Saturn în Capricorn: Efectul de maioneză

Mai mare e mai bine și mai multă e mai bună! a zis Saturn în Săgetător. E bună și mică. Merge mai încet, dar te ține mai mult. Cam așa gândește Saturn în Capricorn, acasă la el. Așa a început dialogul astral pe 19 decembrie 2017. Saturn a luat bagheta de dirijor sever și nu mai avem decât o singură variantă: să ascultăm!

Perioada 2015-2017, marcată de tranzitul lui Saturn prin Săgetător, a deschis posibilități nelimitate. Lumea a căzut în capcana tuturor posibilităților și a libertății prin care avem numai drepturi, dar nu și obligații. Cu Saturn în Săgetător am avut de unde alege. Și nu ne-am mulțumit cu puțin. Principiul a fost foarte simplu: cu cât mai mult, cu atât mai bine! Ni s-au deshis uși de ne-a tras curentul, am circulat pe străduțe lăturalnice unde nu ne-a văzut nimeni, ni s-au oferit oportunități și am luat cu două mâini. De ce nu?! Dacă se poate?! Ispitele au pândit seducătoare și majoritatea s-au repezit să se înfrupte. Să fie primit! Simțul măsurii a fost atotprezent, adică a lipsit cu desăvârșire.

A venit însă acum Saturn în Capricorn și a zis: Domnul a dat, Domnul a luat! Ce e mult nu e și bun. Ca să ne convingem de asta ni se dau aproape 3 ani la dispoziție, cât Saturn trece prin Capricorn, în două trepte: 19 decembrie 2017 – 21 martie 2020 și 1 iulie 2020 – 17 decembrie 2020. Ca să ne băgăm mințile în cap, în lunile lipsă de mai sus din 2020, în 2021, 2022 și până pe 7 martie 2023, Saturn merge prin Vărsător, care este de asemenea semn de domiciliu, ca și Capricornul. Ceea ce însumează peste 5 ani de Saturn aflat la putere.

Ordinea, disciplina și locul corect pentru fiecare dintre noi în propria viață și în viața altora. Aceasta este aria de acoperire a lui Saturn prin Capricorn și Vărsător. Dar deocamdată ne ocupăm doar de faza 1, în Capricorn, până la final de 2020.

Nu prea mai avem de unde alege. Se îngustează câmpul posibilităților, mai ales la cei ce au întrecut măsura, nu au avut limite și nu au știut să se oprească la timp. Dacă Saturn în Săgetător a fost ca un copil pofticios la raftul cu dulciuri, neștiind de unde să aleagă și gustând din cât mai multe, Saturn în Capricorn e un adult care știe ce vrea, care are un buget fix, scopuri și obiective de la care nu se abate. Saturn în Săgetător se ducea la cofetărie după  un cozonac și venea acasă cu 2 cozonaci în loc de unul, cu fursecuri, pricomigdale și niște minitarte. De poftă! Nici nu avea destui bani la el, dar plătea cu cardul. Saturn în Capricorn se duce la cofetărie cu bani ficși pentru un cozonac, cumpără un cozonac, nu pierde timpul și se întoarce acasă că mai are și altă treabă.

Cine a spus că restricțiile nu sunt bune?! Saturn în Capricorn ne educă prin limite, constrângeri și lipsuri. 

Cu Saturn în Săgetător tot timpul am vrut mai mult, tot timpul am vrut altceva. Cotele de nemulțumire au fost alarmante. Saturn în Capricorn ne paște cu 3 ani în care nu mai contează cantitatea, ci calitatea! Nu mult și prost, ci puțin și bun. Indiferent cât de mult a fost, tot n-a fost destul. Așa s-a pus problema din 2015 până în 2017. Între 2018 și 2020 începem să ne bucurăm de ce avem și să ne dăm seama că satisfacțiile vin din lucrurile simple și de valoare. Învățăm să facem mult cu puțin. Ne spornim viața prin efectul de maioneză: adăugăm ulei puțin câte puțin peste gălbenuș, învârtim într-o singură direcție, atent, fără grabă, turnăm cu grijă, avansăm pas cu pas. Altfel ni se taie.

Până să intre Saturn în Capricorn, deci până pe 19 decembrie 2017, câțiva ani am avut parte de experiențe pe alese. Și de cele mai multe ori am ales până am cules. Am încercat să vedem cum e și, de cele mai multe ori, n-a fost bine. Dar am preferat să încercăm și să ne ardem decât să regretăm că n-am pus mâna sau n-am băgat în gură. Saturn în Capricorn nici nu ne mai dă voie să greșim! Nu prea mai avem de unde alege, în primul rând. 2 variante au fost până acum prea multe, pentru că a trebuit să mergem în paralel cu amândouă, de unde expozia de indecizie, vieți duble și dificultate de a alege. Saturn în Capricorn ne dă forță să ne asumăm alegerile pe care le-am făcut fără să mai privim în altă parte. Nu! Altceva nu era mai bun! Ne hotărâm în sfârșit să scoatem tot ce putem din orice situație care ne este dată fără să ne dorim să fim în altă parte, eventual cu altcineva mai bun, și fără să ne oprim la jumătatea drumului.

Saturn în Capricorn ne dezvoltă o conștiință a timpului. Nu ne mai uităm atât de des peste umăr, peste gard, la ce are altul. Mai bun nu găsim în altă parte. Exploatăm 100% resursele ce ne sunt date și abia după ce am epuizat subiectul trecem la următorul pas. Nu ne mai oprim ca până acum ca să o luăm pe altă pistă, apoi iar să revenim pentru că mai era ceva de consumat. Se termină și epoca de relații din trecut, mai precis de fantezii neconsumate, care vin iar și iar peste noi. Ce a fost în trecut rămâne îngropat la locul lui. Ne întoarcem aici și acum! Încetăm cu acel du-te-vino între trecut și prezent, între aici și acolo, între ce ar fi putut să fie și ce este. Dacă ar fi putut să fie, ar fi fost. Apreciem în sfârșit ceea ce este!

Saturn în Capricorn închide epoca de experimentare fără direcție și fără măsură. Exteriorul reprezenta până acum o atracție foarte puternică. Motivarea venea prin ceilalți: să avem ce au ceilalți sau să schimbăm tot ce este în afară!

Anii 2015 - 2017 au întreținut mitul salvatorului. Am fost atrași de oameni pe care să-i putem ajuta, la care să avem ce schimba, cu care să ne luptăm, pe care să-i modelăm. Ori am preferat situațiile în care să avem pe cine împinge de la spate ori, la polul opus, am căutat oameni sau parteneri care să ne împingă pe noi de la spate. Salvatori și victime care s-au agresat reciproc. Cea mai rudimentară panoramă a acestor 3 ani rămași în spate.

Anii 2018 – 2020 aduc în prim-plan puterea de afirmare personală și automotivarea! Ne punem mai mult în valoare și nu mai facem asta comparându-ne cu alții. Nu mai avem timp de pierdut ca să salvăm ce sau pe cine nu vrea să evolueze. Dimpotrivă! Îi lăsăm pe alții în pace! Pe fiecare în ritmul lui. Învățăm să respectăm limitele și alegerile fiecăruia. Dacă omul nu vrea sau nu poate, nu îl mai luăm noi pe sus! Nu mai ajutăm cu forța, nu mai salvăm pe nimeni! Iar asta ne redă energia de viață, bucuria și interesul față de ceea ce ceea ce contează cu adevărat, e important și durabil.

Saturn în Capricorn restabilește echilibrul după excesele dorințelor, fanteziilor și încercărilor din ultimii ani. Saturn în Săgetător a mers pe încercate. Am trăit intens și mult ca să ne convingem că nu pierdeam nimic dacă nu trăiam una sau alta. Dar dacă nu trăiam, nu ne scoteam iluziile din cap. Ca să nu zicem prostia. Acum ne băgăm mințile la loc. Trecem de la tentative la certitudini. Nu mai mergem pe bâjbâite, ci dăm tot înainte încet, dar sigur.

Marea revelație pe care ne-a pus-o Moș Crăciun sub brad în 2017 este că nu tot ce zboară se mănâncă. Și ne va ține mai bine de 5 ani.

Între 2018 și 2020 fericirea nu mai e în altă parte. Construim, nu doar consumăm. 

Saturn în Capricorn pentru fiecare zodie. Ce responsabilități ne asumăm. Unde dobândim stabilitate pe termen lung prin eforturi, valorificarea corectă a resurselor și perseverență. Pe ce drum tragem la căruța vieții?

Berbec: o etapă de 3 ani de muncă, afirmare socială, reconstrucție, imagine publică, noi roluri în familie și societate; încheierea tuturor acelor zone unde există plafonare și unde nu mai e nimic de învățat; finalul ciclurilor de viață care nu mai aduc niciun plus, ci doar stagnare sau erodare; promovare, orientare spre schimbare și progres.

Taur: experiențe noi, contacte cu oameni de la care învață prin diferențe; lecții de toleranță; călătorii lungi, aventuri ale spiritului sau în planul fizic; studii înalte, revelații și idealuri; situații inedite 

Gemeni: investiții și presiuni financiare; angajamente durabile pe termen lung; succes în acțiunile întreprinse la comun cu altcineva; reușită prin partener sau împreună cu el/ea; 3 ani macați de eticheta ‘împreună cu...’.

Rac: relațiile în prim-plan; consolidare a parteneriatelor; adevărul despre fiecare om în parte; construcție în cuplu; responsabilități față de alții; direcții de viață influențate de partener, asociat, clienți, colaboratori; succes în cuplu, în doi.

Leu: muncă asiduă și afirmare personală; posiblitate de etalare a talentelor; servicii în folosul altora; detoxifiere și curățenie a tot ce îi ține pe loc; eliminarea a tot ceea ce nu funcționa corect; îndreptare, corectare și deblocare.

Fecioară: capacitate de a influența orice om pe care îl iubește; rol de educator și formator; rescrierea definițiilor date iubirii și relațiilor; romantismul perceput ca pe o etapă de construcție, nu ca pe fluturii din stomac; succes prin copii și activități creative; afirmare publică.

Balanță: construcție durabilă acasă; orientare spre viața domestică; identificarea locului în propria viață; interes față de pământ, proprietăți, titluri de proprietate: trazacții imobiliare; grijă față de părinți și rudele în vârstă.

Scorpion: perioadă intensă de studii, comunicare, examene; concentrare pe mijloacele de transport și comunicare; drumuri dese; duplicitate, viață trăită în două locuri în același timp; nevoia de a împăca și capra și varza; situații de mediere, de intermediere; rol de canal, mesager, element de legătură.

Săgetător: talente valorificate prin bani; creșterea veniturilor; îmbunătățirea generală a nivelului de trai prin efort și muncă dedicată; debarasarea de tot ceea ce îi trăgea în spate; definitvarea unor acțiuni care consumau timp și alte resurse; stabilirea corectă de priorități; selecția a ceea ce este important și valoros.

Capricorn: înțelegere a locului pe care îl ocupă în propria viață și în viața altora; concentrare pe interesele personale; individualizare și detașare de luptele care nu îi aparțin; retragere din viețile altora; stabilizare generală; capacitate de asumare a deciziilor; alegeri ferme care îl poziționează pe drumul său; concentrare pe propriile scopuri și obiective; succes în acțiunile pe cont propriu. 

Vărsător: 3 ani de finalizare, în care se atinge capătul unor așteptări vechi; reușite atât de muncite încât, la final, nu mai există nici energie pentru a se bucura; protecție divină; creștere a nivelului de empatie; rezolvarea unor situații imposibile; oameni providențiali în viața lor și rol de oameni providențiali pentru ei; miracole care vin când totul părea pierdut; sentiment de ușurare că anumite eforturi în sfârșit prind formă.

Pești: avansare prin protecția unor oameni infuenți: selecția drastică a anturajului; muncă în echipă, dar pe cont propriu și, uneori, împotriva tuturor; obiective de viitor urmărite pas cu pas; construcție pe termen lung; planificare, strategie, direcție și scopuri; tot ce se construiește dă roadele depline după acești 3 ani; intuiții, premoniții, acțiuni inexplicabile dictate din altă lume; călăuzire divină.

Sursa foto: https://www.mediavillage.com/article/when-less-is-more-and-more-is-less-tv-big-data-measurement-part-1/

5 comentarii:

  1. Feliciari Valeriu! Demult nu am mai citit cu asa pofta (apropo, imi place maioneza!) . La Multi Ani si mult bine in 2018! Ruxandra B.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol savuros! Multumesc! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc mult. Așa este, scorpion , încerc sa ajut copii care sunt departe,mă împart intre doua drumuri.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Aproape ca am si uitat cat m-am bucurat cand am citit articolul asta !!! Cu afirmarea personala , inca nu am gasit calea ,ca talentata stiu ca sunt dar nu stiu la ce , in rest precum ai zis . Multumesc !

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Eliberarea de sub umbra arborelui de familie. Conjuncția Nodul Nord - Chiron. 15 martie, online

Karma, despre care se tot vorbește, nu se mai termină și ea vreodată? Trăim o fereastră astrologică deschisă în luna februarie anul acesta p...