Marte în Vărsător: Călăul revine!

Din 16 mai până pe 16 noiembrie 2018, punctul acţiunii şi al curajului se mută în semnul Vărsătorului. Tranzitul marțian face din Vărsători și din locul unde are fiecare Vărsătorul în harta natală vedete și centri de greutate. Un tranzit lung, de 5 luni, cu retrogradare și cu o întoarcere în Capricorn între 13 august și 11 septembrie, cu Nodul Sud tot din Vărsător implicat în evenimente karmice.

Marte își face acum timp să şteargă toată indecizia şi inconstanta din viețile noastre, pentru a putea spune că ştim clar ce vrem şi ce nu vrem. A venit, în sfârşit, sezonul clarificărilor. Apele se limpezesc, toate dubiile noastre se cern pentru a face faţă unor certitudini după care tânjeam atât de mult, dar pe care ne-a fost imposibil să le atingem până acum. Putem spune cu mâna pe inimă categoric DA sau NU!

Numai că acolo unde am ezitat să facem schimbări, ele vin peste noi cu încercări şi obstacole mai greu de dus. Forţele nevăzute ne spun aşa: ''Aha, deci n-ai vrut şi n-ai putut să duci un sac de 10 kg? Perfect! Poftim unul de 20!'' Marte aduce şi încrederea că, pe termen lung, tot ceea ce ne provoacă acum disconfort, va lua pentru noi o formă extrem de favorabilă. Marte în Vărsător transmite impulsul unor schimbări bruşte în viaţa noastră, cu răsturnări de situate la 180 de grade. Însă nici el nu poate face minuni decât dacă vrem noi să ni se întâmple! Dacă am stagnat îndelung, lucrurile nu se pot aşeza pe alt curs chiar peste noapte. Treptat, între 16 mai și 16 noiembrie 2018, pas cu pas, o nouă ordine a lucrurilor se instalează însă în viaţa noastră.

Marte în Vărsător aduce vremea schimbărilor necesare. Lucrurile ascunse ies brusc la suprafaţă, tot ce nu mai funcţionează se opreşte definitiv din evoluţie, iar începuturile de drum au o viteză ameţitoare. Oricât am încerca să oprim ce ni se întâmplă, e nevoie să acceptăm că evenimentele din viaţa noastră se accelerează şi se petrec mult mai repede decât ne-am fi putut imagina.

Marte în Vărsător ne dă un ritm ameţitor. El nu ştie de milă şi acţionează prin lovituri necruţătoare. Primim electroşocuri ca să vedem ce anume avem de îndreptat. Marte în Vărsător declanşează în viaţa noastră un ''Blitzkrieg'', cum este denumit în istorie şi în strategiile militare: ''un război fulger''. E ca şi cum vine peste noi din senin ceva ce trebuia să rezolvăm de mult sau ceva ce am cerut de mult. Iată că acum primim. Să vedem cum ne descurcăm de aici înainte...

Deciziile pe care le luăm în acest interval de timp sunt definitive, nu prea sunt şanse să ne întoarcem asupa lor. Dacă ne opunem, o să amânăm doar un deznodământ care era deja scris dinainte. Acolo unde loveşte fulgerul, se împarte lumea în două: ceea ce a fost înainte şi ceea ce vine de acum încolo. Tentativele de resuscitare a trecutului în forma în care am fi dorit noi să fie, dar n-au apucat niciodată să fie, devin consumatoare de resurse. Marte priveşte numai spre viitor şi ne suceşte cu forţa capul spre drumul pe care-l avem în faţă. 

Cine nu accepta că trecutul nu se mai întoarce, riscă acum să rămână blocat în regrete, frustrări, vinovaţii, lupte sau acuzaţii.

Securea lui Marte în Vărsător taie ca un călău: scurt, fără remuşcări, cu detaşare. Adevărat, s-ar putea să lase în urmă multe victime, multe persoane care să plângă după ceva ce n-au făcut la timp. Însă cine înţelege că nu există moarte, ci doar transformare (mai ales că Jupiter tranzitează Scorpionul), şi alege cu hotărâre un nou drum fără să privească înapoi cu mânie sau frică, arde foarte multe etape şi poate ajunge departe dintr-un singur salt.

Metafora călaului mai are o interpretare. Ce face un călău? Taie capul! Acest gest trebuie înţeles că pe o nevoie de a elimina mintea din tot ceea ce ne împiedică să trăim acum viaţa pe care ne-o dorim. Capul simbolizează sediul minţii. Sângele, care curge prin tăiere, reprezintă viaţa şi bucuria de a trăi. Deci, ca să curgă sângele, călăul trebuie să taie capul. Ca să simţim că trăim, avem nevoie să nu ne împiedicăm de mintea asaltată de prejudecăţi sociale sau de tipare moştenite din mediul în care ne-am format.

Cu Marte în Vărsător, trăim o perioadă în care se încalcă foarte multe subiecte tabu, în care tradiţia şi valorile sociale ori religioase nu îşi mai găsesc justificarea. Evident, cei care îşi asumă curajul de a trăi altfel decât a făcut-o toată lumea până acum şi de a-şi lua toată această lume în cap, au mari şanse să fie omorâţi simbolic cu pietre, deci judecăţi, condamnaţi, puşi la zid. Dar, prin ei, ca şi prin sfinţii care au suportat acelaşi tratament, se naşte un nou sistem de convingeri.

Marte în Vărsător aduce în prim-plan eroii pregătiţi să înfrunte dogmele şi limitările pentru a instaura un nou cod al vieţii şi al fericirii.

Ce domeniu de viaţă retează Marte în Vărsător pentru fiecare zodie? (Cu alte cuvinte, în ce domeniu sunt de aşteptat transformări iminente şi absolut necesare? Unde anume se sparg baloanele umflate peste limita de presiune?)

Berbec: prieteni, planuri de viitor, aspiraţii, idealuri
Taur: carieră, imagine publică, reputaţie, statut social
Gemeni: convingeri, principii, relaţii cu străinătatea, studii
Rac: renunţări, putere, sexualitate, bani nemunciţi, împrumuturi
Leu: relaţii, cuplu, asocieri, căsnicie
Fecioara: sănătate, muncă, colegi, program zilnic
Balanţa: iubire, copii, creativitate, hobbyuri
Scorpion: casă, familie, locuinţă, suflet
Săgetător: drumuri, comunicare, aparatură, studii
Capricorn: bani, bunuri şi valori personale, talente
Vărsător: decizii, acțiuni pe cont propriu, ambiţie, corp fizic, imagine
Peşti: sănătate, relaţie cu Dumnezeu, autoanaliză, renunţare la luptă. 

P.S. Articolul actualizează informația din articolul publicat odată cu tranzitul lui Marte în Vărsător în 2014-2015.

7 comentarii:

  1. In fiecare zi deschid aceasta pagina , cu emotia unui copil care intra in cofetarie ...Absolut toate articolele ma privesc direct : unele imi dau un curaj nebun , altele imi dau raspunsuri (justificari ) , cele mai multe imi dau directii precise...Cumpar toate cartiile dvs.,urmaresc emisiunile la care participati etc,etc ...Ce vreau sa zic cu toate acestea ? Munca dvs. si talentul de ,,neurochirurg-astral" , le apreciez maxim ! Pentru toate postarile trecute , prezente si viitoare va sunt recunoscatoare !

    Cu muuuult respect Georgia

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt in asentimentul tau, Georgia.

      Multumesc Valeriu.

      Ștergere
  2. Ultimele doua articole mi se potrivesc cu o precizie fantastica. Astept si "inceputurile de drum cu viteza ametitoare". Va multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cand citesc articolele d-stra ,mi se pare ca raul nu mai este asa de rau ,ba chiar necesar. Multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunteti printre putinele persoane care ne spuneti cu o precizie de aproape 100% tot ceea ce se intampla. Va multumim si va dorim putere sa ne fiti alaturi!

    RăspundețiȘtergere
  5. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...