Horoscopul lunii APRILIE

Luna aceasta spune povestea “Capra cu trei iezi”.

Capra (luna aprilie), avea trei iezi (3 perioade), dintre care cei doi mari erau mai neascultatori si mai problematici. Primele doua etape ale lunii sunt mai provocatoare, iar a treia da semne de reechilibrare, mai ales ca coincide si cu Pastele.

Dupa ce lupul (testele si lectiile de viata) mananca iezii, la sfarsit capra organizeaza un praznic la care invinge fortele raului si readuce in viata ei randuiala de odinioara. Acesta este si efectul sfarsitului de luna: unul de armonizare a energiilor.

Mersul planetelor in aprilie 2014:

Soarele: pana pe 20, dimineata, in Berbec, apoi in Taur
Pe 15 aprilie martie - Luna Plina in Balanta, cu eclipsa totala, pe 30 martie – Luna Noua in Taur
Mercur:  in Pesti pana pe 7, in Berbec intre 7 si 23, apoi in Taur
Venus: in Varsator  intre 1 si 5, din 6 aprilie in Pesti

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii februarie: Marte in Balanta, Jupiter in Rac, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Balanta.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

Luna aprilie, cu Soarele in zodia ta pana pe 20, te tine in priza, iar voltajul e mai mare decat pot sa duca circuitele tale. In primele 10 zile, risti sa-i scurtcircuitezi pe ceilalti, sa pui presiune pe ei. Nimeni nu poate tine pasul cu tine, esti de neoprit. Vrei totul repede, acum, rabdarea fiind din nou testul vietii tale. Ia lucrurile mai usor, nu le zori, nu te da peste cap; e suficient sa arunci bomba, dar sa fii constient ca explozia va fi intarziata. Ai treaba sa-i motivezi pe ceilalti, sa-i impingi de la spate, de aceea si atragi acum oameni cu care sa te lupti, sa te iei la tranta, de care sa tragi. Ai tot felul de dorinte si de pretentii, dar si de asteptari de la ceilalti. Intelege ca oamenii nu sunt pregatiti s afaca schimbari in ritmul tau! Saptamana 10-17 te pune in fata unor decizii bruste, radicale, care pot sa-ti dea universul peste cap. Partenerul, familia, colegii de munca sunt luati pe sus de ideile tale fulgeratoare, care vin a o lovitura de barda. Nu te arunca cu capul inainte! Eclipsa de Luna din data de 15 scoate la suprafata adevaruri ingropate in relatia cu partenerul, iti arata o alta fata a sa sau o alta fata a ta in relatia cu el. Intre 18 si 25, e nevoie sa iesi din rutina in care te-ai instalat, sa schimbi ceva in modul de a face lucrurile. E timpul sa incerci lucruri noi, sa petreci sarbatorile de Paste in alte locuri decat in alti ani.  De asemenea, ai putea remarca faptul ca trecutul nu se poate repeta, oricat ai incerca tu sa reeditezi anumite experiente. E o pista moarta sa incerci sa te intorci pe urme vechi. Ce a fost, a fost si nu se mai intoarce, acum priveste inainte! Inccepand cu data de 25, se relaxeaza atmosfera astrala, la fel si tu. Te concentrezi pe bani, pe investitii, pe achizitii. Viata ta materiala si financiara capata consistenta si orizont.

Taur

Pana pe 20 aprilie, cat Soarele sra in Berbec, tu cam esti tras la raspundere. Se evalueaza acum modul in care ti-ai folosit sau ti-ai irosit resursele, talentele, calitatile. In functie de managementul propriei persoane esti rasplatit ori sanctionat. In cazul ideal, ai parte de revelatii, de intuitii, de mesaje care-ti vin prin vis, de comunicari cu ghidul tau de lumina sau cu ingerii. De asemenea, Dumnezeu parca iti aduce in cale rezolvari miraculoase la probleme ce pareau imposibile. Unitatea de masura pentru tine este iertarea. Daca ai oameni pe care dai vina, pe care nu poti sa-i ierti, cu care ai ceva de impartit, atunci e timpul sa te reglezi cu ei. Daca nu reussti sa dai afara in tine resentimente, remuscari si frustrari, poate fi o perioada in care ti se adeveresc cele mai mari frici. Din subconstient rasar acum probleme vechi, nerezolvate, tipare care se repeta in viata ta. Atragi in viata ta exact acele situatii pe care le-ai mai rait si pe care nu ti-ai fi dorit vreodata sa lemai experimentezi. Daca se reediteaza, inseamna canu te-ai impacat nici cu ele, nici cu tine. Te intalnesti cu acea parte din tine pe care n-ai acceptat-o si pe care ai incercat sa o dai uitarii. In zadar, pentru ca trecutul te ajunge din urma. Esentiala este iertarea de sine, vindecarea de tot ceea ce e face pe tine sa te simti vinovat, plin de ranchiuna sau frica. La jumatatea lunii, eclipsa poate scoate din tine reactii necontrolate in mediul profesional. Poti izbucni din nimic, dar de fapt dau pe dinafara vorbe nerostite la vremea lor. Iti deschizi chakra gatului si uiti de reprimare, dar atentie la modul in care pui problema! Din 20 incolo, Soarele rasare in zodia ta si te binedispune. Ai mai multa vitalitate si vrei sa faci schimbari ce tin de imagine. Arati si te simti diferit in pielea ta. Esti pus pe studii, pe calatorii, comunici mai usor si gasesti un numitor comun cu ceilalti. Finalul de luna se anunta destul de armonios si implinit, esti omul potrivit la locul potrivit. Aduci liniste, calmezi spiritele, impaci oamenii pe oriunde treci, asta si pentru ca tu esti din ce in ce mai echilibrat si mai centrat pe tine.

Gemeni

Tu esti in elementul tau luna aceasta, faci ceea ce te pricepi de minune sa faci: ii bulversezi pe ceilalti, ii lasi cu gura cascata, le ridici mingea la fileu. In primele 10 zile ale lunii te trezesti in tot felul de anturaje, participi la evenimente, la reuniuni de grup. Ii cam pui pe toti in fata faptului implinit, intai faci si abia apoi da de veste, individualismul te ia taras, nu ai timp sa te consulti, asa ca intai actionezi si pe urma informezi pe toata lumea. Viitorul tau se inalta dintr-o data catre noi orizonturi, care care parca si tie iti este teama sa indrepti privirea. Lucrurile se intampla in viata ta intr-un ritm ametitor, care-ti taie pana si tie picioarele. Viteza nu poate fi oprita, asa ca ceilalti se uita la tine ca din gara: tu esti in alt tren al vietii care se pune in miscare pe sine, ei sunt pe peron si iti fac cu mana. Una peste alta, ti se intampla lucruri neintamplate, viata ta o apuca intr-o directie ireversibila, asa ca tine-te bine si pune-ti centura de siguranta! Saptamana 10-17 vine cu foarte mule discutii, explicatii de dat, cu nevoia de a-i convinge pe altii de niste decizii fulgeratoare care te trag inainte. E foarte bine ca ti se cer detalii, pentru ca in felul acesta te opresti si tu din drum si iti pui gandurile in ordine. Explicandu-le altora noua oranduire a vietii tale, te opresti, respiri si te convingi singur ca esti pe drumul cel bun. Eclipsa de Luna din 15 aprilie aduce un apogeu al vietii afective. Totul se invarte in jurul iubirii si al copiilor. Esti in centrul atentiei, reflectoarele sunt pe tine, iar tu esti in situatia de a-i invata pe altii ce inseamna curajul asumarii unor decizii controversate, motivate insa de iubirea neconditionata. Circumstantele parca stau impotriva a ceea ce traiesti, dar reusesti in sfarsit sa-ti reduci mintea la tacere, sa cobori in inima si sa alegi cu sufletul, nu cu capul!  E o sansa cu care nu te intalnesti de prea multe ori in viata, asa ca nu ezita sa te arunci cu inima inainte! Saptamana 18-25 pune problema administrarii resurselor. Revii cu picioarele pepamant, iti faci prioritati ce tin de viata reala, de traiul zilnic, de conditiile materiale. Din data de 25, devii stapan pe situatie, lucrurile se calmeaza de la sine, dupa furtuna vine linistea. Dintr-o data, s-ar putea sa ai sentimentul ca toti sunt fascinati de tine si conspira sa te sprijine.

Rac

Inceputul de luna, cam pana pe 10, te solicita destul de mult pe linie sociala si profesionala. Cad acum pe capul tau responsabilitati care nu-ti apartin, dar pe care esti nevoit sa ti le asumi. De aici o serie de nemultumiri, de frustrari, dar nu prea ai cu cine sa te certi, cel mult cu tine. Ai de dus sarcini care nu-ti plac neaparat, iar daca teplangi ca nu sunt si altii care se implica sau ca altii profita, iar tu tragi la caruta, atunci ajungi sa te victimizezi si sa-ti faci rau singur. Asuma-ti orice indatorire care este redirectionata spre tine, priveste-o ca pe o misiune pe care ti-o da Dumnezeu de indeplinit si fii convins ca, la un timp dupa incheierea acestei etape, or sa se reverse asupra ta beneficii nesperate. Saptamana 10-17 aprilie te predispune la gafe decomunicare, asa ca ai grija ce scoti pe gura. Asigura-te ca ceilalti percep corect mesajele, pentru ca risti sa devii o sursa de dezinformare. Incearca sa dai cat mai putin din casa si sa te interesezi mai deloc de viata altora, pentru ca altfel o sa intri in acel cerc vicios in care cineva striga ca a auzit ca cineva a zis ca tu ai zis cine stie ce. Nu te amesteca unde nu-ti fierbe oala, nu da curs barfelor si abtine-te de la a da sfaturi care nu ti se cer. Relatia cu superiorii sau cu autoritatile poate fi periclitata si s-ar putea sa fii hemat sa dai explicatii, sa fii scos la raport, sa fii mustrat in fata clasei. Nu uita ca tacerea e de aur si ca gura dulce mult aduce. Daca te abtii sa dai replicile tale taioase, atunci o sa punctezi bile albe. Inveti sa asculti, asa fa-te ca nici nu auzi sau ca toate-ti trec pe langa ureche. Eclipsa de Luna din data de15 adue la suprafata dorinte neimplinite ce tin de viata de familie. Ti se spulbera niste iluzii legate de confortul si siguranta personala, te trezesti la realitate, faci diferenta intre ceea ce se poate cu adevarat in privinta vietii de familie si caii verzi de pe pereti. Iti clarifici ce inseamna pentru tine familie, cuib, sentimente de apartenenta. Acepti sa nu te mai minti si te trezesti la realitate. Perioada 18-25 aprilie te pune in situatia dea accepta conditiile altora. Ceea ce vrei nu este neaparat bine pentru tine, asa ca directiape care ti-o dau ceilalti nu este neaparat incorecta. Lucrurile nu ies asa cum credeai tu, iar daca te incapatanezi,o sa vezi pe urma ca n-ai avut dreptate. Fii flexibil si negociaza orice, fara sa te pui de-a curmezisul! Ultimele 5 zile ale lunii vin ca o izbavire, intrucat ai parte de sustinere din partea prietenilor, dar si a unor persoane sus-puse care iti sar in ajutor. Invata sa ceri sprjin cand ai nevoie, iar Unversul iti va trimite exact acei oameni care sa te puna pe drumul tau.

Leu

Esti una dintre zodiile-spectator luna aceasta, nu in sensul ca tie nu ti se intampla evenimente notabile si stai doar pe bara. Dar faci parte din acea categorie de oameni care se detaseaza foarte usor de tot ce se intampla si care vad lucrurile din afara, asa ca esti un bun etalon pentru toti cei din jurul tau. In primele 10 zile ale lunii, lucrezi foarte mult la convingerile si idealurile pe care le ai, intrucat nimic nu prea mai ramane in picioare. Daca iti imaginai ca in viata ta si in a celor apropiati lucrurile vor sta ca la carte si vor avea un parcurs considerat normal de catre societate, atunci o sa te dai cu capul si o sa vezi ca te-ai inselat amarnic. Esti pus in situatii pe care nu ti le-ai fi dorit si pe care le-ai judecat la altii. Cu cat ai fi jurat ca tie nu ti se intampla una ca asta, cu atat mai mult o sa fii lovit. Fii deschis, deci, la tot ce vine acum spre tine, intrucat nimic nu pare sa corespunda tiparului. Fii stapan pe tine, ca sa nu te ia palpitatiile! Asteapta-te la critici si judecati din exterior, dar nu uita ca nu traiesti cu oamenii in casa, ci cu tine insuti si cu propriile alegeri! Saptamana 10-17 aprilie s-ar putea sa-ti suceasca mintile. Incepi sa vezi diferit lucruri pe care nu le concepeai decat intr-un anume fel. Se produc in tine schimbari drastice de mentalitate, traiesti cu impresia ca experientele de viata iti spala creierul de nici nu te mai recunosti in propria minte. Intre 18 si 25 aprilie esti pus in situatia de a accepta ca lucrurile nu pot sta altfel. Esti in imposibilitatea de a pune vreo conditie, tot cevine spretine ai impresia ca este o lovitura de soarta sau o mana a Destinului. Te convingi ca asa trebuie sa fi si ca asa a dat Dumnezeu. Daca te lasi purtat de val, o sa intelegi rostul in timp si sa o intelegi ca totul e spre binele tuturor. Finalul de luna este armonios, cu sanse de crestere in imagine. Ai putea fi promovat sau, pur si simplu, te ridici in ochii celorlalti. Atragi uso r privirile, esti invidiat, ceilalti si-ar dori sa fie si ei in locul tau. Pregateste-te sa se vorbeasca despre tine si sa fii luat drept exemplu. In propozitia “Ia uite ce a reusit cutare!”, tu esti “cutare”.

Fecioara

Esti una dintre zodiile care trec mai usor peste aceasta luna plina de incarcatura emotionala si psihica. Spre tine vin la fel de multe provocari, dar tu ai taria de a lua totul asa cum vine, fara sa exagerezi importanta unor evenimente din care altii fac un capat de tara. In primele zece zile de aprilie ai de rezolvat hestiuni cetin de banii si bunurile detinute in comun cu altcineva. Ai de descurcat acte, hartii, documente si e posibil sa ai nevoie de asistenta juridica si financiara. Mai mult, vin la tine oameni care-ti cer diverse servicii, care te solicita, care te stimuleaza sa dai tot ce ai mai bun din tine. Iti pui in miscare reteaua de prieteni, cunostinte si pile, pentru a descurca ite incurcate de tine sau de altii. Se clarifica foarte multe lucruri amestecate, stii ce e al tau si ce nu-ti mai apartine. Intre 10 si 17 te poate bate gandul unor credite sau imprumuturi. Ideea nu este tocmai vesela si de bun augur, intrucat te indatorezi cam tare. Orice suma de bani pe care o dai acum cu imprumut risca sa se intoarca inapoi foarte greu sau chiar deloc. Nu ajuta pe cineva care nu-ti cere sprijinul si in niciun caz nu te imprumuta pentru altul, intrucat s-ar putea ca tot tu sa tragi ponoasele. Nu e prudent acum sa-ti pui capul garantie pentru nimeni! Eclipsa de Luna de la jumatatea lui aprilie s-ar putea sa aduca niste conflicte legate de bani, nemultumiri ce tin de cat castigi . Este contraindicata orice invstitie majora prin care se vehiculeaza o suma de bani cu mai multe cifre! Risti sa sari in gol, sa arunci banii pe fereastra, sa dai mai mult decat face! Intre 18 si 25 esti extrem de solicitat atat profesional, cat si social. S-ar putea sa ai impresia ca trag toti de tine, ca toata lumeaare o treaba cu tine tomai in preajma Pastelui sau ca toti iti doresc compania. Nu incerca sa te izolezi, sa fugi, sa te retragi! Nici nu stii pecine poti intalni in anturajele sau calatoriile care ti se propun. Da curs invitatiilor si ai incredere ca merita efortul sa-ti investesti timpul in munca, socializare, excursii, iesiri, galagie. Sfarsitul de luna iti readuce speranta rezolvarii unor aspecte pe care nu le mai credeai posibile. Apare in ultimul moment o scanteie care iti readuce pe buze pofta de viata. Universul iti trimite un semn ca cea mai mare dorinta a ta este valabila si ca da, se poate!

Balanta

Tu esti de departe zodia cea mai impulsonata din astral luna aceasta sa ca asteapta-te sa faci acele schimbari pe care nu le credeai posibile sau pe care le-ai amanat la nesfarsit. Este o luna in care consemnezi deznodamantul unor actiuni, nu este deci o luna de noi inceputuri, ci de finalizari, de clarificari, de incheieri. In primele zece zile, atentia ta este concentrata pe viata de cuplu, pe relatia cu partenerul sau cu asociatii si colaboratorii. Tu esti cel care ii ajuta pe altii sa se puna pe picioare, esti punctul de sprijin al celuilalt, toata lumea pare ca se bazeaza acum pe tine. Ai certitudini legate de viata in doi, stii ce are de facut fiecare, poti prevedea evolutia lucrurilor in timp, iti asumi responsabilitati, te inhami la proiecte comune. Simti ca ai cu cine porni la drum, dar ca trebuie sa faci niste eforturi si sa renunti la anumite prioritati pe care le aveai singur. Iti muti centrul de interes: nu mai conteaza ce e important pentru tine, conteaza ce e important pentru amandoi, adica pentru tine si pentru orice om cu care esti implicat intr-un parteneriat. Saptamana 10-17 vine cu argumente si presiune din partea celorlalti, are te pun in situatii pe care nu le poti controla. Tot ce poti sa faci este sa te adaptezi din mers, sa asimilezi deciziile celuilalt, pe care nu prea le poti ajusta. Starea de conflict, cearta, scandal nu este de folos nimanui, asa ca e nevoie mai mult ca oricand de atitudinea ta impaciuitoare. Esti pionul de echilibru oriunde te-ai afla, asa ca priveste ambele fete ale fiecarei situatii si ramai detasat! Intre 18 si 25 se vorbeste intens de tine, starnesti invidii, vrei-nu vrei atragi atentia asupra ta. Esti in situatia de a-ti incalca anumite principii, peste care altadata nu ai fi trecut nici cu tancul. De data asta, nu ai incotro si nu-ti mai pasa de ce crede lumea. Faci un salt urias dinspre asteptarile celorlalti spre binele tau. Ii sustii neonditionat pe cei dragi, ba chiar ii aperi de altii, devii suporterul si avocatul celor pe care-i iubesti. Traiesti situatii controversate, care scot insa tot ce e mai bun din tine; sunt puse in valoare abilitatile diplomatice, talentul de a intoarce lucrurile in favoarea ta, istetimea de a-i ajuta pe altii sa vada partea frumoasa a lucrurilor. Sfarsitul de aprilie este plin de recompense, daruri si bonusuri. Te bucuri de recunostinta celor pe care i-ai sprijinit. Primesti foarte multa afectiune, atentie, dar si beneficii materiale ce ti se intorc pe alte cai decat cele pe care le asteptai. Esti rastafat de viata pentru tot ce faci in numele altora.

Scorpion

Tie ti se modifica luna aceasta stilul de viata cu totul, esti scos de pe linia pe care te aflai. Transformarile vizeaza programul zilnic, traseul pe care mergeai, destinatiile spre care te indreptai. In primele zece zile totul pare ca se da peste cap, nimic nu mai e la locul lui. Simti nevoia sa faci schimbari in alimentatie, esti vedeta cantecului “Cucule, pasare sura”: nici ti-e foame, nici ti-e sete, ci ti-e dor de codrul verde, numai a nici tu nu stii pe unde e acest codru verde. Un sentiment de dezradacinare poate pune stapanire pe tine, simti ca esti intr-o etapa de tranzitie, nici cal, nici magar, nici catar. Daca pana acum ti-a placut friptura, te saturi si de ea, asa ca ai manca si o ciorba. Daca ai fost vegetarian, te apuca dorul de carne la gratar. Esti pofticios si imprevizibil, asa ca asteapta-te la tot felul de reactii si stari nedefinite. Anumite reorientari poti sa le faci la recomandarea medicului, terapeutului sau consilierului tau, asa ca ai putea fi fortat sa faci mai mult sport sau sa adopti un regim din pricina unor atentionari medicale. Saptamana 10-17 aprilie iti aduce foartemulte discutii pe linie profesionala, o comunicare intensa cu colegii, la pachet cu o stare de iritatie si de nemultumire. Parca toata lumea seplange in jur si are reclamatii, asa ca ramai drept si nu te lasa coplesit de problemele celorlalti! Nu lua asupra ta griji e nu-ti apartin. Nu face greseala de a-ti ceda energia catre altii care vor doar atentie. Altfel, te trezesti ca nu ai timp de ale tale din cauza altora. Impune limite, fii ferm si nu te lasa usor impresionat! Ecipsa de la jumatatea lunii te face sa te scufunzi in tine, sa te interiorizezi, sa inghiti in viata ta ceva ce nu-ti pica tocmai bine, dar care nu poate sa fie altfel decat este. Intre 18 si 25 ti se spulbera niste iluzii de care ai tras cu dintii. Pastele iti aduce o purificare a unor sperante care nu-si mai au rostul. Inca mai trageai nadejde ca anumite evenimente sa decurga asa cum voiai tu. Te convingi ca nu aveai dreptate in multe privinte si ca nu ai ce face decat sa accepti lucrurile asa cum sunt. Uneori, nu e sa fie! Alteori, asa e sa fie! O sa ai ocazia sa te abandonezi in bratele vointei divine si o saai puterea sa rostesti “Doamne, cum vrei Tu!”. Sfarsitul de luna aduce liniste in relatia de cuplu si armonie in oricetip de parteneriat in are te afli. Pici pe aceeasi lungime de unda cu ceilalti, dispare lupta, se duce incrancenarea, se sterge indarjirea. Cazi la pace cu cineva cu care aveai ceva de impartit, preferi armonia in locul conflictului.

Sagetator

Esti printre cei scutiti de astre de la palpitatii luna aceasta, in sensul ca primesti mai usor ce vine spre tine, te adaptezi si nu pui la suflet lucruri care pe altii ii coplesesc. Responsabilitatile cele mai mari te apasa in primele zece zile, cand nici macar nu se poate spune ca ai vreo problema serioasa. Singura problema este ca iei pe umerii tai problemele celor dragi. Nu face pe salvatorul, nu interveni in deciziile lor, pentru ca daca iese prost, tu o sa fii de vina! Nu da ajutor sau sfat decat daca ti se cere! E cazul sa-ti manifesti iubirea sustinandu-i pe ceilalti in alegerile lor, fiind alaturi de ei, nicidecum facand lucruri in locul lor. E o perioada in care simti ca mai mult dai decat primesti, de aceea nu te strofoca prea tare sa bati la usile unor suflete care nu vor sa se deschida! Ai rabdare ca ceilalti sa vina ei spretine, nu te duce tu cu forta peste ei, altfel se vor simti agresati si vor ridica un zid intre tine si ei! Saptamana 10-17 aprilie vine cu idei traznite pe care incerci sa le impui altora. Inca o data, nu te grabi sa bagi altora pegat parerile tale, lasa-l pe fiecare sa se convinga singur, chiar daca in timp se dovedeste ca ai avut dreptate. Da spatiu celor dragi, nu-i sufoca, nu-i impiedica sa se dea singuri cu capul si sa-si traiasca lectiile. Eclipsa de Luna din data de 15 te pune pe jar, intrucat iti da peste cap niste planuri. S-ar putea sa fii pus in situatia de a redirectiona niste bani sau de a realoca o parte din timpul tau catre alt proiect. Un eveniment de viitor se proiecteaza acum pe firmament si iti reeaza o stare de alerta. Nu te agita, mai ales daca nu ti se cere implicarea! Tu inveti acum sa lasi lucrurile sa curga, deci accepta ca toate se intampla la timpul lor si ca Dumnezeu are grija sa iasa bine. Intre 18 si 25 se pune problema sa pui niste bani deoaprte, sa achiti niste datorii sau sa te imprumuti de bani Cert este ca apelezi la resursele altora, te indatorezi sau ceri servicii pe care le vei rasplati ulterior. Daca ceri ajutor, nu te ingrijora ca va trebui sa returnezi mai tarziu favorul, bucura-te ca ai de la cine sa-l primesti! Ultimele cinci zile din aprilie vin pe un fond de echilibru interior ce se reflecta in relatii. Starea de armonie se reinstaleaza in viata ta, beneficiezi de sprijin neconditionat din partea partenerului sau colaboratorilor tai, eventual ai sansa de a intalni pe cineva care-ti poate schimba viata. Te asezi pe raport de egalitate si castig reciproc cu cineva cu care te-ai ciocnit in trecut.

Capricorn

Soarele in Berbec pune paie pe foc in familie in primele zece zile de aprilie. Sunt de asteptat discutii acasa pe marginea unor decizii ce se amana, se suspenda sau chiar se anuleaza. Exista o forma de presiune care se pune pe tine in sensul asumarii unor responsabilitati. In plus, parintii sau rudele mai in varsta vin si ei peste tine cu solicitari de sprijin. Simti ca esti tras in toate directiile, iar chestiunile nerezolvate din trecut iti bareaza calea spre viitor. Se pare ca, pentru a merge inainte, e nevoie sa repari niste compromisuri pe care le-ai facut sau sa renunti la orgolii. Ai tendinta de a intretine starea de conflict, ceea ce nu face decat sa te epuizeze, fara sa-ti aduca nimic bun. Intre 10 si 17 aprilie ai parte de negocieri, de discutii, de schimburi de replici. De asemenea, se impune sa inchei socoteli vechi, sa aduci argumente, sa-ti sustii punctul de vedere, sa fiii flexibil si receptiv la dorintele celor dragi. Intretinerea unei stari de conflict domestic este o capcana in care ar fi bine sa nu te afunzi. Se poate pune, de asemenea, problema descurcarii unor acte ce tin de proprietate, de o casa ori de un teren. Poi ajunge la un consens in ceea ce priveste o vanzare, o inchiriere sau orice fel de acord legat de bunuri detinute in comun. Eclipa din data de 15 te aduce in centrul atentiei, oamenii vorbesc despre tine si despre deciziile tale. Poti sa-ti dai seama ce vrei de la viata ta, care-ti sunt prioritatile, incotro s-o apuci. Ai putea sa-ti asumi un nou rol social, eventual o schimbare de directie profesionala, si sa faci primii pasi pe noul drum. Saptamana 18-25 te face sa privesti in afara relatiei in care esti si in afara parteneriatelor pe care le ai. Iti atrag atentia oameni noi, care iti scot la lumina alte fete ale personalitatii tale. Atata timp cat dorintele clare sunt bine definite, obtii de la ceilalti ceea ce vrei. Nu uita sa ceri si sa fii foarte direct, fara a lasa loc de interpretari! Lasa garda jos si preia initiativa! Sfarsitul de luna te gaseste indragostit, fie de cineva, fie de viata in general, fie de tine insuti. Ai mai multe motive de bucurie care-ti vin fie din intalnirea sau regasirea iubirii, fie de la copii, fie dintr-un hobby sau un eveniment care te pune pe scena.

Varsator

Primele zece zile de aprilie te pun pe drumuri. Iti gasesti cu greu locul, ai calatorii de facut, esti cu picioarele in doua luntre. Parca totul se joaca la dublu acum, ai de ales intre doua destinatii, intre doua obiective, intre doua trasee. Iti este aproapeimposibil sa iei o decizie ferma, asa ca fii prudent, rezervat si nu te avanta sa dai verdicte hotaratoare! Distanta de casa iti prieste, chiar ai nevoie sa te sustragi din mijlocul evenimentelor care iti ingusteaza perspectiva. Ai nevoie sate a ta distantezi, deci sa devii obiectiv, ca sa poti lua decizii ferme la rece. Deocamdata mintea ta este in fierbere continua si nu te lasa sa alegi. Dualitatea este stare ata de spirit, asa ca nu fii surprins daca te simti uneori doi intr-unul singur! Vorbeste cu fiecare in parte si nu te condamna, ia-ti ragazul de a-l imbratisa pe cel cu care esti cel mai compatibil. Saptamana 10-17 aprilie te pune in situatia de a da niste explicatii, de a te justifica, de a pune piciorul in prag. Faci alegeri, mai degraba lapresiuni externe decat prin prisma unor convingeri exterioare. De aceea, atitudinea cea mai inteleapta paara fi aceea de a lasa apele sa se aleaga singure. In loc sa te framanti, o solutie ar fi sa astepti derularea evenimentelor si sa iei de bun c evine spre tine. Lasa alegerile sa vina singure spre tine, fara ca tu sa fortezi lucrurile! Se mai poate pune acum problema unor reparatii la mjloacele de transport sau de comunicare, daca nu chiar a achizitiei unui aparat sau vehicul. Poti purta negocieri pe marginea unui act, document sau contract, care prinde o forma finala. Eclipsa de Luna din data de 15 te convinge ca lucrurile in viata ta nu ies neaparat cum ai vrea tu, ci cum le asaza Dumnezeu. Deci, primeste ce vine spre tine! Iar de venit, s-ar putea sa vina inclusiv niste propuneri de la distanta, in scopuri turistice sau profesionale. De asemenea, apare perspectiva unui vis pe care-l aveai de mult si pe care-l vezi acum tot mai aproape de materializare. Intre 18 si 15 aprilie e important sa-ti supraveghezi stilul de viata, pentru ca excesele de orice fel te pot rapune. Lipsa de somn sau alimentatia necorespunzatoare te pot extenua chiar de Paste. Incearca sa te suprasoliciti cat mai putin! Sfarsitul de aprilie te gaseste intr-un cadru domestic, inonjurat de oameni dragi, in mijlocul unei stari de armonie cu care nu prea ai fost rasfatat in ultima vreme. Descoperi gustul sentimentului de apartenenta, iti dai seama clar unde iti este locul, unde iti prieste cel mai bine sa-ti infigi radacinile si langa ce oameni te regasesti. Redescoperi implinirea de a te simti acasa si de a fi ocrotit sub cupola familiei.

Pesti


Banii te framanta luna aceasta, dar mai cu seama in primele zece zile. Situatiile in care esti pus pot fi dinttre cele mai contradictorii, singura certitudine este ca nu prea le poti avea pe toate. Daca ai bani, nu ai timp sa te buuri de ei, daca vine de lucru suplimentar te privezi de alte activitati, daca ai timp lliber, atunci nu ai bani. In acest context, e necesar a-ti asumi alegerea pe care o faci in ceea ce priveste parcursul tau profesional: ori munca pana la sufocare, ori relaxare fara bani. Contextul astarl cere totul de la tine si, oricat ai incerca sa te sustragi, esti solicitat, pus la treaba, numit sa dezlegi probleme spinoase, angajat sa-ti faci datoria. Mentiunea este ca tu esti singurul care nu poate sa profite de pe urma propriilor roade. Recolta este culeasa de altii, in numele carroa trudesti. “C-asa e-n tenis!”, vorba lui Toma Caragiu intr-o sceneta celebra. Tu esti deocamdata in pozitia de a darui, de a scoate tot ce e mai bun, asa ca bucura-te de provocarile ce vin spre tine. Talentele tale sunt rasplatite financiar, dar iti aduc reputatie, reunoastere, o promovare viitoare. Intre 10 si 17 aprilie incearca sa fii flexibil in gandire. Iti vine sa te inacapatanezi, sa-i obligi pe altii sa faca dupa cum rezi tu ca e mai bine, vrei sa arati ca ai dreptate. Risti sa te iei la cearta, sa fii respins, sa-ti pierzi credibilitatea. Lasa-l pe fiecare sa-si ia propriile decizii si sa se dea cu capul pentru ca altfel, daca bagi cuiva pe gat solutiile tale, in cele din urma o sa fii vinovat de modul in care ies lucrurile. Convingerile te trag foarte tare in jos, asa ca renunta la a-i judeca pe altii si la avea pretentia ca cineva sa invete din greselile tale. Da-le celor dragi dreptul sa greseasca fara sa-i judeci sau sa-i tratezi cu orgoliul din replica “Vezi? Daca ma ascultai pe mine…”. Ce e bine pentru tine s-ar putea sa nu fie si pentru altul. Eclipsa de Luna din data de 15 te ajuta sa accesezi niste rezerve la care nici nu mai sperai. Se gaseste cineva sa-ti ofere banii de care aveai nevoie, sprijinul pe care-l cautai, recomandarea pe care o asteptai. Te bucuri de beneficii nesperate sub forma de daruri sau gratie divina. Cu siguranta ai motive sa fii recunoscator. Saptamana 18-15 aprilie te solicita foarte mult afectiv. Ii sustii pe cei dragi in demersurile lor, esti alaturi de partener si de copii. De asemenea, s-ar putea sa fii implicat intr-un proiect stresant care te scoate in fata ca vorbitor sau actor principal. Te cam lupti cu delasarea si comoditatea, dar mobilizeaza-te, nu da cu piciorul unei sanse de a-ti arata iubirea sau de a te afirma! Sfarsitul de luna poate veni cu propuneri de calatorie, cu invitatii sau cu perspectiva semnarii unui contract avantajos. E o perioada buna de renegociat in avantajul tau orice intelegere cu prestatorii de servicii. Comunici eficient si poti atinge punctele sensibile ale interlocutorului, astfel incat sa rezolvi dintr-un foc situatii pe care te-ai straduit mult timp sa le indrepti. Ai toate vorbele si argumentele la tine, asa ca foloseste-le!


Un comentariu:

  1. Dom' ne, nu stiu de unde le scoateti, cum le calculati, cum le aflati, dar le ziceti la fix.. tot ce- ati spus, asa s- a intamplat.. Felicitari! " pacat ca nu postati mai des , pt ca este minunat tot ce faceti! Paste cu bine!

    RăspundețiȘtergere

Curs de radiestezie, partea 1. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, online

Scopul acestei formări este familiarizarea cu măsurătorile radiestezice. Nu se pune problema de inițieri și grade, ci doar de un cadru gener...