Uranus în Taur: Sfârșitul banilor

Extremele se ating întotdeauna și se înlănțuie ciclic. După 7 ani de exhibiționism feroce cu Uranus în Berbec (2011-2018), ne așteaptă o perioadă de mai mare decență și, în primul rând, discreție. Înflorirea rețelelor de socializare a adus intimitatea la vedere, în arena publică, oriunde în lume. Spune-mi ce prieteni ai pe Facebook ca să-ți spun cine ești. La capătul acestui tranzit de 7 ani, cei fără cont pe rețelele de socializare trezesc serioase suspiciuni: cum adică să nu știi ce a mâncat la cină, cu cine a fost în vacanța trecută sau la ce film și-a dat check-in? Fără un laptop, un telefon sau o tabletă în spațiul public ești deja dubios. Fără vendete online, fără strigături și acuze publice, fără atacuri la persoană pe pereții rețelelor de socializare Uranus nu și-ar fi dat măsura antitalentului.

Uranus în Berbec a propășit CULTUL IMAGINII, consumând până dincolo de penibil EPOCA SELFIE. IA UITAȚI-VĂ LA MINE! Spațiul public online a devenit un loc de compensații psihologice în care oricine se poate face văzut și poate atrage atenția asupra sa. Spiritul gregar, adică de turmă, s-a manifestat din plin: dar aia de ce și eu nu? Dar de ce să pună ăla poze din vacanță și să nu pun și eu? Să mă vadă și pe mine lumea! Exprimarea și împărtășirea au fost înlocuite pe alocuri de exhibiții, de competiții și postări pline de ambiții.

Data de 15 mai 2018, când Uranus a trecut în Taur, a pus capăt unui ciclu de 7 ani în care am vânat dorințe! Cu Uranus în Berbec am vrut tot mai mult și neapărat mai repede, iar indiferent cât am obținut nu a fost destul. Începând cu această dată, secolul vitezei ia o pauză până în 2026. Mai repede, mai mult, mai departe. Așa am tot trăit, ca într-o cursă olimpică de fiecare zi, în care cele 24 de ore le-am simțit ca fiind vreo 14-16 ore de fapt. Progresele tehnologice și viteza de circulație a informației au depășit orice imaginație.

Cu Uranus în Taur, timpul are din nou răbdare. Avem puțintică răbdare să ne oprim în loc și să rumegăm. 24 de ore sunt din nou 24 de ore. NEVOILE IAU LOCUL DORINȚELOR. Am vrut, am făcut, am obținut, dar ce fac cu ceea ce am?! Mi-am dorit Luna de pe cer, am avut-o și pe aia, dar când a fost doar a mea n-am putut să mă bucur, parcă tot îmi doream să fi avut altă culoare. Până și nemulțumirile au limitele lor. Luna în Taur decretează falimentul dorințelor. CHIAR AM NEVOIE DE CEEA CE ÎMI DORESC?!

Uranus în Taur ne amintește că secretul nu este consumul sau acumularea, ci plăcerea de a te bucura de ceea ce ai. Reușim să ne întoarcem la satisfacțiile mărunte ale vieții, la contactul cu natura și la intimitatea familiei și a prietenilor. Simțim nevoia să stăm mai mult în spatele ușilor închise, să ne delimităm teritoriul și să acordăm timp doar oamenilor de calitate și acțiunilor care ne ridică starea de spirit. Mă interesează mai puțin ce cred alții. E mai important cum mă simt eu în pielea mea.

Uranus în Taur face o revoluție a sistemului de valori. Facem diferența între ce este esenținal și ce este neimportant în viața noastră. Reușim să eliminăm tot ceea ce ne consumă resurse: oameni toxici, acțiuni care nu ne aduc nimic la schimb, investiții inutile. Consumul devine centrat pe tot ce este FRUMOS și UTIL. Esteticul se îmbină foarte armonios cu pragmaticul sub semnul lui Uranus în Taur. Ne intersează mai puțin să fim în pas cu moda, să avem ultimul model de telefon, să fim la curent cu ultimele invenții tehnologice și să cumpărăm ultimul răcnet. Uranus în Taur bate din aripi retro, conservatoare, cu atașamente afective.

Criza sistemului de valori anunțată de Uranus ne dă speranță și într-un nou model uman de urmat. HOMO LACOMUS, consumatorul devorator lipsit de scrupule a fost hrănit de Uranus în Berbec, iar acum iese din decor. Lume multă, oameni puțini. Omenia, cinstea, altruismul, corectitudinea au șansa de a redeveni calități care scot în față personaje ce inspiră prin puterea exemplului.

Timpul, cuvântul dat, respectul și, mai presus de orice, OMUL, redevin VALORI SUPREME. Toate sunt mai importante decât BANII! Eticheta și prețul nu mai stabilesc valoarea. Până în 2026 nu banii dictează alegerile, ci buna credință! Banii nu mai sunt principala unitate de măsură a valorii lucrurilor. Oamenii, la rândul lor, au din ce în ce mai multă încredere în ei, așa că nu se mai încântă prea ușor în fața unor câștiguri pasagere și nu se mai vând ieftin. Uranus în Taur ne ajută să distingem între ceea ce este efemer și ceea ce este important pentru fiecare dintre noi. Societatea consumului și a valorilor personale așa cum le cunoaștem la începutul tranzitului lui Uranus prin Taur va păși într-o nouă dimensiune. AstreLe creează premisele ca, până în 2026, să se termine LUMEA BANILOR și să înceapă din nou LUMEA OAMENILOR!

Anexă: Traseul lui Uranus între 2018 și 2026

15 mai – 6 noiembrie 2018 în Taur
6 noiembrie 2018 – 6 martie 2019 se întoarce în Berbec
6 martie 2019 – 7 iulie 2025 în Taur
7 iulie – 8 noiembrie 2025 avansează în Gemeni
8 noiembrie 2025 – 26 aprilie 2026 încheie tranzitul prin Taur

Sursa foto: http://thehumanhowl.com/tag/majorastroevents/

7 comentarii:

 1. Multumesc frumos, pentru articol.Acum pot respira usurata, dupa acest tranzit a lui Uranus prin zodia Berbec,care m-a solicitat din plin.

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna, Valeriu,

  Foarte bun articolul, ca toate articolele tale, care îmi merg direct la inima :D
  Voiam, doar, sa-ti spun ca îmi imaginez ca e o greseala la
  Anexa: Traseul lui Uranus între 2018 si "2016"

  Astept su sufletul la gura toate articolele tale :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Mulțumesc cu infinită Recunoștință ,mult adevăr în articolul dumneavoastră!!!
  Aici ma situez ,nu mă mai încânt, nu ma mai vând ieftin.....
  Este important cum ma simt eu în pielea mea .....

  RăspundețiȘtergere
 4. Sunteți un mare profesionist!Admirabil!Și nu în ultimul rand, cu mult umor!Felicitări!

  RăspundețiȘtergere
 5. Multumes ... o analiza generala mai buna decat al altora ! Mi as dori sa vad mai multe analize si horoscop realizate de dvs. In ultima vreme nu a mai aparut nimic sau nu am vazut eu ... insa la 360 de grade chiar nu v am mai vazut de mult !!!!! Astept o revenire in forta .... si spuneti i Alinei Badic sa va lase sa vb , sau ea sa vb mai putin si sa nu va mai intrerupa :D !!!

  RăspundețiȘtergere

Bacău: 28 - 30 mai - seminar și consultații

În weekendul 28 - 30 mai 2021 - consultații și seminar la Bacău. Subiectul seminarului: TIPARE TRANSGENERAȚIONALE Arhetipuri personale și fa...