(Video) Emisiunea ''360 de grade Special'', B1TV, 27 mai 2017. Puterea rugăciunii și a spovedaniei. Religie/Biserică vs. Astrologie

Un subiect incitant și controversat: Religie/Biserică vs. Astrologie. Dezbatere despre puterea cuvintelor și a rugăciunii, despre forța binelui și a răului, despre Dumnezeu și blesteme.

Emisiunea ''360 de grade Special'' din 27 mai 2017, cu Alina Bădic. 


Dacă Dumnezeu ne iubește pe toți, de ce Biserica judecă și exclude?

Cum pot preoții, ce practică o meserie în numele lui Iisus de 2000 de ani, să conteste existența unei meserii vechi de 5000 de ani?

Cum se leagă răul de noi? Care este cel mai mare magnet al răului?

Se poate face rău în numele binelui?

Cum trimite astrologul oamenii la preot și de ce sunt oameni care preferă astrologul în locul preotului?

Inima zodiilor. Anomaliile genetice în astrologie

În ciuda trăsăturilor fiecărei zodii, întâlnim persoane care manifestă caracteristici opuse. Cum e posibil ca unii Berbeci să fie mai diplomați decât Balanțele, în timp ce unele Balanțe întrec în agresivitate orice altă zodie? Cum se poate ca Văsătorii să fie atât de diferiți? Unii de un altruim ca la carte, în timp ce alții usucă tot ce ating prin egoismul lor feroce? Cum de excelează unii Pești tocmai la îndeletnicirile practice, în timp ce regăsim Fecioare care plutesc prin viață?

În astrologie se manifestă principiul oglinzii. Inima fiecărei zodii bate în zodia opusă! De aceea, miezul ființei cu adâncurile personalității nu poate fi înțeles fără raportarea la zodia opusă. Influența zodiei aflate în oglindă este subestimată și reprezintă însăși cheia înțelegerii holistice a mecanismelor psihice, emoționale și fizice. Principiul enunțat corespunde legii polarității: extremele se ating și nu reprezintă, de fapt, decât capetele opuse ale aceleiași vibrații. De aceea, măsura în care fiecare dintre noi își stăpânește vibrația zodiei este dată de capacitatea de a asimila, de a integra și de a stăpâni vârfurile cu plus și cu minus ale zodiei opuse. Caracteristicile nu sunt valabile doar pentru cei născuți într-o zodie, ci și pentru cei ce au planete în fiecare din cele 12 zodii.

Berbecul poate să ia de la Balanță diplomația, capacitatea de cooperare, ușurința în asociere, gustul pentru frumos, eleganța, rafinamentul, spiritul justițiar, dar și patima compromisului, confortul, delăsarea, atașamentele, renunțarea la sine, abandonul, amânarea, indecizia, nevoia de a depinde. 

Taurul poate oglindi de la Scorpion forța și ambiția, aspirația spre putere și interesul pentru lumea invizibilă, mister și tot ce este ascuns, flerul și intuiția, dar la fel de bine un orgoliu ieșit din comun cu accente sado-masochiste, spirit de autodistrugere, perfidie, un control absolut, o latură conflictuală pronunțată, dorințe nesatisfăcute, motivare prin suferință și instincte răzbunătoare, inclusiv amestecul abuziv în viața altora din frustrările care conduc la plăcerea de a distruge. 

Gemenii pot să-și ia de la Săgetător aspirația spre necunoscut, optimismul, încrederea în bine și în deznodământul pozitiv, nevoia de autodepășire, expansiunea continuă, înțelepciunea, înălțimea judecăților și principiilor, plăcerea și bucuria vieții, capacitatea de sinteză și abstractizare, dar la fel de bine confortul, delăsarea, oportunismul, autosuficiența, limitarea, iluzia banilor și acumularea, lăcomia.

Racul împrumută de la Capricorn fie spiritul de organizare, capacitățile manageriale, capacitatea de a face lucrurile impecabil și la timp, seriozitatea, independența, încrederea în forțele proprii, puterea de a clădi structuri și sisteme solide, aspirația către vârf prin efort personal, fie rigiditatea, agresivitatea, ideile fixe, încăpățânarea, prejudecățile sociale, abuzul de putere, duritatea, problemele cu autoritatea, nevoia de a face reguli, de a impune limite și interdicții, plafonarea, lipsa orizontului, pasarea responsabilităților, refuzul de a evolua.

Leul poate lua de la Vărsător tot ce poate fi mai bun, dar și tot ce poate fi mai prost. Poate fi altruist, săritor, responsabil, imparțial, implicat social, prietenos, devotat, mereu la dispoziția altora, intuitiv, genial chiar, cu o cunoaștere impresionantă, înțelept, dar la fel de bine risipitor, împrăștiat, radical, extremist, fără simțul măsurii, rigid, încorsetat în principii, sever până la duritate, rece, detașat, indiferent, oscilând între insensibilitate și cruzime.

Fecioara se vede în oglinda Peștilor, manifestând o credință în Dumnezeu și în forța vieții pe care puțini o au, o capacitate imensă de a oferi ajutor, un devotament desăvârșit, darul de a vedea soluțiile optime la problemele cele mai dificile, empatia prin care este numai bună de pus la rană dar, la polul opus, regăsim un spirit de sacrificiu prost înțeles și deloc necesar, nevoia de a se chinui, dependența de suferință, orgoliul de salvator și de victimă, lamentarea, orgoliul de atotștiutor, rolul de Dumnezeu care știe mai bine și își arogă dreptul de judeca și de a aplica pedepse, fuga de realitate.

Balanța își trage seva din Berbec, de la care poate lua cinstea, onoarea, curajul, integritatea, spiritul luptător, inițiativa, camaraderia, loialitatea, independența, voința, asumarea rolului de lider sau de apărător, spiritul întreprinzător, dar la fel de bine se pot reflecta și trăsăturile negative: lipsa de integritate, trădarea, promisiunile nerespectate, deciziile bazate exclusiv pe interesul personal, jocul la dublu, invidia, nevoia de a pune presiune pe alții, pretențiile neacoperite, așteptările fără a oferi la schimb, agresivitatea, șefia, voința abuzivă, orgoliul de stăpân.

Scorpionul se poate regăsi în zodia opusă, Taurul, prin capacitatea de a avea grijă de alții, prin nevoia de a crește oameni, proiecte, prin capacitatea de a modela tot ce atinge cu simț estetic, prin rolul de părinte sau de păstor, prin răbdare și încredere în forțele proprii, dar și prin confort, atașamente, abandon în lumea plăcerilor, delăsare, dezinteres, vicii, orbire din pricina banilor și a posesiunilor, posesivitate, avariție, lăcomie, amânare, inacțiune, risipă, irosirea timpului și a resurselor.

Săgetătorul își trage forța din culmile Gemenilor. Spre binele său prin simț analitic, capacitate de observare, ușurință în comunicare și în relaționare, adaptabilitate, curiozitate, abilități practice, har didactic, talent de negociator, schimburi avantajoase; spre paguba sa, prin dualitate, duplicitate, indecizie, oscilare, pendulare, răzgândire,  instabilitate, întoarcere la 180 de grade, minciună, înșelătorie, trădare, neasumare de responsabilități, frică de schimbare, rigiditate mentală.

Inima Capricornului bate în Rac, de unde își poate extrage dăruirea, nevoia de grijă și protecție, latura familistă și paternă, respectul pentru ritualuri și pentru ritmurile vieții, deschiderea sufletului, memoria, simțul continuității, capacitatea de a păstra tot ce e mai bun din trecut, dar și instabilitatea emoțională, hiperprotecția cu accente de sufocare, atitudinea castratoare, tradiționalismul, obsesia trecutului, frica de viitor, atașamentele, reactivitatea, rezistența la schimbare, negarea.

Vărsătorul își ia puterea și slăbiciunea din Leu, forța de a străluci, abilitățile de lider, modelul prin puterea exemplului, teritorialitatea, conștiința valorii personale și a locului 1, iubirea de sine, creativitatea, imaginația, harul artistic, capacitatea de exprimare, rolul de educator, dar la fel de bine centrarea pe sine exagerată care poate degenera în egoism, autism sau psihopatie, preocuparea exclusivă pentru interesele personale, competitivitatea, lipsa de scrupule, nevoia de a fi deasupra altora, orgoliul, frica de a nu fi altul mai bun ca el, obsesia pentru putere, tirania.

Peștii se hrănesc cu energia Fecioarei prin simț analitic și practic, muncă, atenție la detalii, concentrare pe actul de a dărui, capacitate de a verifica, a corecta și a îmbunătăți, inteligență sclipitoare, versatilitate mentală, harul de a crește calitatea vieții celorlalți, dar posibil și prin simțul critic exagerat, rigiditatea mentală, fixismul ideilor, judecățile și etichetele aplicate celor ce ies din tipare, respingerea a tot ceea ce nu corespunde standardelor, orgoliul de indispensabil, responsabilitățile asumate în locul altora, care rămân fără putere și stimă de sine în preajma lor.

Starea de armonie și echilibru cu interiorul, cu ceilalți și cu tot ce există este atinsă prin îmblânzirea inimii zodiei din oglindă, în care ne reflectăm.

Sursa foto: https://www.spreadshirt.com/yin+yang+heart+women-s+t-shirts-A9746625

Cluj-Napoca, 30 iunie - 2 iulie 2017: consultații și seminar de astrologie

*Toate locurile pentru seminar sunt ocupate. Mai sunt disponibile doar câteva locuri pentru consultații.*

Consultații: vineri – duminică

Seminar de astrologie (audiență generală), sâmbătă, 1 iulie, 19:00-22:00: 
TOTUL despre ZODII
Să înțelegem ce sunt zodiile. Fața pozitivă și fața negativă a celor 12 zodii. Zodie și Ascendent. Prejudecăți. Corespondențe între zodii. Afnități și dizarmonii. Superlative. 
Investiție seminar: 90 lei

Programări și înscrieri

telefon: 0769674557
(rog sms ori, mai bine, mesaj pe WhatsApp)
mail: valeriu.panoiu@gmail.com

Calendar cursuri și seminarii mai-iunie 2017

din 23 mai: curs de Astrologie modulul 2, online (ziua de curs – marți)

weekendul 10-11 iunie: curs de Astrologie, începători, București, modulul 2, partea a 2-a.

weekendul 17-18 iunie: curs de Astrologie, avansați, București, modulul 3, partea 1

25 mai (joi): seminar – Astrologia Lunii, București. Vorbim despre Lună în zi de Lună Nouă în Gemeni.

8 iunie (joi): seminar despre Aspecte (în tranzit și sinastrie), București, partea a 2-a.

Înscrieri la: valeriu.panoiu@gmail.com

Astrologie terapeutică. Leacuri de băgat mințile în cap

Tot ce nu cunoaștem are putere asupra noastră. Invers, tot ce cunoaștem stăpânim. De aici vorba celebră ‘cunoașterea înseamnă putere’. Ce face diferența în acest joc de putere? Stăpânirea minții! Mintea, care ține în viață egoul, de care avem totuși nevoie pentru a funcționa în planul fizic. Când nu lăsăm mintea să zboare, când nu ne lăsăm copleșiți de frică și de speculații, când nu permitem scenariilor să ne domine, reușim să atingem starea de autocontrol, stăpânind gândurile și ținând în frâu egoul plin de dorințe lumești și vise de preamărire. Pentru cine nu atinge acest prag al stăpânirii de sine, care este de fapt proba supremă a maestrului, întotdeauna altcineva e de vină și greșește, pe când el știe întotdeauna mai bine și este mai bun decât toți.

În astrologie există două planete în al căror simbol nu se regăsește nici urmă de minte: Venus și Marte. Venus și Marte sunt compuse fiecare doar dintr-un cerc (simbol al spiritului) și o cruce (la Marte, o săgeată, care este de fapt o cruce stilizată, simbol al planului fizic, terestru, material). La Venus, cercul stă deasupra crucii, semn că Dumnezeu se coboară în materie prin iubire, artă și frumusețe, în timp ce la Marte cercul este desenat sub săgeată, reprezentând natura instinctuală, fizică, orientată pe acțiune. Simbolul intelectului este semicercul, iar planeta care guvernează frecvența pe care este acordată mintea, accesul la informație și comunicarea este Mercur, având semicercul desenat deasupra cercului și crucii.

Prin Venus și Marte, mintea este redusă la tăcere. Altfel spus, avem putere asupra gândurilor noastre și atingem pacea minții, fiind conectați direct la sinele nostru, atunci când funcționăm pe frecvența acestor două planete.

Venus ne face să ne stăpânim mintea prin:

- iubire, care ne coboară în inimă, ne deschide față de bucuria vieții și ne transmite o stare de conectare cu tot ceea ce există;
- trăire artistică, atunci când creăm sau când aducem frumusețe și îmbunătățim tot ceea ce atingem (de la pictat la făcut mâncare);
- orice proces de vindecare, iubirea și arta fiind ele însele terapeutice, la fel cum și procesul de vindecare a unei suferințe sau a unei boli fizice are drept scop restabilirea armoniei și echilibrului, principii venusiene. 

Marte ne ajută să atingem controlul mental prin:

- consum de energie prin sport sau acțiuni fizice practice care presupun atenție, concentrare, scop, direcție, precizie, manipulare de obiecte și aparate (de la condus mașina la tocat legume);
- muncă, indiferent de natura sa, întrucât ne orientează spre rezultat și performanță, randament și eficiență, mergând uneori până la o stare de epuizare vecină cu anestezia ori transa, care scoate gândurile din cap;
- energia sexuală, ce stimulează plăcerea, starea de bine, prin secretarea de oxitocină (hormonul fericirii), care inhibă fricile și stresul, contribuind la  comunicarea și stabilirea unei relații de încredere între parteneri.

Energia lui Venus (iubire, artă, înfrumusețare, reechilibrare, armonizare, vindecare) și forța lui Marte (acțiune, consum energetic, muncă, sport, sex) prescriu leacurile astrale pentru rătăcirea minții. Aceste soluții, folosite echilibrat și cu măsură, ne dau măsura controlului mental și a stăpânirii de sine. Prin aceste căi, mintea se înalță și ne servește, în loc să ne stăpânească.

Sursa foto: http://innovationleadershipforum.org/our-wisdom/understanding-innovation-mind-heart/

(Video) Numerologia numelui - numerele karmice la ''360 de grade Special'', B1TV

Înregistrarea emisiunii ''360 de grade Special'' din data de 13 mai 2017, cu Alina Bădic.

Invitați: Cristian Pompei și Valeriu Pănoiu.

Click aici pentru vizionare!

Tema: NUMEROLOGIA NUMELUI

Subictul ediției: NUMERELE KARMICE

Mod de calcul, interpretare, tipuri de karmă, profesii și sănătate. Previziuni.

Cea mai mare greșeală în relații!

Dumnezeu este Iubire, iar noi suntem Iubire. Nimic mai adevărat. Însă iubirea nu înseamnă să fii doar bun, ci înseamnă să impui limite. A iubi nu înseamnă a te lăsa călcat în picioare. În momentul în care spațiul personal încetează să mai existe și voința este anulată, deja vorbim despre încălcarea dreptului la libertatea personală.

Dacă te lași invadat în numele iubirii și le permiți celorlalți să te vampirizeze, ai alunecat, fără să-ți da seama, într-un joc de roluri: ai devenit victimă! Când lași un agresor să-și facă de cap, nu te aperi și nu iei măsuri, dovedești că nu te iubești pe tine! Ori dacă iubirea nu pleacă de la iubirea de sine, ea este greșit înțeleasă. A-l iubi pe altul, deci a-i permite să fie cum vrea el, nu trebuie să conducă la renunțare de sine sau la sacrificiu. Bunătatea și toleranța manifestate față de altcineva se opresc acolo unde accepți să-ți faci rău singur neluând atitudine. A da șansă după șansă conduce doar la pierdere de suflet și uzură nervoasă.

A vedea numai lumina din fiecare om poate fi primul pas către idealism și naivitate. În numele iubirii, al bunătății și al toleraței poate să înflorească agresiunea, iar călăii își croiesc drum spre putere. Amânarea deciziilor și credința în schimbarea celuilalt devin instrumente de autosabotare. ‘Lasă-l, poate își revine!’, ‘Nu pot să-i fac rău!’, ‘Îl iert și îl accept așa cum este.’  Toate sunt replici care girează o lipsă de acțiune în spatele căreia se ascunde tocmai neiubirea de sine. Energia iubirii are și o puternică vibrație educativă.  Iubirea presupune și acțiuni de corecție, de limitare, de apărare.

Cea mai mare greșeală pe care o fac oamenii în relații este aceea de a-i trata pe ceilalți în funcție de potențial! Numai că oamenii trebuie evaluați după manifestare! După cum se comportă, nu după cum ar putea să se comporte. După cum sunt, nu după cum ar putea fi! 

‘E om bun, dar are și el o rătăcire.’ ‘Mai bea din când ân când, mă mai și bate, dar știu că mă iubește.’ ‘Mă agresează verbal chiar dacă suntem divorțați și nu mai are niciun drept asupra vieții mele private, dar e tatăl copilului meu, îl las în pace, suport, ce să fac?! Pentru copil!’ Asemenea replici descriu situații în care, în numele iubirii, al bunătății, al idealurilor umane, oamenii se lasă abuzați. 

La fel cum în numele credinței s-au comis atrocități, iubirea și bunătatea greșit interpretate le permit abuzatorilor, călăilor, persoanelor cu tulburări de comportament sau chiar cu probleme psihice să preia puterea asupra vieților noastre, să-și aroge drepturi, să ne îngrădească, dacă nu chiar să ajungă în funcții de conducere. Încă o dovadă prin care prin care, în numele lui Dumnezeu, se comit atrocități. De data asta suntem însă vinovați, pentru că permitem! 

În aceste cazuri descoperim un tipar de abuz pe care-l perpetuăm și pe care este obligatoriu să-l vindecăm. Efectul este dublu: ieșirea din rolul de victimă, respectiv limitarea călăului și împingerea sa tot în direcția vindecării. Iar acest pas nu se poate face decât prin acțiune, prin toate mijloacele, cu forța, dacă este necesar. Călăul nu poate fi îmblânzit decât dacă este agresat la rândul lui, acesta fiind singurul limbaj pe care-l cunoaște. Nu poți ajunge la cineva decât dacă vorbești aceeași limbă cu el. Dacă el folosește șantajul, manipularea, amenințările, constrângerile, frica, atunci nu poate fi trezit decât prin terapie de șoc. Rezultatele se obțin doar dacă-l domini, dacă te urci peste el, dacă starea de frică sau de panică pe care i-o induci are o intensitate mai mare decât cea pe care ți-o aplică el ție.

Prădătorii nu respectă prada. Dimpotrivă, speculează constant punctele sensibile și regizează un teatru psihopat cu scene de tortură psihică, cu foarte multe victime colaterale.  Ei nu știu decât de frică, nu se tem și nu ascultă decât de cei care îi domină la rândul lor. Respectul lor se câștigă numai prin mijloace coercitive.

A iubi oamenii nu este un act prin care renunți la tine și îl lași pe fiecare să facă ce vrea din tine. Dar avem nevoie de agresori tocmai pentru că ei trezesc în noi iubirea de sine! Intenția nu este de a acționa împotriva lor, ci de a lua măsuri pentru tine.

În planul fizic, manifestarea este unitatea de măsură a relațiilor. Toți oamenii pot fi buni, dar unii aleg să manifeste întunericul, iar ei trebuie tratați ca atare, în conformitate cu ce au ales, nu cu ce ar fi putut să aleagă și n-au făcut-o. Oamenii trebuie luați așa cum sunt, nu cum ar putea să fie. Altfel, realitatea noastră este doar o iluzie în care ne mințim singuri că se va schimba ceva fără să intervenim. Dumnezeu ne vrea buni, dar nu proști. Pasivitatea, sacrificiul și neiubirea se sine lasă prădătorii în libertate. Să nu ne mai mirăm că dreptatea este a celui care dă primul cu piatra sau a celui care urlă mai tare!

Sursa foto: https://www.tumblr.com/search/half%20tiger%20half%20man

Destinul în Leu! Stăpânul Inelelor – Întoarcerea Regelui!

Începând cu seara zilei de 9 mai 2017 și până pe 6 noiembrie 2018, axa Destinului se deplasează pe sectorul Leu-Vărsător: Nodul Nord în Leu și Nodul Sud în Vărsător. Un an și jumătate în care suntem chemați să jucăm rolul principal în propria viață și să nu ne dăm mai multă importanță decât se cuvine în viețile celorlalți.

Destinul în Leu ne forțează să ne vedem valoarea și să nu ne mai mulțumim cu puțin. Dimpotrivă, să cerem tot ce ni se cuvine în urma meritelor muncite în ultimul an și jumătate, cât Nodul Nord a traversat Fecioara. Cu măsura cu care i-am servit pe alții, cu aceea ni se va întoarce. Pe cât am dăruit, pe atât vom primi.

Destinul în Leu trezește în noi conștiința întregului! Nu avem voie să fim mai puțin decât suntem! El ne împinge să ne exprimăm la întregul potențial și să nu dăm voie niciunui om și niciunei situații să ne facă mai mici! Măreția și integritatea sunt direcțiile următorului an și jumătate. Oriunde ne-am afla și nu putem să strălucim din toate puterile noastre, atragem contexte radicale prin care să rupem lanțurile. Capătul răbdării a fost atins, iar calea sacrificiului este o pistă greșită. Nodul Nord strigă la noi cu toată vocea: Nu ai voie să renunți la tine! Pentru nimic și pentru nimeni! Strălucești? Ești la locul perfect pentru tine.

Locurile de muncă pline de constrângeri și rutină apăsătoare fără perspectivă devin neîncăpătoare și nu mai sunt recomandate. A îndura nu mai este o opțiune. Revoltele personale sunt încurajate de Nodul Sud în Văsător, în numele progresului. Evoluția personală ne poartă spre o contribuție care să ne aducă mai multă satisfacție și, în special, mai multă apreciere! Pe Nodul Nord în Leu, piața de muncă freamătă, iar managerii murmură. Nodul Nord în Fecioară ne-a făcut devotați, buni executanți, răbdători, absorbiți de muncă și răspunderi, preocupați de randament și eficiență, disciplinați ca niște roboți.

Nodul Nord în Leu derobotizează și reumanizează. Impune lideri prin puterea exemplului. Nu mai vrea anonimi cu capul plecat, ci creativi îndrăzneți și inovatori, care cred în ei și își susțin punctul de vedere. Angajații ascultători ce se supun autorității de orice fel, inclusiv celei abuzive, nu mai sunt la modă. Au expirat. Oamenii au nevoie de modele către care să privească de jos în sus. Dacă Nodul Nord în Fecioară ne-a pus să mai plecăm și capul, să acceptăm, să ne smerim (mai ales prin puterea Nodului Sud în Pești), Nodul Nord în Leu ne redă toată demnitatea călcată de alții în picioare sau pe care am predat-o singuri cu știință sau cu neștiință. 

În relații, nu este de acceptat decât locul întâi! Locul 2 este exclus! Asta va îndemna multe cupluri să suporte transformări serioase ori despărțiri inevitabile. Trioul conjugal nu mai este nici el de actualitate. Devine de neacceptat să joci rolul secundar într-un trio conjugal, de exemplu. Stima de sine ia avânt și nu mai tolerează concesii. Când îți dai voie să fii pe locul 2, de fapt nu te apreciezi, nu îți dai valoare, nu te iubești pe tine. Ori tocmai iubirea de sine este cea mai mare calitate pe care ne-o insuflă Nodul Nord în Leu. Iubește-te pe tine ca să-i poți iubi pe ceilalți! Și cum facem asta? Numai ce am explicat: ieșind din toate situațiile de compromis, nemaiacceptând să fim roata de rezervă sau stația de tren pentru cei ce fac haltă doar ca să ia, fără să dea nimic la schimb.

Nodul Nord ne cere să strălucim! Iar asta nu putem face decât lângă cei ce ne stimulează și ne scot în evidență toate calitățile. Nu mai tolerăm critica, reproșurile și incursiunile celorlalți în viața noastră. Nodul Nord ne cere să le fixăm foarte clar și ferm limite altora. Așa face Leul, își marchează teritoriul și sfâșie orice tentativă de a-i fi încălcată intimitatea. Cei ce ne limitează, ne blochează, ne acuză nu au ce să caute în spațiul nostru. De data aceasta, nu atitudinea creștinească greșit înțeleasă îi ține departe, ci distanța care, dacă nu este respectată, trebuie impusă prin orice mijloace necesare.

Iubirea, dincolo de iubirea de sine, tinde să fie asimilată la nivel divin de către fiecare dintre noi. Iar Dumnezeu, pentru că ne iubește, permite! Nodul în Leu ne împiedică să schimbăm pe cineva și ne îndeamnă să-l acceptăm pe fiecare așa cum este, dar să-l lăsăm în pace să fie cum vrea el, fără să-i dăm însă voie să facă ravagii pe teritoriul nostru. Stai acolo, poți să faci ce vrei tu, poți să fii cum vrei, dar la tine acolo. Eu sunt dator să protejez tot ce este mai important pentru mine și pe toți cei ce sunt importanți pentru mine. Distanța și limitările accesului la propria viață vizează nu doar colegii, vecinii, prietenii, ci mai ales membrii familiei care nu au niciun drept să intervină în alegerile noastre. Oricine ne subminează, ne invadează și ne împuținează să stea dincolo de zidurile regatului nostru!

După o pribegie în care ne-a fost greu să ne ținem direcția sau în care alții s-au luptat să ne bage pe gât direcția lor, Nodul Nord ne înscăunează în rolul de Rege, respectiv Regină în propria viață. Primim atât cât credem că merităm, iar pentru asta e cazul să lăsăm în urmă mentalitatea de slugi și de victime. Cei ce agresează, cei ce nu-și cunosc limitele și nici lungul nasului, cei ce lingușesc, se ploconesc, manipulează ori șantajează, cei ce pretind fără să dea la schimb își pierd privilegiile, pentru că se discreditează singuri. Cinstea, onoarea, corectitudinea, fidelitatea, curajul, autocontrolul, stăpânirea de sine, tăria de caracter, responsabilitatea se întorc la putere. Aceste peceți sunt înscrise cu litere de foc pe inelul ce ajunge simbolic pe degetul tututor celor stăpâni pe propria viață (nu pe a altora!).

Motoul Destinului în Leu: Ești mai mult decât o parte din tine! Fii întreg! 

Destinul în Leu pentru fiecare zodie:

Berbec: iubire împlinită, bucurii prin copii, succes la scenă deschisă, creativitate, recunoaștere publică, confirmări, hobbyuri și timp liber de calitate.

Taur: viață de familie stabilă, confort material și emoțional, rezolvarea traumelor din trecut, sentiment de acasă, înrădăcinarea într-un stil de viață durabil.

Gemeni: comunicare eficientă și rețea de relații, drumuri și studii importante, contracte avantajoase, putere prin informație, rol de îndrumător, capacitate de a pune în practică visurile și idealurile.

Rac: stabilitate financiară, încheierea unor situații toxice care trenează de prea mult timp, valorificare a talentelor, investiții și achiziții.

Leu: decizii radicale, consolidare a imaginii și a reputației, transformări fizice, investiție în sănătate și cosmetică, rol de locomotivă în viața celorlalți.

Fecioară: momente de fatalitate, pierderi necesare, acceptarea unor situații ce încalcă logica lucrurilor, finalizarea unui ciclu de suferință, implicare în alinarea suferinței altora, rezolvări miraculoase.

Balanță: planuri de viitor, anturaj, protectori nesperați, sprijin necondiționat, fan club, prietenie și evenimente sociale, succes în grupuri, echipe și organizații.

Scorpion: ascensiune socială, schimbare de statut social, evoluție profesională, ieșire din stagnare, blocaj ori plafonare, vizibilitate publică, relații cu autoritățile.

Săgetător: relații cu justiția, sentiment că se face dreptate, vindecare de convingeri și prejudecăți, limbi străine și studii înalte, relații cu străinii, călătorii la distanță, rol de mentor, remodelarea visurilor și a idealurilor.

Capricorn: transformare personală, avantaje obținute de pe urma pierderilor, sprijin financiar din partea altora, întâlnire cu puterea personală, spiritualitate.

Vărsător: construirea de relații și parteneriate, cuplul ca direcție de viață, oameni pe care Vărsătorii se pot baza, relații cu justiția, sfârșitul unor atașamente și compromisuri.

Pești: viață profesională dinamică și satisfăcătoare, atenție acordată sănătății, stil de viață echilibrat, schimbări în alimentație și în obiceiurile zilnice, bazat pe ordine și disciplină, structură și consistență, ajutor oferit altora.

Sursa foto: https://www.plejmo.com/en/movie/10603/the-lord-of-the-rings-the-return-of-the-king/

(Video) Horoscop 7-13 aprilie 2017 la ''360 de grade'', B1TV

Înregistrarea emisiunii ''360 de grade'' din 6 mai 2017, cu Alina Bădic, B1TV.

Subiectul: Analiza săptămânii 7-13 mai, horoscopul pentru fiecare zodie

Click AICI pentru vizionare!


Săptămână de Destin! Pe 9 mai, Nodul Nord ajunge în Leu, iar Nodul Sud în Vărsător, pentru următorul an și jumătae.

Lună Plină în Scorpion pe 10 mai. 

Acțiunea lui Marte, între iluziile cuadraturii cu Neptun și oportunitățile trigonului cu Jupiter.

Din secretele relațiilor (partea a 3-a): Cum să te culci cu Magicianul și să te trezești cu Vrăjitorul cel Rău sau cu Vrăjitoarea cea Rea!

Sufletul știe să iubească abia atunci când sentimentele sunt în echilibru cu mintea. Îndrăgostitul care nu mai vede logica lucrurilor se trezește în iluzie, în timp ce persoana cerebrală care doar face calcule și anticipează riscuri și piste de eșec nu mai ajunge să-și deschidă sufletul, ratând momentul și chiar viața, care e nu e compusă decât din momente. Arhetipul Iubitului/Iubitului este incomplet fără stăpânirea rolului de Magician. Suntem în armonie cu noi înșine abia atunci când Erosul stă în echilibru cu Logosul. Când Iubirea și Cunoașterea se susțin și se completează, pentru că iubirea care ia mințile conduce la obsesie ori chiar nebunie, în timp ce cunoașterea fără iubire este rece și stearpă.

Magicianul este cel de-al treilea rol pe care fiecare dintre noi îl are de jucat în propria viață. Este partea din noi care ne împinge să gândim, să știm, să dobândim abilități prin care să ne transformăm pe noi și tot ce atingem. Magicianul transformă materia prin cunoștințele sale în domeniul matematicii, tehnologiei, ingineriei, sau sufletul, prin accesul la înțelepciunea pe care o împărtășește altora pe măsură ce evoluează el însuși. Magicianul își desăvârșește mentalul inferior, cultivând logica lucrurilor și stăpânindu-și mintea prin argumente raționale și adevăruri demonstrabile științific în realitatea simțurilor. Dincolo de acest plan se află însă mentalul superior, unde accesul se face prin intuiție, prin conectarea la Sursă, prin accesarea unor canale de informație ce curg direct din baza de date a Universului.

Magician este cel ce nu se mulțumește să fie deștept, ci țintește spre genialitate, știind că destinația minții nu este inteligența, ci înțelepciunea. Magicianul este spiritul bătrân care nu are legătură cu vârsta, pentru că se naște cu capacitatea de a vedea adevărata natură a lucrurilor și a omului sau și-o descoperă încă din copilărie, manifestând o precocitate care nu poate să treacă rămâne neobservată. De mic copil învață de toate, le știe pe toate și trăiește cu impresia că știe mai bine decât părinții, punându-se adesea pe locul adultului, ceea ce-l va face mai târziu să atragă parteneri pe care-i crește și îi educă pentru a-i reda mai departe în circuitul relațional după ce i-a adus la un nivel de la care învățăcelul nu mai ține pasul. Magicianul are de mic un ritm de dezvoltare mult mai rapid decât cei de-o seamă cu el, este un izvor de informație pe care nici el nu poate spune cu precizie de unde o deține, deși excelează în școală fără să depună mult efort și, chiar dacă muncește conștiincios și devotat studiului, asimilează cel mai mult din zbor, ca un burete. Magicianul face schimbări, ia decizii, respectă ritmurile vieții, călăuzește și se lasă călăuzit, trăind mai intens și mai repede decât ceilalți, mai multe vieți într-una singură, murind de mai multe ori simbolic pentru a renaște de și mai multe ori.

Magicianul este cel care știe că adevărata putere este cunoașterea, prin urmare el își dedică viața cercetării legilor Universului și a lumilor invizibile. Teritoriul său este acolo unde alții nici cu gândul n-au gândit, în locurile cele mai ascunse, în secretele și misterele vieții și ale creației. Magicianul este cel ce decifrează semnele, interpretează mesajele, se simte acasă în ezoterism, spiritualitate și religie, înțelegînd locul omului în Univers și în propria viață, în conexiune cu tot ceea ce există și cu planul divin. El are capacitatea de conecta realitatea celor 5 simțuri, deci ceea ce este jos, cu realitatea nevăzută, aceea ce sus, de a dezvălui ce este învăluit, de a aduce Lumină în Întuneric. 

Magicianul se preocupă de tot ceea ce este universal valabil, privește viața și oamenii de sus, cu detașare, de a înălțimea cunoașterii superioare. Marele său dar este cheia Adevărului, cu care poate să-i ajute pe ceilalți să se înțeleagă, să se vindece, să se înalțe. Magicianul înțelege legile vieții, pe care le aduce în realitate, fiind aspirat întotdeauna de o meserie vocațională, în domeniul justiției, al medicinii, al terapiilor complementare, al învățământului, al consilierii (ca preot, psihoterapeut, parapsiholog, astrolog etc.). Magicianul este un traducător al planului divin în realitatea umană terestră. El respectă întotdeauna spiritul legilor, nu litera lor, fiind capabil să formuleze noi legi, ghiduri, manuale și să-i conecteze pe ceilați la drumul lor. 

Magicianul știe și este conectat la ceea ce este, nu la impresiile și scenariile minții. Trezirea spirituală este apanajul Magicianului, care ia decizii bazate nu pe frică, ci pe credință, conștient de responsabilitatea pentru toate părțile implicate în deciziile sale, spre binele suprem al tuturor. Magicianul are puterea fascinației, ceilalți vor să fie ca el ori vor să fie cu el. El are cea mai mare deschidere erotică, pentru că Logosul și Erosul fiind legate, cu cât cunoașterea este mai mare, cu atât atracția sexuală se amplifică. Magicienii în care strigă tare arhetipul Războinicului nu se dau înapoi de la a face cuceriri și de la consumul plăcerilor efemere servite prin oportunități, devenind pătrunși de propria putere și ajungând dominați de ego, în loc să rămână ei deasupra lui.

Orgoliul cunoașterii este poate cel mai mare dintre toate, la fel cum frica de a nu cunoaște este cel mai greu de vindecat în ADN-ul uman. Ia uite cine sunt eu poate deveni un mod de viață. Cel ce le știe pe toate comite abuzuri, uitînd că testul maestrului este stăpânirea de sine și impunerea limitelor, nicidecum lipsa de măsură ce trece în lăcomie de bani sau plăceri senzuale. Gurul căzut, pătruns de sine însuși nu-și vede orgoliul: când le știi pe toate, nu mai ai nimic de învățat. Magicianul care se pune pe locul lui Dumnezeu și nu cultivă smerenia a uitat cu desăvârșire povața dată de Iisus celor trimiți să servească drept modele și surse de inspirație pentru alții: care va vrea să fie mare între voi, să fie slujitor al vostru (Marcu 10.43).

Orgoliul cunoașterii predispus la abuz de putere definește marea umbră a Magicianului: manipularea. Magicianul abuziv este un manipulator ce prestează servicii în interes lumesc, uitând de rolul său de mesager între Cer și Pământ. Magicianul are rolul de a-i învăța pe alții, dar manipulatorul poate să dea cunoașterea trunchiat, doar în schimbul îmbogățirii sau ținând oricum pentru el adevăruri și secrete, neîmpărtășind informații esențiale ca să nu fie nimeni mai bun ca el și ca să creeze dependențe ce-i aduc beneficii pe termen lung. Mândria îi dă un complex de inferioritate pe care numai el nu-l vede, neacceptând că mentorul este evaluat în funcție de discipolii care l-au depășit, nicidecum de armata de zombi pe care-i ține legați de el, pe care-i duce cu zăhărelul și pe care-i domină, ca să se simtă el tartore de neînlocuit.

Provocarea Magicianului este să nu-și piardă mințile în timp ce explorează înălțimile Universului, filtrând totul prin rațiune și comunicare persuasivă, logică și bun simț.

Contrapartea manipulării este fățărnicia. Naivul care are acces la câteva informații și deja se iluzonează că deține cheile Împărăției, capabil să facă rău convins că face bine. El este mai puțin preocupat de creșterea lui decât de a pune în evidență slăbiciunile celorlalți, cu care se pune în competiție. Când vor ajunge ei la nivelul său... Închipuitul nu-și asumă responsabilitatea spuselor și faptelor sale, inducând în eroare, discreditând, sabotând, dezinformând fără să recunoască pe urmă cine este autorul zvonurilor. Magicianul recunoaște întotdeauna: da, eu am afirmat asta! Bufonul, o altă față a Magicianului, niciodată, lăsând dublul înțeles să împrăștie confuzie și haos. El știe doar să râdă, să facă atmosferă, să atragă atenția, să se joace cu mintea și emoțiile celorlalți prin interpretări răutăcioase, prin glume nesărate, prin indicarea defectelor și slăbiciunilor, prin atacuri la persoană, demontând viața altora și întrebându-se pe urmă de ce nu reușește să construiască structuri durabile în propria viață. Uite de-aia!

Magicianul are întotdeauna de ales între Lumină și Întuneric, între Iubire și distrugere între Bine și Rău. Fără discernământ, Magicianul elberează din el Vrăjitorul cel Rău sau Vrăjitoarea cea Rea. Știm de ce fac oamenii rău: pentru că pot. Iar Vrăjitorul și Vrăjitoarea nu vor ezita să folosească slăbiciunile celorlalți, să abuzeze, să împrăștie neadevăruri, să saboteze, să arunce cu noroi, să distrugă imagini sau să contamineze vieți. Am stabilit deja: pentru că pot! Și pentru că întotdeauna altcineva este de vină și trebuie pedepsit, ei erijându-se în judecători supremi, din moment ce dețin Adevărul. Și nu doar atât. Ei sunt Adevărul. Tot ce știu despre alții va fi folosit la un moment dat împotriva lor. Puterea lor dezlănțuită usucă tot ce atinge.

Arhetipul Magicianului este predominant la cei ce au darul profeției, al clarvederii, al vindecării, la cei ce dețin puterea cuvântului și arta convingerii, la artiști, la cei ce-i inspiră pe alții, îi învață și îi îndrumă, alinând sufletul și aducându-i pe ceilalți în armonie cu ei înșiși. 

Magicianul deține puterea supremă, cea a cunoașterii, la pachet cu toată responsabilitatea ce vine prim misiunea de a călăuzi alegeri, de a da direcția, de a influența Destine, de a aduce în lume energie de schimbare, de a susține transformarea personală a celorlalți, de a-i împinge, de a modela vieți. Magicianul își joacă rolul în perioadele de criză existențială, de suferință, de indecizie, de răscruce de drumuri. Atunci este nevoie de el, pentru a ajuta la ordonarea haosului și pentru a le arăta calea. În acest rol, este normal ca oamenii să-l caute și să-l solicite doar atunci când au nevoie de el. Magicianul îți arată ce să faci și cum să faci. El doar îți pune la dispoziție intrumentele. El nu face în locul tău. Magicianul trezește puterea în ceilalți, fără să și-o impună pe a lui asupra lor. 

Magicianul îi servește și îi conectează pe ceilalți la cunoaștere, la vindecare, la ei înșiși. Magicianul nu conduce, el este un canal prin care este condusă energia către binele suprem al celorlalți. Nu Magicianul face; prin el se face. Nu Magicianul vindecă: prin el se transmite vindecarea. Nu Magicianul știe pentru tine; prin el te conectezi la informația care îți aduce Lumină, înțelegere și acceptare. Scopul său nu este puterea, dar, cu toate astea, el este puterea din spatele puterii. El nu este Regele, ci sfătuitorul Regelui, omul său de încredere. Sprijinul și confidentul.

Magicianul este puterea din spatele tronului. Prin el facem pasul decisiv spre rolul suprem, care întregește ființa umană: cel de Rege/Regină. Rămâne de văzut cum cele 3 arhetipuri, Războinicul, Iubitul/Iubita și Magicianul se contopesc și devin 3 într-1.. Adică Rege, respectiv Regină în propria viață...

Sursa foto: http://forum.blackdesertonline.com/index.php?/topic/53-whats-your-experience-with-wizardwitch-in-pvp/

Curs de astrologie, București, modulul 1, partea 1, 13-14 mai 2017

Cui se adreseaza?

Cursul de astrologie se adreseaza tuturor pasionatilor de astrologie aflati la inceput de drum, celor care doresc sa-si sistematizeze cunostintele in domeniu si tuturor celor care doresc sa-si refaca legatura cu propria persoana (cu sinele adevarat), cu lumea si cu Dumnezeu. Cursul se organizeaza la clasa.

O luam de la zero, asa ca cei care au cunostinte minime de astrologie au ocazia sa ia startul. In egala masura, cursurile se adreseaza si celor mai experimentati, care doresc sa puna astrologia in perspectiva spirituala, sa isi clarifice conceptele si sa isi construiasca propriul sistem de interpretare.

Misiunea si promisiunea

Astrologia este abordata din perspectiva spirituala, ca o cale de reintoarcere la sine si de redescoperire a puterii divine din interior.

Aceste cursuri nu-si propun sa ofere doar initierea in tehnici si metode de interpretare! Scopul final este acela de a-i ajuta pe cei interesati sa-si dezvolte o viziune asupra astrologiei si sa-si asume calitatea de creatori ai propriei vieti!

La finalul acestei prime serii de cursuri, participantii:
• vor putea sa-si interiorizeze instrumentele de lucru cu care opereaza astrologia
• vor fi capabili sa intocmeasca o astrograma (va exista inclusiv o lectie speciala in care vom invata sa desenam de mana o harta astrala, lasand deoparte softurile si tehnologia)
• vor face primii pasi in autocunoasterea si in transformarea personala prin astrologie
• vor putea integra astrologia in campul disciplinelor spirituale, in acord cu legile universale si cu planul Divin.

Din secretele relațiilor (partea a 2-a): Prima iubire nu se uită niciodată! Pentru că se tot repetă până se vindecă.

Până găsesc oamenii de știință formula secretă a iubirii și până mai face biserica alți adepți care să creadă că sexul e un mare păcat, să revenim la treburile serioase și să mai activăm 25% din potențialul cu care venim la naștere. Vorbind despre 4 arhetipuri care coexistă în noi, ajungem la cel al Iubitului/Iubitei, al cărui sinonim ar fi ‘îndrăgostitul’. Folosim totuși termenul de Iubit/Iubită în loc de Amant/Amantă pentru a evita ambiguitatea ce ar putea trimite la ideea de triunghi conjugal, deși ne referim strict la iubirea romantică, la îndrăgostiți, nu la iubirea de părinte, de copil, de frate etc.

De la Rudolf Steiner citire știm că în primii 7 ani de viață orice copil se află în câmpurile mamei, în etapa de viață guvernată de Lună. De la 7 la 14 ani, în schimb, se trece în faza ‘tata’ a copilăriei. Figura maternă trece în plan secundar, copilul definindu-se în funcție de rolul principal masculin din viața sa, pe care îl poate juca tatăl natural sau un surogat al său: tatăl vitreg, un bunic, un unchi, un frate mai mare, un profesor. Experiența arată că se poate ajunge la un model masculin preluat din literatură sau cinematografie (erou de roman sau de film). Cel mai mare impact pentru copiii de 7-14 ani îl are descoperirea modelulului masculin! La aceasă vârstă de autocunoaștere se trasează foarte clar reperele umane: așa da/așa nu. Copiii adormiți copiază inconștient tiparele (de dependență sau agresivitate, de pildă), în timp ce alții ajung să se trezească, să discearnă și să facă alegeri conștiente. Din înțelepciunea strămoșească, știm că la 7 ani dacii separau copiii pe sexe: băieții învățau meșteșugurile și arta războiului, în timp ce fetele erau inițiate în artele vindecării și în tainele vieții domestice. 

Fetele între 7 și 14 ani, expuse la stimulii figurii paterne, își definesc tiparul de bărbat pe care îl atrag. Acum se alege dacă fata va atrage același tip de partener ca și mama. Băieții între 7 și 14 ani împrumută valorile, sistemul de credințe și tiparul de comportament al modelului maculin. Aceasta este perioada eroismului, în care fiecare copil își caută eroul de sex masculin pentru a-l clona mai târziu. Astrologic vorbind, după 9 ani, de obicei, după prima inversare a axei Destinului și înainte de 14 ani, când Nodurile Lunare sunt din nou în cuadratură cu cele din harta natală, se stârnește interesul erotic. Mecanismul psihologic este proiecția: la fete, trăsăturile modelului masculin sunt proiectate pe un băiat care emite pe frecvența idealului patern, în timp ce băieții au prima lor erecție conștientă de... masculinitate și simt nevoia să manifeste, să treacă la acțiune, să pună în practică, să descarce în relația cu fetele ceea ce au înțeles ei din a fi bărbat aflat la început de drum, totul pe fondul transformărilor hormonale de la pubertate.

Dacă mama își depășește atribuțiile și acaparează băiatul și după 7 ani, împiedicându-i accesul la un rol masculin predominant, sau dacă băiatul crește într-un mediu feminin sufocant, unde masculinitatea este castrată, ‘băiatul mamei’ se va trezi mai târziu în rolul de Don Juan. El va căpăta o dependență de energia feminină, ca să nu-i spunem lipsă de sațietate. Greu va putea să reziste într-o relație stabilă fără să calce pe alături, diversitatea feminină fiind pentru el un drog. Băiatul neînțărcat (zis și cu suzetă) fie va păstra dependența de mamă, pe care o va pune înaintea oricărei partenere, fie nu se va mulțumi niciodată cu o singură femeie, nefiindu-i nici lui foarte clar ce caută. Rolul pe care-l va juca va fi oricum cel de aventurier erotic, de explorator veșnic dornic de noi cuceriri. 

Corespondentul feminin este, desigur, ‘fata lui tata’, care devoltă o atracție către autoritatea masculină, identificându-se cu rolul de putere al tatălui. Fata poate decide că femeile sunt slabe, așa că preia forța masculină ce o transformă într-un vânător redutabil, devenind o seducătoare incurabilă care, în momentul în care prada a cedat și a fost devorată, își mută centrul de interes. Scopul amazoanelor este să vâneze, nu să ucidă prada. Cocoșul are o părere proastă despre găina care stă sau se împiedică, pierzându-și respectul față de ea.

Atracția erotică este inevitabil urmată mai devreme sau mai târziu (în zilele noastre, de obicei, mai devreme) de experimentarea sexualității. Dacă asimilarea modelului masculin s-a făcut în mod echilibrat, atât fetele, cât și băieții vor manifesta valorile masculine superioare: integritate, decizie, protecție, loialitate, responsabilitate. Așa se disting cei pregătiți să-și asume de timpuriu provocările vieții, căsătorindu-se devreme și devenind părinți uneori chiar înainte de vreme. Ei aplică în viața de cuplu de mici un model de iubire, bazat pe grijă și simț al datoriei. Nu de puține ori, Iubita responsabilă se căsătorește cu băiatul neînțărcat, asumându-și ea, în locul lui, greutățile și grijile casei, până când, într-un final, tot clachează psihic sau fizic, ca să înțeleagă că rolul ei nu este acela de salvatoare și nici de femeie-bărbat. În această ipostază, ea niciodată nu se va simți întreagă.

Când este preluată energia brută masculină, băieții și fetele, viitorii bărbați și femei, aplică nu modelul de iubire, ci de putere! Iar puterea este asociată principiului plăcerii și consumului. Ei își asumă un rol dominant, impunîndu-și voința, partenerul sau partenera fiind nevoiți să execute, să facă pe plac, să se sacrifice ori să se refugieze în muncă, responsabilități sau copii. Călăul erotic își întâlnește victima, forțând-o să înțeleagă după un timp că nu e la locul potrivit. Totul face parte din procesul de maturizare, mai ales a celui ce se lasă abuzat, ca să-și vindece orgoliul de victimă, de sacrificat sau de indispensabil, ce provine dintr-un exces de energie feminină preluat, care se cere îndreptat.

Iubirea se concentrează doar pe cât oferă, puterea se concentrează pe cât cere! Iubirea dă, puterea ia! Dar iubirea care oferă nu are niciodată voie să încalce legea universală a echilibrului: dacă dă și nu primește la schimb, devine abuzivă și autodistrucivă.

Mai există situația în care nu există clar definit nici modelul masculin și nici cel feminin. Atunci, adultul rămâne un visător care idealizează iubirea, pe care o filtrează prin frica de suferință. Rezultatul este refuzul de a iubi, frica de a se apropia de un partener de sex opus, sexualitatea incertă ori homosexualitatea. Așa se nasc fata bătrână sau femeia frigidă și bărbatul impotent, dezinteresați de apropierea fizică, incapabili să ofere sentimente, simțindu-se prizonieri în propriul trup.

Frustrările sexuale și închiderea față de actul erotic, fuga de relație în urma dezamăgirii sunt alte acte de autosabotare ce se manifestă la vârsta adultă. Persoana ce le ține în brațe fără să le dea drumul ajunge la sado-masochism, ucigând arhetipul Iubitului/Iubitei și dând putere absolută Răboinicului! Un Războinc dezlănțuit ce dezvoltă fixații și obsesii, însetat de răzbunare, cântat în muzică și literatură pentru răutatea ce poate căpăta accente cu nuanțe între malefic și demonic.

Arhetipul Iubitului/Iubitei dă forță de viață, respingerea sa conducând la boală psihică, distrugere, rol de prădător, călău sau Dumnezeu în viețile altora. Evident, există și o alternativă la rolul de partener erotic, lipsa unei relații de cuplu sau a unei vieți sexuale active putând fi sublimată prin preocupări spirituale, activități creative și artistice, un hobby, o mare pasiune. Orice semn de frustrare sexuală și de răutate indică însă că forțele distructive le depășesc pe cele creatoare, deci că arhetipul îndrăgostitului este adormit. Și, cum știm din poveste, orice frumoasă adormită își așteaptă prințul care să o sărute și să o trezească la viață. La fel cum orice broscoi norocos poate deveni prinț la sărutul unei prințese dispuse să-și folosească pecetea buzelor.

Iubitul și Iubita coincid cu Prințul și Prințesa din poveste. Acest nivel este doar un stadiu în devenirea ca întreg, numai că există persoane care se identifică predominant cu rolul de Prinț sau Prințesă, preocupați să-și satisfacă numai dorințele, plăcerile și senzualitatea, pentru care jocul seducției, experimentarea sexuală și nevoia de altceva devin scopuri în sine. Nu orice Prinț devine Rege și nici orice Prințesă nu candidează la rolul de Regină. Dar până să ajungem la tron, mai rămâne să dezbatem un arhetip, cel al Magicianului. Între timp, frumoasa adormită și broscoiul își așteaptă sărutul...

Sursa foto: http://isha.sadhguru.org/blog/lifestyle/relationships/the-meaning-of-true-love-love-beyond-words/

Seminar de ASTROLOGIE MEDICALĂ, online, 13 și 20 noiembrie 2024

Miercuri 13 noiembrie și miercuri 20 noiembrie 2024, între orele 20:00 și 23:00 (ale României), reiau seminarul de astrologie medicală. Ulti...