Se ofuscară niște cucoane! Să facem oleacă de educație spirituală!

Val de caniculă afară și de părerologie pe Facebook. După bunul obicei al cazurilor care merită împărtășite spre reflectare și destindere, n-avusei de lucru și mă apucai să povestesc un dialog cu tonuri și toane de absurd dintr-o consultație. Cazul clasic, de altfel, al femeii înșelate, a revelat încă o dată mecanismele de scindare a minții într-o atare situație de criză, precum și umorul involuntar al dialogului cu astrologul.

Am zis că vă mai redau scene din consiliere. Un dialog din foiletonul "De vorbă cu femeia înșelată", ca să vedem la treabă mecanismele minții, dar și ale comunicării:

Valeriu P: Ce v-a deranjat, de fapt, cel mai mult?

Doamna X: Că soțul mi-a ascuns, că m-am simțit exclusă.

Valeriu P: Și cum ați fi preferat să fiți inclusă? Voiați să fi fost acolo, cu ei, în timp ce erau împreună? Voiați în 3?

Doamna X: M-a durut că nu am știut, că nu mi-a spus.

Valeriu P: Și cam cum ați fi vrut să vă spună? "Vezi că deseară întârzii, să nu mă aștepți. Mă duc să mă simt bărbat* cu alta"? Asta voiați să auziți?

*adevărul e că aici am folosit o expresie mai directă... nu chiar atât de directă pe cât v-a trecut acum prin cap!

De pe margine dădură cu piatra atâtea voci de se făcură grindină: nu e etic ce fac, cică râd de clienți. Exemplul era confidențial, o simplă documentare a unui caz anonim. Freud și Jung au înregistrat ședințele de terapie și le-au dat mai departe lumii întregi, că doar așa se face, din studii de caz se învață. În fine, pentru mulțimea sensibilă, prilej de corectitudine politică rănită. Pentru mine, operațiune de rutină de curățenie generală în lista celor care au acces la postările mele. În paranteză fie spus, a fost a doua curățenie generală în decurs de o săptămână, după ce anunțasem că ne-a fătat pisica și avem pui pentru doritori. Potop de inepții și de replici psihopate: suntem de vină, din cauza noastră se umplu străzile de pisici, în condițiile în care puteam să adoptăm pisici ale străzii în loc să ne fete pisica, așa că la foc încrucișat am primit sentința: Castrați pisica! Păi eu de asta am făcut postarea? Ideea era să împărtășesc bucuria apariției unor forme de viață drăgălașe forte, nu să mă plâng. Știu și eu ce avem de făcut, că trebuie să o castrăm, numai că Tigroaica apucase să rămână din nou gravidă și am refuzat să o ducem la avort. La așa lipsă de empatie un block pe Facebook a fost soluția elegantă, prin care m-am asigurat că tai comunicarea la timp, înainte de a le întreba pe toate narcisistele comentatoare (de notat că numai femeile, de bună seamă feministe, au fost de părerea obligativității castrării) când au de gând să-și lege trompele.

În noua ordine mondială emancipată a bolnavilor la cap, cu tulburare de anxietate colectivă și paranoia în masă, observăm cum tot mai multe femei se îmbolnăvesc de prostată și tot mai mulți bărbați răcesc la ovare. Atenția ne este deturnată de la dirtecțiile majore ale agendei politice către drepturile minorităților de orice fel, mai nou, în special sexuale. Hipersensibilizarea opiniei publice ne-a adus în stadiul în care emoțiile au luat locul rațiunii și evidenței. Nu mai ai voie să-i spui prostului că e prost! Îl jignești! Sigur, nu judecăm, pe nimeni, cum zic eu, orice om are dreptul la prostie și la suferință, e treaba lui, nu ne intersează, să fie la el acolo! Dar e uneori evident că prostul e prost, ca o probă în instanță, nu putem fi orbi să negăm dovezile. Dar mă scuzați, din nou jignim. Mai nou, ne aflăm sub protecția altui program de spălat creierul: protecția datelor. Acum, la concursuri și examene, se preferă anonimatul. Ca să nu știe nimeni ce notă ai luat, iar în caz de eșec, din nou, să nu știe lumea cât ești de... (nu zicem!). Unde e principiul transparenței? 

Dar să stabilim un decalog pe care le-am dedus din munca cu omul de atâția ani:

  1. Oamenii vor să fie mințiți.
  2. Oamenii vor confirmări.
  3. Oamenii preferă să sufere.
  4. Oamenii găsesc mereu scuze.
  5. Oamenii vor să aibă pe cine să dea vina.
  6. Oamenii vor să-i schimbe pe ceilalți.
  7. Oamenii au nevoie să-i facă mici pe alți oameni.
  8. Oamenii vor să aibă dreptate.
  9. Oamenii caută împlinirea în exterior.
  10. Oamenii nu ascultă, ei aud ce vor și ce pot ei să înțeleagă.

Așa că să mă scuzați dacă eu nu am o atitudine prea catifelată cu anumiți clienți. În consiliere, de multe ori funcționează cel mai bine terapia de șoc. Mai râd câteodată când zic: tu știi că ești prost, dar când te duci la astrolog și ți se confirmă, parcă e altceva. Stați liniștiți, am fost de atâtea ori și eu pe drumul acesta, dar secretul e să te trezești și să alegi să nu rămâi prost la nesfârșit! Din prostiile mele reușesc să înțeleg fiecare om în parte. Cu o detașare pe care, din fericire, Dumnezeu mi-a dat-o la naștere.

Într-o ședință de consiliere orice problemă este cea mai importantă, căci învârte lumea celui ce primește sprijin. Dar există și aici grade de intensitate. Una e drama înșelatului, alta de frustrarea de a nu găsi un partener potrivit. Una e pierderea locului de muncă, alta e condamnarea în urma unui proces. Una e o ședință în care un bolnav de cancer solicită îndrumare, alta e o consultație după o pierdere a cuiva drag.

Iar tu, care stai pe margine și te dai cu părerea și ai gândit că trebuia să-mi castrez și pisica și să nu povestesc intimități generale care lezează orgolii nevindecate, ești lovit sau ești lovită în aripă? Să vă mai spun ceva, Sensibilitățile voastre, care esteți! În responsabilitatea mea de emițător care ajunge la un număr de oameni, cred că am o datorie educativă.

Așa că luați aminte: Să vă ferească Dumnezeu de omul pătruns de el însuși! Iar dacă sunteți un asemenea exemplar, să vă ferească Dumenzeu de voi înșivă!

În momentul în care vă luați prea în serios, pe voi, pe ceilalți oameni, lumea în general, ați luat-o invers. Asta e calea spre involuție! Cine nu reușește să se uite la el și să tragă concluzii din povestea altuia și să se detașeze și să recunoască „La fel de prost/proastă am fost și eu!”, cine nu se smerește și vede doar ce bun e el și câtă dreptate are e prea important să fie om. Deci s-a dezumanizat.

Sursa foto: https://toppng.com/shocked-face-open-mouse-emoji-emoticon-png-shocked-PNG-free-PNG-Images_183123

3 comentarii:

  1. Bravo, bine spus ca intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  2. Promit să împărtășesc această mărturie în întreaga lume, când iubitul meu se întoarce la mine și astăzi îi mulțumesc sincer lui DR WHITE, pentru că a adus bucurie și fericire relației mele și familiei mele. Vreau să vă informez că există un vrăjitor adevărat. Nu am crezut niciodată în toate aceste lucruri până nu mi-am pierdut iubitul, am avut nevoie de ajutor până când l-am găsit pe Dr. WHITE, un mare jucător de vrăji, iar el a aruncat o vraja de dragoste asupra mea și m-a asigurat că îl voi recupera pe iubitul meu în 2 zile după aruncând vraja, 2 zile mai târziu, telefonul meu a sunat și atât de șocant iubitul meu nu m-a sunat în ultimele 3 luni. Și-a cerut scuze pentru inima frântă și a spus că este gata să fie coloana mea vertebrală pentru tot restul vieții sale alături de mine. Dr. WHITE l-a eliberat pentru a ști cât de mult îl iubesc și cât de mult îl vreau. Și a deschis ochii pentru a-și imagina cât de mult împărțim împreună. În timp ce scriu această mărturie acum, sunt cea mai fericită fată de pe pământ. Dr. WHITE vă poate ajuta, de asemenea. Trimite-i un e-mail la: (wightmagicmaster@gmail.com) sau WhatsApp-ul său la +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  3. Astăzi este cea mai fericită zi din viața mea, am încercat toate mijloacele posibile pentru a rămâne însărcinată timp de peste 8 ani după ce m-am căsătorit cu soțul meu iubitor, dar nimic nu a funcționat pentru mine până când am întâlnit un prieten foarte bun de-al meu care m-a îndrumat către Dr Dawn acuna. , i-am scris Dr. Dawn acuna pe Whatsapp și i-am explicat situația mea, mi-a dat lumile ei și mi-a promis că mă va ajuta, am făcut tot ce mi-a cerut, am fost la spital la 4 săptămâni după vrajă și doctorul a spus că sunt însărcinată, asta a adus bucurie gospodăriei mele, în sfârșit am copilul meu frumos, acum sunt o femeie căsătorită fericită, toate mulțumesc Dr. Dawn acuna, contactați-o pentru orice fel de soluție,
    * Daca vrei sa ramai insarcinata.
    * Dacă doriți să opriți avortul spontan.
    * Dacă vrei să-ți întorci iubitul.
    * Dacă vrei să ai o casă fericită.
    * Dacă vrei noroc sub orice aspect.
    * Dacă aveți probleme cu vaginul/penisul.
    Ea te va ajuta imediat.
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...