Ce împrumută fiecare zodie de la vecini?

Proximitatea este contagioasă și nici zodiile nu scapă de ea. În baza relațiilor de bună vecinătate, nativii fiecărui semn împrumută caracteristici, și bune și rele, de la cei de lângă. Nu de puține ori dăm greș cu o zodie atunci când intuim cam în ce tipologie s-ar încadra cineva. Persoana ia de la semnul de dinainte și de la cel de după trăsături de personalitate și comportament, chiar dacă nu există alte planete în harta natală în zodiile respective. Spune-mi cu cine te însoțești chiar și prin zodiac, ca să-ți spun cine ești. Anturajul, bată-l vina! 


Berbec

Doamne, cum le mai place Berbecilor să se plângă și să spună că n-au ce să facă, intrând în situații complicate din care nici nu vor să mai iasă! Probabil Berbecii întrec și zodiile de apă în lamentare. Doamne, cât au ei de dus în spate și ce le mai place să se plângă! Cum ies Berbecii din luptele care îi consumă? Ca niște pompieri piromani: încearcă să stingă focul turnând gaz. Se poartă ca niște Pești veritabili ce se scufundă în dramă și victimizare. Cât despre căpoșenia Berbecului, care nu se lasă și nu renunță, se simte ecoul vecinului Taur, pe care nu-l întrece nimeni la acest capitol. Stau bine însă Berbecii la credință și la deschiderea față de lumea nevăzută de la Peștii care le suflă în ceafă. Simțul artistic și pragmatismul par a fi de la celălalt vecin de peste gard, Taurul. Cine a zis că Berbecul e semn cardinal și că începe fără să termine lucrurile? A învățat destul de la Taur: te mai ia, te mai lasă... până iese tot ca el.

Taur

Așa le place Taurilor să se întindă la vorbă și mai ales să se audă, încât ai zice că sunt Gemeni, nu alta. Să nu mai vorbim că nu se lasă până nu-ți bagă cu forța în cap ideea lor. Bine, nu prea reușesc, dar asta nu înseamnă că nu încearcă. Tot cu vecinii Gemeni seamănă și la socializare, fiind experți în a-și face relații și cunoștințe. De la ceilalți vecini, de dinainte, Berbecii, Taurii parcă iau nevoia de a se lovi cu capul înainte de a pricepe. Fiind tot specie cornută, nici Taurul nu este scutit de o agresivitate care știm că degenerează în furie. Cât despre o mare calitate oglindită de la Berbeci, Taurii nu prea suportă să fie contraziși și nici conduși. Cum să mergi în turmă și să-i urmezi pe alții? Îți faci propria turmă și te urmează ei pe tine. Doar ești Taur, nu Bou!

Gemeni

Au Gemenii o perseverență și o forță de a muta munții din loc care îi face invidioși chiar și pe vecinii Tauri. Tot de la ei, Gemenii iau capacitatea de a se orienta pe rezultate concrete. Aparent aerieni, Gemenii știu întotdeauna unde vor să ajungă și ce le iese din fiecare acțiune. Spre deosebire de Tauri, Gemenii reușesc să creeze iluzia că sunt ușor de manevrat, iar când nimeni nu-i mai ia în serios au obținut ce au vrut ei din capul locului. De la zodia de după, Racul, Gemenii iau o atitudine familistă greu de explicat altfel. Gemenii adoră să dea lecții, așa că le explică ei chiar și Racilor cum se face o casă și cum se cresc copiii, concentrându-se pe educația lor, de la care nu fac niciodată rabat. Gemenii par mămicile și tăticii tuturor, cu gura mare și cu sufletul încă și mai mare, cu ușa larg deschisă, pe care uită să o închidă celor ce vin să ia fără să prea dea la schimb, lăsând să intre cine nu trebuie și nelăsând să iasă cine trebuie.

Rac

Se iau Racii cu vorba și nu mai termină, mai ceva ca vecinii lor Gemeni. Problema este că de cele mai multe ori teoretizează, emit ipoteze și devin filosofi de serviciu. Probabil de la atâtea gânduri luate de pe la Gemeni ajung Racii să-și trăiască nu viața, ci scenariile despre propria viață. Dacă tot le place să se plângă, iată, pentru asta Racii pot da vina pe capra vecinului. Tot de la Gemeni primesc însă Racii simțul comercial și orientarea pe schimburi corecte. Racul nu uită niciodată ce i-ai dat, ce nu i-ai dat și nici ce ți-a dat el ție. Nu neapărat să fie echitabil, cât să se asigure că nu iese el vreodată în pagubă cu tine. Să nu mai vorbim că, dacă e nemulțumit, Racul rage cu gură de Leu, vecinul zodiacal din dreapta. Crize, isterii, jocuri de rol, ce mai, viața ca teatru la Raci, întocmai ca Leii. De supărat, tot ca Leii se supără Racii. Și promit că nu mai fac, nu-ți mai dau, gata, e ultima oară. Numai că la Raci, ca și la Lei, ultima oară e până data viitoare. Iată despre ce piesă de teatru era vorba: în toată drama, curată comedie.

Leu

Reacții emoționale ca Racii parcă numai Leii au, că nu degeaba sunt vecini. Tot ca Racii, Leii fac lucrurile preventiv: se supără dinainte, izbucnesc din nimic, îi apucă din senin. De fapt, e o strategie ca toată lumea să anticipeze nevoia Leului și să-i îndeplinească dinainte dorințele. Folosind prevenția și emoționalul Racului, Leii se asigură că sunt serviți și că li se întinde covorul roșu încă dinainte de a pune ei piciorul. Le plac surprizele, dar mai grav e când surpriza e că celălalt termină înainte ca Leul să înceapă măcar, dar asemenea situații de criză sunt doar contexte ale Destinului pentru a pune în valoare floarea aceea, Gura-Leului. Leul are un repertoriu emoțional și verbal pe care și-l cizelează cu influență de la Fecioară. Numai Leul poate să întreacă Fecioara în critică și lux de detalii. Spre deosebire de Fecioară, Leul este însă critic cu alții, fără să-și ia erorile asupra lui. Un adevărat lider nu se apleacă să-și corecteze singur greșelile. Se cheamă management: știe să-i delege pe alții să facă treaba în locul său. De aceea, de soțul, soția sau copiii Leului se ocupă deseori tot altele sau alții...

Fecioară

Cine nu știe cum arată cocoșul din ilustrația poveștii ‘Punguța cu doi bani’?! Ce întâmplare că zodia Fecioarei are corespondențe cu Cocoșul în astrologia chineză. Cică modeste Fecioarele. Era să râd. Cică și la locul lor. Aproape m-am râs de tot pe mine! Fecioara ia de la Leu portul țanțos, cocoșesc. Greu ajungi la ciocul lor. Dar de la înălțimea la care numai Leul mai stă pe tron, Fecioara ciocănește cu cioculețul ei tot ce prinde la fel cum face cocoșul cu găinile și cu puișorii. Spre deosebire de Leu, Fecioara își maschează însă mândria și aroganța. Ca să fie servită, servește ea prima. Călău ca Leul, Fecioara doar pozează în victimă. Ca și Leul, știe să joace roluri și să creeze aparențe, adică să dea bine. Iar această grijă pentru propria imagine o împrumută de la celălalt vecin, Balanța, de unde ia, adevărat, corectitudinea și cultul pentru adevăr. Dar tot ca Balanța, încercând să mulțumească pe toată lumea, Fecioara încurcă așa tare ițele de nu le mai descurcă nimeni. Fecioara este păpușarul care devine păpușa pe care o mânuiește.

Balanță

Orice Balanță știe să-ți explice tacticos unde ai greșit, cum trebuia să faci, cât de bine ar fi ieșit dacă făceai ca ea. O ia metodic precum Fecioara, zodia vecină, observând tot ce nu e în regulă și fiind expertă să vadă paiul din ochiul altuia, nicidecum bârna din propriul ochi. După război mulți viteji se arată, la fel și Balanța. Ca și vecina Fecioară, ia decizii și știe ce e de făcut... pentru alții. Când trebuie să aplice în propria viață, preferă să se chinuie. Asta a învățat de la celălalt vecin, Scorpionul. Sadică în abordarea altora, Balanța devine masochistă când trebuie să aplice pe ea ce predică. Atentă ca Fecioara și profundă ca Scorpionul, Balanța se dezbracă tacticos de toate măștile (ca să nu zicem de toate hainele) și, când să treacă la acțiune, cu partenerul la fel de gol și pregătit de acțiune lângă ea, așteaptă, tot așteaptă, apoi se îmbracă la loc pentru că nu vine nimeni să finalizeze.

Scorpion

De la vecina Balanță ia probabil Scorpionul impresia favorabilă pe care știe să o lase când vrea. Zâmbește frumos, te seduce, te ademenește, ca Balanța, apoi haț! Te-a prins și nu-ți mai dă drumul! Tot ca Balanța, Scorpionul are cultul relațiilor, al asocierilor, fiind zodia care o fi inventat fidelitatea. În loc să se pună cu toată lumea deodată sau să se împrășie în mai multe relații, se concentrează pe rând pe fiecare partener, până îl extermină. Abia apoi trece la următorul nivel, cum îi place de altfel și celuilalt vecin, Săgetătorul. Tot mai mult, tot mai departe, mereu altceva, niciodată mulțumit de ceea ce este, cu privirea în curtea vecinului. Tot ca Săgetătorul, Scorpionul adoră să se autodepășească. Mai întâi se compară și scopul este să-i depășească pe ceilalți. Apoi Scorpionul ajunge să se depășească singur, să-și întreacă așteptările proprii, să nu mai aibă simțul măsurii, să acumuleze în exces (ca Săgetătorul). Așa ajunge de neoprit ca Săgetătorul și rupt în două ca Balanța. Scorpionii sunt un avion cu două motoare: cel drept merge, iar cel stâng merge și mai bine și mai repede; tocmai i-a depășit.

Săgetător

Dacă te prinde, îți dă drumul când vrea el! Această întâlnire fără scăpare cu Săgetătorul au învățat-o nativii acestei zodii de la vecinul Scorpion. Tot de la el au mijloacele de manipulare, magnetismul, rotisorul în care te perpelește pe toate părțile. Ca și Scorpionul, Săgetătorul nu știe să se oprească acolo unde îi e mai mult rău decît bine. Dar, spre deosebire de Scorpion, care se concentrează să-și ia revanșa și să nu-ți fie nici ție bine dacă lui îi e rău, Săgetătorul știe măcar să se concentreze pe el și pe beneficiile pe care le are. Are asta în sânge probabil prin vecinătatea cu celălalt semn, Capricornul. De la el a învățat să facă mult din puțin. Săgetătorului îi place și puterea, precum Capricornului, numai că mijloacele de a parveni sunt specifice mai degrabă Scorpionului: subversive, manipulatoare, lingușitoare. Totuși, Săgetătorul pare cel mai privilegiat dintre semne în ceea ce privește vecinii: merge în profunzimea lucrurilor ca Scorpionul și aspiră spre înalt precum Capricornul. Dar este mai abil decât ambii: știe să profite de șanse. El nu se chinuie. Știe că e simbolizat de centaur, deci nu merge pe jos, ci pe cai mari. Adică ajunge tot mai sus călărindu-i pe alții...

Capricorn

Oricine se poate înțelege cu un Capricorn. Dacă toată lumea face ce vrea el, nu sunt niciodată probleme. Convingerea că are întotdeauna dreptate se pare că a luat-o de la vecinul Săgetător. Spre deosebire de Săgetător, Capricornul nu este însă pretențios. Nu trebuie să-i dai nimic. Doar dreptate. În rest, se descurcă singur. Capricornul oscilează însă între cei doi vecini: greu se hotărăște dacă vrea să fie tot mai sus ca Săgetătorul, ceea ce îl însingurează, sau dacă vrea să fie om de lume popular, ca Vărsătorul. Nemulțumindu-se cu puțin, le vrea de obicei pe amândouă. Să fie egal cu ceilalți (ca Vărsătorul), dar deasupra lor (ca Săgetătorul), dintr-o poziție în care să fie ascultat. Numai că se urcă așa sus încât nu-l mai aude nimeni. Iar dacă se întâmplă asta, începe să prăvale bucăți de stâncă peste cei de jos, ca să fie băgat în seamă. Săgetătorii și Vărsătorii sunt așadar de vină pentru puterea vecinului Capricorn. Ei l-au învățat cum se conduce lumea: dacă nu te ascultă nimeni, măcar să se teamă toți.

Vărsător

Darul de cățărător l-a luat Vărsătorul de la vecinul Capricorn. Și unul și celălalt urcă, îi lasă pe ceilalți în spate, rămâne singur pe drum și se uită de sus la toți. Vărsătorul nu se însingurează însă precum Capricornul, ci întinde sfoara pe versantul muntelui să-i tragă după el pe câți mai mulți. Că cei pe care-i ajută dau drumul sforii după ce s-au văzut în siguranță și Vărsătorul cade în prăpastie împins de propria prostie nici nu mai contează. Sigur strigă în Vărsător instinctul de sacrificiu și nevoia de a salva planeta specifice zodiei vecine din dreapta, Peștii. Victimizarea tot de la Pești îi vine Vărsătorului, numai că Vărsătorul are marele talent de a fi într-adevăr o victimă fără să fie altcineva de vină în afară de el însuși. Vărsătorul e mereu propria victimă, iar dacă reușește să nu ia lucrurile în serios se salvează tot singur: prin râs. Cu perseverența Capricornului și cu adaptabilitatea prin care înoată ca Peștii în apă în fiecare situație, își trăiește viața când pe valuri, când sub valuri, mai un naufragiu, mai un continent nou la orizont, când scufundat cu capul în apă, când eșuat ca o sirenă pe stâncă. Vărsătorul nu se lasă: ori eu, ori voi! Când el, când ei.

Pești

Tenacitatea Peștilor nu vine cumva de la rebelii ăia de Vărsători revoltați și puși mereu pe schimbări? Mama lor de vecini! Din cauza lor intră Peștii în situații de criză și în loc să înoate spre mal, ca toate viețuitoarele, o iau spre fund, tot mai adânc și mai adânc. Unii se cred scafandri, alții își închipuie că sunt submarine sau chiar OZN-uri, întocmai ca Vărsătorii. Dar nu contează de câte ori te bagi cu capul la fund! Important e câți scufunzi cu tine, mai ales că întotdeauna ceilalți sunt de vină și merită să fie pedepsiți. Le arată lor Peștii, fac ei dreptate divină, doar sunt zodia credinței! Lupta cu ceilalți o iau Peștii de la ceilalți vecini, Berbecii. N-ai nicio șansă dacă te pui cu ei, mor cu tine de gât. De fapt, Peștii supraviețuiesc întotdeauna și sunt la fel de independenți ca toți vecinii lor, atât Vărsătorii, cât și Berbecii. Mereu între oameni, ca Vărsătorii, Peștii se descurcă întotdeauna pe cont propriu, ca Berbecii, ca niște salvatori adevărați. Salvează ei situația, adică se salvează pe ei în orice situație. Să ai spirit de sacrificiu înseamnă să nu conteze pe cine sacrifici. Să te victimizezi înseamnă să nu conteze câte victime faci. Scopul e să fii tu pe mal, chiar dacă ai rămas singur și la fel de independent. Ce mai contează câți s-au înecat. Bine că are cine să le facă parastasele...

P.S. Deși textul nu s-a dorit inițial a fi unul umoristic, a curs tot în direcția adevărurilor despre zodii spuse cu ironie și perdea.

Sursa foto: https://www.ndtv.com/offbeat/love-thy-neighbour-to-overcome-crisis-in-life-737691

3 comentarii:

  1. Umoristic ,dar plin de adevaruri ,Ma amuzat exprimarea dar incontestabil ca asa este !

    RăspundețiȘtergere
  2. Amuzant, dureros, adevarat. Felicitari pentru puterea de redare a adevarului prin prisma umoruluı.

    RăspundețiȘtergere
  3. Felicitari, Valeriu! Si de aceasta data este remarcabil modul in care reusesti sa ne oferi informatii concrete despre zodii imbinand, cu un talent extraordinar, calitatea de astrolog cu cea de profesor .

    RăspundețiȘtergere

Curs de radiestezie, partea 1. Sâmbătă, 27 aprilie 2024, online

Scopul acestei formări este familiarizarea cu măsurătorile radiestezice. Nu se pune problema de inițieri și grade, ci doar de un cadru gener...