Astrele se droghează! Careul Saturn-Neptun

În avanpremiera previziunilor pentru anul 2016, Cerul ne-a pregătit meniul încă din 2015. Ca să fie un an memorabil, tronează peste noi careul dintre Saturn (în Săgetător) și Neptun (în Pești), care ne eșalonează plățile karmice în 3 rate: 26 noiembrie 2015, 18 iunie și 10 septembrie 2016. Intervalul dintre și după aceste date ne poate da impresia că pierdem contactul cu realitatea pe care o știam. Fără prezență de spirit, chiar dacă vrem să revenim cu picioarele pe pământ, parcă o forță ne ține suspendați și ne face să ne zbatem în gol.

Careul Saturn-Neptun este cu atât mai puternic cu cât ambele zodii implicate în aspect, Săgetătorul și Peștii, sunt guvernate de aceeași planetă, Jupiter. Efectul este greu de stăpânit și pare că necesită un vaccin antirabic. Impresia generală ar putea fi că o parte a vieții noastre pe care o stăpâneam foarte bine, îmblânzită domesticită, devine un câine turbat scăpat din lanț, care nu se mai întoarce acasă. Odată scăpat, dus rămâne...

Aceste aspect de cuadratură este un mare vrăjitor. El ne întinde mreje și creează iluzii. Saturn în careu cu Neptun ne injectează cu substanțe halucinogene, de parcă astrele se droghează și ne droghează. Ispitele pândesc la fiecare colț, iar Fata Morgana este mai seducătoare ca niciodată. Falsul, iluzia și impresiile sunt certitudini! Neptun are, de data aceasta, puterea asupra lui Saturn, fiind în domiciliu. Ceea ce ni se pare stabil, cert, solid, poate fi numai o tentație care ne-a atras în capcană.

Careul Saturn-Neptun face din 2016 un an al farselor astrale! Parcă forțele elementale dau drumul la spiriduși printre noi. Avem mari șanse să greșim, să alegem ce nu ni se potrivește, să ne rătăcim, pentru că ne atrage poleiul, ambalajul, strălucirea! Nu e deloc un an bun pentru cei dornici de aventură, de experimentări frivole, pentru cei 'slabi de înger'. Lângă îngerul păzitor stă de veghe Mr. Bean, la unii, Benny Hill, la alții, fiecare pe care îl preferă. Aflați la răscruce, unde se află un indicator pentru direcția corectă, spiridușii sau unul din cei doi comici, se iau la întrecere să întoarcă săgeata invers. Și uite așa, în loc de stânga, o apucăm la dreapta sau invers. 2016 poate fi anul în care, cei ce au nevoie de treziri sau zguduiri serioase, să comită greșeli grandioase. Cine ‘trage pe nas’ și se lasă luat de val, cade răspuns în brațele ispitei, dă vrabia din mână pe cioara din pom, aleargă după cai vezi pe pereți, pierde pe mâna lui.

Astrele se pare că nu dau a doua șansă în 2016! Abaterile din drum nu pot fi corectate. Scăpările, derapările, alunecările, trădările, infidelitățile, testarea limitelor, riscurile nebunești, speculațiile fără acoperire se taxează fără milă. Sunt slabe șansele ca greșelile să poată fi îndreptate. Iertate, da, însă nu mai e cale de întoarcere pe drumul de dinainte! Cine o comite, se exclude din viața de până atunci. Dacă ceva se strică, nu se mai poate repara. Dacă te abați de la drum, l-ai pierdut, s-a închis, așa că nu mai rămâne decât să o iei pe alte cărări. 

Anul 2016 vine cu oferte ce par irezistibile. Par numai... Să nu credem decât în ceea ce este palpabil, concret, semnat, asumat, material. Promisiunile nu au nicio greutate. Riscăm să cădem pradă unor mari iluzii! ‘Dă-i, Doamne, omului, mintea cea de pe urmă!’ zice acest careu. Uneori, ar putea fi prea târziu când ne dăm seama: ‘Ups! Era invers! Am ales pe dos!’

Careul Saturn-Neptun, influent pe toată durata lui 2016, ne testează discernământul! Coincidențele pot fi adevărate căi de rătăcire! Ne putem minți frumos văzând că primim semne, să se leagă frumos niște planuri, că se înlănțuie realizările. În 2016, sincronicitățile pot fi înșelătoare! Dacă ne gândim la ceva și, în câteva minute, apare o pistă care ne confirmă ce aveam noi în cap, să nu ne aruncăm cu capul înainte! Poate fi un miraj! Astrele doar ne ademenesc! Ne simțim vrăjiți, seduși, hipnotizați!

Fetița cu chibriturile, din povestea lui Hans Christian Andersen, cu vedeniile sale, devine mascota perioadei. Magia astrală ne dă să bem o licoare fermecată! Dar vai când se duce efectul poțiunii! Vai când se termină efectul drogurilor și apare starea de sevraj. Vai când se stinge ultimul chibrit al fetiței rătăcite care, halucinând că vede cel mai frumos brad de Crăciun și chipul strălucitor al bunicii, moare de frig...

Ca morală a nălucilor astrale care ne pândesc, recomand lectura poveștii:


2 comentarii:

  1. Stiti, domnule Panoiu,
    Voi incepe prin a sublinia - din nou - ca va apreciez foarte mult articolele si nu o singura data m-au ajutat in drumul meu spiritual.
    Voi continua prin a preciza ca acest articol m-a lasat muta... si ca am asteptat sa vad daca va avea acelasi effect si asupra altor cititoti ai Dvs... si se pare ca da... Nimeni nu a facut nici un comentariu, in conditiile in care stiu ca multa lume va urmareste.
    Mai departe, voi preciza ca articolul Dvs m-a aruncat intr-o stare de depresie si disperare crunta: "Cum ?!? Atatea semne primite in ultima vreme, care m-au facut sa ma simt atat de Iubita de Ingeri si bagata in seama de Dumnezeu - toate au fost o gluma a la Benny Hill ?!?". Pe de alta parte, mereu am avut o senzatie ciudata ca articolul NU a fost adresat tuturor - ca de obicei - ci unei singure personae... Poate acelasi lucru l-au simtit si ceilalti si de aceea nimeni nu a comentat, din decenta, pt ca simteau ca este de fapt "private". Sper ca nu este adevarat, pt ca ar fi un joc destul de periculos pentru noi, masele :-)))
    Si voi incheia spunandu-va ca dupa zile bune de reflectie, cred ca am inteles - Evrika ! - care este de fapt interpretarea: mi-am amintit ca utilizarea unor droguri - gen SOMA sau alte ciuperci - este o practica antica si cunoscuta in lumea "aspirantilor spirituali" (nu stiu cum sa-i numesc generic, dar intelege toata lumea la cine ma refer) care in doze controlate POT contribui la iluminarea consumatorilor. Poate ca asta ne ofera acum astrele, adica nu niste glume si farse pe seama bietzilor proshti de pamanteni, ci o doza buna de Soma pentru a reusi sa transcedem un pic valul sub care am stat milioane de ani, pentru a zari ce este dincolo de el si a fi capabili sa luptam pentru a ajunge dincolo in mod permanent :-)
    Va iubesc, Va multumesc,
    Pace, Lumina, Iubire !
    Craciun ILuminat !

    PS - ce parere aveti despre treaba asta, cu "Beginning December 25th, 2015 with Uranus stationing direct, all major planets in our solar system will be moving direct/forward" ? (sursa http://allplanetsdirect.com/ si https://sacredascensionmerkaba.wordpress.com/2015/12/23/grand-portal-of-manifestation-dec-25th-jan-6th-5th-dimension-new-kids-human-origins-new-technology-karma-manifestation-miracles/). Numai BINE !

    RăspundețiȘtergere

Atelier astro: Hărțile invalidării, 29 martie, online

Cum te simți când ți se pare că ești greșit, că nu aparții, că ești sărit când era să-ți vină rândul? Când tu ești cu munca și altul cu prem...