Marte în Scorpion: Luptă și dă-i, și dă-i și luptă!

Într-o lume intoxicată de concepte spirituale comerciale ni se spune să ne ascultăm sufletul, să facem doar ce ne place, să acceptăm doar ce este ușor. Chiar dacă am promis că facem ceva și ne-am asumat un angajament, ni se spune că e în regulă să ne răzgândim și să anulăm în ultimul moment dacă nu avem chef, pentru a nu stârni cumva vreun conflict interior care să amenințe starea de bine. I-auzi! Serios? Marte în Scorpion nu e deloc de acord! Așa că vine peste noi între 9 decembrie 2017 și 26 ianuarie 2018 ca să ne explice el nouă cum stă treaba.

Cu toții suntem unici și senzaționali, dar ce suntem dispuși să facem pentru a ne transforma potențialul în realitate? Marte în Scorpion ne aduce aminte că ne diferențiază MUNCA și EFORTUL, iar calea ușoară aduce plăceri de moment, nicidecum stabilitate și siguranță pe termen lung.

Tranzitul marțian prin domiciliul său de apă ne reamintește că viața pe Pământ nu este doar iubire, armonie și plăcere. Departe de hedonismul pe care ni-l propune Venus, Marte ne ține în tensiune. Pentru că și Universul este ținut laolaltă de dualitatea extremelor care se atrag și se resping. Există mereu opoziție între două capete, iar contrariile și paradoxurile sunt esența vieții: yin și yang, plus și minus, sus și jos. Deci e normal! Marte în Scorpion aduce la suprafață situații conflictuale care ne provoacă să ne transformăm. Evoluția presupune obstacole, provocări, dificultăți, suferință. Iar tranzitul astral curent le amplifică tocmai pentru a regăsi forțele și a face un salt în înțelegerea rolului conflictului, luptei și agresivității în viața noastră.

Marte în Scorpion îl citează Jung, care ne spunea că UN CONFLICT NU ESTE NICIODATĂ REZOLVAT, CI DOAR DEPĂȘIT!

Mintea noastră caută soluții la probleme, încearcă să câștige bătăliile personale, să obțină victoria prin argumente care să-l convingă pe adversar. În fapt, în situațiile de adversitate din viețile noastre, fiecare rămâne cu dreptatea lui, își întărește poziția și e convins că celălalt greșește. Luptele personale nu conduc nicăieri, decât la mai multă luptă, conducând spre agresivitate și chiar violență. 

Suntem chemați acum să ne revizuim luptele personale. Facem bilanțul războaielor pe care le ducem, al rezistențelor și opozițiilor, al încrâncenărilor și ambițiilor. Poate înțelege tot mai multă lume că agresivitatea, ura și războiul îi hrănesc și îi fac mai puternici tocmai pe cei cu care lupți. Lupta nu generează decât luptă! Rezistența amplifică doar tensiunea. Tot ce respingi te slăbește, te epuizează, te îmbolnăvește și te macină până te distruge. Iisus știa el ce știa când ne-a îndemnat să ne iubim vrăjmașii. Dacă ne opunem, le dăm toată puterea noastră.

Când cei cu care te lupți sunt mulți, ei se coalizează împotriva ta. Întotdeauna se formează alianțe între cei ce dețin putere și privilegii împotriva unei amenințări exterioare. Dacă te lupți împotriva unui grup ce se unește împotriva ta, ei te vor bate cu propriile tale arme, ca în artele marțiale, care folosesc forța adversarului. Dacă renunți și nu mai alimentezi opoziția, starea de conflict se mută în tabăra cu care te luptai până atunci. Așa le-ai băgat mortul în casă. Ai făcut ce era în avantajul tău cu pisica moartă de la popa de la poartă. Hrănindu-se cu conflict, nemaiprimindu-l din exterior, încep să se saboteze între ei. 

Energia lui Marte în Scorpion ne învață să acceptăm și să abordăm corect conflictul, ca pe un motor de transformare. Un cuplu care atrage multe controverse și împotriviri se întărește și devine indestructibil tocmai prin forța celor ce vor să nu-i mai vadă împreună. Un grup, ca să-și întărească puterea, va atrage nemulțumiri, frustrări și reacții ostile. Dezbină și stăpânește...

Când te pui împotrivă, dai întotdeauna puterea adversarului. Ai câștigat când nu te mai opui celui cu care te lupți, deci când te ridici deasupra luptei. Nu poți câștiga niciodată un conflict rămânând în starea conflictuală.

Marte în Scorpion vorbește pentru fiecare zodie despre problemele, conflictele și luptele din care ieșim. În ce domeniu depunem eforturi și începem să considerăm că ceea ce ne provoacă reprezintă, de fapt, nu o problemă, ci o etapă necesară? Unde reușim prin muncă și înțelegere să depășim situații de criză între 9 decembrie 2017 și 26 ianuarie 2018?

Berbec: datorii, relații cu băncile afaceri, banii partenerului, moșteniri, partaje, viața celorlalți.
Taur: relații, căsnicie, cuplu, asocieri, procese, colaborări, clientelă.
Gemeni: sănătate, muncă, profesie, alimentație, vindecare, rutină zilnică.
Rac: dragoste, relația cu copiii, viață publică, imagine, creativitate, timp liber, hobbyuri.
Leu: casă, familie, viață domestică, patrimoniu, relația cu părinții și cu trecutul.
Fecioară: acte, studii, documente, comunicare, transporturi, deplasări, drumuri, relația cu frații, vecinii și rudele apropiate.
Balanță: bani, valoare personală, stimă de sine, posesiuni, sănătate, timpul în care se întâmplă lucrurile, încheierea unor situații amânate.
Scorpion: decizii radicale, răsturnări de situație, renunțare la încrâncenare, hotărâre, fermitate, individualism, acțiuni pe cont propriu.
Săgtător: împăcare, acceptare, protecție divină, curgere odată cu viața, călăuzire prin intuiție, depășirea unor frici și blocaje.
Capricorn: noi perspective, planurile de viitor, relația cu anturajul și oamenii sus-puși, idealuri, dorințe, aspirații.
Vărsător: viață socială, statut, imagine publică, stare civilă, carieră, vizibilitate, ieșire la rampă, final de ciclu și noi începuturi socio-profesionale.
Pești: înțelepciune, relația cu străinii și străinătatea, aventură a cunoașterii sau prin călătorii lungi, schimbarea convingerilor, depășirea limitelor și a orizonturilor, încălcarea unor principii sau tabuuri.

Sursa foto: https://politikus.ru/events/89597-voyna-na-ukraine-protiv-russkogo-yazyka.html

4 comentarii:

  1. Ne diferentiaza "lucrul" si "bucuria de a lucra".
    Universul este tinut laolata de ECHILIBRUL extremelor.

    Tot ceea ce am citit dupa prima parte argumenteaza nevoia mea de refrazare.

    Si cu asta am incalcat deja un principiu, acela de a face comentarii la articole din domenii despre care nu cunosc nici abc-ul, semn ca Marte isi face treaba in Scorpion. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Această refrazare este o nuanțare cel mult complementară, care îmi place mult
      :)

      Ștergere
  2. E confuzant. Pana acum, in numele iubirii era in regula sa iesi dintr o casnicie, care nu mai implinea sufleteste, iar acum articolul asta "suna" (mie imi suna, deci nu critic) a strangere din dinti pentru o situatie care contravine adevarului inimii, doar pentru ca viata nu poate fi doar iubire, armonie si placere (?!). Poate doriti sa ma lamuriti...

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...