Venus în Vărsător: Nu mai ''doare'' mușchii mei, că nu mai ''face'' ce ''vrea'' ei!

Intrarea lui Venus în Vărsător pe 18 ianuarie 2018 are efect de relaxant muscular. După aglomerara de planete din Capricorn care și-a dat vârful talentului în data de 17 ianuarie pe Luna Nouă tot din Capricorn, trecerea lui Venus în semnul prieteniei și al altruismului până pe data de 10 februarie inclusiv ne lasă cu sentimentul de ușurare după un spasm.

Meniul astral suprasaturat de acizi grași de Capricorn a dat numeroase efecte secundare: tensiuni, lupte pentru afirmare, tentative de control, bătaie cu pumnii în piept ca maimuțele pentru drepturi și avantaje. Competiția și încrâncenarea pentru ce credeam noi că e al nostru și de fapt nu era, pentru ce credeam noi că ni se cuvine și, de fapt, nu ni se cuvenea, își diminuează intensitatea.

Luptele de afirmare în dauna altora nu produc rezultate pe tranzitul lui Venus în Vărsător. Care pe care lasă loc lui cine cu cine. Suntem cuprinși de un val de discernământ și luciditate. Ca să obținem ceea ce ne dorim nu trebuie să le dăm celorlalți în cap. Tot ce facem împotriva altora ca să inducem suferință, prin înverșunare și neiertare, ne doare în primul rând pe noi.

Venus în Vărsător vânează câștigul maxim pentru toate părțile și nu subminarea cuiva în capul căruia se cațără altcineva. Suntem în stare să dăm mâna, să ne ajutăm, pentru că ajutorul este reciproc. De alfel, Venus în Vărsător patronează serviciile de întrajutorare, ca un fel de *CAR astral (*Casă de Ajutor Reciproc). Ne împrumutăm unii de la alții, nu acumulăm de frica să nu rămânem fără și în niciun caz de frică să nu aibă altcineva mai mult ca noi. Acestea au fost excesele de Capricorn, resimțite în viețile noastre în primele două săptămâni din 2018 ca pe niște stări febrile, inflamații și contracții bruște, involuntare și de necontrolat. Venus în Vărsător nu ne dă voie să dăm replicile Fac ce vrea mușchii mei! sau Faci ce vrea mușchii mei! De la încordare s-a ajuns la situații dureroase, așa că ni se spune de sus Las-o mai moale! și Ia-o mai ușor!

Venus în Vărsător funcționează ca un anestezic local în conflictele interumane și în conflictele cu noi înșine. Ea ne mută accentul de pe ceea ce vrem noi cu orice preț pe ceea ce este în avantajul ambelor părți. Ne întoarcem la principiile solidarității muschetarilor: Toți pentru unul și unul pentru toți!

Între 18 ianuarie și 10 februarie ne afirmăm puterea personală prin noi înșine și nu împotriva celorlalți. Defilăm pe un culoar de conștiință superioară în care nu ne mai interesează cum putem să-i blocăm pe alții, ci care sunt șansele să progresăm noi. Iar dacă nu putem sau nu vrem să ne sprijinim, măcar nu ne mai punem piedică și nu ne mai sabotăm între noi.

Cine sapă groapa altuia cade sigur în ea în acest interval de timp. Venus în Vărsător asfaltează drumurile dintre cei ce nu ajungeau unii la alții și doar își aruncau grenade la distanță peste gardul de sârmă ghimpată. Învățăm să respectăm alegerile altora și să ne asumăm propriile alegeri fără să ne faultăm nici pe ei și nici pe noi, dându-ne cu stângul în dreptul. Mai ușor cu agresivitatea de data asta, atât cu sadismul, cât și cu masochismul. Cine faultează, primește ori cartonaș galben, ori roșu de la doamna arbitru Venus.

Să onorăm acest dar ceresc cu respect și fair-play! 

Sursa foto: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMHT0022447/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

(Video) HOROSCOPUL lunii FEBRUARIE 2019

Previziunile astrologice pentru luna februarie 2019, context general și horoscopul pentru fiecare zodie în parte. M-am hotărât să las f...