Treceți la conținutul principal

Marte în Balanță: La final, rămâi cu ce ai dăruit, nu cu cât ai primit!

Pe 22 octombrie 2017, seara târziu, Marte a intrat în Balanță, unde va rămâne până pe 9 decembrie. Un tranzit care se repetă la fiecare doi ani, cu un mare bonus astral de această dată: Venus, planeta care guvernează, de altfel, Balanța este și ea în aceeași zodie, deci acasă. Practic, Venus, Zeița Iubirii, îl invită la masă la ea acasă pe Marte, Zeul Războiului, care se predă necondiționat și acceptă întâlnirea dezarmat. Ne-o și închipuim pe Venus făcându-i percheziție corporală de la ușă lui Marte, nu cumva să aibă la el vreun pistol. Și chiar nu are, cel mult unul bine ascuns, poate chiar retractabil. Evident, scena cu pricina nu poate avea loc decât într-o fantezie futuristă a lui Venus. Pe vremea lor nu se inventaseră pistoalele...

De mult n-am mai avut o așa veghere planetară în care pacea să atârne mai greu decât războiul! Cel puțin între 23 octombrie și 7 noiembrie, luptele și agresivitatea pierd din putere. Cel mult, ciocnirile au loc în planul ideilor, al convingerilor, al argumentelor. Dezbaterile iau locul demonstrațiilor de forță. De data aceasta, cel mai puternic nu este cel care strigă cel mai tare, dă cu pumnul în masă ori amenință. Câștigul de cauză este al celor eleganți în discurs, stăpâni pe sine, cu vorbele la ei.

Întâlnirea dintre Venus și Marte în Balanță arată un context în care se face dreptate după lupte seculare. Persoanele care și-au creat avantaje prin manevre abuzive, prin intimidare sau șantaj sunt demascate și rămân așa cum sunt fără armura lor de agresivitate: slabe. Venus gazdă pentru Marte încurajează dreptatea, corectitudinea, echilibrul și adevărul. Mai mult, cei ce s-au luptat îndelung pentru anumite realizări sau succese care s-au tot amânat ori li s-au refuzat, le pot obține tocmai pentru că nu mai depun efort, nu se mai luptă, nu mai așteaptă ca lucrurile să se petreacă doar în felul și în timpul în care vor ei.

Cine depune armele, deci cine renunță la așteptări, primește acum mai mult decât și-ar fi imaginat, când nici nu-și mai dorește.

Cu Marte și Venus în Balanță:
CA SĂ PRIMEȘTI, NU MAI FORȚA LUCRURILE!
NU-ȚI MAI DORI!
NU TE MAI ÎNCRÂNCENA!

În plus, ca să ai ce-ți dorești, acceptă că poți trăi la fel de bine și fără ceea ce-ți dorești!

Epoca lui Marte în Balanță este EPOCA ARMONIEI, ECHILIBRULUI ȘI PARTENERIATELOR. Asta presupune ca fiecare să fie în primul rând în armonie și echilibru cu el însuși. Exteriorul reflectă vizibil și imediat cât de împăcați suntem cu propria persoană. Cel mai mult se împlinesc acum acțiunile pe care le facem CU ALȚII sau PENTRU ALȚII! Marte în Balanță dă sens cuvântului ÎMPREUNĂ și ne face atenți în special la nevoile partenerului, copilului, părintelui, colaboratorului, clientului, pacientului etc. Orice om din viața noastră ajunge acum în centrul atenției noastre. Nu înseamnă că renunțăm la noi și facem compromisuri! Contează perspectiva. Adevărul este că trăim o etapă de viață în care punem în practică dăruirea, altruismul, generozitatea, devotamentul. Atenția și energia le direcționăm spre cei din jur, iar dacă toți procedăm așa, fiecare va primi la schimb mai mult decât a dat. Ne încărcăm prin cât oferim și o facem cu tot sufletul. 

Până pe 9 decembrie 2017, Marte în Balanță ne susține să experimentăm iubirea în relații. Iar iubirea se măsoară în cât dăruim și ne dăruim, nu în cât primim. La final, rămâi cu ce ai dăruit. Înseamnă că ai fost privilegiat și ai avut de unde, prin urmare ai fost iubit de Dumnezeu prin resursele pe care ți le-a pus la dispoziție și ai doar motive să fii recunoscător.

Marte în Balanță pentru fiecare zodie:

Berbec: împăcare, liniștire a conflictelor, dreptate, relații favorabile cu justiția, armonie, succes în cuplu.

Taur: satisfacție profesională, împăcare cu colegii, mediu de lucru armonios, sănătate bună, tratamente favorabile.

Gemeni: iubire împărtășită, creativitate, împlinire afectivă, realizare prin copii, recunoaștere publică, vizibilitate.

Rac: realizări în familie, achiziție de proprietate, mutare fericită, sprijin de la părinți ori rude, schimbări în casă.

Leu: contracte favorabile, oameni care vin în ajutor, idei noi, inspirație, călătorii cu folos, achiziție de mijloace de comunicare ori transport, relații bune cu frații.

Fecioară: redresare financiară, investiții inspirate, siguranță materială, stabilizare a situației economice, definitivarea unor conflicte vechi.

Balanță: apreciere, voce ascultată, decizii ferme, acțiuni de sprijinire a altora, satisfacție prin întoarcerea în favoarea sa a unei situații pierdute, generozitate.

Scorpion: dreptate divină, acceptare a cursului evenimentelor, încheierea unei îndelungi așteptări, intuiție, ghidare, riscul de a deveni propriul dușman, autosabotare.

Săgetător: proiecte de viitor, planuri ce prind contur, capacitate de anticipare, poziție privilegiată în grup și echipă, popularitate, protecție de la oameni cu influență.

Capricorn: statut social, încheierea unei etape incerte, expunere publică, invidii, reglarea relațiilor cu autoritatea, șanse de promovare, culoar favorabil profesional.

Vărsător: atingerea unui ideal, contacte cu Biserica și cu Justiția, studii înalte, oportunități de exprimare, propuneri de colaborare la nivel înalt, străinătate.

Pești: recompense pentru muncă, investiții, afaceri, tranzacții de bani și bunuri, împrumuturi, instituții financiare, bunuri comune, avantaje prin partener sau asociat.

Sursa foto: http://foreverconscious.com/the-kiss-of-venus-and-mars-2015-a-transformative-cycle-for-love

Comentarii

 1. Buna seara. Ma.gandeam inainte sa citesc aceasta postare.... " de ce oare de cativa ani încoace( doar de câțiva ani imi aduc aminte) in septembrie-octombrie-noiembrie... iau niste hotărîri de schimbare de teritoriu, de mutare...din alta tara... acasa

  Am.plecat "afara" in octombrie.
  Incerc sa ma intorc acasa de 3 ani tot in perioada asta��
  Sunt LEU ...nu stiu daca.are vreo legatura..

  Seara buna��

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumim mult Valeriu.

  RăspundețiȘtergere
 3. Multumesc pentu tot.

  RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Păcatul care distruge viața în numele iubirii

Există oameni care pot face mai mult rău într-o relație decât egoiștii și narcisiștii? Sigur că da. Cei ce nu se gândesc deloc la ei și îi pun doar pe ceilalți pe primul loc, ajungând să trăiască viața oricui altcuiva, mai puțin pe a lor. Altruismul lor atinge deseori culmile sacrificiului și anunță doar prăbușirea de sine. Pentru că cel ce se dă renunțând la el practică autoflagelarea, negarea, anularea propriei personalități, renunțarea la propria putere personală. Iar aceste forțe puse în mișcare indică o lipsă a iubirii de sine ce conduce inevitabil la resentimente, regrete, frustrare, boală. Acestea sunt vibrațiile pe care ajung să le împrăștie în jurul lor ‘martirii’ ce-și fac un titlu de glorie din modul greșit în care înțeleg ei iubirea. Cum ar putea cineva care se îngroapă în el însuși să întindă mâna altora ce vor să se ridice?
Iubirea începe întotdeauna cu iubirea de sine, pe care majoritatea o condamnă, întrucât o confundă cu egoismul. Pentru egoist, lumea se învârte în jur…

9 semne că ești sau nu într-o relație karmică

Relațiile karmice aduc întotdeauna creștere prin suferință. Cei doi parteneri se întâlnesc pentru a arăta cu degetul unul către celălalt aspecte nerezolvate ale personalității sau pentru a testa limitele personale, inclusiv stima de sine. O relație karmică se materializează într-un moment de evoluție în care îți e imposibil să vezi singur la tine ceea ce te blochează. Atunci, atragi fie pe cineva care te oglindește, fie pe cineva care te provoacă să manifești, deci care scoate din tine, exact fricile tale cele mai adânci.
Cum identificăm o relație karmică și care sunt semnele unei relații care nu este karmică?
1. Relația karmică este bazată pe nevoi. Ai impresia că partenerul îți umple un gol. Într-o relație care nu este karmică, declarația de iubire sună așa: ‘Te iubesc tocmai pentru că nu am nevoie de tine!’.
2. Relația karmică apare într-un moment de suferință nevindecată sau într-un moment în care sufletul vrea să evadeze cu orice preț din realitate, să fugă din corpul său în corpul.…

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.
Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.
A vedea…