Sfânta Lene ia o palmă de la Mâna Destinului! Conjuncția Jupiter – Nodul Nord

Cunoașteți oameni care sunt mult prea deștepți ca să și muncească? Rectificare: oameni care se cred atât de deștepți încât consideră că munca este sub nivelul lor și că lor li se cuvine totul de-a gata? Sunt cei care nu au înțeles că nu contează niciodată ce și cât știi, ci contează ce faci cu ceea ce știi. Și nu au înțeles nici că nu contează ceea ce faci, indiferent de meserie, ci contează cum faci ceea ce faci.

Respectul pentru muncă și implicarea în propria muncă sunt subiectele pe care le aduce în discuție conjuncția Jupiter – Nodul Nord, care se repetă la aproximativ 7 ani. Oare o fi vorba despre cei 7 ani de acasă, în care copilul, pe lângă dragoste, trebuie învățat că există reguli, că e nevoie de disciplină, că lucrurile nu pică din cer și că trebuie să faci și tu ceva ca să meriți ceea ce primești? Mi-a rămas întipărit un dialog proaspăt între o mamă, aflată în vizită la o mănăstire cu copilul, și părintele stareț:

‘- Câți ani are fetița ta?
- 9 ani.
- S-o pui la treabă! S-o lași să muncească de mică! Îi vezi pe cei doi oameni de acolo? Sunt soț-soție, au amândoi peste 60 de ani și vin să-și plângă de milă că nu și-au învățat copiii să muncească. Nu i-au lăsat să facă nimic, i-au obligat doar să învețe. Îi întrețin și acum, chiar dacă ei de mult și-au terminat studiile.’

Când vezi un om la ananghie, se spune că e creștinește să-l ajuți. Dar dacă el e din ‘Povestea unui om leneș’ a lui Ion Creangă și, în loc să-ți fie recunoscător, te mai întreabă și dacă posmagii sunt moi, să nu-l doară cumva dinții când mestecă? Săracul! Dacă după ce-i dai, tot el face pe nebunul? Tot creștinește, spun Sfinții Părinți, înțelegem că generozitatea nu înseamnă prostie. Și că degeaba te rogi să-ți pice de sus.

Conjuncția Jupiter – Nodul Nord în semnul Fecioarei instituie o nouă religie pentru cei ce n-au crezut în ea până acum: Munca! Energia cosmică  îi sancționează dur pe cei ce nu vor să facă nimic și doar caută vinovați sau se plâng. În schimb, aceia care nu o pomenesc în calendar pe Sfânta Lene, au drum deschis. Conjuncția dintre cele două astre a venit peste noi la grad perfect în 23 și 29 ianuarie, repetându-se pe 20 iunie. Iată intervalul în care cei ce pun tot sufletul în ceea ce fac, cei ce nu se mulțumesc decât cu cel mai înalt nivel, cei perfecționiști pe teritoriul lor, au șanse de afirmare neprevăzute.

S-a zis cu treaba de mântuială și cu indiferența. Nu, nu mai e la modă clișeul ‘Lasă, e bine și așa, ziua trece, leafa merge.’ Cei ce-și disprețuiesc locul de muncă, meseria, colegii, cei ce numesc serviciul ‘scârbici’, sunt disprețuiți, la rândul lor, de oportunități, care îi ocolesc cu desăvârșire. Celor ce nu se mulțumesc cu puțin și care dau tot ce pot, dând dovadă de etică profesională, respect pentru ierarhie și seriozitate, astrele le-au pregătit un pachet de bonusuri. Celor ce nu muncesc pentru bani, ci cu dărurire, înțelegând că banii sunt o recompensă ce vine firesc.

Jupiter este o planetă interpersonală, care ne conectează la conștiința grupului. Zodia Fecioarei ne cere ordine, disciplină și slujirea altora. Nodul Nord anunță că, în această ecuație astrologică, intervine Mâna Destinului în viața tuturor celor care știu că, prin munca lor, sunt de folos semenilor și își asumă toate responsabilitățile față de meseria pe care o prestează, prin care, oricare ar fi ea, ajută alți oameni.

Cei care au demonstrat că merită favorurile acestei conjuncturi au parte de recunoaștere, de un serviciu mai bun, de o poziție mai bine plătită, de oferte de muncă avantajoase. Până pe 9 mai, Jupiter este retrograd (așa cum a fost și pe 23 și 29 ianuarie, la primele două conjuncții la orb perfect cu Nodul Nord). Perioada este favorabilă pentru a rectifica, pentru a corecta, pentru a umbla la acte, hârtii, documente, forme legale, pentru a da examene, pentru a obține competențe, pentru a schimba serviciul, pentru a încheia contracte de muncă, pentru a reorganiza activitatea. Este plin sezon de închideri ale unor proiecte pe care le-am amânat. În sfârșit se întâmplă ceea ce aveam de gând să facem cu mult timp în urmă și ori n-am apucat, ori am tot amânat (că tot e și an numerologic 9). Tot ceea ce nu am rezolvat din urmă devine o prioritate.

Pe urmă, din 10 mai încolo, culminând cu data de 20 iunie (a treia conjuncție exactă) și cu finalul lunii iunie, unii vor avea impresia că Dumnezeu le pune mâna în cap, dar asta se poate întâmpla încă din februarie, Destinul nu are nici el răbdare și oferă din timp ce are de oferit. Abundența, bunăstarea, șansa, norocul sunt de partea lor. Ele se pot revărsa nu doar profesional, ci și și în planul împlinirii afective. Desigur, munca este doar o componentă a vieții! Astrele nu-i încurajează în niciun caz pe cei ce ‘o viață au și pe aia o muncesc’, pe cei ce se refugiază în muncă uitând de ei. Conjuncția Jupiter – Nodul Nord în Fecioară facilitează restabilirea echilibrului între viața personală și viața socială, unde  ne facem utili și unde, prin contribuția noastră, punem o cărămidă la starea de bine a tuturor.

La capitolul superlative, pentru cei familiarizați cu astrologia, această conjuncție îi vizează în primul și în primul rând pe cei ce au Jupiter, Nodul Nord sau Pars Fortunae (Punctul Norocului) în Fecioară în harta personală și pe toți cei în a căror astrogramă natală Jupiter face un aspect major cu Nodul Nord.

Acum, li se iau din daruri inclusiv acelora care îi întrețin pe alții care nu vor să muncească (exceptând aici cazurile de forță majoră, problemele medicale, de exemplu). Uneori, pofta de muncă se stimulează prin tăierea subvențiilor. Am avut un caz cu o soră care întreținea de peste un an familia fratelui mai mic, căsătorit, cu o cumnată care nici ea nu muncea, și doi copii de școală, într-unul din cele mai dezvoltate economic orașe din țară, nicidecum în vreo zonă defavorizată. Fratele, după ce a pierdut o afacere și a rămas suspendat în orgoliile trecutului, era dintre cei mult prea mândri de cine sunt și ce au făcut ei ca să se înjosească și să mai pună osul la treabă. I-am explicat surorii că nu e treaba ei, nu e familia ei, că își asumă responsabilități care nu îi aparțin și că sunt la mijloc cel mult niște vinovății ale ei și un orgoliu care o împinge să se facă indispensabilă în familia celor doi trântori adulți. Să nu credeți cumva măcar că fratele îi este recunoscător surorii! Cumnata nici atât. Lor i se cuvine, doar!

Calitatea vieții crește numai prin muncă.
În primele 6 luni din 2016, astrele nu dau de pomană.

Sursa foto: http://www.mozaico.com/skeleton-praying-marble-mosaic-6099.html

14 comentarii:

  1. De acord! Dar stiti de unde porneste totul? Din scoala. Sistemul de invatamant taietor de aripi, uniformizeaza. Daca l-as fi avut langa mine, in copilarie, ca indrumator pe dl Florin Colceag, as putea fi psiholog, ori psihoterapeut, ori scriitor, ori...orice. Avem in noi, in stare latenta, atatea chei spre Cunoastere, incat n-ar fi normal sa ne plangem de plictiseala la locul de munca. Exact despre asta vorbea aseara dl Solomon Marcus. Zicea ca scoala agreseaza copiii. Asa este...Le dam sa ingurgiteze informatie seaca. A mai zis si ca dascalul trebuie sa comunice, nu sa tina discursuri. Si asta e adevarat. Asa ca, nu stiu daca putem da vina pe cineva. Pe noi insine, eventual, pentru ca ne complacem intr-un sistem taietor de aripi.
    Sa va spun sincer, ma feresc de oameni ca dvs. O, nu, nu pentru ca ati musca. Pentru ca i-am studiat pe net pe asa zisii spirituali din Romania. Am incercat sa-i invat cum sa ne reconstruim matricea tarii distrusa tot de ei, prin metodele invatate in grupuri: ma vizualizez cu un gargaune mare pe tichie si pretind ca fac channeling cu Dumnezeu; ma vizualizez intr-o aura de culoarea vantului turbat, ca sa-mi creez o aura de sfant, sa turbeze de invidie vecina mea, care are doar o initiere reiki, peiki, neiki. O doamna reikieista a incercat sa-mi vanda un pont de imbogatire rapida. O potiune magica pe care o pui pe fotografie si banii incep sa curga din cer. Asa ca...m-am luptat cu morile de vant. Ce reconstruim noi, cei ce am ales sa ajutam copii, animale si cam tot ce ne iese in cale, distrug spiritualii. Culmea este ca mai si pretind ca sunt alesi! Pana si pisicile si cainii, pasarile, copiii au aflat ca Dumnezeu nu are alesi. Culegem doar atat cat semanam. Gandesc ca cei ce practica magia ambalata frumos in hartie de stanilol auriu, cu eticheta " evolutie spirituala rapida", vor culege magie. Nu? Asa ar fi normal. Greselile se intorc fara gres la cei ce gresesc. Ce sa fac? Eu le-am explicat faptul ca asta cu cei 144000 de alesi este o cacealma. Nu au vrut sa ma asculte si au facut prapad in matricea Romaniei.
    Daca n-as avea umor, as fi murit de tristete. Noroc cu umorul, acest Dar divin, care m-a ajutat sa rezist. Terapia prin ras si exorcizarea ifoselor prin satira. Persoanele de fata se exclud, desigur.

    Pana si fiicei mele ii venise ideea sa mearga la niste cursuri de yoga. Ii place sa experimenteze, iar eu n-o opresc. Primul curs, gratuit. La urmatoarele n-a mai mers, Slava Domnului, ca ar mai fi dat si bani ca sa uite ce stie acum. Mi-a zis ca s-a pictisit, iar eu am rasuflat usurata ca n-a trebuit sa-i pun limite, sa-i interzic sa experimenteze gargauni.Atata timp cat nu ajuti, nu daruiesti, nu muncesti concret, in plan fizic yoga este doar un exercitiu fizic. Nu ajungi la Dumnezeu doar pentru ca bolborsesti mantre ori psalmi, dar ai inima impietrita la suferinta altora. TOTUL care ne inconjoara si in care traim ne vorbeste, dar noi avem creierele spalate de diversi guru, ori alte neamuri de gargauni. Nu mai pot cu atatia spirituali! Si ne mai miram de ce pamanturile Romaniei zac nemuncite!
    http://mariadakhel.blogspot.ro/2014/02/circul.html

    http://mariadakhel.blogspot.ro/2014/02/cucii.html


    RăspundețiȘtergere
  2. Stimată doamnă,

    Răspunsul dv articulat și bine intenționat merită un răspuns din partea mea.

    1. Distinșii domni vorbesc despre idealuri, ce nu pot fi implementate acum în realitatea din România. Ce fac dumnealor ca și toți cei pe care îi alimentează se cheamă ‘cocoțare în absolut’. Ăsta e un principiu românesc: întotdeauna era mai bine altfel. Eu zic că atâta timp cât nu faci parte din sistem, ca profesor, învățător, educator, care se străduiește să dea totul și să-și pună sufletul în munca sa, ai dreptul să taci. Numai aceștia din urmă cred că au dreptul să vorbească, din afară, suntem toți ca spectatorii care se enervează că n-a dat fotbalistul gol, căci, dacă erau ei în teren, mamă-mamă, rupeau poarta cu portar cu tot. Și eu, ca și dumnealor, sunt produsul aceluiași sistem pe care îl condamnați. Eu sunt mulțumit de cum m-am format și cum m-am dezvoltat, activându-mi creativitatea mai ales după ce am terminat școala. Și am făcut școala primară și gimnazială la țară, și am fost tras și de urechi și am luat-o și cu indicatorul de lemn la palmă. Eu am învățat la toate materiile pentru că îmi plăcea și îmi place și acum să învăț. Profesorii erau doar actori, nu conta dacă îmi plăceau sa nu. Școala și profesorii te ghidează, de format, fiecare se formează singur.
    2. În ceea ce privește ‘oamenii ca mine’, trebuie să mă delimitez. Cred că mă încadrați într-o categorie cu care eu nu mă asociez. Ba chiar vă înțeleg perfect și vă dau dreptate. Cred că avem record mondial de ‘spirituali’ pe metru pătrat, mai ceva ca în Tibet. Dacă citiți un articol de mai jos de pe blog, veși constata că sunt exact în asentimentul dv.
    3. Nu confundăm individul cu sistemul, deși sistemul este suma indivizilor ce-l compun. Nu e de vină yoga cu nimic, cei ce o practică folosindu-și puterea în scopuri meschine îi pătează imagina. Astrologia nu are vreo vină că există practicanți care fac din ea cu totul altceva decât este.
    4. E posibil ca, într-adevăr, să aveți propria cale de care spuneți și nici să nu aveți nevoie de un drum spiritual, cum spuneți. Dar cred că deja sunteți pe unul.
    5. Funcționează întotdeauna principiul rezonanței. Întotdeauna Universul ne confirmă ceea ce credem. Atâta timp cât credeți că astrologia, de exemplu, e o disciplină de doi bani sau reiki este doar o tehnică de îmbogățire, veți atrage numai ‘pseudo-specialiști’ care vă confirmă că da, aveți dreptate. Când o să poziționați diferit o să puteți vedea valoarea cunoașterii care vine de mai presus de oameni, iar cei ce vă vor ieși în cale vor reflecta noua percepție. Procesul se va numi pentru dv ‘vindecare de convingeri’.

    Până atunci, chiar vă rog să vă feriți de ‘oameni ca mine’ :-) N-am dori să vă murdărim și mai mult aceste convingeri, căci nu veți face decât să ne dați ocazia de a ne face rău singuri, întărindu-vi-le, iar asta ar fi o formă de masochism din partea noastră și de sadism din partea dv :-)

    Mult succes,
    Valeriu

    RăspundețiȘtergere
  3. :))
    Dupa cum bine vedeti, nu ma feresc. Explorez. Sunt o fire curioasa si nu-mi bag singura programe negative in matrice. Normal ca pe orice Cale se poate creste. Nu sunt o exclusivista si nu i-as arde pe rug pe astrologi. Intalnirile mele cu reikieisti si yoghini au avut loc doar pe net. Si nu toti sunt Baba Cloanta. Am dat doar niste exemple. De obicei, ii intreb daca fac ceva concret in plan fizic sau doar blable. Daca-mi raspund ca este karma copilului, ori karma animalului si de aceea stau cu mainile in buzunare si nu intervin, nu mai comunic cu ei, dar imi expun punctul de vedere, ca sa nu-i mai minta si pe altii. Si-i invat ascensiunea si cum se construieste Corpul Haric. Atat...Nu e treaba mea sa-i judec. O vor face ingerii karmei, pentru ca eu pot gresi foarte usor.
    Despre sistemul de invatamant...De acord cu dvs in unele puncte. Si eu tot la tara am invatat. Dar, daca dvs sunteti mai rezistent la bataia la palma, poate ca unii copii se blocheaza. Eu m-am nascut copil cristal, care nu are nevoie de nuielusa ca sa fie cuminte. Noi nu putem invata eficient de la dascali de moda veche, de tip dl Vucea. Si sunt multi cristali veniti acum in Romania. Se vor pictisi la scoala, intr-un sistem in care multi dascali si-au luat diplomele pe banda, la universitati particulare. Se petrece acelasi lucru ca si in grupurile spirituale: diplome pe banda, care nu atesta valoarea. Sa nu va mirati daca picii care acum au cinci sase ani nu vor vrea la scoala, pentru ca doamna e rea ori tzipa, ii agreseaza. Sunt copii Maestrii, viitori inventatori, scriitori, medici, pictori etc. Nu vor inghiti prostii de Ev Mediu digerate de un dascal vampir energetic. Ei sunt foarte senzitivi si-i scaneaza pe adulti. Nu-i putem minti, iar daca le taiem aripile, vor riposta. Sa nu ziceti ca nu v-am spus...Cristalii vin fara karma si va vor judeca daca nu luati atitudine impotriva abuzului asupra altor copii, indiferent de culoare si impotriva uciderii animalelor, taierii padurilor. Stiu ca sunt si astrologi cu Har, dar am o nedumerire: dvs Il scoateti pe Dumnezeu din ecuatie? Mie asa mi se pare. Daca nu-i invatati pe oameni sa-si schimbe destinul, sa-si arda karma, adica sa-si plateasca "vamile", inseamna ca aveti un interes, lucrati pentru " ceilalti", cei ce il vor pe Crist vesnic batut in cuie, ca sa aiba pe cine idolatriza si jeli de Paste. Nu observati ca ne invartim in cerc, in timp ce ascensiunea este o spirala? De aceea se repeta istoria. Energia cristica este in acesti copii despre care va vorbesc. Doriti sa-i crucificati si pe ei, ca apoi sa aveti pe cine plange?
    Imi cer scuze. Nu va cunosc suficient, de aceea nu generalizez niciodata. Cand imi expun punctul de vedere, o fac nu neaparat pentru persoana cu care intru in dialog, ci si pentru oricine citeste pe aici si rezoneaza pe aceeasi lungime cu mine. Nu apartinem toti aceleiasi familii spirituale, dar este bine sa ne unim, cand urmasii nostri sunt in pericol. Daca aveti copii, ganditi-va ca ar putea fi un mic Crist care o sa va intrebe peste ani: " Tata, de ce ai lasat lucrurile la voia intamplarii si n-ai schimbat nimic in jurul tau?" Au niste ochi acesti copii...Vad totul, scaneaza, dar ne si iubesc. Tocmai de aceea vin la noi. Ar fi pacat sa-i dezamagim, nu?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dna Maria -Aurelia,dar chiar nu vedeti_simtiti ce ``haos``aveti in minte,dar banuiesc ca si viata D-voastra este un haos?! Cred ca nu stiti pe ce planeta traiti :),cred-ca aveti multe aspecte disonante in harta natala,mai ales ale lui Mercur,cred eu.

      Ștergere
  4. Vai de mine, doamnă, încetez aici orice discuție și din politețe nu vă șterg postarea, poate se delectează și alții, cu rugămintea să nu vă mai faceți reclamă la blog pe blogul meu, deoarece consider asta un abuz. Dar nu pot să rectific o aberație pe care ați scris-o: dv nu sunteți copil de cristal! Să vă fie de folos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pt dvs lumea se incheie la granitele mintii. Treceti dincolo si mai vorbim peste cativa ani. Deocamdata, sunteti plin de ifose.
      Nu-mi fac reclama la blog. In povesti ma exprim in limbajul copiilor. Copilul dvs interior cred ca este sufocat de ifosele dvs de atoatestiutor. Internetul este o lume deschisa. Cand aveti un blog, asteptati-va si la comentatii. Dar vad ca nu se inghesuie prea multi pe aici.Sufla vantul. :))))))
      Nu va mai deranjez. Va las in perfectiunea dvs. Ca sa nu cumva sa va tulbur echilibrul interior. Si daca eu am dreptate? Eu n-o sa pierd nimic, pentru ca am ales sa merg pe Daruire. E drept, nici dvs nu pierdeti, decat ca o sa va reintoarceti in ciclul karmic, pana cand o sa va invatati lectiile pentru care ati venit pe pamant. Abia dupa aceea sa le dati altora lectii. Credeti ca Eminescu era nebun, cand a vorbit despre rau si ram si legatura dintre om si tot ce-l inconjoara? Noroc ca nu l-ati avut elev, ca i-ati fi dat cu rigla la palma, sa se potoleasca sa mai vada dincolo de aparente. Procustienii dispretuiesc tot ce este diferit de ei. Daca nu ucid la propriu, o fac prin dispret.
      Nu va straduiti sa-mi raspundeti. N-o sa mai trec pe aici. Puteti si sa-mi stergeti comentariile. Oricum nu pricepeti nimic.

      Ștergere
    2. Erata: procustienii urasc tot ce este diferit de ei.

      Ștergere
    3. La Multi Ani! Cu drag, Camelia Dobre

      Ștergere
    4. Apreciez si citesc cu drag tot ceea ce scrieti. Nu am avut timp sa ajung intr-o librarie sa cumpar cartea dvs, sau poate fac o comanda on line, abea astept sa o citesc! Sa aveti o zi splendida!

      Ștergere
  5. ca de obicei, încântată de vizita în spațiul dvs.virtual, mulțumesc pentru oportunitățile de dezvoltare pe care le oferiți aici.
    și să ne însoțească paza bună :)

    RăspundețiȘtergere
  6. tot io... mai răsfoind pe-aici, am observat că peste câteva zile, în 11.02, aveți un frumos eveniment personal de sărbătorit, și vă doresc de pe acum fericire cât încape, sănătate, și ”LA MULȚI ANI ÎN BUCURIE !” :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La mulți ani! Cu drag, o varsatoare ca si tine

    RăspundețiȘtergere
  8. Mulțumesc pentru urările de ziua mea, le întorc cu bucurie :)

    RăspundețiȘtergere
  9. E ULIMĂTOR SA VORBI MINUNAT DESPRE DR DAWN. Sunt Vanessa Canga. Am avut o uniune frumoasă cu soțul meu și am împărtășit fericire, căldură și dragoste adevărată. Am locuit împreună timp de 10 ani și am avut doi copii. În urmă cu câteva luni, am început să avem probleme nesfârșite și certuri constante. Casa era plină de nefericire și copiii mei plângeau mereu văzându-ne luptăm tot timpul. În cele din urmă, a plecat și a tăiat toate mijloacele pentru ca noi să comunicăm cu el. Am făcut tot ce am putut să-l recuperez din cauza cât de mult l-am iubit, dar fără rezultat. DR DAWN mi-a venit în ajutor când l-am contactat și mi-a dezvăluit că în spatele problemelor pe care le aveam se afla o femeie și mi-a promis că mă va ajuta, ceea ce a făcut când i-am urmat procedurile de lucru. Soțul meu s-a întors acasă la noi și am inventat lucruri. Trăim din nou fericiți împreună. DRAWN te poate ajuta și pe tine. contactați-l prin WhatsApp: +2349046229159
    E-mail: dawnacuna314@gmail.com
    *Dacă vrei să te reîntâlnești cu soțul/soția ta.
    *Dacă doriți să aveți o căsătorie/relație pașnică.
    *Daca ai nevoie de vraja pentru a ramane insarcinata/a ramane insarcinata.
    *Dacă doriți să tratați infertilitatea.
    *Dacă vrei să-ți răzbuni/reprimi proprietatea.
    *Dacă vrei o vrajă de promovare.

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...