Rescrie-ti povestea vietii! Jupiter in Rac (26 iunie 2013 – 16 iulie 2014)

Pe langa multe atribute care i se pun in carca, Jupiter este si Marele Povestitor. Dorinta de aprofundare, curiozitatea de a cunoaste un om sau un subiect pe toate fetele este de natura jupiteriana, la fel si nevoia de a relata cele aflate. De la exilul din Gemeni, Jupiter trece in Rac, unde isi afla exaltarea, deci unde isi da masura talentelor sale. Pe 26 iunie 2013 se face saltul de la viziunea atotcuprinzatoare a Gemenilor la cea a Racului, care va fi valabila un an de zile. Jupiter in Gemeni ne-a indemnat sa gustam cate putin din toate, sa vrem cat mai mult din cat mai multe experiente. Drept consecinta am ramas cu niste goluri de neacoperit. Rabdarea ne-a fost greu pusa la incercare, ne-am luptat cu plictiseala si cu monotonia, cu dorinta de a avea parte mereu de altceva.

Jupiter in Rac ne ajuta sa ne concentram, sa ne dedicam unor scopuri precise pe care sa le urmam pana la capat. Nu mai vrem “mai multe trairi din alte experiente”, ci ajungem sa ne dorim “mai mult din aceeasi experienta”. Ne este mult mai usor sa ne focalizam atentia, incetam cu risipirea resurselor in toate directiile. Apreciem mai mult valoarea oamenilor, a banilor si a timpului liber. Ne redefinim conceptul de abundenta. Jupiter in semnul de exaltare ne faciliteaza intelegerea unui adevar universal: avem intotdeauna mai mult din cine suntem! E timpul sa ne facem o lista cu valorile personale si cu prioritatile noastre.

Jupiter povestitorul ne trage de limba, ne asaza cu forta in fata unei pagini goale si ne pune un pix (sau o tastatura) in mana. Ordinul este clar: “Rescrie-ti povestea vietii!”. Trebuie sa devenim constienti de subiectele, tiparele si temele pe care le tot reciclam in subconstient. Cu cat avem mai multe frici, cu atat ele se vor adeveri. Cu cat fugim de o pierdere, in Univers amplificam pierderea pana ajungem sa-o traim pe propria piele.
Asadar, avem treaba! Fiecare sa-si completeze urmatorul formular pe care sa-l inchege apoi intr-o compunere:

Anul nou karmic: Lilith in Rac (9 iunie 2013 - 4 martie 2014)

Umbla vorba in targ ca pe 21 decembrie 2012 “s-ar fi terminat karma”. O fi adevarat, numai ca trebuie sa avem in vedere proprietatea termenilor. Nu se pune nicidecum problema abrogarii legii universale a cauzei si a efectului. Adica de acum inainte, gata, orice am face, nu mai suportam vreo consecinta! Sau, indiferent ce am fi facut pana acum, in aceasta viata sau in atatea altele, s-a terminat cu datoriile, avem doar liber arbitru. Adevarul este ca, in aceasta ridicare vibrationala a planetei la care consimt atatia maestri din jurul nostru (si mai ales de deasupra noastra), asistam la o accelerare fara precedent a tuturor proceselor: mentale, emotionale si fizice. Karma nu s-a sters cu buretele, ci s-a accelerat! Vorbim despre ganduri care se materializeaza instantaneu. Despre o discutie in care rostesti un nume si persoana te contacteaza telefonic in timp ce vorbesti despre ea. Intr-adevar, nu mai astepti 7 vieti ca sa ti se intoarca un gand, o emotie sau o fapta pe care le-ai generat. “Ti-o iei” rapid. In cateva saptamani e deja mult, in cateva zile e mai rezonabil. Ai judecat pe cineva pentru o fapta pe care ai condamnat-o?  Excelent! Nu traiesti experienta omului respectiv in viata urmatoare, te pui in pielea lui in cel mai scurt timp, cum ar fi, de exemplu, chiar... acum.

Daca facem inventarul instrumentelor astrologice, e nevoie sa punem mana pe Lilith ca sa punem degetul pe rana si sa vedem ce e de vindecat la noi. Pana pe 9 iunie 2013, Lilith in Gemeni ne-a facut sa spunem multe cuvinte pe care am avut apoi ocazia sa le regretem. De asemenea, ne-am reprimat, am tinut in noi pana am facut explozie si am dat pe dinafara intr-un mod deloc agreabil si constructiv. N-au lipsit minciunile grosolane, manipularea informatiei in interes personal, dezinformarea si santajul.
Lilith a trecut in Rac pe 9 iunie si a deschis un nou ciclu de evenimente. Ingresul Lunii Negre (Lilith), adica trecerea intr-o alta zodie, putem spune ca marcheaza “anul nou karmic”. Iertata fie licenta poetica, pentru ca acest “an” karmic dureaza 9 luni (atat sta Lilith intr-o zodie). Si, de cum a intrat, a inceput sa faca ravagii. Familia este cea mai sensibila tinta a acestui tranzit. Mai bine zis, conceptul de familie. Iar aici trebuie sa-mi citez sotia: “Nu mai exista conceptul de familie, exista doar conceptul de evolutie” (Alexandra Pănoiu). Si ma intreb daca nu cumva “teoria conspiratiei” a pus stapanire pe mine, dar observ cum lucreaza tot felul de programe implementate de cei care “au cunoastere”. Familia nu mai este o sursa de implinire, nu mai corespunde idealului de poveste in care cei doi au trait fericiti pana la adanci batraneti. Familia a devenit un prilej experimentare a vietii de cuplu, in care doi oameni care fac sau nu fac copii, raman impreuna un timp, chipurile “ca sa rezolve ce au de rezolvat impreuna”, dupa care “pa, ura si la gara”, fiecare pe drumul lui. Nu conteaza ranile de abandon care sangereaza in copii, nu mai conteaza nici iubirea, care a devenit marfa perisabila, cum a venit, asa pleaca.

Seminar de ASTROLOGIE MEDICALA: Cauze spirituale ale bolilor in astrograma, 22-23 iunie 2013, Bucuresti

Cui se adreseaza?

Tuturor celor ce stapanesc terminologia de baza din astrologie, deci care au cunostinte minime despre zodii, planete, case, aspecte. Informatia prezentata depaseste granitele tehnice ale astrologiei si atinge zona spirituala.

Abordare

Starea de boala este mai mult decat durere fizica, disconfort si prilej de a cersi atentia altora pentru ceea ce ni se intampla. Orice afectiune fizica este un semnal de alarma ca ceva nu functioneaza corespunzator la nivel emotional si mental.
Boala descrie un dezechilibru aflat la un nivel mult mai subtil. Iar daca marele merit al astrologiei este acela de a ne ajuta sa intelegem de ce ni se intampla ceea ce ni se intampla, va invit sa exploram impreuna cauzele spirituale ale bolilor.

De ce ne imbolnavim?
De ce avem nevoie de ea?
Cum ne ajuta durerea ?
Care sunt semnalele de trezire spirituala?
La ce nivel avem nevoie de vindecare?
In ce plan al vietii noastre suntem deconectati energetic?

Trecem dincolo de raspunsurile standard si mergem pe firul lucrurilor. Cea mai simpla raceala este si ea un avertisment. Nu raceste nimeni pentru ca “l-a tras curentul”, ne cream singuri contextul astfel incat sa devenim vulneabili. Ne inducem singuri starea de dezechilibru in corp, de cele mai multe ori inconstient.

Horoscopul lunii IUNIE

Luna iunie a acestui an a fost indelung pomenita cu mult inainte, pentru ca pe data de 26 intram pe o noua frecventa. Jupiter paraseste semnul Gemenilor si se muta in Rac pentru un an de zile. Din acest punct de vedere, este o luna de tranzitie, in care informatiile circula cu viteza sporita si in care simtim sa facem rapid calatorii pe care tot le-am amanat.

Cadrul general al lunii este unul capricios, dar cu semne bune. Prima saptamana ne rascoleste tot felul de stari, dar pe urma influenta trigonului Saturn-Neptun ne ajuta sa ne stabilizam. Ne este mai usor sa materializam ceea ce ne dorim!

Pe 21 iunie traim solstitiul de vara, deci Soarele trece in Rac, in zodia unde se afla deja Mercur, Venus si, peste cateva zile, Jupiter. Cautam siguranta si protectia. Ne este usor sa daruim caldura, sa impartasim emotii, dar simtim nevoia sa existe langa noi acel suflet luminos care sa aiba grija si de noi.

Iunie este o luna a dorintelor in curs de materializare si a vindecarii unor suferinte din trecut, ca sa putem privi inainte cu inima usoara.

Mersul planetelor in iunie 2013:

Soarele: pana pe 20 sta in Gemeni, pe 21  trece in Rac (solstitiul de vara).

Pe 8 iunie avem Luna Noua in Gemeni, iar pe 23 - Luna Plina in Capricorn.

Mercur: toata luna sta in Rac, din 27 iunie are mers retrograd!

Venus: in primele doua zile ale lunii incheie traseul prin Gemeni; intre 3 si 27 trece prin Rac, apoi ajunge in Leu

Jupiter: in Gemeni pana pe 26 iunie, cand isi face intrarea in Rac

Toate celelalte planete stau toata luna la locul lor, acolo unde se gaseau si la sfarsitul lunii mai: Marte in Gemeni, Saturn in Scorpion, Uranus in Berbec, Neptun in Pesti, Pluto in Capricorn, Nodul Nord in Scorpion.

Horoscopul pentru fiecare zodie:

Berbec

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...