat, contestat, condamnat; mai puțină invidie din partea altora; ceilalți îți dau dreptate, ajung ei la vorba ta; te așezi pe drumul tău, dispar obstacolele din calea ascensiunii tale; se relaxează relația cu părinții, cu șefii și instituțiile; percepi corect, prin ochii adevărului, relația ta cu autoritatea: îți alegi noi modele de viață și devii tu un model.

Rac: finalul unor idealuri și convingeri care nu te mai reprezintă; accepți că ceea ce era valabil odată nu se mai aplică și acum; vindecarea de prejudecăți; recunoști că ceea ce credeai tu că e adevărat despre viața ta a fost o simplă iluzie; accepți adevărul despre tine și despre ceilalți; rezolvi chestiuni încurcate de natură juridică; treci dincolo de dogme și superstiții, îl vezi pe Dumnezeu prin spiritualitate, nu prin limitările religioase sau prin fricile personale; nu mai ai blocaje în ceea ce privește studiile superioare sau specializările în domenii care te pasionează.

Leu: se deblochează viața financiară; îți este ușor să pui bani la comun ca investiție împreună cu cineva și să obții un împrumut; apar în sfârșit roade ale muncii de ani de zile; primești oferte, propuneri, recompense, avantaje financiare; reușești să definitivezi un partaj, un act de separare; dai înapoi ceva ce nu-ți aparținea sau, după caz, primești ceea ce ți se cuvenea de drept; simți o vindecare ca după o perioadă de abuz sau privațiune, în care nu ai făcut decât să găsești soluții la problemele altora; e timpul să ți le rezolvi pe ale tale.

Fecioară: deblocarea parteneriatelor și a vieții de cuplu; sentimentul că nu mai ești dator nimănui; atragi în sfârșit oameni cărora nu le îngrijești doar suferințele, ci care ot ei să aibă grijă de tine; atingi echilibrul între cât dai și cât primești; se primenesc relațiile și rămân doar oamenii care nu te vampirizează; duci la bun sfârșit acțiuni legale; se încheie un ciclu de nedreptate; începi să fii văzut, ascultat, apreciat și asta pentru că nu le mai permiți altora să profite de tine.

Balanță: avertisment majore pe starea de sănătate pentru abuzurile, excesele și dezechilibrele din ultimii 7 ani; nevoia unui stil de viață echilibrat; o nouă rutină; schimbarea unor trasee existențiale; alegerea unor rute noi profesionale; reconfigurarea relației cu subalternii, clienții, pacienții, colegii; atracția mai mare față de căile de vindecare complementare; renunțarea la atitudinea critică și la negativism; îi accepți mai ușor pe ceilalți așa cum sunt, cu alegerile lor, fără să te mai amesteci sau să te dai cu părerea.

Scorpion: după 7 ani, încetez să te identifici cu cei pe care îi iubești și să le trăiești viețile; nu mai consideri că cea mai mare realizare în viață e relația, familia sau copilul; te ocupi mai mult de capacitățile tale creative; cauți să te exprimi prin talentele tale și să te faci cunoscut; îi lași pe ceilalți, mai ales pe partener și copii, să facă singuri alegeri și le respecți drumul; încetezi să mai încalci liberul arbitru al altora doar ca să îți impui tu voința deci să se facă precum vrei tu; te ocup mai mult de tine, îți dai voie să vină și timpul tău.
Săgetător: după ani de zile de căutări, poți să-ți găsești locul; ai în sfârșit resurse să amenajezi locuința, să te extinzi, să găsești o locuință potrivită; investiții domestice; se deblochează situații încurcate în familie; ușurare că anumiți membri ai familii se așază, în sfârșit, și ei la locul lor; mai puțină presiune din partea părinților și a copiilor; dispare nevoia de implicare până la epuizare în treburile celorlalți membri ai familiei; îți este mai ușor să îți construiești sau întemeiezi cuibul pe care ți l-ai imaginat.

Capricorn: finalul unui ciclu de învățare la școala vieții, în care mințile tale au fost sucite și tot ceea ce știai a fost dat peste cap; accepți că realitatea din capul tău nu se aplică neapărat în viața reală; ajungi la o nouă înțelegere asupra lucrurilor; comunici mai flexibil și încetezi să te raportezi la ceilalți de pe poziție de forță; începi să gândești mai puțin cu mintea și să acționezi mai mult din inimă; se ameliorează relațiile cu rudele de gradul întâi, frați, surori, veri; dispar blocajele din calea unor examene sau diplome, pe care le obții mai ușor.

Vărsător: deblocări financiare, produci mai mult, ești mai bine plătit pentru munca ta;  nu mai muncești gratis și spre beneficiul altora; sentimentul că nu mai ești dator să-i susții atât de mult financiar pe alții; devii mai teritorial, ești preocupat să produci cât mai puțin pentru alții și cât mai mult pentru tine și oamenii din imediata ta apropiere; independență financiară și investiție în confort; renunți la proastele asocieri și la relațiile păgubitoare; te concentrezi exclusiv pe ce e al tău, pe partenerul tău/partenera ta, soț/soție și copii, casa ta, mașina ta; investești în consolidarea cetății în care îți transformi viața, ca o furnică ce învață în sfârșit să care în propriul hambar, fără să-și mai împrăștie energia și resursele fiind disponibilă la orice oră pentru alții și făcând servicii care nu au fost oricum bine primite; te concentrezi pe bunuri materiale, palpabile, îți crești nivelul de trai, de abundență și confort.

Pești: ieși dintr-un cerc al iluziei care te ține prizonier e vreo 7 ani; îți dai seama că, dacă ai obținut ce ai vrut, asta nu a însemnat neapărat că pe termen lung ți-a fost și bine; simți nevoia să corectezi niște decizii luate în ultimii ani, să schimbi cursul vieți tale; te hotărăști să pleci de unde nu-ți mai e bine; îți dai seama că nu e datoria ta să-i tragi după tine pe cei care nu vor să facă efort sau să avanseze; îți reevaluezi dorințele; poate ceea ce-ți doreai până nu demult nu mai e valabil acum; reușești să recunoști adevărul față de niște momente de viață în care ai stricat echilibrul pentru că nu ai avut răbdare să construiești; începi să pui preț pe construcția durabilă și nu pe satisfacțiile de moment; îți echilibrezi mai ușor corpul fizic, greutatea și starea de sănătate.

Sursa foto: https://ro.pinterest.com/pin/246009198374362119/?lp=true

18 comentarii:

  1. Mulțumesc Valeriu! Sărbători cu Lumina, Iubire și pace!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulțumesc! Foarte exact în ceea ce ma privește! O sa vad și testul final! Învierea Domnului sa va aducă Lumină, Bucurie și Pace!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc. Multumesc. Multumesc. Sărbători binecuvântate

    RăspundețiȘtergere
  4. "Știm că suferința face parte din planul de viață pe această planetă, ca instrument de evoluție."
    Nu pot deloc sa fiu de acord cu aceasta fraza si cu perpetuarea ei ca dogma. Ajungem la suferinta pentru ca refuzam sa ne schimbam si sa progresam din iubire, cu intelepciune. Asteptam sa se naruie lucrurile in jurul nostru, le lasam sa se "imputeasca" inainte sa actionam. Este o lectie grea, dar odata invatata, putem sa traim in iubire si bucurie si cu demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Unii oameni citesc ca să dea replica și să arate că ei știu mai bine, generalizând, nu citesc ca să înțeleagă ce se spune în spatele cuvintelor :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc pentru articole, interpretari si sfaturi! Lumina!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult!Lumina,Armonia si Iubirea sa va umple viata!

    RăspundețiȘtergere
  8. va multumesc si eu, Valeriu Panoiu! O, cate mi se lamuresc! da' acu' ce sa mai zic? o tin pe a mea: in tot raul e un bine; cu an de fabricatie '63 e tacamul complet; ne-ar fi prins bine un manual de intrebuintare la nastere sau in loc de dirigentie; acu' macar pot sa ma iert de momentele penibile pe care mi le-am furnizat din prea multa rabdare; va sa zica tragem nadejde ca urmeaza si vremuri mai bune

    RăspundețiȘtergere
  9. Unul dintre puținii astrologi pe care îi urmăresc! Felicitari! Ar fi de preferat si invitat permanent la " 360 de grade"

    RăspundețiȘtergere
  10. Apreciez foarte mult site-ul ca si aparitiile dvs la tv. Sunteti unul dintre putinii reprezentanti ai domeniului care merita a fi cititi sau ascultati. Va multumesc

    RăspundețiȘtergere
  11. Totuși, sa nu aruncam toată povara pe victime. Sa vedem totuși ca exista și agresori care au și ei responsabilitate în dinamica relațiilor și a situațiilor, dar de ei nu se atinge nimeni. Cred ca e o moda în asa-zisa spiritualitate sa se vadă doar un singur vinovat, victima. Victima care e și asta închipuita și suferă de iluzii. Plus imperativul de a nu te da victima. Haideți sa fim serioși, de abuzuri nu ați auzit? Abuzurile verbale, emoționale asupra copiilor, de exemplu, sunt iluzii și martirizari? Ce spuneți de oamenii care în mod deliberat martirizeaza, de cultul educației prin suferință și pedeapsa? Tot timpul apar tot felul de imperative, nu ai voie sa suferi, nu ai dreptul sa simți și sa vezi ca totusi poate ești o victima .. E foarte periculos și nesănătos. Vorbesc din experienta... Poți ajunge sa te simți vinovat ca sufeti atunci când cineva te agresează, în loc sa cauți tratament sau ajutor.

    RăspundețiȘtergere
  12. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere
  13. Sotul meu s-a intors!!! După 1 an de căsnicie ruptă, soțul meu m-a lăsat cu doi copii și viața mea a fost spulberată. Am vrut să termin, aproape m-am sinucis pentru că ne-a lăsat fără nimic. Am fost rupt emoțional în tot acest timp și viața pare fără sens. Într-o zi fidelă, în timp ce navigam pe internet, am dat peste câteva mărturii despre Dr DAWN. Unii au mărturisit că și-a adus înapoi fostul, alții au mărturisit că restaurează uterul și vindecă afecțiunile cu ierburi. Pe mine m-a interesat mai mult împăcarea cu soțul meu, pe care dr. DAWN a făcut posibilă aducerea soțului meu înapoi în 3 zile. Acum soțul meu s-a întors și de atunci trăim fericiți. Toate mulțumim Dr. DAWN. Aici, las contactul lui pentru toată lumea. Căci are orice fel de provocări,
    E-mail ( dawnacuna314@gmail.com )
    Whatsapp: +2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...