Marte în Balanță: La final, rămâi cu ce ai dăruit, nu cu cât ai primit!

Pe 22 octombrie 2017, seara târziu, Marte a intrat în Balanță, unde va rămâne până pe 9 decembrie. Un tranzit care se repetă la fiecare doi ani, cu un mare bonus astral de această dată: Venus, planeta care guvernează, de altfel, Balanța este și ea în aceeași zodie, deci acasă. Practic, Venus, Zeița Iubirii, îl invită la masă la ea acasă pe Marte, Zeul Războiului, care se predă necondiționat și acceptă întâlnirea dezarmat. Ne-o și închipuim pe Venus făcându-i percheziție corporală de la ușă lui Marte, nu cumva să aibă la el vreun pistol. Și chiar nu are, cel mult unul bine ascuns, poate chiar retractabil. Evident, scena cu pricina nu poate avea loc decât într-o fantezie futuristă a lui Venus. Pe vremea lor nu se inventaseră pistoalele...

De mult n-am mai avut o așa veghere planetară în care pacea să atârne mai greu decât războiul! Cel puțin între 23 octombrie și 7 noiembrie, luptele și agresivitatea pierd din putere. Cel mult, ciocnirile au loc în planul ideilor, al convingerilor, al argumentelor. Dezbaterile iau locul demonstrațiilor de forță. De data aceasta, cel mai puternic nu este cel care strigă cel mai tare, dă cu pumnul în masă ori amenință. Câștigul de cauză este al celor eleganți în discurs, stăpâni pe sine, cu vorbele la ei.

Întâlnirea dintre Venus și Marte în Balanță arată un context în care se face dreptate după lupte seculare. Persoanele care și-au creat avantaje prin manevre abuzive, prin intimidare sau șantaj sunt demascate și rămân așa cum sunt fără armura lor de agresivitate: slabe. Venus gazdă pentru Marte încurajează dreptatea, corectitudinea, echilibrul și adevărul. Mai mult, cei ce s-au luptat îndelung pentru anumite realizări sau succese care s-au tot amânat ori li s-au refuzat, le pot obține tocmai pentru că nu mai depun efort, nu se mai luptă, nu mai așteaptă ca lucrurile să se petreacă doar în felul și în timpul în care vor ei.

Cine depune armele, deci cine renunță la așteptări, primește acum mai mult decât și-ar fi imaginat, când nici nu-și mai dorește.

Cu Marte și Venus în Balanță:
CA SĂ PRIMEȘTI, NU MAI FORȚA LUCRURILE!
NU-ȚI MAI DORI!
NU TE MAI ÎNCRÂNCENA!

În plus, ca să ai ce-ți dorești, acceptă că poți trăi la fel de bine și fără ceea ce-ți dorești!

Epoca lui Marte în Balanță este EPOCA ARMONIEI, ECHILIBRULUI ȘI PARTENERIATELOR. Asta presupune ca fiecare să fie în primul rând în armonie și echilibru cu el însuși. Exteriorul reflectă vizibil și imediat cât de împăcați suntem cu propria persoană. Cel mai mult se împlinesc acum acțiunile pe care le facem CU ALȚII sau PENTRU ALȚII! Marte în Balanță dă sens cuvântului ÎMPREUNĂ și ne face atenți în special la nevoile partenerului, copilului, părintelui, colaboratorului, clientului, pacientului etc. Orice om din viața noastră ajunge acum în centrul atenției noastre. Nu înseamnă că renunțăm la noi și facem compromisuri! Contează perspectiva. Adevărul este că trăim o etapă de viață în care punem în practică dăruirea, altruismul, generozitatea, devotamentul. Atenția și energia le direcționăm spre cei din jur, iar dacă toți procedăm așa, fiecare va primi la schimb mai mult decât a dat. Ne încărcăm prin cât oferim și o facem cu tot sufletul. 

Până pe 9 decembrie 2017, Marte în Balanță ne susține să experimentăm iubirea în relații. Iar iubirea se măsoară în cât dăruim și ne dăruim, nu în cât primim. La final, rămâi cu ce ai dăruit. Înseamnă că ai fost privilegiat și ai avut de unde, prin urmare ai fost iubit de Dumnezeu prin resursele pe care ți le-a pus la dispoziție și ai doar motive să fii recunoscător.

Marte în Balanță pentru fiecare zodie:

Berbec: împăcare, liniștire a conflictelor, dreptate, relații favorabile cu justiția, armonie, succes în cuplu.

Taur: satisfacție profesională, împăcare cu colegii, mediu de lucru armonios, sănătate bună, tratamente favorabile.

Gemeni: iubire împărtășită, creativitate, împlinire afectivă, realizare prin copii, recunoaștere publică, vizibilitate.

Rac: realizări în familie, achiziție de proprietate, mutare fericită, sprijin de la părinți ori rude, schimbări în casă.

Leu: contracte favorabile, oameni care vin în ajutor, idei noi, inspirație, călătorii cu folos, achiziție de mijloace de comunicare ori transport, relații bune cu frații.

Fecioară: redresare financiară, investiții inspirate, siguranță materială, stabilizare a situației economice, definitivarea unor conflicte vechi.

Balanță: apreciere, voce ascultată, decizii ferme, acțiuni de sprijinire a altora, satisfacție prin întoarcerea în favoarea sa a unei situații pierdute, generozitate.

Scorpion: dreptate divină, acceptare a cursului evenimentelor, încheierea unei îndelungi așteptări, intuiție, ghidare, riscul de a deveni propriul dușman, autosabotare.

Săgetător: proiecte de viitor, planuri ce prind contur, capacitate de anticipare, poziție privilegiată în grup și echipă, popularitate, protecție de la oameni cu influență.

Capricorn: statut social, încheierea unei etape incerte, expunere publică, invidii, reglarea relațiilor cu autoritatea, șanse de promovare, culoar favorabil profesional.

Vărsător: atingerea unui ideal, contacte cu Biserica și cu Justiția, studii înalte, oportunități de exprimare, propuneri de colaborare la nivel înalt, străinătate.

Pești: recompense pentru muncă, investiții, afaceri, tranzacții de bani și bunuri, împrumuturi, instituții financiare, bunuri comune, avantaje prin partener sau asociat.

Sursa foto: http://foreverconscious.com/the-kiss-of-venus-and-mars-2015-a-transformative-cycle-for-love

5 comentarii:

 1. Buna seara. Ma.gandeam inainte sa citesc aceasta postare.... " de ce oare de cativa ani încoace( doar de câțiva ani imi aduc aminte) in septembrie-octombrie-noiembrie... iau niste hotărîri de schimbare de teritoriu, de mutare...din alta tara... acasa

  Am.plecat "afara" in octombrie.
  Incerc sa ma intorc acasa de 3 ani tot in perioada asta��
  Sunt LEU ...nu stiu daca.are vreo legatura..

  Seara buna��

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim mult Valeriu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentu tot.

  RăspundețiȘtergere

Seminar: ASTROLOGIE FATALISTĂ, 5 mai 2019, București

Numeroase cărți și articole de astrologie interpretează anumite poziții planetare în anumite case și zodii, precum și anumite aspecte, într...