Final de drum la emisiunea ‘360 de grade’. Cum am fost dat afară din B1TV, la propriu

Aleg să spun povestea încercând să fac o descriere cât mai obiectivă a faptelor. Consider că, dacă nu dezvălui detaliile din culise, interpretările pot să treacă în speculații răutăcioase.

Data de 7 octombrie 2017 marchează finalul colaborării mele profesionale cu emisiunea 360 de grade și cu postul B1TV. Îi sunt recunoscător Alinei Bădic pentru munca sa și pentru toți anii noștri de colaborare și, bineînțeles, implicit de promovare a mea prin intermediul celei mai titrate, populare și bine realizate și moderate emisiuni de specialitate în domeniul cunoașterii și ezoterismului din România.

Am fost invitat la ediția de seară, de la ora 21:00 până la 23:00, la o dezbatere despre astrologie și religie, alături de alți 3 colegi de platou. După o pauză de publicitate, producătorul emisiunii a anunțat în cască faptul că o persoană publică foarte cunoscută dorește să intervină în direct. Alina s-a consultat cu noi, cei 4 invitați, care în unanimitate am respins varianta apelului în direct, pentru a nu risca să transformăm discuția într-un circ. Producătorul a fost invitat de Alina în platou, să stea de vorbă personal cu invitații, el luând în continuare în serios varianta intrării în direct a solicitantului. Emisiunea 360 de grade are un format în care nu-mi amintesc să se fi luat vreodată apeluri în direct! De ce s-o fi făcut de data asta?!

Prima reacție negativă a fost chiar din partea preotului: emisiunea este o dezbatere serioasă și riscăm să cădem în derizoiu. Mai mult, părintele a vehiculat ideea de a părăsi emisiunea în cazul în care se intră în direct prin telefon. Producătorul a insistat! Moment în care eu, fiind în exteriorul mesei, cel mai aproape de producător, am fost foarte ferm, explicit și demonstrativ: ‘Dacă se preia apelul și emisiunea devin circ, eu mă ridic de acum și plec din emisiune!’. Ba chiar m-am ridicat de pe scaun și am scos lavaliera, gest care l-a iritat la maxim pe producător. Ca să aibă ultimul cuvânt, cu o impolitețe de stăpân de sclavi, ne-a afurisit mai rău decât o făcea în emisiune preotul cu astrologii: ‘Sunteți 4 și VĂ E FRICĂ DE UN TELEFON!’. Poftim? Frică???!!! NU despre asta era vorba. Păstrând linia dialogului cu accente creștine, chiar și Dumnezeu ne vrea smeriți, dar nu umiliți. Buni, dar nu proști. M-am erijat pe loc în purtătorul de cuvânt al invitaților și am reacționat fără drept de apel.

Acesta este momentul în care i-am declarat Alinei: ‘Mă simt jignit de această afirmație! Alina, este ultima dată când eu vin la emisiunea ta și la acest post!’. Alina încerca să împace spiritele, invocând că suntem stăpâniți de orgoliu. Din nou, nu despre asta era vorba. Ci despre RESPECT! Despre faptul că nu mă pot exprima într-un mediu în care sunt tratat cu aroganță și dispreț. 

Indignat cu totul de reacția mea, producătorul a început și el să profereze amenințări: este ultima oară când produce această emisiune. Își dădea și el demisia. Reacție în lanț, toată lumea cât pe-aci să plece. Mai să rămână Alina singură cu invitatul în direct. În drum spre ușă, căci se reintra în direct, producătorul bombănea și mă trăgea pe mine la răspundere: cine sunt eu să ies în direct din emisiune?!

Chiar așa?! Cine sunt eu? Un simplu om, un simplu invitat la o dezbatere tv, care are dreptul la respect! Hoțul striga hoții! În viziunea mărețului producător, eu eram vinovatul pentru tot disconfortul creat. 

La finalul emisiunii, Alina, ireproșabilă și elegantă, cum este și pe ecran, a mers în regia de emisie să-l împace pe producător. L-am auzit cum urlă, așa că m-am întors din ușa de la intrare pe care mă pregăteam să ies și m-am îndreptat spre el ca să discutăm calm. Când m-a văzut, n-am apucat să deschid bine gura sau să ridic tonul. A început să urle și la mine să ies de acolo și să vină paza să mă dea afară. Mi-ar fi fost jenă și de portar, îl întâlnisem de atâtea ori de-a lungul timpului, îl simpatizam. Eu am înțeles, dar el ce vină avea? Dumnezeul B1! Iată unde își avea scaunul domnesc! În regia de emisie. M-am conformat, am ieșit singur, dându-i satisfacție. Nu avea rost să mă consum. El nu știe că, dacă apucam să ridic vocea mă știa toată Calea Victoriei. Și nici n-o să afle vreodată. Dar, în fond, eram cu conștiința curată, fericit cu alegerea mea și nu aveam nimic de demonstrat.

La ușa din hol Alina discuta crispat cu părintele. Am apucat să-mi iau la revedere și, în continuarea registrului emisiunii care se încheiase, m-am adresat Alinei: ‘Atâta intoleranță și ignoranță doar la părintele am mai întâlnit!’. Numai că părintele este de înțeles, prezintă punctul de vedere oficial al unei instituții tradiționale. Producătorul B1TV, în schimb, nu are scuză pentru limbajul și comportamentul jignitor la adresa invitaților. Vreau să clarific că încercarea de a pune presiune pe invitați, de a ne forța să acceptăm un compromis și de a comite un abuz a fost exclusiv inițiativa producătorului emisiunii, în nume propriu, fără a asocia și a discredita astfel în niciun fel postul B1TV, cu atât mai puțin emisiunea 360 de grade sau pe Alina Bădic.

Am închis pentru ultima dată ușa din sediul B1TV de pe Calea Victoriei. Cu recunoștință și cu demnitate. Cristi Pompei, coleg de emisiune și martor la toate cele întâmplate, mă aștepta afară. Probabil ar fi reacționat și el mai dur, dar n-a avut loc de mine de data asta. Am mers împreună o bucată de drum cu mașina, analizând dezbaterea. Rememoram scena în care eu spuneam că ‘Biserica este Casa Domnului’, iar părintele a replicat ‘Biserica noi am construit-o!’ (deci noi, preoții, e a noastră) și cea în care Cristi încerca să explice că Iisus a vindecat prin bioenergie, transformând energia în materie, informație mult prea greu de digerat de către instituția bisericii, cu 3000 de ani mai tânără decât astrologia. Ce să mai spun? Și-o fi băgat dracu’ coada...

28 de comentarii:

  1. Păcat,mare pierdere pentru noi cei care urmăresc aceasta emisiune și de fiecare data participarea dvs !!! Vă urmăresc cu multă atenție și maaaare plăcere și sper sa ne mai onorați cu prezenta !

    RăspundețiȘtergere
  2. Era singura emisiune pe care o urmaream pe B1TV....
    Va respect si sunt convinsa ca va vor contacta producatori de la alte posturi, mai cunoscute, mai apreciate si va vor solicita colaborarea. Asa cum dumneavoastra mai bine știți, totul se intampla cu un scop. Iar dumneavoastra chiar meritati um loc mult mai bun !!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pentru sinceritate și pentru lecția de demnitate.

    RăspundețiȘtergere
  4. buna,sant intrutotul de acord cu tine,ai procedat exact asa cum trebuie, esti o persoana de care noi cei care mai vedem lumina de la capatul tunelului alba sant putini dar iti respect stiinta de care dai dovada,esti o persoana cu multa corectitudine si adevar in ceea ce spui si in logica pe care o demonstrezi,voi fii alaturi de tine daca ai nevoie de sustinatori,imi place gandirea ta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana Popescu Vl08 octombrie, 2017

    Salutare, Valeriu! Stai linistit! Producatorul se va calma si te va ruga sa te intorci. Sa vedem daca-l ierti...

    RăspundețiȘtergere
  6. Mare pacat, si asa te vedeam putin.....sper sa se intample o minune si sa te vedem curand oriunde numai sa te vedem, eu ,personal, am nevoie de cuvintele tale pentru a creste spiritual , cu mare respect.

    RăspundețiȘtergere
  7. Valeriu, tu sa fii sanatos si drept fata de tine!! Mai sunt si alte forme de comunicare si exprimare, asa ca poate e doar o ajustare de directie. Sa ne tii la curent :)
    Imi pare rau pentru Alina caci un sef/ coleg urla la ea sau in prezenta ei - este inacceptabil!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Subscriu. Tv asigura o posibilitate de comunicare fata de o audienta, care poate fi sau nu consacrata perceptiei anumitor idei. Dar, exista azi si alte variante de comunicare cu cei care intr-adevar au nivelul si deschiderea necesara imbratisarii ideilor extrem de competent si frumos exprimate de dl. Valeriu Panoiu. Am convingerea ca domnia-sa va gasi propria cale de comunicare cu cei care vor si au nevoie sa il asculte.

      Ștergere
  8. Valeriu ești un astrolog desăvârșit, un tip de o vasta cultura, stăpânesti de la teoria argumentarii pana la cele mai ample subiecte ezoterice, cum rar am văzut în România, împărtășește în continuare din cunoașterea ta, ar fi mare păcat sa nu mai apari...

    RăspundețiȘtergere
  9. Urmaream cu placere aceste aceasta emisiune dar de cand este invitat acest parinte, care are convingerea ca detine adevarul absolut, ma plictiseste . Pacat de restul invitatiilor care sunt oameni inteligenti si rezonabili dar nu au loc sa-si exprime parerile fara sa fie intrerupti. Iar producatorul normal ca doreste circ pentru o audienta mai mare si implicit bani mai multi.

    RăspundețiȘtergere
  10. Alina Badic trebuie sa plece de la B1 ..sa-si faca emisiunea ei ....si sa aducă invitati pe masura evoluati spiritual ..nu popi spalati pe creier...sa se asocieze cu Oreste Teodorescu ..ar iesi ceva maret

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CORECT...asa cred si eu...si d-nul Panoiu ar fi potrivit...

      Ștergere
  11. Sper să reveniți că invitat în cadrul emisiunii, dar îmi doresc din tot sufletul sa nu mai apară acel popa, este sub orice critica; sper sa nu mai fie multi că el. De aceea fugim majoritatea de biserica, preoți că asta ne fac să întoarcem spatele bisericii. Poate vinovatul își va cere scuze pentru comportament, cum ar fi cazul.

    RăspundețiȘtergere
  12. Păcat că s-a ajuns la ceartă și ruperea legăturii cu această emisiune, v-am urmărit cu mare drag și bucurie, e o placere sa va ascult. Sper să fiți prezent în cadrul altor emisiuni de gen, poate veți reveni la 360 de grade. Mult succes pe mai departe! Aștept articolele dvs.

    RăspundețiȘtergere
  13. În urma cu mult timp, am urmărit-o pe doamna Simona Vărzaru, dispariția de pe ecran, de la B1TV, m-a întristat, parca nici o opinie în domeniul astrologiei nu se compara cu cele spuse de dumneaei, asta pana să vă ascult pe dvs. M-aș bucura sa reveniți pe micul ecran, chiar dacă nu în cadrul emisiunii 360 de grade.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. așa este - urâte provocări - poate manipulatoare ? :(

      Ștergere
  14. Pacat ca emisiunea a avut asa rezultat, desi tema a fost foarte interesanta, invitatii bine documentati, doar Parintele un pic incordat si putin "obtuz"!... Dar cel mai urat fapt este ca producatorii nu respecta invitatii, ca modifica un format al emisiunii pt asi spune parerea un oarecare din tara! In modul acesta se va ajunge sa ni se impuna ce sa facem! Oricum...la B1TV, aceasta e singura emisiune buna iar daca o "distrug" si pe aceasta vor ramane fara telespectatori! Mult succes in tot ce faceti!

    RăspundețiȘtergere
  15. Dragă d-le Valeriu, am urmărit cu mare atenție emisiunea Alinei din ziua cu pricina și am un gust amar de cele întâmplate. De altfel, este singura emisiune de la B1 pe care o urmăresc cu plăcere, emisiune de la care am avut multe de învățat. Sper că veți mai veni la vreun post TV, dacă la B1 nu se mai poate, pentru ”a lua lumină” de la un om erudit. Apropo ! Am observat de ceva timp că reprezentantul cu barbă al Bisericii este cam obraznic și nu prea acceptă alte păreri încercând să se impună ca și când ar deține el adevărul absolut. S-auzim de bine !

    RăspundețiȘtergere
  16. Imi pare rau pentru acest incident prin care a-ti trecut ! Va felicit pentru verticalitatea si profesionalismul de care dati dovada ! De ceva vreme observ la d-ra Badic, o diferenta a starii de spirit,respectiv atunci cand prezinta horoscopul, pe langa profesionalismul de care da dovada, se simte o stare de bine, de detasare, pe cand la emisiunea 360 de grade, o simt forte crispata si ma gandeam ca poate e obosita sau poate afirmatiile dogmatice ale parintelui acela o tensioneaza ! Acum inteleg cauza crisparii ! Revenind la emisiune as avea de punctat urmatoarele :
    1. Cine era acea persoana care a vrut sa intre in direct si pentru care producatorul a produs tot iuresul acesta ?Mie imi da senzatia ca producatorul s-a executat, ca la un ordin !
    2. Preotul acesta care-o tine intr-una cu dogmele bisericesti si cu traditiile vechi de 2000 de ani, ar putea sa-mi spuna la ce le trebuie hoteluri si case de relaxare, ca in Evanghelii, Psaltire si alte carti bisericesti, nu sunt pomenite ! Ca sa nu mai spun ca unii fumeaza, beau, nu tin post si preacurvesc ! Ei sunt biserica ?
    Va doresc tot binele din Univers si sa ramaneti mereu asa ! Cand o usa se inchide, se deschide o fereastra, catre Soare ! Cu stima, C/Z

    RăspundețiȘtergere
  17. Buna ziua.Comentariul preotului e deplasat,ca ei au construit biserica,la fel de mult ca si comentariul dvs ca astrologia e cu 3000 de ani mai tanara decat institutia bisericii.Un comentariu fara noima si o comparatie ridicola.Dvs,cel care comentati atat de"profund"si gasiti explicatii in stele si planete(sac),nu puteti sa comparati Dumnezeirea cu astrologia.Incep sa cred ca va ocupati si cu alte chestii necurate,in afara de cele "psihologice"de spalari de creier pe care le realizati cu brio,indeosebi doamnelor cu probleme sentimentale.Sa fim seriosi,emisiunea de la b1 tv era doar un cancan cu alura metafizica,la care sute de persoane cascau gura in cautarea unui raspuns zodiacal sau numerologic...cand raspunsul se afla la ei..in credinta si sufletul lor.Sunteti doar un tarocar care speculeaza neputinta unora

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca sunteti atat de intelept si detineti adevarul suprem, de ce va ascundeti dupa anonimat? O fi vreo calitate de inalta tinuta morala si noi, ceilalti, nu stim?! Sau suntem spalati pe creier?

      Ștergere
  18. Imi pare rau ca nu veti mai participa la emisiunea 360 grade!! Imi facea placere sa va urmaresc pentru calitatea informatiei si forma placuta in care o prezentati.
    Ramane totusi intrebarea (fara nicio conotatie ascunsa!) : de ce era inacceptabila acea interventie in direct?

    RăspundețiȘtergere
  19. se va schimba producatorul si talentele/dv toti ve ti ramane la tv pt noi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păcat! Apariţiile domnului Valeriu Pănoiu ofereau informaţii care chiar îmi foloseau. Nu îmi conduc viaţa în funcţie de predicţii, dar iau act şi, după cum se ştie, un om informat poate face alegeri pertinente. Ceea ce nu înţeleg, este lipsa ofertelor altor posturi de televiziune cu rubrici similare celei de la B1 tv. Parafrazând un titlu de carte, intreb: cui îi este frică de Valeriu Pănoiu şi ale sale cunoştinţe în materie?

      Ștergere
  20. După căsătorie, viața mea a fost atât de grea, încât soțul meu a început să urmărească alte femei pentru că nu i-am dat un copil după ce am așteptat câțiva ani. Mi-am văzut căsnicia dispărând. Am făcut tot posibilul pentru a schimba situația, dar nimic nu a funcționat până l-am întâlnit pe Dr. DAWN, un vindecător spiritual. Dr DAWN mi-a salvat viața și căsnicia. acum am 3 copii. Sunt recunoscător Dr. DAWN și de aceea îmi las mărturia oricărei persoane care suferă de probleme conjugale și de fertilitate. E-mail de contact: dawnacuna314@gmail.com
    Whatsapp:+2349046229159

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...